28/11/19

Καταπέλτης! Ακούστε με προσοχή την Δημοτική Σύμβουλο Λέσβου Ε. Γιαννακά τι λέει για το μεταναστευτικό! Πότε θα ξυπνήσει ο Έλληνας;

29 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1/2

    Το πρόβλημα του Έλληνα, είναι ότι πιστεύει υπερβολικά τα λόγια των πολιτικών και ότι είναι 95% παιδί του Βυζαντίου και μόνο 5% των αρχαίων Ελλήνων.
    - Η κ. Γιαννακά, στην οποία αξίζουν συγχαρητήρια, είναι η κλασική "τρελή", εν μέσω δεκάδων "γνωστικών".
    - Αν η Ελλάδα δεν ήταν 95% παιδί του Βυζαντίου, θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή, οι πάντες (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, απλός κόσμος), να ρωτούν την κυβέρνηση: "Εμείς σα χώρα, έχουμε όριο; Ποιο είναι αυτό; Ποσοτικοποιείστε το. Γιατί έχουν μπει 260.000 μέχρι τώρα. Στις πόσες θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξετε πολιτική;). Δυστυχώς όμως, η Ελλάδα είναι η μόνη δυτική χώρα, που η λέξη ανθρωπισμός, είναι συνώνυμη της ανθρωπιάς. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο ανθρωπισμός, είναι αυτό που στα ελληνικά "μεταφράζεται" ως "ουμανισμός". Γιατί η Ελλάδα με την πλούσια γλώσσα της, μεταφράζει το humanism / umanismo ιταλιστί σε "ουμανισμό" και όχι σε ανθρωπισμό, που θα ήταν η κυριολεκτική μετάφραση; Γιατί δυστυχώς, ο ουμανισμός, ήταν η αναγεννησιακή έξοδος από τη μεσαιωνική δογματική θρησκευτική σκέψη, χάρη στη μελέτη της αρχαιοελληνικής σκέψης. Κάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ.
    - Το σχέδιο της κυβέρνησης, που "δε θέλει αλλά τι να κάνει", προσκρούει στη λογική της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας λίγων ετών πριν. Αφήνοντας το κατά πόσον είναι αποσυμφόρηση να ξεκινάς με 11.000 στη Μόρια το Σεπτέμβριο και σήμερα ύστερα από χιλιάδες μεταφορές να είσαι, χειμωνιάτικα στις 16.000, το σχέδιο Μητσοτάκη, αντιβαίνει στη λογική σε πολλαπλά επίπεδα, αλλά ακόμα και στη λογική της ΝΔ επί Σαμαρά:
    1) Επί Σαμαρά, υπήρχε η περίφημη Αμυγδαλέζα ως "αποτροπή". Περιορισμένης χωρητικότητας, σκοπός ήταν να φυλακίζονται επί 1,5 χρόνο το πολύ οι λαθρομετανάστες, ώστε να ειδοποιούν άλλους επίδοξους απέναντι πως κακοπερνούν και άρα να μην έρθουν. Όταν η Αμυγδαλέζα γέμιζε, τους άφηναν στην Αθήνα με ένα τυπικό χαρτί απέλασης που δεν είχε ουσιαστικό αντίκρυσμα. Στη "χρυσή" αυτή εποχή του 2014, με την Αμυγδαλέζα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μπήκαν παρόλα αυτά 42.000 το έτος. Το καλό επίσης το 2014, είναι πως τα βόρεια σύνορα ήταν ανοιχτά. Οπότε δεν έμεναν απαραίτητα στη χώρα.
    https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5179
    2) Σήμερα, το προτεινόμενο σχέδιο είναι "ημίκλειστων" κέντρων, πολύ πιο "ανθρώπινων" από την Αμυγδαλέζα, όπου θα έχουν χώρους λατρείας, χώρο αθλοπαιδιών, δεν ξέρω τι άλλο, θα βγαίνουν με άδεια και πάλι, το πολύ θα περιμένουν 1,5 χρόνο (στην πραγματικότητα πάλι πολύ λιγότερο, γιατί θα γεμίζουν νωρίτερα). ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, πως αυτή τη φορά, βγαίνοντας, οι επίδοξοι πρόσφυγες (οι ροές σήμερα είναι συντριπτικά από χώρες που ο ΟΗΕ θεωρεί προσφυγικές και μέχρι τώρα παίρνουν άσυλο σε ποσοστό 52%), σήμερα, ξέρουν πως θα τους περιμένουν παχυλά επιδόματα και στέγη, πέρα από τα άλλα καλά της Ελλάδας, όπως δωρεάν υγεία και παιδεία (που σε άλλες χώρες δεν είναι αυτονόητα). Συν το ότι σήμερα οργώνουν την Ελλάδα και οι ΜΚΟ, που δεν υπήρχαν το 2014 και είναι προς το συμφέρον τους οι ροές να μη σταματήσουν ποτέ.

    Άρα με ποια λογική τα σημερινά κέντρα θα αποδώσουν καλύτερα από την Αμυγδαλέζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Oraculum, το σχόλιο σας το Βρίσκω αρκετά επιτυχημένο και για αυτό δράττομαι της ευκαιρίας να σχολιάσω επιπλέον.

      Οι σημερινοί Έλληνες καλά θα ήταν αν από την απόψη παιδείας και εν γένει νοοτροπίας ήταν πραγματικά κατά 5% -αρχαίο- ελληνικά σκεπτόμενοι και κατά 95% βυζαντινά διότι εμένα μου φαίνεται ότι το κατά 95% της βυζαντινής νοοτροπίας μοιράζεται εξ ημίσεως με την οθωμανική.

      Και τέλος με τις αμφιβολίες που δείχνετε για τα κλειστά κέντρα στα οποία θα εγκλείονται οι λαθρομετανάστες νομίζω πως δείχνετε πολύ αισιόδοξος για τον τρόπο και την αποτελεσματικότητα λειτουργίας τους.

      Για το τελευταίο, αρκεί να θυμίσω ότι οι κανονικές ποινικές δικαστικές φυλακές της χώρας μας στις οποίες μάλιστα κρατούντο και συνεχίζουν να κρατούνται πολλοί βαρυποινίτες μερικοί εκ των οποίων έχουν διαπράξει τα ειδεχθέστερα των εγκλημάτων (όπως κατά συρροή δολοφόνοι, παιδεραστές, βιαστές, απάνθρωποι ληστές κ.ά.), αυτοί οι καταδικασθέντες εγκληματίες ανεξάρτητα αν αυτοί παραμένουν εντελώς αμετανόητοι μετ΄ολίγον αφήνονται ελεύθεροι να ξαναεγκληματίσουν. Και φτάσαμε στο σημείο με τους διάφορους νόμους στιλ Παρασκευόπουλου και όχι μόνο, όταν λέμε στην Ελλάδα ισόβια να εννοούμε κατά τι λιγότερο από ένα ή δυο χρόνια.

      Και πιστεύει κανένας από εμάς τους Έλληνες ότι οι έγκλειστοι λαθρο- έποικοι οι οποίοι εισβάλουν θα παραμείνουν έγκλειστοι;

      Αν είχαμε τη στοιχειώδη μνήμη σε αυτό το κράτος παρωδία θα έπρεπε να είμαστε βέβαιοι πως όταν λέμε κλειστά κέντρα κράτησης για τους λαθροεποίκους στην πραγματικότητα θα είναι προσωρινή διαμονή μέχρι να βρούνε σπίτι και τροφή που μέχρι τότε θα τους τα παρέχουμε εμείς από το υστέρημα μας ώστε κάποια στιγμή σε ένα το πολύ χρόνο από τον εγκλεισμό τους ελεύθεροι πλέον να μας αφανίσουν.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Hippo,

      Συμφωνώ με όσα λέτε... Φοβάμαι πως ο Έλληνας έχει κρατήσει σε μεγάλο βαθμό το ραγιαδισμό από την Τουρκοκρατία, ενώ έχασε το "αυτοκρατορικό ένστικτo", που αντίθετα, έχει διατηρήσει ο Τούρκος. Γι αυτό βολεύεται με το ατομικό όνειρο και δεν τον ενδιαφέρει το εθνικό όνειρο (να βάλω μέσο να βολευτώ εγώ και το παιδί μου κι ας καεί το σύμπαν γύρω μου).

      Για το ποιοί είχαν επιτυχή παραδείγματα κλειστών κέντρων, τα έγραψα αναλυτικά εδώ:
      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/11/21112019.html

      Σημειωτέον, πως κανείς από τους 2, δεν είχε επιδοματικά κίνητρα όπως η Ελλάδα. Το διεθνές δίκαιο δε λέει πουθενά πως αφού σώσεις κάποιον στη θάλασσα, υποχρεούσαι να του δίνεις δωρεάν στέγη, 1400 ευρώ το χρόνο και δεν ξέρω τι άλλο. Αυτά είναι εφευρέσεις των ΜΚΟ, για να υπάρχουν οικονομικά κίνητρα, ώστε οι ροές να μην σταματούν ποτέ. Όπως έγραψα εδω:
      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/11/622.html

      η Βουλγαρία έδινε 33 ευρώ το μήνα "επίδομα πρόσφυγα" και το ΕΚΟΨΕ ένα χρόνο μετά. Περιέργως, δεν πηγαίνουν στη Βουλγαρία...

      Όπως λέτε, ποιος διαβεβαιώνει καν πως θα παραμένουν έγκλειστοι, από τη στιγμή που δε θα είναι καν κλειστά! Γιατί να μην αποπειραθεί κάποιος που ξέρει πως δεν πρόκειται με καμία δύναμη να αναγνωριστεί πρόσφυγας, να διαφύγει αφού πάρει τη νόμιμη άδεια εξόδου; Να πάει στο λιμάνι, να πληρώσει εισιτήριο ή ένα βαρκάρη και να τον πάει σε παραπέρα νησί ή απευθείας Πειραιά;

      Διαγραφή
    3. Κ.Ουρακολουμ ευγε για την περιγραφη στο πρωτο κομματι του σχολιου σου για τον εξωφρενικο ατομισμο των Ελληνων στα ορια της τρελας.Αυτο ακριβως συμβαινει ..με αυτον τον λογο. Ραγιαδισμος αισχρος τουρκικης εποχης.Ανυπαρξια αισθησης του συνολου εως αναισθησιας. Ολοι παριστανουν οτι ειναι μονοι ενα ξεχωρο κρατος με τον εαυτο τους !!! Αυτο το συχαμενο ΕΓΩ...το οποιο στα δυσκολα ουρλιαζει σαν τρελο προδομενο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΩΣΤΕ ΜΕ !!!!!! Αυτο το συναισθημα του Τουρκου νομα απ τις στεπες της Μογγολιας οπου ζουσε μονος αυτος και το σοι του στο πουθενα.

      Διαγραφή
  3. 2/2

    3) Τα κλειστά κέντρα, για να είναι αποτελεσματικά, πρέπει να είναι "κολαστήρια", αν θες πράγματι να τα χρησιμοποιήσεις ως αποτροπή και αν αυτό συμβεί, θα πρέπει να φρουρούνται πολύ καλά. Χαρακτηριστικά, αυτό συνέβη στο κέντρο της Λαμπεντούζας, όταν οι "φιλεξενούμενοι" αντιλήφθηκαν πως μάλλον δε θα έπαιρναν ποτέ άσυλο, αλλά απέλαση:

    https://youtu.be/M5wc6KC6FPI
    Γι αυτό, όποιος έχει ακατοίκητα νησιά και έχει μυαλό, τα κέντρα αυτά τα κάνει σε ακατοίκητα... Η Ιταλία που δεν είχε, το έκανε στο πιο απομονωμένο κατοικημένο που είχε. Και ακριβώς επειδή ήταν κολαστήριο, έριξε τις ροές από 36.000 σε 9000 τον 1ο χρόνο και σε 4400 το 2ο χρόνο. Dura lex, sed lex.

    - Επειδή, ως συνήθως, η Ελλάδα θέλει πάντα μεσοβέζικες λύσεις, θα αποτύχει. Πάντα η Ελλάδα, αντί να πάρει ένα σύστημα που έχει δοκιμαστεί αλλού σε παρόμοιες συνθήκες και λειτούργησε, παίρνει το 1/10, βάζει και 9/10 ελληνικής έμπνευσης και μετά αποτυγχάνει (να πάρουμε ένα κομμάτι από το ασφαλιστικό της Γαλλίας, ένα κομμάτι από το σύστημα εκπαίδευσης της Αγγλίας, ένα κομμάτι από το φορολογικό της τάδε και στο τέλος μετά γίνεται χειρότερα από πριν).

    - Συμπέρασμα: Μόνο ο Αι-Ζεεχόφερ μπορεί να σώσει την Ελλάδα, μιας που η Γερμανία το 2020 θα εξαντλήσει τα αποθέματα εργατών που φόρτωσε το 2015. Στο μεταξύ, θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω για την αφέλεια ή ανικανότητα των κυρίων της κυβέρνησης, που με ένα σύστημα πιο "ανθρώπινο" σε σχέση με την Αμυγδαλέζα, υπόσχονται "θαύματα" σε μια κατάσταση σαφώς χειρότερη του 2014. Κάποιος κοροιδεύει κάποιους και οι ταπεινή μου γνώμη είναι πως η ΝΔ, φορτώνει κι αυτή και για το δημογραφικό (500.000 νέοι έφυγαν, θα τους αντικαταστήσουμε 1:1) και λόγω κοσμοθεωρίας της νυν ελίτ της ΝΔ. Που είναι τυπικοί πολιτικοί, της κατηγορίας που στην Ιταλία λέγονται του "ανιθαγενούς τουρμποκαπιταλισμού", όπου εκεί που ο λαουτζίκος ή ο γραφικός αναγνώστης του ιστολογίου βλέπει "εισβολέα", αυτοί βλέπουν "ευκαιρία πολυπολιτισμού", "λύση δημογραφικού", "εργάτες γης" και καταναλωτές. Γιατί ο Αφγανός "καημένος πρόσφυγας", δεν έχει σπίτι, αλλά αύριο θα θέλει να έχει. Στο μεταξύ, θα ενοικιάσει. Δεν έχει δουλειά, αλλά αύριο θα έχει. Δεν έχει τηλεόραση, αλλά αύριο θα θέλει. Δεν έχει αυτοκίνητο, αλλά αύριο θα θέλει. Ενώ ο ιθαγενείς κάτι έχει. Και ούτω καθ εξής. Έτσι τους βλέπουν απλά οι διάφορες φιλελεύθερες ελίτ της Ευρώπης.

    Τέλος πάντων, οι Έλληνες ως έθνος έχουν μπει σε ένα ταξίδι χωρίς δημογραφικό γυρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ορθος βαθυς...!!! Πως να ξυπνησει το πουλακι ??? Αμα λαλησει τρις ...ο πετεινος ισως.Μετα αρχισαν αλλωστε κι οι φρικτες τυψεις του αποστολου Πετρου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείτε... Ο Έλληνας είναι "ατίθασος και δυσκολοκυβέρνητος". Ήδη τρέμουν οι πολιτικοί μην ξυπνήσει. Στο μεταξύ διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις και παρηγοριούνται που τα ποσοστά τους ανεβαίνουν.

      Διαγραφή
  5. Είναι παρήγορο ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υψώνουν πια την φωνή των κατά τής απαράδεκτης κατάστασης, που έχει δημιουργηθεί στην χώρα με τούς λαθρομετανάστες, αδιαφορώντας αν κάποιοι ανεγκέφαλοι ή πουλημένοι τούς πουν ρατσιστές, ξενόφοβους, ή φασίστες. Ελπίζω ν' αρχίσομε, έστω και αργά ν' αφυπνιζόμαστε, ακόμη κι αν χρειαστεί να πάρομε στα χέρια μας τον νόμο, αφού οι πολιτικοί μας είναι για τα μπάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνονται πάρα πολύ αργά τέτοιες κινήσεις και σε ΜΜΕ μικρής εμβέλειας. Στις εκπομπές της τηλεόρασης, από όσο έχω δει, υπάρχει ιδεολογική τρομοκρατία (χαρακτηριστικό παράδειγμα το βίντεο του κ. Καραμπελιά που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο, όπου ευτυχώς ο κ. Καραμπελιάς ήταν αριστερός, ώστε να είναι πιο δύσκολο να του κολλήσει η ρετσινιά του φασίστα). Πλέον, όποιος δε συμφωνεί με την άποψη των ελίτ, ελλείψει επιχειρημάτων, είναι αυτομάτως φασίστας, ρατσιστής ή λαικιστής.

      Τι να κάνω που δε μπορώ να μεταφράσω ολόκληρες εκπομπές της ιταλικής τηλεόρασης με ακαδημαικούς που κατεδαφίζουν ένα ένα τα επιχειρήματα της προπαγάνδας, απέναντι στους "καθωσπρεπιστές", τους "αλληλέγγυους" και εκπροσώπους ισλαμικών οργανώσεων, που υπερασπίζονται τη "μετανάστευση άνευ συνόρων και ορίων".

      H κατάσταση των ΜΜΕ στην Ελλάδα μοιάζει δραματική. Εδώ ο υπουργός "προστασίας πολίτη" είπε "ποσοτικά η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα" και δε βρέθηκε ΕΝΑΣ δημοσιογράφος, να τον ρωτήσει εκείνη την ώρα: "Είμαστε στις 262.000, στις πόσες θεωρείτε πως έχουμε πρόβλημα;". Ή λέει ο πρωθυπουργός : "θα προχωρήσουμε σε ισόποση διανομή στην ενδοχώρα, μέχρι 1% του ντόπιου πληθυσμού" και δε βρίσκεται ΕΝΑΣ δημοσιογράφος ή πολιτικός να τον ρωτήσει "Και μετά το 1%, θα σταματήσουν με διαταγή του Αλλάχ να έρχονται; Τι θα γίνει στο 1%; Θα κάνετε κάτι διαφορετικό και θα σταματήσουν; Και αν ναι, γιατί δεν το κάνετε τώρα"; Ή λέει ο πρωθυπουργός "έχουμε το όπλο του βέτο στην ΕΕ, αν μας αγνοούν". Και δε βρίσκεται ένας να ρωτήσει "και τι περιμένετε να το χρησιμοποιήσετε;"

      Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

      Διαγραφή
    2. Κυριε Νατιβιστ ..εμενα προσωπικα καρφι δεν μου καιγεται πως θα με αποκαλεσουν. Γιατι εγω θα αποκαλεσω ανετα και τακα τακα αυτους οπως ειναι ...επι εκατο. Δεν με πιανει η βλακεια κανενος.Την εχω γραμμενη οπου δεν φανταζεσαι. Διοτι οι λεγοντες ειναι ασημαντα σκουπιδια.
      Εχεις δικιο βεβαια οτι θα πουνε πολλα.Αλλα μηπως εγω λιγα θα πω ???Δεν κατανοω τι να φοβηθω απο σκουπιδια.
      Εχουν αντικειμενικα αποτελεσματα ολων των εργων και λογων τους. Ενα βουνο αποδειξεις σαν το Αραρατ. Φαινεται απο μιλια μακρυα και απο δορυφορους ακομη. Ενα βουνο σκουπιδιων στα παντα. Παει πολυ πολυ να κανουν μαθηματα και να εκστωμιζουν λεξεις κατηγοριας αυτα τα υπανθρωπα οντα τα ξακουστα μεχρι την Αλασκα. Ποσο σοβαρα να παρεις οτι λενε σαυρες ορθιες ??? Και αναμαρτητες οπως το παιζουν και γελαμε ???
      Αποψη μου ειναι πως ολοι αυτο πρεπει να αισθανονται χωρις κομπλεξ στα μπροκολα...Σιγα ποιοι ειναι ..οποια πολιτικη προελευση και να λενε πως εχουν...

      Διαγραφή
    3. Τα τηλεοπτικά κανάλια, στα οποία μπορεί ν' ακουσθεί η αλήθεια, είναι όντως περιορισμένα. Όμως, άρχισαν να ακούγονται κάποιες φωνές, όπως τής κ. Γιαννακά και να δημοσιεύονται κάποια άρθρα (αυτό που έδωσα, για παράδειγμα) σ' εφημερίδες που πρόσκεινται 100% στο κατεστημένο, κάνουν πλύση εγκεφάλου για τούς "πρόσφυγες" καθημερινά και υπόκεινται στην δικτατορία τού πολιτικώς ορθού. Δικό μου λάθος που ξέχασα να το επισημάνω.

      Διαγραφή
    4. Ο μετριασμός σχολίων, το μόνο που κάνει είναι να παρεμποδίζει τον ομαλό διάλογο. Η απάντηση που έγραψα προηγουμένως και που δεν έχει ακόμη αναρτηθεί, είναι για τον Oraculum 28 Νοεμβρίου 2019 - 5:57 μ.μ. Όταν την έγραφα, δεν υπήρχε άλλο σχόλιο στην μέση.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Nativist, τις περισσότερες φορές διαβάζω όλα τα σχόλια σε αναρτήσεις που άφησα σχόλιο και ο ίδιος, εκτός κι αν δεν έχω χρόνο. Ένας έμμεσος τρόπος ενημέρωσης άλλου σχολιαστή, ότι απαντάς σε αυτόν, είναι να αναφέρεις πάντα το όνομά του. Ίσως καταντάει κάπως κουραστικό, αλλά βοηθάει πιστεύω. Πάντως το σχόλιό σου κατάλαβα ότι απευθυνόταν σε μένα, κι ας μη με είχες αναφέρει, αφού έκανες λόγο για τα κανάλια.

      Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, θυμίζουν τις χρυσές εποχές του μπερλουσκονισμού (όποιο κανάλι και να έβαζες, έλεγε τα ίδια).

      Διαγραφή
  6. Πως θα γίνει επιτέλους να τους αναγκάσουμε να εφαρμόσουν οι αλήτες επιτέλους τον νόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1)"The mosques are our barracks, the domes our helmets, the minarets our bayonets and the faithful our soldiers."

    "Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι τρούλοι τα κράνη μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας και οι 'πιστοί' οι στρατιώτες μας."

    Recep Tayyip Erdogan


    2)ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    https://www.youtube.com/watch?v=0LBflYzWTlQ

    3)"Les marionnettes"

    https://www.youtube.com/watch?v=02rRXLiwYQ4

    'The puppets'

    I build puppets
    with string and paper
    They are pretty, the miniatures
    I will, I will introduce them to you

    One of them is the prettiest
    It can say mum and dad
    And it's brother can predict
    Either nice weather or rain.

    I build puppets
    with string and paper
    They are pretty, the miniatures
    I will, I will introduce them to you

    For us every single moment is a holiday
    Thanks to the little clown who makes us laugh
    Even Alexa, the poor girl
    Forgets, forgets, that she used to cry.

    I build puppets
    with string and paper
    They are pretty, the miniatures
    they will tell you, they will tell you
    that I am their friend, that I am their friend
    that I am their friend, their friend...

    https://lyricstranslate.com/en/les-marionnettes-puppets.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για φαντάσου, άκουγα την κυρία Γιαννακά και ανατρίχιασα !!!! Βλέποντας και τους
    "άνδρες" τριγύρω από αυτήν και αναρωτιόμουν ότι όλοι τους ήταν για φτύσιμο !!!!!
    Η κυρία Γιαννακά έχει απόλυτο δίκιο! !!!!! Χίλια μπράβο !!!
    Δεν έχω λόγια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλως τυχαίως, είδαμε το βίντεο που μιλάει μια δημοτική σύμβουλος και όχι ο δήμαρχος. Αυτό κάτι λέει και για τα κόμματα και για τους ψηφοφόρους. Όσο για τους "άνδρες", αφήστε το...

      Διαγραφή
    2. Σε μια συμβολικη κινηση να αφησει ιστορια στην χωρα καλη για αφυπνιση καλο θαταν να βγαλει θεαματικα το σουτιεν της η κυρια και να το δωσει διπλα στους αντρες να το φορεσουν...που κανουν την παλαβη...

      Διαγραφή
  9. Τέσσερα βασικά προβλήματα εχει η Ελλαδα.Οικονομικο,μεταναστευτικό,Τουρκία και δημογραφικό,Και τα 4 εχουν πηγή την ΕΕ.Ο Ελλην δεν το καταλαβαινει και θα ακολουθήσει στου κακού τη σκάλα την πορεία του Έθνους.Αναμένει να του λύσει τα ζήτημα η Ευρώπη που τα δημιουργεί τεχνιέντως ! Όλη η πορεία του μεταναστευτικού εχει κριθεί στη συνάντηση Μερκελ Μητσοτακη.Τα αλλά ειναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα συνοψίσουμε σε ένα : το κόλλημα των Δυτικών με το να μην έρθει σε συμμαχία η Ελλάδα με την Ρωσία...και κυρίως,να μην αποτελέσει απειλή γιά την τουρκία...

      Διαγραφή
  10. Και μετά την ομιλία οι Μυτιληνιοί πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν 60% αριστερά κόμματα.
    Άντε πάλι τα ίδια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα...να το ρίξω;
    -Αφήστε τα καμάκια και πιάστε τα G3....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέτοια ανευθυνότητα από όσους έχουν θέσεις ευθύνης δηλαδή πολιτικούς κλπ
    Δεν έχει ξαναγίνει
    Μιλάμε για κότες!!!
    Λες και δεν ζουν εδώ,τα παιδιά τους δεν μεγαλώνουν εδώ, νομίζουν ότι θα τη γλιτώσουν προσωπικά και για τη πάρτη τους
    Η όπως η προηγούμενη φουρνιά πασοκων θα γίνουν πολίτες Ελβετίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι...ενώ οι χοντροβούβαλοι οι στρατιωτικοί οι αμερικανογλύφτες,είναι καλύτεροι...

      Διαγραφή
  13. Σε όλα συμφωνώ από όσα λέει εκτός από ένα. Δυστυχώς όπως έχει φτάσει το πράμα αν θες να κλείσεις πραγματικά τα σύνορα και να αποτρέψεις κάθε προσπάθεια εισόδου είναι να βουλιάξεις και καμιά βάρκα. Επίσης στον Έβρο πως τους σταματάς αν όχι με το "Αλτ ή πυροβολώ;". Έτσι δε μας δίδαξαν στο στρατό; και τι κάνεις μετά το "Αλτ ή πυροβολώ" αν ο άλλος δε σταματήσει; Δεν υπάρχει πολιτική βούληση διότι η Ελλάδα έχει χάσει από ότι φαίνεται την κυριαρχια της εδώ και χρόνια, ειδικά μετά τα μνημόνια, ενώ την κυβερνούν επιπλέον άνδρες φαυλοι, διεφθαρμένοι, ματαιόδοξοι, τυφλωμενοι στα φώτα λίγων στιγμών δόξας και εξουσίας, μα πολιτικοί δεν είναι, ψυχή ελληνική δεν έχουν, μόνο πονηραδα περίσσια και ψέματα γεμάτοι. Η κατηφόρα δε σταματά εδώ. Έχει κι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν μπει λαος και στρατος στην Βουλη μαζι ..θα κλαιμε για παντα γοερα... θα ψαχνουμε τοπο να παμε σαν τους Συρους...κομματια θα γινουμε στα παντα...

      Διαγραφή
  14. Δεν ξέρω πως καταφέρνουμε διεθνή προβλήματα να τα μεταβολίζουμε σε διχαστικά διλήμματα εντός της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Βέβαια έχουμε και την “βοήθεια” ξένων σ’ αυτό. Τέλος πάντων πέρα από άγονους συναισθηματισμούς έχουμε και ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η κυβέρνησή μας θεωρεί πως στρουθοκαμηλίζοντας όπως έκαναν όλες οι πρόσφατες κυβερνήσεις θα μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα. Το ίδιο έκαναν τα τελευταία 30 χρόνια. Απλά οι αριθμοί ήταν μικροί. Σήμερα δεν σας κάνει εντύπωση πως οι κύριες “δομές” υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα βρίσκονται κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα; Εγώ θεωρώ πως είναι μια άτυπη διευκόλυνση για να “χάνονται” όλοι αυτοί. Αυτό είναι βολικό για όλους μεν, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα δε. Άκουσα πως έγινε μια μελέτη στην Σουηδία για το θέμα της γκετοποίησης. Όπως γνωρίζουμε όλοι, η Σουηδία είναι μια ανοιχτή κοινωνία με ανάγκη για εργατικά χέρια αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει έκρηξη της εγκληματικότητας και της γκετοποίησης. Λοιπόν από μελέτη που έγινε βρέθηκε πως το 90% των Σομαλών που τοποθετήθηκαν σε θέσεις βιομηχανικού εργάτη, είτε αποχώρησαν είτε απολύθηκαν είτε υποαπασχολούνται, διότι δεν είχαν επαρκείς δεξιότητες για την εργασία τους. Στην Ελλάδα έχεις επενδύσει κατ’ ελάχιστον 20 χρόνια σε ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού για να φτάσεις τον καθένα από εμάς να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε μια εργασία και θεωρείς πως θα μπορούσες να αντικαταστήσεις αυτό το ανθρώπινο δυναμικό με εισαγόμενο; Είναι εκ φύσεως αδύνατο αυτό. Φυσικά λύση δεν είναι να πυροβολείς γυναίκες και παιδιά στα σύνορα. Πρέπει να κάνεις ανάσχεση. Πώς γίνεται αυτή; Θα μπορούσες να αναστείλεις την λειτουργία υπηρεσιών ασύλου στην ηπειρωτική Ελλάδα για όσο κρατά η κρίση. Να μεταφέρεις όλες τις υπηρεσίες ασύλου σε ανοιχτές μεγαδομές σε ακατοίκητα νησιά. Να αναστείλεις όλα τα επιδόματα ακόμα και αν παρέχονται από τρίτους. Να επιτρέψεις σε διαφανείς ΜΚΟ να ενεργούν μόνο σε περιοχές που δεν παρέχεται άσυλο με την προϋπόθεση πως βοηθούν ανθρώπους που έχουν περάσει την διαδικασία ασύλου νόμιμα. Να πιέσεις πολιτικά όλες τις χώρες της Ε.Ε. να έρθουν σε συνεννόηση με τις χώρες προέλευσης ώστε να υπάρχει κατ’ ευθείαν επιστροφή χωρίς την μεσολάβηση της Τουρκίας. Υπάρχει κοινό έδαφος για τέτοια συμφωνία με τις άλλες χώρες και ένα βασικό επιχείρημα είναι πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει δημοσίως χρησιμοποιήσει το θέμα προς εκβιασμό αυτών των χωρών. Τέλος για όσους αρνούνται να δηλώσουν χώρα καταγωγής με αποδεικτικά στοιχεία να προβλέπεται εκ των προτέρων απόρριψη της αίτησης ασύλου και φυλάκιση με αφαίρεση της επιμέλειας τυχών τέκνων. Για τους ασυνόδευτους ανήλικους να προβλέπεται ότι για τους ενήλικους εφ’ όσον ξεπερνούν το 12ο έτος και για μικρότερους να προβλέπεται εισαγωγή σε ορφανοτροφεία με αποκοπή από το οικογενειακό περιβάλλον ότι δηλαδή προβλέπεται και για τους ανήλικους ελληνικής καταγωγής που τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή τους με υπαιτιότητα των γονιών τους.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.