30/11/19

Οι Τούρκοι μας τα έλεγαν εδώ και καιρό για τη Λιβύη και κάποιοι στην Αθήνα έκαναν ό,τι βοηθούσε τους τουρκικούς σχεδιασμούς

Τουρκικοί ισχυρισμοί θέλουν ακόμα και τα 3/4 της Κρήτης να είναι "τουρκικά" - Χάρτης του επιτελάρχη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού Τζιχάτ Γιαϊτζί
Επειδή άρχισε η συζήτηση για κοιτάσματα πετρελαίου στη Κρήτη να γνωρίζουμε ότι η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία μας και απαιτούνται λεπτοί διπλωματικοί χειρισμοί και σοβαρότητα. Το αναφέρω αυτό διότι δέστε με προσοχή τους ισχυρισμούς των Τούρκων παρακάτω.
"Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Σύμφωνα με την από 30 Μαΐου 1913 Συνθήκη του Λονδίνου Md. 4, 5 και την από 24 Ιουλίου 1923 Συνθήκη της Λωζάννης Md. 12, μόνο το ένα τέταρτο του νησιού της Κρήτης δόθηκε στην Ελλάδα, ενώ 14 νησιά γύρω από την Κρήτη, παρέμειναν υπό τουρκική κυριαρχία. Κατά την περίοδο μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο, έχουν παραιτηθεί από τα δικαιώματά τους στο νησί της Κρήτης και στην πράξη οπότε τα τρία τέταρτα του νησιού της Κρήτης είναι τουρκικό έδαφος. Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της Θάλασσας όπως αναφέρεται από τον Md.76 και Md.121 στην ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική υφαλοκρηπίδα εκτείνεται σε γεωγραφικό πλάτος 33 ° 45 00 Β και γεωγραφικό μήκος 023 ° 20 00'Ε, ενώ το ανατολικό σύνορο της με γεωγραφικό πλάτος 33 ° 40 00Β και μήκος 032 ° 16 18 ' Δ. Η δε τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι περίπου 238,814 χλμ.
Η Ελλάδα, η οποία προκήρυξε διαγωνισμό για την εξερεύνηση και λειτουργία πεδίων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος και στο νησί της Κρήτης, περιορίζει αρχικά τη δημοπρασία στα δυτικά της Κρήτης. Επειδή γνωρίζουν ότι στα ανατολικά της Κρήτης είναι τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Για αυτό η Τουρκία πρέπει άμεσα να προβεί:
* η τουρκική υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη πρέπει να δηλωθεί αμέσως και να ανακοινωθεί.
* Η Λιβύη πρέπει να συνάψει συμφωνία αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.
* Σκάφος σεισμικής έρευνας θα πρέπει να αποσταλεί στην τουρκική δυτικά της Κύπρου και στην τουρκική ηπειρωτική ζώνη στα νότια της Κρήτης."

Άλλος ένας χάρτης του επιτελάρχη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού
Αυτά ανέφεραν οι Τούρκοι εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ εμείς μιλάγαμε για στρατηγική ψυχραιμία. Βλέπετε ότι ακολουθούν το σχεδιασμό και το μόνο που τους έμεινε είναι να στείλουν σκάφος σεισμικής έρευνας κατά τα λεγόμενά τους, στην τουρκική δυτικά της Κύπρου και στην τουρκική ηπειρωτική ζώνη στα νότια της Κρήτης. Απολαύστε τον καφέ σας τώρα.....
Από τη σελίδα του αντιναυάρχου ε.α. Δημήτρη Τσαϊλά

3 σχόλια:

  1. Αν θέλει να τραγουδιούνται επινίκιες μαντινάδες τον 21ο αιώνα με τα ονόματά τους ας κοπιάσουν. Οι σύντεκνοι είναι πολύ φιλόξενοι, αλλά έχουν και κάτι κουμπούρια νααααα, μετά συγχωρήσεως.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τοσα ψεμματα που ειπαμε στους γυρω μας , και τοσα πολλα χειροτερα στους εαυτους μας , 40 χρονια ..σχεδον ολοι , ηρθε η ωρα να αντιμετωπισουμε το συνολο των ψεμματων ολων που συσωρευτηκαν σε βουνα.Κι ας ανασυρει καποιος ενα απ τον σωρο αυτον για να τον σωσει.Αν δεν ηταν ψεμμα ...θα μπορει.
    Αν ηταν αληθεια θα μπορει.Αν ηταν πολιτικη καινοφανης ιδεα θα το κανει.Αν ηταν ευφυης θα ειναι ικανη.Αλλα αν ηταν δικαιολογια ιδιοτελειας δεν θα μπορει ουτε κοκο αμμου να σηκωσει. Που ειναι ολοι αυτοι οι ....μαγοι που εβγαζαν κουνελια απο καπελα τοσα χρονια ??? Που ειναι αυτα τα λαμπερα αστρα της σοφιας ??? Που ειναι οι Αγιοι της Θειας Χαρητος ?? Που ειναι οι πυργοι της γνωσης ??? Που σκεδαζει η πνευματικη πρωτοπορεια ?? Δια-σκεδαζει ...
    Ξεβρακωτη η χωρα στα παντα..αιφνιδιαζεται απ την γυμνια της. Και πως θα συνεχισουμε ετσι ? Αν ειναι παλι με ψεμματα τι αλλο σεναριο αναμενουμε ? Ταχα ολη η διαδρομη αυτη εγινε για το καλο μας...να μην ξεβολευτουμε μια φορα. Ελα ομως που φτασαμε ετσι στο να ξεβολευτουμε για παντα σε ολα ! Μια τρυπα στο νερο ειναι.
    " ο το ποθεις περιφρονεις
    Κι οταν το βρεις μισεις το.."
    ( επος του Γιλγαμες)
    Δεν χαθηκαν τα παντα οχι...
    Αλλα ολα τα ψεμματα εγιναν ατμος.Ηταν η ωρα ...Δεν θαναι τιποτε ιδιο στο εξης.
    Η αδρανεια καμπτεται απ την βαρυτητα των γεγονοτων.
    Πρωτη φορα υπαρχει ελπιδα..
    Νικιεται η αδρανεια πρωτη φορα απο υπερτερη δυναμη.Απ την δυναμη της ιστοριας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο αυτο το βημα το λεγαμε οτι οταν ενεργοποιηθουν οι s-400 τα οργανα θα παιξουν πλησιον Καστελοριζου και Κρητης.Καποοι υπευθυνοι πεταγαν αετο και οχι μονο.
    Επι του πρακτεου επιβαλεται αμεσα συγκλιση αρχηγων και καθορισμος αμεσων ενεργειων και ευθυνων.Επιτελους και ο Προεδρος πρεπει να κανει μια ουσιαστικη Πατριωτικη ενεργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.