30/11/19

Άλλο η ΑΣΟΕΕ άλλο το LSE, σύντροφε…


Στο Καβούρι διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων και στην ατζέντα υπάρχουν μεγάλα θέματα που αφορούν στις σαρωτικές αλλαγές στα πανεπιστήμια. Στους δρόμους όμως, της Βουλιαγμένης τα ΜΑΤ κυνηγούν τους γνωστούς- αγνώστους ασκούμενους «επαναστάτες» που αντιδρούν σε όλα. Ένα σουρεαλιστικό σκηνικό που συνεχίζεται εδώ και χρόνια, στην ακαδημαϊκή κοινότητα και αποκαλύπτει τον πρωτογονισμό μας…
Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 είχα γράψει στο Liberal ένα άρθρο όπου ισχυριζόμουν ότι στα Πανεπιστήμια θα παιχθεί όλο το παιχνίδι της επιτυχίας του κυβερνητικού έργου. Με αφορμή την κατάργηση του ασύλου οι εχθροί του δημόσιου Πανεπιστημίου θα δώσουν τα ρέστα τους στην τελευταία ευκαιρία που τους απομένει.
Είχα κατονομάσει ως υπαίτιους την παλαιολιθική μας αριστερά που θέλει γονείς και φοιτητές, δέσμιους του μπάχαλου- «επαναστάτη», για να τους εξουσιάζει. Αλλά είχα κατονομάσει και την άρχουσα τάξη, γιατί αυτή στη συντριπτική της πλειοψηφία στέλνει τα παιδιά της σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια. Και ως άρχουσα θέλει λιγότερο ανταγωνισμό για τα παιδιά της. Η θέση των δικών της παιδιών στις θέσεις εξουσίας με δημόσιο Πανεπιστήμιο μπάχαλο, είναι στρωμένη και ακλόνητη.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Η εν λόγω φοιτήτρια δεν είναι επαναστάτης. Η ερώτησή της εμπνέεται από τη φιλελέυθερη (καιυποκριτική) ιδεολογία των αγγλοσαξώνων.
    Ξαναρωτάω: Πως γίνεται τα συγκεκριμμένα ελληνικά ΑΕΙ να είναι σε καλή θέση, ανάμεσα στα χιλια πρώτα ΑΕΙ σε ένα σύνολο γύρω στις 30 χιλιάδες παγκσοσμίως; Θα μπορούσε όντως να είναι ευπρεπέστερα. Αλλά πως να είναι σε μια χώρα όπου υπάρχουν συμφωνίες αλά Πρέσπες όπου γίνονται ανεκτές οι χειρότερες προκλήσεις του γείτονα και ληστεύεται η εθνικη περιουσία. Τα παιδιά είναι κατ' εικόνα και ομοιωση των γονέων. ό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.