30/11/19

Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά: ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα: Προσοχή στη Λιβύη

Να γιατί είναι εθνικό έγκλημα: Προειδοποιήσαμε και τις 7 Ιουλίου 2019 για τη Λιβύη
Σάββας Καλεντερίδης
Το έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, όμως λόγω των εξελίξεων που θα δούμε παρακάτω είναι αναγκαίο να το υπενθυμίσουμε.
Η Ελλάδα πρέπει να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα της, που είναι ταυτόσημη με την ΑΟΖ, όσον αφορά τα όρια με την Αλβανία, την Ιταλία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο, για να μείνει ως «υπόλοιπο» η οριοθέτηση με την Τουρκία.
Και αν γίνει αυτό, αν δηλαδή πετύχουμε να οριοθετήσουμε με όλες τις παραπάνω χώρες, τότε η διαπραγματευτική θέση της χώρας μας θα ενισχυθεί, αφού η Τουρκία θα είναι η μοναδική χώρα στη Μεσόγειο που αρνείται την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και κυρίως την αρχή της μέσης γραμμής και ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα.
Αν θεωρητικά πετύχουμε να οριοθετήσουμε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ με τις ανωτέρω χώρες, τότε η Ελλάδα μπορεί να καταγγείλει την κωλυσιεργία της Τουρκίας διεθνώς και να προχωρήσει σε μονομερή οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ανακήρυξη της ΑΟΖ, περιορίζοντας το ενδεχόμενο χρήσης βίας και αφήνοντας στην Τουρκία ανοικτό το δρόμο του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Ενώ υπό το πρίσμα των εξελίξεων το ζήτημα της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ είναι «καυτό», κυρίως λόγω της ενεργού εμπλοκής της Τουρκίας στο πολεμικό μέτωπο της Λιβύης, για να πετύχει την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με τη χώρα αυτή, πλήττοντας καίρια τα εθνικά μας συμφέροντα, αφού θα περιορίσει δραματικά την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ νότια της Κρήτης και θα μας αποκόψει από τις θαλάσσιες ζώνες της Αιγύπτου και της Κύπρου, να δούμε τι έκαναν μέχρι σήμερα οι ελληνικές κυβερνήσεις στο θέμα αυτό:
Αλβανία
Το 2009 η Ελλάδα και η Αλβανία υπέγραψαν σύμβαση οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και μελλοντικής ΑΟΖ, χωρίς όμως οι δύο χώρες να προχωρήσουν στην κύρωση της συμφωνίας. Αυτό διευκόλυνε την Τουρκία να επέμβει διά του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, το οποίο το 2014 απεφάνθη πως η συμφωνία αυτή, με τον τρόπο που συνομολογήθηκε, αποβαίνει σε βάρος της Αλβανίας και δεν πρέπει να κυρωθεί, παραπέμποντας το θέμα σε νέες ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή άλλης συμφωνίας.
Ιταλία
Στις 24 Μαΐου 1977 οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας υπέγραψαν συμφωνία για την οριοθέτηση των αντίστοιχων υφαλοκρηπίδων τους στο Ιόνιο. Με την ανταλλαγή των εγγράφων επικύρωσης, η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ στις 12 Νοεμβρίου 1980.
Με την Ιταλία έμεινε ως «υπόλοιπο» προς οριοθέτηση τμήμα της υφαλοκρηπίδας στο τρίγωνο της θαλάσσιας περιοχής Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας και στο αντίστοιχο Ελλάδας-Λιβύης-Ιταλίας, για να ορισθούν εκεί τα δύο τριεθνή σημεία και να κλείσει το θέμα στις δυτικές μας θάλασσες.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία, αν και δέχτηκε την αρχή της μέσης γραμμής στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, φέρεται να προβάλλει προσκόμματα στην οριοθέτηση της ΑΟΖ με βάση την ίδια αρχή, διεκδικώντας μεγαλύτερη ΑΟΖ λόγω συμφερόντων των Ιταλών ψαράδων. Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί απαιτούν από την Ελλάδα να αναγνωριστούν υπάρχοντα δήθεν ιστορικά αλιευτικά δικαιώματα των Ιταλών αλιέων έξω από τα 6 ναυτικά μίλια της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης σε περιοχές της Κέρκυρας, της Κρήτης ακόμα και της Ρόδου!
Λιβύη
Σύμφωνα με τον πρέσβη ε.τ. και εμπειρογνώμονα του ΥΠΕΞ δρ Δημήτριο Γούναρη, «ο προβληματισμός ως προς το θέμα της οριοθέτησης της μεταξύ των δύο κρατών κειμένης υφαλοκρηπίδος και μελλοντικής ΑΟΖ έγκειται στο γεγονός ότι η Λιβύη έχει παράνομα κλείσει τον Κόλπο της Σύρτης με ευθεία γραμμή βάσεως μήκους 305 ναυτικών μιλίων, γεγονός που σε περίπτωση αποδοχής της γραμμής αυτής εκ μέρους της Ελλάδας –παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα με επιστολή της στις 22/02/1974 προς τον ΓΓ του ΟΗΕ δεν αναγνωρίζει το κλείσιμο αυτό– θα οδηγούσε σε σημαντική απώλεια ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή. Άλλωστε η Λιβύη δεν αναγνωρίζει την επήρεια της Γαύδου ως και μικρών νησιωτικών συμπλεγμάτων νοτίως της Κρήτης για την περίπτωση οριοθέτησης υφαλοκρηπίδος και ΑΟΖ με την Ελλάδα. Προς τούτο η Ελλάδα, με βάση τη Σύμβαση Δικαίου Θαλάσσης, προέβη στη δημιουργία νόμου (ν. 4001/2011) για τον προσωρινό καθορισμό της εξωτερικής γραμμής της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στην περιοχή αυτήν. Τις συντεταγμένες βέβαια αυτές θα πρέπει η Ελλάδα να γνωστοποιήσει στον ΓΓ του ΟΗΕ.
Αίγυπτος
Είναι σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, με την Ελλάδα να φέρεται ως η ολιγωρούσα χώρα. Και πάλι σύμφωνα με τον Δ. Γούναρη «η Ελλάδα θα πρέπει να επιμείνει στην οριοθέτηση με βάση τη μέθοδο της μέσης γραμμής, με πλήρη επήρεια των νοτίως της Κρήτης υφισταμένων νησίδων και του Καστελορίζου και των παρακειμένων νησίδων αυτού, ιδιαίτερα της νήσου Στρογγύλης.
»Αφού προϋπόθεση για να υπάρξουν κοινά σύνορα Ελλάδος-Κύπρου και Ελλάδος-Αιγύπτου είναι να αποδεχθεί η Αίγυπτος σε μια επικείμενη χάραξη τα πλήρη δικαιώματα της νήσου Στρογγύλης».
Κύπρος
Αν και τα δύο κράτη είναι όχι απλώς φιλικά αλλά αδελφά, παρατηρείται διστακτικότητα κυρίως από πλευράς Ελλάδος στην οριοθέτηση. Πάντως, ανεξάρτητα από το αν συμφωνήσει η Αίγυπτος, για να προλάβουμε τετελεσμένα άλλων και να ενισχυθεί η διαπραγματευτική μας θέση, Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να κινηθούν το ταχύτερο δυνατόν και να οριοθετήσουν με συμφωνία ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα εύρους οριοθετικής γραμμής 23 ναυτικών μιλίων, υπολογίζοντας πλήρη επήρεια στη νήσο Στρογγύλη. Το ζήτημα αυτό είναι στρατηγικής σημασίας, αφού με πλήρη επήρεια μόνο του Καστελόριζου δεν μπορεί να υπάρξουν κοινά σύνορα Ελλάδας-Κύπρου, ενώ τα σύνορα Ελλάδας-Αιγύπτου θα είναι αρκετά μειωμένα.
Έτσι έχουν τα πράγματα σε αυτό το τεράστιας σημασίας ζήτημα, από την πορεία του οποίου θα εξαρτηθεί ο τρόπος με τον οποίον θα υπάρχουν ως κράτη τον 21ο αιώνα η Κύπρος και η Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι ακριβώς επειδή η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, η Τουρκία, για να προλάβει εξελίξεις, έχει το θάρρος-θράσος να στέλνει οπλικά συστήματα και στρατεύματα στην κυβέρνηση της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη, παρά το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ. Και όλα αυτά υπό τα όμματα της διεθνούς κοινότητας, η οποία, από τη στιγμή που δεν θίγονται δικά της συμφέροντα, κάνει τα στραβά μάτια.
Όμως ο στόχος της εμπλοκής της Τουρκίας στα πολεμικά μέτωπα της Λιβύης είναι η οριοθέτηση το ταχύτερο δυνατόν των θαλάσσιων ζωνών με τη χώρα αυτή κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, πλήττοντας καίρια τα εθνικά συμφέροντα της Κύπρου και της Ελλάδας.
Και αναρωτιέται κανείς: Η Ελλάδα, ή τουλάχιστον η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δεν έχει τη δύναμη να αναδείξει το θέμα της ενίσχυσης με όπλα από πλευράς της Τουρκίας των τρομοκρατών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του ISIS στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ;
Τι περιμένουμε, να μας σώσουν άλλοι, ή υιοθετούμε με ευλάβεια το γνωστό δόγμα «σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω»;
Τι λέει για όλα αυτά ο Γ. Καρούγκαλος άραγε;
Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία και το Pontos-news

9 σχόλια:

  1. Η νεα κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να λύση το θέμα !!!!!! Αυτό το περιμένουμε, να το λύσουν δηλαδή !!!! Και επίσης ας μας δείξουν οτι είναι καλύτεροι από τους άλλους τους χαμένους !! Η λύση θα είναι και προς όφελος της ΝΔ , άντε να δούμε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σχολιο στο ανωτερω ειναι η επικεφαλις του αμεσως επομενου αρθρου.Οποιε αλλες συζητησεις ειναι δια χαβαλε και απλα δια πολυλογια , τουτεστιν σημαδι αγνωσιας ως λεγει και ο αγιος ιωαννης της κλιμακος, ο σιναιτης, .
    Ο οποιος επισης λεγει ...οταν δεν ειναι και ενα οπωρικον εμπροσθεν μας, δεν ερεθιζεται και τοσον η ορεξις μας.... Το οπωρικον εν προκειμενβω ειναι απο μπακαλιαρο ξιφιες και κατωθι πυθμενος θαλασσης διαβιουντων ανωτερω οντων, ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕς, Οποτε η γειτων τουρκια , παντα επιτηδειος ουδετερος, μαλλον καπου εχει κι αυτη το δικαιον της......
    Οπως ας πουμε , νανιας μεγαλωμενος σε απατητα βουνα με μονα θηλεα οντα θηλεις αιγες, ευρεθη ξαφνικα τυχαιως (μεταφορα αιγων προσ σφαγη σε παραλια γυμνιστων,... και αιφνης καταβληθεις εκ διεγερσεωσ της ασυγρατητου γενετησιας ορμης, εδραμεν εις την πρωτη τυγχανουσα ευρεθεισα εμπροσθεν του επιδυκνειουσα τα ..καλλιγραμα οπισθια της επαλλειμενα με καρυδα κοκοφοινικα , και επηκολουθησε το κατα μεν δρατη πραξισ γεγονοσ θεωρουμενον απολυτως φυσιολογικον, κατα δε παθουσα, (εαν βεβαιως οντως δεν συνααινουσε) μη δικαιον και μη φυσιολιγικον ,η ιωςς αξιζε καλλιτερον τι. Ετσι λοιπον αγαπητοι το δικαστηριον ηθωωσεν αυτον και εδωκεν δωρεα ψυχολιγικη υποστηριξιν εις την παθουσα.\

    Το ιδιον συμβαινει και τωρα, Η καλλονη Ελλας πιστευουσα οτι ηξιζε καλλιτεραν μεταχειρισιν ισως και καλλιτεριν εραστη, εαν οχι επιβητωρ, ευρεθη εις θεσιν μη δυναμενη να αντιδρασει, Λυσεις δυο, η γρηγορη εκκληση κληση νεου επιβητορος , η προσφορα ανωτερω καλλους νεανιδος προς κορεσμο των ακορετων ορεξεω του επιβητορος, .Αυτο δυστυχως προθποθετει την παροχη των τεκνων της υποψηφιου βιασθεισης , ειτε θηλεων ειτε ακομη και αρρενων.Και η απαντησις διδεται ηδη.Τα αντιληφθεντα τεκνα των επιασχυντων αυτων γονεων (καθοσον και ο πατηρ συτων παραμενει απλως θεατης κρυ[τομενος και προσευχωμενος κατηγορωντας τον Θεον οτι ουδεν πραττει ως ωφειλει ως Θεος, καθοτι ου φονευσεις)
    τα τεκνα λοιπον με οτιδηποτε μεσον βρουν,,,ονο ημιονο, τρενο ωτο στοπ καραβι αναχωρουν σε αλλη γη προκειμενου αποκτησουν νεα καλλιτερη ταυτοτητα σε νεα χωρα, γλιτωνοντες τα θηλεα το βεβαιο πλεον χαρεμι , τα αρρενα το βεβαιο γιουσουφισμο , και στην καλλιτερη ευνουχισμο. Οι τυχαιροι ΔΕΝ γλιτωνουν παντως τον ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟ.
    Με αγαπη. Ευλογειτε.
    Το δικαστηριον παντως οχι μονον αθωωσει τον νεο επιβητωρ, αλλα αντι για υποστηριξη θα επιβαλλει και ποινεσ στην συμμετεχουσα δια προσβολη δημοσιασ αιδους.
    Καλο ταξιδι οι επαναστατες. Ισψς ο Θεος να αργησει να απαντησει οταν οι Τουρκοι θα κολυμπανε στην ζαχαρω και στους παξους. Φτειαξτε μια νεα ελλαδα.
    Αντε γεια.
    Παντως κατα βαθως ολοι ειμεθα περιεργοι πως θα τα καταφερει ο επομενος αρχων αυτου του τοπου να τον κανει κουμαντο.Φανταζεσθε τρια διοδια κερκυρα στενα οστροβου, κυθηρα γαυδος καρπαθος και μυτηλινη δια δαρδανελια. Κοφτηριο πραγματικο . Ουτε συγκαπουρη, Και μεπροκαταβολη, Ας πουμε εκατο σουχοι 57 εικοσι πληρεις πυροβολαρχιες σ 400 και υποβρυχια τυελευταιου τυπυ. Απαντες διερχομενοι και τουριστες δεκτοι μονον με αντιγραφο ποινικου μητρωου εκ χωρων των. Σας θυμιζει κατι,
    Ροδος
    παλια παλια ρετρο και ετσι κανταδες αλλα χωρις χαρτι δεν παταγες ροδο. Μαλλον οι ταλιανοι κατι ξερανςε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. The "I told you" gratification is not enough Savva.
    As I wrote long before the elections, we should had organized a block of two hundred thousand voters and asked Mitsotakis where he stood on the issue.
    Now, I know it and you know it. It is too late and he won't do anything. Zero leverage.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει κάποιο σημάδι ότι θα τολμήσει αυτή η κυβέρνηση να κάνει το αποφασιστικό βήμα;;;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα είναι αναμφισβήτητο.
    Στην "αρχή της μέσης γραμμής" μπορούν οι Τούρκοι να επικαλεστούν "την αρχή της ευθυδικίας" (equity), ώστε να γίνουν κάποιες μικρές αποκλίσεις στην οριοθέτηση, πρός όφελος τους, από τις "μέσες γραμμές".
    Αλλά ακόμα και μιά τέτοια ευνοϊκή για την Τουρκία λύση δεν τους ικανοποιήσει, διότι στοχεύουν σε πολύ μεγαλύτερα κέρδη.
    Θέλουν το μισό Αιγαίο, τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Κύπρου, συμμετοχή στους υδρογονάνθρακες νοτίου της Κρήτης και την Δυτική Θράκη.
    Η κυβέρνηση των Ισλαμιστών είναι και κάτω από την τεράστια πίεση των Κεμαλιστών, που τους κατηγορούν ότι κατέχουμε δήθεν τουρκικά νησιά και ότι δεν κάνουν τίποτα!
    Οι διεκδικήσεις, οι παραβιάσεις, οι προσχηματικές διαπραγματεύσεις, οι παράλογες απαιτήσεις και οι υπερεξοπλισμοί από την Τουρκία, προφανώς θα καταλήξουν στο μέλλον σε εισβολή.

    Παράδειγμα των προθέσεων τους είναι και το Τουρκικό σχέδιο SUGA:
    http://www.antibaro.gr/article/2812

    Η Ελλάδα, εάν δεν θέλει να υποστεί στο εγγύς μέλλον μία νέα καταστροφή, πρέπει να θωρακίσει την άμυνα της.

    α)Κατ΄ αρχάς πρέπει να απαγορευτεί η διαμονή στα παραμεθόρια νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι παραμονή μουσουλμάνων εποίκων, μεταναστών και προσφύγων, διότι αλλοιώνουν δημογραφικά τον Ελληνικό πληθυσμό.
    β)Πρέπει να ολοκληρωθούν, ταχύτατα, σημαντικά νέα εξοπλιστικά προγράμματα, να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία και να βελτιωθεί πολύ η εκπαίδευση.
    γ)Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία και να φύγει η χώρα από το τέλμα, διότι χωρίς λεφτά δεν γίνεται τίποτα.

    Εάν ανατραπούν οι Ισλαμιστές και έρθουν στην εξουσία οι φιλοδυτικοί Κεμαλιστές και Γκιουλενιστές, προφανώς θα μείνουμε μόνοι μας.
    Καταλαβαίνουμε τι επιπτώσεις θα υπάρξουν?
    Θα πρέπει να προετοιμαστούμε, όσο υπάρχει καιρός.
    Άς ελπίσουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει πατριωτικά να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να πάρει γρήγορα σωστά μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όλα θα τα κάνουν . οχι τώρα αμεσως . πρώτα να βγάλουν και κάνα φράγκο είχαν πολλά έξοδα με τα προεκλογικά κτλ.
    όχι πολλά , λιγάκι έτσι να τσιμπισουν και αυτοί , γιατί δλδ όλοι οι άλλοι τα ίδια δεν έκαναν . ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ
    Δεν φταίνε οι ψηφοφόροι , εφόσον ο νόμος της λογικής λέει κάνε το ίδιο λάθος χίλιες φορές και κάποια φορά μπορεί να πετύχει . σωστά. υπομονή υπάρχει . και ο θεός θα δώσει . μην ανησυχείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο θεος παντα δινει αδεια στον διαβολο να κανει τα δεοντα.Για λογους εκπαιδευτικους .Αλλα αν ο μαθητης παιρνει τα...γραμματα.Αν οχι...δεν τον βλεπει σαν μαθητη.Δανιζεται την ουσια και τα μοντελα του .Ειναι τουβλο ?? Επιμενει.ναναι ?? Ξανα.και ξανα και ξανα ?? Οκ...λεει.Το.ζητα το μεδουλι σου.Θα σε δω οπως θελεις εσυ.Σαν ...τουβλο.Κι οπως ειναι γνωστο.απ τα αρχαια Ζιγκουρατ της Σουμεριας..τα αφηνει να δειξουν την αντοχη τους στον..χρονο.Δηλ....μπαζα...Οι Αιγυπτιοι και.οι παλαι ποτε Ελληνες πιο νορμαλ σοφοι ταφτιαχναν ολα με πετρες.Οι νεοελληνες οντας φανατικοι των πληνθων προτιμουν ενα πιατο φαι για μια φορα μονο παρα μια.τεχνη που δινει φαι για παντα.Ετσι μαλλον το αφηνει ο Θεος να παει η φουσκα....οσο παει..Δεν θα παει για.πολυ ακομη στον χρονο..Λεει δηλ.στον.διαβολο : παρε ολα μα ολα τα πηλινα μοντελα.τους και κσντα αμμο για την πλαζ...να.κανουν ηλιοθεραπεια τα ....καβουρια.Κι αυτο γινεται σταθερα..και σοφα.Αμμος ηταν κι εκει θα γυρισει εκουσια κιολας..Ολα τα αλλα ειναι λεπτομερειες στην διαδικασια...Το πως....το τι...το ποσο...το ετσι η κοκορετσι...αφου η σντιδραση ολη οδηγει στο τελος εκει...και δεν τοχει καν σκοπο να παει αλλου ...εκουσια.Σκεφτητε οτι ο Δημιουργος εμπλεξε με το Ελληνικο.δημοσιο...τους υπαλληλους του...τους πονηρους..που πανε περα δωθε..μονιμα σαν τρυκ ...εργασιας..και.ιδεων...και δεκα οικογενειων Πατισαχ...σαν τα Γετι των Ιμαλαιων...(μονο πατημασιες αφηνουν πισω τους κι ειναι "αφαντα" στο καδρο..Ολοι κουβεντιαζουν γιαυτες κι οχι για τα Γετι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει κάνει ότι είχε δικαίωμα να κάνει. Έτσι δε θα μπορούσε εκ των υστέρων η Τουρκία να βάζει προσκόμματα ή και να διεκδικεί μέχρι και την … Σαλαμίνα. Συνεπώς πρέπει αμέσως να κάνουμε.

    1. Άμεση λήψη απόφασης -από χθες- για την ενίσχυση της Άμυνας μας και αυτό να γίνει έστω και αν σταματήσουν τα διάφορα επιδόματα τα οποία άλλωστε στην πλειοψηφία τους καρπώνονται από (μάλλον εχθρικούς) λαθρομετανάστες. Άλλωστε εδώ προσέτρεξαν πάρα πολλοί άγνωστοι Έλληνες να συνδράμουν βοηθώντας τον μικρό Ραφαήλ να πάει στο εξωτερικό να θεραπευτεί. Και μακάρι να ήταν και περισσότεροι. Σαν το κράτος για αυτό τον σκοπό δεν έχει χρήματα ας ζητήσει από τον λαό να καταθέσει για αυτή την υπόθεση τον οβολό του. Εμένα για παράδειγμα τη μία περίπου πενταετία της κρίσης μου έκανε το κράτος περικοπές ή επιβαρύνσεις χιλιάδων ευρώ ετησίως για τα φέσια και την χρεοκοπία που ευθυνόταν αυτό το ίδιο και οι κυβερνώντες. Και μιλώ για αρκετά χρήματα και πάρα πολλούς που θα ήθελαν να συμβάλουν. Ίσως και ένα εκατομμύριο Έλληνες να ήθελαν να συμβάλουν. Άλλωστε με το ματωμένο όπως το λένε πλεόνασμα αρκετό από αυτό όπως έγραψα παρακρατείται από Έλληνες και πηγαίνει ως συνδρομή σε λαθραίους κατά πλειοψηφία μετανάστες

    2. Επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. και ας λένε οι Τούρκοι ότι θέλουν. Άλλωστε τώρα είναι η πλέον ενδεδειγμένη στιγμή. Τώρα που πιεζόμαστε από τους Τούρκους που προσπαθούν να μας αρπαξουν ότι μπορούν και με γνώμονα ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση για αυτό ήρθε η στιγμή να ψηφίσουμε νόμο για όλες τις ελληνικές θάλασσες με τα χωρικά ύδατα 12 ναυτικών μιλίων.

    3. Κατά τον ίδιο τρόπο άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ και οριοθέτηση με την Κύπρο και αν είναι δυνατόν με την Αίγυπτο. Από χθες θα έπρεπε να είχε γίνει.

    Ειδάλλως να το ξανα επισημάνω ότι το κόστος της αδιαφορίας ή και της δειλίας μας θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το κόστος του ενδιαφέροντος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τις αποριες που υπαρχουν και ορισμενοι ελπιζουν οτι οι κυβερνωντες θα φερθουν Πατριωτικα,ας αναρωτηθουν υπαρχει Κρατος που θα δεχοταν αυτους τους εξευτελισμους;Απο την ΑΟΖ της Κυπρου και τωρα Καστελοριζο - Κρητη; Ουτε η Αλβανια ουτε τα Σκοπια που δεν εχουν Στρατο.
    Αεροπλανα υπαρχουν,Υποβρυχια υπαρχουν Αρματα υπαρχουν, ΗΓΕΤΕΣ με Αρ.....α δεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.