30/11/19

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποκύψει με Λιβύη - Αποχώρησε από την εκδήλωση ο Έλληνας υφυπουργός Περιβάλλοντος



Επεισόδιο στην εκδήλωση του αγωγού TANAP: Η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησε από την τελετή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας - Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει στη συμφωνία με τη Λιβύη και ανέφερε ότι θα εγκριθεί από την τουρκική εθνοσυνέλευση

Ανυποχώρητος στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας ότι η Άγκυρα δεν θα υποκύψει. Η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, ανέφερε, θα εγκριθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο. Η παρέμβασή του έγινε στα εγκαίνια του αγωγού TAP, δίπλα από τα σύνορα με την Ελλάδα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του παριστάμενου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος απεχώρησε εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η αντίδραση της ελληνικής αποστολής στην οποία επικεφαλής ήταν ένας χαμηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος έγινε σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατά πληροφορίες έδωσε τις σχετικές οδηγίες. Στην εκδήλωση παρέστησαν από τις γειτονικές χώρες οι αρχηγοί των κυβερνήσεων. Ανάμεσά τους, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Γκιόργκι Γκαχάρια και ο Σέφικ Ντζαφέροβιτς, μέλος του προεδρικού συμβουλίου της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης. Εκεί βρισκόταν και ο πρόεδρος του Αζερμπαιτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, με τον οποίο ο Ερντογάν έκανε από κοινού τα εγκαίνια.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: «Κάποιοι αντί για δίκαια διανομή των πηγών στην ανατολική Μεσόγειο προτιμούν την ρητορική της απειλής και των εκβιασμών. Καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο. Κανένας δεν μπορεί να φτάσει κάπου με την λογική το έκανα και τελείωσε. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε τέτοια ζητήματα».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «δύο γεωτρύπανα μας το Φατίχ και το Γιαβούζ και 2 σεισμογραφικά μας πλοία συνεχίζουν τις εργασίες τους. Δεν θα τραβήξουμε από εκεί τα πλοία μας επειδή αυτοί ξεφωνίζουν. Με την Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Μετά η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Από τις γεωτρήσεις μας δεν θα έρθει σύγκρουση ή αίμα αλλά ειρήνη και ευημερία».


ΠΗΓΗ: protothema.gr

9 σχόλια:

  1. "Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν".. Ο σουλτάνος δεν καταλαβαίνει από αποχωρήσεις επισήμων αντιπροσώπων, παρά μόνον από οικονομικά και στρατιωτικά αντίμετρα. Μιλά για διεθνές δίκαιο αυτός που δεν έχει υπογράψει Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας /* Σύμβαση του Μοντέγκο Μπαίυ * του 1998. ¨οσο του κάνουν τα χατήρια Ρωσία και Αμερική θα κοροιδεύει όλον τον κόσμο. Δογμα της εξωτερκής πολιτικής της Τουρκίας είναι ότι η "καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση"..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εδω με τις κουμπαριες ...βεγγερες...πιρουετες...βαφτισια...γαμους...αρωματα..εξυπναδες χωριατλε...και τα αγαπημενα καναλια των τεμεναδων..παρφουμαρισμενων γλυψ- γλυψ των παντων..."ΑΛΛΑ" μας ελεγαν 40 χρονια !!!! Οτι τον ειχαν ...στο τσεπακι !!!! Εκτος απο τιγκα κλεμμενα λεφτα στα τσεπακια δεν βλεπουμε κατι αλλο απο αυτο που παντα ειχαν οι Γλυψ-Γλυψ-Γλυψ...σε οτι γυαλιζει απ τα πουλακια στον Αμαζονιο ...τα παπαγαλε..καροτι- κιτρινα- κοκκινα- πρασινα !!! Κι επειδη ηταν ...κατηγορηματικοι στα οσα ελεγαν ...καλο θαταν να μας πουν τωρα τι εχουν στις τσεπες και τα τσεπακια τα ...σαινια της ιδιοφυιας..Διοτι κανουν τους Κινεζους...Ωστε λοιπον ...αυτο ειχαν που βλεπουμε τωρα !!!! Τα ....του Καραμπελα !!!! Μερικοι ηταν ...Εθναρχες !!! Δεν φοραμε και ...σουτιεν να το σκισουμε σαν ..χασε !!!!!! Διοτι αυτα ψηφιζαμε...τα σκισμενα σουτιεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α)Περί της συμφωνίας Τουρκίας και Λιβύης.

    Η 'συμφωνία' της Τουρκίας με την Λιβύη, για τα υποτιθέμενα θαλάσσια σύνορα τους είναι, άκυρη.
    Όλα τα κατοικήσιμα νησιά, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, έχουν Α.Ο.Ζ., και η Κρήτη δεν είναι ύφαλος.

    Ο μεν, τουρκικής καταγωγής, Λίβυος πρωθυπουργός, δεν ελέγχει πάνω από το 10% με 15% της χώρας του, βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, και εξαρτάται πλήρως από την Τουρκία, η οποία παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στέλνοντας του όπλα.

    Ο δε Τούρκος πρόεδρος, δεινός διαπραγματευτής, προφανώς με την συμφωνία αυτή μπλοφάρει. Πιέζει, πάλι, για να κάνουμε υποχωρήσεις, ώστε να τους δώσουμε μερίδιο στους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στις Ελληνικές θάλασσες.

    Β)Οι πραγματικοί θανάσιμοι κίνδυνοι για την Ελλάδα είναι δύο:

    Η σταδιακή άλωση της Ελλάδος εκ των έσω, με τον μαζικό εποικισμό της χώρας μας από μουσουλμάνους που μας στέλνει η Τουρκία.

    Το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας, με σκοπό την κατάληψη εδαφών που κάποτε ανήκαν στην Οθωμανική αυτοκρατορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη, διαβάζω πολύ συχνά τα σχόλιά σου αλλά εδώ νομίζω ότι στην αρχή του σχολίου σου σχετικά με το αν έχει δίκιο ή όχι ο Ερτογαν !!
      Δεν έχει δίκιο, ωραία !!!! Γιατί εμείς που έχουμε το δίκιο ποιος νοιάζεται για εμάς !!! Ο ισχυρός έχει πάντα δίκιο !!! Για το δεύτερο .....συμφωνώ απόλυτα !!

      Διαγραφή
    2. Νίκο,
      Εάν έχεις έναν κακό γείτονα που πάει να σου καταπατήσει, να σου 'φάει' το χωράφι, μπορείς, είτε να τον πας στα δικαστήρια, είτε θα αμυνθείς ασκώντας βία, φωνάζοντας και μερικούς φίλους.
      Η Τουρκία δεν είναι υπερδύναμη, δεν είναι ανίκητη, έχει και τεράστιο πρόβλημα με το Κουρδικό. Επιπλέον τον Ερντογάν και τους Ισλαμιστές, τους μισούν στην Δύση.
      Η 'ισχυρή' Τουρκία έχει όρια, στο τι μπορεί να κάνει και στο τι δεν μπορεί να κάνει. Οπωσδήποτε μπορεί να αντιμετωπισθεί με επιτυχία, εάν πάρουμε όλα τα σωστά μέτρα. Αυτό προϋποθέτει άμεση ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων μας και κλείσιμο των συνόρων στην λαθρομετανάστευση, για αρχή.

      Διαγραφή
    3. Φωτη ασφαλως δεν ειναι υπερδυναμη η Τουρκια. Ειναι πηλινο αγγειο της Δυσης. Αυτο βεβαια δεν θα πει οτι αν σκασει δεν θα πληγωσει ολον τον τοπο γυρω.Μιλω για μεγαλες πληγες. Δεν θα την βγαλουμε οπως χθες...στην ζουλα. Με τιποτε. Ξεχνα το. Αλλα για δες γυρω σου....
      Τι νομιζουν οι πολλοι ?? Τοχουν χωνεψει ?? Πες μου τι βλεπεις εσυ. Λοιπον ?? Ξερεις καλα τι θα πει πληγες. Εκεινοι ξερουν ?? Ξερουν πχ. Οτι τα ..ΑΤΜ δεν θα ...δουλευουν ??? Οχι...ειναι αφανταστο....
      Ξερουν οτι στις 28 του μηνα δεν θα ερθει οτι ερχεται σταθερα ?? Οχι ..ειναι αφανταστο. Ξερουν πχ. Οτι τα φωτα μπορει να μην αναβουν για πολλους λογους ?? Οχι..ειναι απιστευτο...
      Ξερουν που θα πανε οταν ηχουν σειρηνες ?? Οχι...δεν τους ειπε κανεις διοτι νομιζαν θαναι αιωνια λιακαδα με πουλακια και μανουλια. Κλπ...κλπ..
      Δεν λεμε αλλα πιο βαρυα και σιγουρα...
      Η πιθανοτητα τωρα πια οπως εχουν ολα μεσα κι εξω ..να ξεφυγουμε απ το ..κρας αυτο ειναι 1%....Να ξεφυγουμε ειναι 1%...
      Επισης κανουμε εκλησεις για μετρα αμεσα πολλες. Λεμε τα δεοντα.Οκ.. Αλλα σε ποιους τα λεμε ?? Σ αυτους που ουτε ενα κομματακι του δεοντος δεν εκαναν 40 ετη.
      Πως λοιπον το ζηταμε αυτο ?? Ειμαστε τρελοι ???
      Αυτοι παραγεμισαν την χωρα σαν μπιφτεκι με εποικους περα βρεχει ..Εχθρους.Εχουμε και τον εξω εχθρο. Τελικα τι θα γινει λες ?? Μα οτι λεει η λογικη που δολοφονησαμε 1000 φορες σε 40 χρονια.!!! Δεν θελω να περιγραψω τι.
      Μετραμε λεπτα στο ρολοι κ.Φωτη. Η μονη συνετη εκληση ειναι να σηκωθουμε απ την νιρβανα ολοι ..τωρα με την μια...Να βρουμε εναν αντικειμενικα σοφο ανδρα να του δωσουμε τον πρωτο ρολο.Περα απο κομματα κι ολα.Να του αναθεσουμε τον ρολο.Εναν αξιο ανδρα.Ανδρα οχι γυναικουλα. Το γενος εχει τετοιους ..πεταμενους απ τα τερατα στην ακρη.Αν προλαβουμε....αν...

      Διαγραφή
    4. Δημήτρη,
      Εάν δεν υπάρξει μετάνοια από τον αποστάτη λαό μας, εάν δεν επιστρέψει στις πατροπαράδοτες αξίες της Φιλοπατρίας, της Πίστης στον Αληθινό Θεό, της Ηθικής, της Οικογένειας, τον σοφότερο και γενναιότερο ηγέτη να αποκτήσουμε, δεν θα μπορέσει να κάνει πολλά.
      Εάν, π.χ., φέρουμε στην Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου τον καλύτερο προπονητή του κόσμου, τι θα καταφέρει να κάνει, εάν δεν βελτιωθούν πολύ ή εάν δεν αλλάξουν οι παίκτες?

      Υπάρχει και κάτι ακόμα, Δημήτρη.
      Ποιος σου είπε πως ο πολύς λαός θέλει σήμερα έναν 'αντικειμενικά σοφό άνδρα' για ηγέτη?
      Μπορεί και να προτιμά, ένα διεφθαρμένο και εκφυλισμένο ψεύτη, κατά εικόνα και ομοίωση του, που να του κάνει ρουσφέτια και να του ψηφίζει διεστραμμένους νόμους.

      Διαγραφή
  4. Φωνάζει ὁ Ἐρντογκάν, διότι Λαδώνει Ἐδῶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.