6/1/19

The Economist: Η αλβανική μαφία δεν είναι στην πραγματικότητα μαφία

Υπάρχουν ενδείξεις πως υπάρχουν συμμαχίες με πολιτικούς ώστε να ξεπλύνουν τα χρήματά τους στην αγορά ακινήτων σε Βαλκανικές χώρες


Σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Economist αναλύει την δράση των Αλβανών εγκληματιών ανα των κόσμο και προσπαθεί να ανακαλύψει τα αίτια που οδήγησαν την αλβανική μαφία που λειτουργεί σε άλλες χώρες πέραν της Αλβανίας
Η εφημερίδα ξεκινά με αναφορά στην πρόσφατη δολοφονία του Ελληνοαυστραλού, Τζον Μακρή, που καθώς έφευγε από το σπίτι του σε ένα παραθαλάσσιο προάστιο της Βούλας, στην Αθήνα, στις 31 Οκτωβρίου, ένας άντρας έτρεξε προς το αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε. Ο Μακρής βγήκε από το αυτοκίνητό του σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διαφύγει, αλλά ο ένοπλος άντρας τον εγκλώβισε και τον σκότωσε.
Επειτα, κάνει λόγο και για τη δολοφονία του Σιλβέστερ Ζότολα (Sylvester Zottola), φερόμενου μέλους της εγκληματικής οικογένειας Μπονάνο (Bonanno). Η δολοφονία του έγινε μερικές εβδομάδες πριν πέσει νεκρός ο ομογενής.
Τα δύο περιστατικά, μαζί με τη ληστεία που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώην ποδοσφαιριστή Ραούλ Ταμούδο στην Βαρκελωνη, η Αστυνομία τα απέδωσε στην «αλβανική μαφία» και τα συνδέει με πολλά άλλα που φέρνουν στην επιφάνεια την αυξανόμενη επίδραση των Αλβανόφωνων γκάνγκστερ στον διεθνή υπόκοσμο, όπως γράφει ο «Economist».
Για τη συνέχεια Himara 

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

5 σχόλια:

  1. Στην Αλβανία τα ναρκωτικά είναι συνυφασμενα με την πολιτική ηγεσία !!! Ποιος δεν το ξέρει !!! Αλλά το να κωφευουν οι μυστικές υπηρεσίες και οι ηγεσίες κρατών απλά σημαίνει ότι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το κράτος κόπτεται να εντάξει στους κόλπους της η ΕΕ και η Ελλάδα προθύμως βοηθά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανονικη Μαφία είναι απλά δεν είναι η Ιταλική , δεν μπορουν να μπουνε μέσα άλλοι γιατί είναι οικογένειες εξ αίματος. Νουμερο ενα εξαγωγικό προιόν της Αλβανίας είναι το έγκλημα , στην Αγγλία όσον αφόρα τον κόσμο και υπόκοσμο και τι δεν έχουν και όμως οι Αλβανοί με τόσο λίγο πληθυσμό εκεί και τόσο προσφατοι* ελέγχουν την κοκαΐνη φαντάσου καφρίλα , γιατι μιλάμε τα πιο βρώμικα λεφτα είναι στα ναρκωτικά , στη σωματεμπορία και στη διακίνηση οργάνων , σε όλα αυτά είναι υπεδύναμη οι Αλβανοί.

    Να πούμε οτι στην Ελλάδα απο οταν τους εφερε ο Αντώνης Σαμαράς (και ο Φάηλος Κρανιδιώτης και λοιποι πατριώτες εντός ή εκτος εισαγωγικών) με τη Νέα Δημοκρατία μέσα αρχίσαμε να κλειδωνουμε τις πόρτες , αλλά εκτός αυτού απο τα μέσα 90 ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών στην Ελλάδα και ίσως πλεον σχεδόν όλο τον υπόκοσμο.

    Δεν έχουν ποτε δημιουργήσει κράτος και κοινωνία ανεπτυγμένη** αλλά πάντοτε (όπως και οι λαοί της Στέππας) έκλεβαν απο άλλους , στην Ελλάδα τους είδαμε να μας κυριαρχούν μέσω Καταλανών και μετά μέσω Τούρκων.

    Η Αριστερά έχει ιδιαίτερη σχέση ήδη απο τον εμφύλιο που τους έδωσε κάλυψη και υλικο η Αλβανία και επίσης τώρα που Αλβανοί παραβατικοί εφοδιάζουν με οπλισμό κλπ και συμμετέχουν βέβαια και οι ίδιοι σε ακροαριστερές δράσεις στην Ελλάδα , όντας όμως οι ίδιοι ακραίοι εθνικιστές Αλβανοί.

    Οι εγκληματικές ομάδες έχουν κοινά χαρακτηριστικά για λόγους πρακτικούς επικοινωνίας και εμπιστοσύνης, δεν είναι όμως εθνικιστικές ομάδες όπως η Αλβανική Μαφία που είναι παρακλάδι του UCK (ή το αντίστροφο) και οι Γκρίζοι Λύκοι , το μαρκύ χέρι του Τουραν στην Ευρώπη.


    Κάθε Μαφία λειτουργεί υπο την ανοχή/κάλυψη του κράτους.


    * Και σε άλλες μεγάλες χωρες της Ευρώπης π.χ. Γερμανία
    ** Ενα στοιχείο χαμήλου πολιτισμού είναι η έλλειψη γραπτων προ 14αι.

    υγ. ποτε δεν θα ξεχάσω τον Καραγκιόζη κομμουνιστή καθηγητή στο φροντιστήριο που έκανε κύρηγμα εν ωρα μαθήματος στα τέλη 90 για το οτι η Αλβανική Μαφία έιναι παιδική χαρά και το πρόβλημα είναι Ελληνική, ακόμη και ετσι να ήταν σκουπίδια έχουμε δεν θέλουμε και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειπατε πολλα ενδιαφεροντα πραγματα με ευρυτητα νου...κυριε Τ.....Το πιο καλο ηταν αυτο της στεπας...που δειχνει πολλα...οπως κι ο απων γραπτος λογος προ λιγων αιωνων..Δεν συζηταμε καν για επιστημες...τεχνες..κλπ..Προκειται για φυλη ..ανθρωπολογικα σε καταστσση ...λεηλασιας φυσης κι ανθρωπων...με πληρη απουσια δημιουργιας και φυσικα δεν εχει αυτογνωσια...Εγω αυτα τα φαιδρα .." ολοι ιδιοι ειναι οι ανθρωποι .." τα
      ακουω καταπληκτος ομολογω ...διοτι τα μστια μου βλεπουν αλλα....κι παρατηρηση ειναι βασικη στον ανθρωπο...κι ουτε με την επιστημη ταιριαζουν..Τελος παντων....χαθηκε κι εκεινος ο ...Μπεγκο ...μια εκπολιτισμενη εκδοχη της στεπας...

      Διαγραφή
  4. No matter how much lipstick you put on a pig it still remains a pig.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.