28/11/19

Έρχεται μεγάλη εθνική συμφορά - Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας

«Γενί Σαφάκ»: Τουρκία και Λιβύη κυριαρχούν στη Μεσόγειο
Σημαντική συνάντηση είχαν χθες το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγιέζ Ες Σαράζ στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία τέθηκε επί τάπητος το θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο.
Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες και 15 λεπτά και παρόντες ήταν επίσης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.
Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα, Πέμπτη η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», με τίτλο «Στο τραπέζι ο χάρτης της Μεσογείου», το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση μεταξύ Ερντογάν και Φαράζ ήταν η υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στις δύο χώρες.
«Με τη συμφωνία η προσπάθεια της Ελλάδας να εισβάλλει στη Μεσόγειο θα πέσει στο κενό ενώ Τουρκία και Λιβύη θα αποκτήσουν θαλάσσιες αρμοδιότητες στην περιοχή νότια της Κρήτης και γύρω από την Κύπρο», σημειώνει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «μετά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη της οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης».
Πηγή: Philenews/ethnos.gr

44 σχόλια:

  1. Σιγα ...εχουμε πιο σοβαρα. Κοψαμε τα τσιγαρα μην μολυνθει ο αερας.. κι εχουμε και τα καημενουλια τα ασυνοδευτα
    μαντραχαλε μωρα του
    Αφγανισταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Αφγανιστάν γίνεται όπως με την περίπτωση του Μπέντζαμιν Μπάτον. Του κινηματογραφικού ήρωα που γεννήθηκε γέρος και όσο περνούσαν τα χρόνια μετατρεπόταν σε μωρό. Τέτοια είναι και τα ασυνόδευτα παιδιά του Αφγανιστάν.

      Διαγραφή
    2. Χιππο εχουμε ακουσει της Παναγιας τα ματια απ τους καραγκιοζηδες ολους.
      Αλλα αυτο το ...ασυνοδευτα παιδια...γραφει την ιστορια του αισχους. Δεν μπορει να λενε οτι τους σηκωνεται !!! Και να τα λενε και κυριες ανεγκεφαλες !!! Ελεος...
      Παιδια...ασυνοδευτα !!! Βρε γαμωτο θα βγουν τα μυαλα μας στο δρομο !!! Απ το Μπαγκλαντες και το Αφγανισταν παιδακια με 20.000 ευρω στην τσεπη..διεσχισαν φαραγγια..δρομους πολεμου..δεξα κρατη..βρηκαν μαφιοζους τουρκους διακινητες..λαδωσαν...εφαγαν..φορανε ρουχα καλα..εχουν κινητο ..ανεβηκαν σε βαρκες μεταξυ αγνωστων ληστων απ το Μαροκο..Σομαλια..Κουβα..Ακτη Ελεφαντοστουν...εβγαλαν αεροπορικα εισητηρια..δεν ρωτησε κανεις που πανε τα παιδια μονα..και ηρθαν εδω στις ..ευσπλαχνες κοτες να φανε καλαμποκι !!!! Ελεος...ουτε ο Καφκα δεν θαβρησκε τετοιο σεναριο !!!!! Δεν σουρχεται να αρπαξεις αυτες τις βλαμμενες και τους βλαμμενους και να τους πατησεις απο κατω με οδοστρωτηρα ???? Βρε γαμωτο δεν αντεχεται..θα βρουν κι εξωγηινα ασυνοδευτα απ τον Αρη !!!!! Δεν μπορει πια να ακουμε αυτα τα οντα πουθενα !!! Ειναι παρανοικα ολα...διεστραμμενα μεχρι το κοκκαλο !!!

      Διαγραφή
    3. Πρέπει να αντιδράσουμε, επιτέλους!
      Η πατρίδα μας χάνεται!

      Διαγραφή
  2. Ω, οποία έκπληξη! Άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα όσων θα πουν πως χρειάζεται να γίνει καζάν-καζάν με την Τουρκία. "Οι Τούρκοι μας αιφνιδίασαν, μας έφεραν προ τετελεσμένων, τι να κάνουμε, πόλεμο;".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε δευτερη φαση θαχουμε και ασυνοδευτα μωρακια ουρακοταγκων...κροκοδειλων...και χιμπατζηδων...Κριμα στα μωρα.....λιγο τριφυλι θελουν οσο η παραγωγη της θεσσαλιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι! Τα 4000 ασυνόδευτα ανήλικα (εκ των οποίων άγνωστοι πόσοι είναι ανήλικοι άνω των 20, που δήλωσαν έφηβοι), που με τόσο χαρά και ενθουσιασμό, ανακοίνωσε περήφανα ο κ. Μητσοτάκης, πως θα κρατήσει η Ελλάδα και τους βρήκε λύση σε χρόνο dt, σε αντίθεση με τους άκαρδους, άπονους και φασίστες Ευρωπαίους, που ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, δε δέχθηκε να πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ, κακόμοιρο, ασυνόδευτο ανήλικο!

      Ίσως γιατί στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν τρώνε κουτόχορτο με τα ανήλικα των 20 ετών, ίσως γιατί στην υπόλοιπη Ευρώπη, έχει πια παλιώσει το έργο και ξέρουν και τα πραγματικά ιθαγενή ανήλικα, πως δεν είναι όλα τα ανήλικα πραγματικά ασυνόδευτα, αλλά την επόμενη μέρα που παίρνουν άσυλο, υποβάλλουν αίτηση, για επανένωση, με τον πατέρα, τη μητέρα, τα 5 αδερφάκια και τους ανήμπορους παππούδες που είναι υπό τη φροντίδα των γονιών. Και εκεί που νόμιζες πως έχεις 1 ασυνόδευτο ανήλικο, ξαφνικά βρίσκεσαι με 1 ασυνόδευτο ανήλικο και ένα μικρό στρατό ενήλικων που περιμένουν τα χαρτιά τους για να έρθουν να "επανενωθούν" με το ανήλικο...

      Διαγραφή
  4. Αμεση συγκλειση των πολτικων αρχηγων υπο τον ΠτΔ...εαν δεν το κανει ο Μητσοτακης βρεθει εκτεθημενος στην ΙΣΤΟΡΙΑ...τα γεγονοτα δεν αφηνουν περιθωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας κλείσουμε τα τελωνεία με την Τουρκία. Να περνάει μόνο ό,τι έχει σχέση με το ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχηγε η Τουρκια εχει μεγαλη σχεση με το ...ΝΑΤΟ !! Ειναι η δευτερη δυναμη του !!! Σκεψου τι λες..

      Διαγραφή
  6. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη φοβάται να μιλήσει για ΑΟΖ και λογικά όταν υπάρχουν άτομα από την κυβέρνηση όπου ομιλούν για Καζάν Καζάν τότε τι λέμε, τι να συζητάμε !!!!!
    Η ανικανότητα των Ελλήνων είναι άνευ ορίων !!!!
    Μια κίνηση για την ΑΟΖ, η οποία θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό αλλά δυστυχώς δεν κουνήθηκε φύλλο !
    Έλληνες, εγώ κλαίω για την κατάντια της χώρας! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πατρε φαση ...δεν εχουν κωλο οι ..φλωροι να κανουν ΑΟΖ με κρατη φιλικα...και με κρατη ...Ελληνικα !!!! Αιγυπτο και Κυπρο !!!!!! Μιλαμε οχι απλα για Φλωρους...αλλα για ξεφωνημενες στα ουρα κυριες !!!!! Φλιπ ...φλοπ....γιαυτο μυριζει το μερος !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και το ΥΠΕΞ σε ολες αυτες τις προκλήσεις απαντά....με στεντόρειες φωνή οτι.
    Δεν μπορείτε να κάνετε ,δείτε το χαρτι υπαρχει η κρητη....(λες και δεν το ξερουν οι Τούρκοι..)
    Δυστυχως είμαστε στην απαρχή σοβαρών ανακατατάξεων με ακρωτηριασμούς εδαφών ,και δημιουργια ενώ συνόρων η και νέων κρατών ,πχ ,της ευρωπαικης τουρκικής ζώνης ,που μας αφορουν και υα μας εμπλέξουν στο μελλον .Η γραμμή των ισχυρών φαινεται οτι ειναι,το δίαιρεί και βασίλευε ,δλδη η δημιουργια πέριξ των ενεργειακών πόρων και οδών ,μικρών και αδύναμων κρατών τυπου προτεκτοράτων, ,ώστε να αρπάξουν ολο το πλούτο της περιοχής ,ο οποίος θα τους εξασφαλίσει την δικη τους επιβίωση και ανάπτυξη στο αιώνα που διανύουμε ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ετσι και ξυθει ο Τουρκος..οι δικοι μας αντρακλες...περνανε σε ταχυτητα διαφυγης το ...Μπιπ - μπιπ στα Μικυμαους...!!!!
    Μπιπ ...μπιπ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και κατι αλλο σημαντικο που δειχνει πολλα για όσους θελουν να βλέπουν.Οι εν γενεί κινηςεις της ντορας θα αποτελούν τροπον τινα, τις τροχειοδηκτικες βολές των επερχόμενων ενεργειών της κυβέρνησης Μητσο/ Τάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εως το 1/4 του αιωνα θα διανυσουμε εμεις οπως τρεχομε στην τσουληθρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Crete can easily be "removed" from the map and be an "independent" entity under British rule. Do ypu think for a second the crown wouldn't love the idea of controlling both Cyprus and Crete? Do you think for a second, against a corrupt and treacherous central government, people wouldn't prefer regional independence and access to decision making?

    THAT IS THE PLAN PEOPLE. AND I AM SORRY. STOP ACTING SURPRISED EVERYTIME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ση θρου χωρα μας εκαναν τα περιοπης παγκοσμιου καθηκια..που ψηφιζουμε σαδιστικα 50 χρονια με ...ηδονη.Ειδικα οι μεγαλοι σε ηκικια..και οι βλαχοροκ κυριες που χασκοφελανε δεκα φορες πιο πολυ απ τον ιδιαιτερως χασκογελωντα Κουλη...Τσιπρα...Δενδια...κλπ...Τα χαμογελα κηδειων..με οργασμο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δημήτρη, τους αδικείτε! Αιφνιδιάστηκαν! Πού να το φανταστούν τι θα έκαναν οι Τούρκοι! Και περί ΑΟΖ, δεν είχαν ξανακούσει! Κεραυνός εν αιθρία! Τι να έκαναν;! Τώρα αυτό δεν αλλάζει, τι να κάνουμε. Εντελώς συμπτωματικά και κατά ευτυχή συγκυρία, κάποιοι "θαραλλέοι" πολιτικοί, βγήκαν και έδειξαν μια εναλλακτική. Αυτή του "έντιμου συμβιβασμού" με την Τουρκία, πάντα σεβόμενοι τα εθνικά δίκαια και στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Κοιμηθείτε ήσυχος!

      Διαγραφή
    3. Απλά..μόλις εμφανιστούν πλοία ή αεροπλάνα τους..ρίχνουμε..Εδώ που φτάσαμε με τους θαρραλέους πολιτικούς μας..δεν μένει τίποτε άλλο..Διαφορετικά ας τα χαρίσουμε όλα τα τελειώνουμε.

      Διαγραφή
    4. Dimitri, we know they seem themselves part of a ruling class in a new Ottoman Empire. If we don't want ourselves living in an islamist state, we must stand up to them now.

      Διαγραφή
    5. Που εισαι βρε Φωτη ..με το : " Των Ευρωπαιων περιγελα και των αρχαιων ..παλιατσοι " !!!!

      Διαγραφή
  13. Ο Στγος Χαφταρ καταδικασε στον ΟΗΕ τη συμφωνια.Εδω επικρατει η σιωπη των αμνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ολα τα ..αρνια !!Μερικα ξεφωνημενα σαν την Αγαπητικακη ..την Μιχαηλιδου...κλπ ....βελαζουν σπαρακτικα..
      Της Ακαδημιας επιστημων ολες....Σαξωνικα προβατα ολα του κλαδου ..Μερινος...μονο για μαλλι κανουν ..με λανολινη...για το λιπος τρεχουν ..ναχουν τον χειμωνα με τα κρυα...καβατζα..!!!! Ριχνει και ο καθε τρουβας διεθνης οπως ο Σορος ...φυτινη...και αγελαδινα βουτυρα ολο τοξινες..μασανε τα Μερινος σαν κροκοδειλοι...γλυφουν και το πατωμα..και το υπογειο...και τα θεμελια ολα...ποταμια σαλια...

      Διαγραφή
  14. Καμια αντιδραση απο τους προδοτες των Αθηνων. Με τι ασχολουνται τελικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα σου λεγαμε με τι ασχολουνται ...θαλεγες το ...ξερω !!!!Μ αυτο ...πηρε φωτια η ..χουφτα. .

      Διαγραφή
    2. Ο Σισυ ειναι με τον Χαφταρ.Ο Χαφταρ δεν αναγνωριζει καμμια συμφωνια.Εμεις ειμαστε συμμαχοι με τον Σισυ.Τον Χαφταρ τον εδιωξε το ΥΠΕΞ μας..και το ΥΠΑΜ μας. Η Κυπρος ειναι Ελληνικη.ΑΟΖ με την Ελληνικη Κυπρο δεν τολμουν . ΑΟΖ με την συμμαχικη Αιγυπτο και δεν τολμουν και κωλο δεν εχουν και το ..κωλοβαρανε.Να αναχαιτισουν τους εποικους κωλο δεν εχουν. Να κσταρριψουν το Πακιστανικο ελικοφορο κωλο δεν εχουν. Να ριξουν αδεια σπο ανθρωπους τουρκικα ντρον κωλο δεν εχουν. Να ριξουν μπαλονια αν απογειωθουν απο τουρκια δεν εχουν κωλο...ουτε μυγες. Να πσρουν σνταλλακτικα για τα Μιραζ ..το κωλοβαρανε στην Βουλη ολοι..λες και δεν καιγομαστε γιαυτα τωρα που χανεται το παν..Να παψουν να πιεζουν τον διοικητη της 114 να κανει την μαγειρισσα των λαθρο δεν το κανουν.Οι κεφτεδες πιο πανω απ την αμυνα εν ωρα πολεμου. Να τσακιστουν να φυγουν απ το τιμονι σαν αχρηστοι ..δεν φευγουν. Ονειρευονται πολυπολιτισμους με απολιτιστους...νοιωθουν υπερηφανοι γιαυτο..και πιθανον ταχουν πλακακια με την νεοοθωμανια να τους εχουν γκαουλαιτερς εδω μετα που θα μας ξεκληρησουν και οι δυο..Σου λεει θαναι πια λιγοι...στοματα...θαναι ημιλευκοι..εμεις κι οι Τουρκοι φιλοι ολοι ασπροι..δεν θα ξεχωριζουμε αλλα εμεις σαν ημιλευκους θα τους βρησκουμε ευκολα αν κουνηθουν...θα μοιραστουμε τα κοιτασματα...κι οσο και ναναι τα μισα δεν θα ταιζουν πολλους αρα θαχουμε να κλεβουμε πακτωλους...θα περασουμε ζωη και κοτα..

      Διαγραφή
  15. Αν υπήρχε Ελληνική Κυβέρνηση οι μόνες ενδεδειγμένες ενέργειες θα ήταν σε πρώτη φάση η επίσημη αναγνώριση της κυβέρνησης του στρατηγού Χαφτάρ ως μόνης νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης και σε δεύτερη φάση η προσφορά αεροπορικής δύναμης για την αποκατάσταση της τάξης στην Τρίπολη φυσικά σε συμφωνία με τον Χαφτάρ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αναμενόμενο επεισοδιο της σειράς χωρίσαμε το Αιγαίο που παρακολουθούν οι Έλληνες ευρωπαίοι τηλεθεατές.Στο επόμενο επεισόδια με τίτλο μα πόλεμο θα κάνουμε ? Έρχονται οι νέες Πρεσπες των εθνικοφρόνων με αντιπολιτευτικές κορώνες των κατσαπλιαδων ενώ ο απερίσπαστος Έλληνας τηλεθεατής παρακολουθεί την ανακατάληψη των Εξαρχειων και την επιστροφή στην κανονικότητα παραλλήλως με την σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό ο Γεωργιος Κονδύλης είχε πει "αν ήξερα πόσο εύκολο είναι να κυβερνάς τον Έλληνα, θα είχα κάνει το πραξηκόπημα όταν ακόμα ήμουν λοχίας".

      Διαγραφή
  17. Η χωρα -σακκουλακι με στραγαλια. Παρτε εσεις τοσα...οι αλλοι αλλα τοσα...και οι τριτοι οτι μεινει....
    Η χωρα χωρις υπουργειο εξωτερικων..αλλα με υπουργειο εδρα διεθνους δικαιου και σχολης μαθηματων δωρεαν φιλοσοφιων...διδαχων..και απονομης οσκαρ ιεροσυνης..ιεροδιδασκαλιας...κι ολων των νομων τε θεων και ανθρωπων. Οι μεγαλοι Μυστες.Ολο παρενεσεις στους γυρω και περα λαους..Κατι σαν κεντρο ελεγχου των ηθικων νομων μιας σπειρας της Σικελιας..Κατι .." νομικα" υπεροπλα απειρου ισχυος..πρωτοφανη στην ιστορια..που καταργουν ολα τα αχρηστα οπλα τα αληθινα..Αφιερωμα στην νομικη επιστημη επαρχιακων ειρηνοδικειων..με απολυτη γνωση κι αυτοπεπιθεση για την καταπληκτικη αυτη ισχυ στα αυτια των ψηφοφορων..και πιστη μοναδικη. Μιλαμε μεσα στοχευουν γιατι εξω ..ξυνονται ολοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. Η διαφορά είναι ότι ο Χαφταρ είναι στα όπλα και πολεμάει για την Πατρίδα του ενώ εδώ εμείς μαχόμαστε για μια θέση στον καναπέ και για μια καρέκλα.

      Διαγραφή
    2. Προ ολιγου χρονου ο Χαφταρ εστειλε εκτακτως στην Αθηνα τον υπουργο του αμυνης..να δει τον ...Αποστολακη τον ευφυη...του ναυτικου. Δεν τον δεχτηκε ουτε για καλημερα..κι εφυγε πισω..!!!! Ενω ηδη ειχε υποτεθει θεωρητικα ακομη ...κι απο μενα εδω (!!!!)τον βλακα ...αυτο που συνεβει !!!!!!
      Σκεφτητε περι της ποιοτητος του προιοντος Αποστολακη....Τσιπρα..κλπ.
      Και τωρα εγινε....
      Και θαυμαζουμε το νεο προιον εκει...Δεν θα κανω σαν βλαξ υποθεσεις..Αλλα θαυμαστε το προιον...απ τα εργα που θαρθουν...Αλλα μην πειτε τον αριθμο...1922...
      Γιατι μπορει ο Θεος να δειξει ελεος ...σφου δεν δειχνουμε εμεις για την χωρα μας...

      Διαγραφή
  19. Ο Δένδιας αδικείται αφού ηρωικά βροντοφώναξε για "αδόκιμη" (*) την συγκεκριμένη ενέργεια, και εδώ πλέον αν με τέτοιο υπέροχο υπ.εξ. να μας εκπροσωπεί δεν κλαίμε, το μόνο που μας απομένει είναι να τον παρακολουθήσουμε να δοκιμάσει να δούμε αν του αρέσει.

    Επι του προκειμένου αδόκιμη εννοείται μία ενέργεια ή και ουσία που είναι ανεξέλεγκτη, και σαν παρομοίωση ενδεχομένως κίβδηλη.

    Ωστόσο ένας Υπ.Έξ δεν είναι δοκιμαστής σε ζαχαροπλαστείο να κάνει απλώς δηλώσεις του στιλ ότι μία ακραία εχθρική ενέργεια είναι αδόκιμη, και τουναντίον θα έπρεπε άμεσα η Ελλάδα να προβεί σε διεθνείς διπλωματικές διαμαρτυρίες σε διάφορα φόρουμ και να συγκαλέσει σε ανώτερο επίπεδο συμβούλιο ώστε να παρέμβει η Ελλάδα έναντι αυτής της λυβικής ψευδο κυβέρνησης που την έχουμε αναγνωρίσει κιόλας, αναγνωρίζοντας πλέον ωστόσο τον Χάφταρ ως νέο νόμιμο εκπρόσωπο της Λιβυής. Και φυσικά να δείξουμε και έμπρακτα την επιβεβαίωση μας αυτή στέλνοντας στον νέο αναγνωρισμένο ηγέτη Χαφταρ και της κυβέρνησης του με κάθε τρόπο ενισχύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εμείς πάντως,κολλημένοι στο αμερικανικό άρμα...
    Ποιούς υποστηρίζουν οι Ουζανοί αλήθεια;
    Δεν νομίζω τον Χαφτάρ...
    Πάντως αφού γουστάρουμε μέχρι παναγίας αμερίκα,ίσως θα'πρεπε να το ξανασκεφτούμε:
    Εκείνες τις Μπελχαρα και αισιοδοξία, μήπως να τις κάναμε https://youtu.be/I01oXsZKlOE να τζιράρει η κακομοίρα η Αustal USA και να βγαίναμε από αυτήν την ρημαδο-Ε.Ε. & την ρημαδο-ΟΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Ασαντ δεν τον αναγνωριζουν ακομη κι ας κερδισε τον πολεμο..Αμα πει η παλια νταντα μονο ...και αν δεν θυμωσει η νεα νταντα η Τουρκια. Δυο σεριφηδες εχει το μαντρι..οπλισμενες...εχει και μια αοπλη που το παιζει δυναμη...αν και υπηρετρια της πρωτης και συνεταιρα της νεας απο το 1922...

      Διαγραφή
  21. @ Nativist Αυτό το τελευταίο, το λινκ που παρέθεσες,εάν ισχύει φυσικά, μου έφερε στο νου την παροιμία "του τεμπέλη τ΄άλογο (η Ελλάδα εν προκειμένω και τα δίκαια της), ο Θεός το τρέφει"!!! Που φθάσαμε να υπηρετεί άλλος, ξένος τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, την ώρα που οι δικοί μας πολιτικάντηδες κοιμούνται και ονειρεύονται πως "τα μνημόνια είναι ευλογία"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ἄν ἀληθεύῃ ὅτι ὁ Χαφτάρ ὑποστηρίζεται ἀπό τίς ΗΠΑ, καί ἀφοῦ ἤδη κυριαρχεῖ στήν Λιβύη, πλην Τριπόλεως, καί μέ ἕδρα του στήν Βεγγάζη -δεῖτε στό 'ΥπἘξ καί στό ΥΕΘΑ ποῦ ἀκριβῶς εἶναι ἡ Βεγγάζη -γιατί δέν προβαίνουμε σέ μιά πρώτη συμφωνία ὁριοθετήσεως μέ τόν Χαφτάρ;
    _Αὐτό εἶναι ἀνεξάρτητο ἀπό τό ἐάν τελικά ὁ Χαφτάρ θά ἀκολουθήσῃ τυφλά τούς Ἀμερικάνους τῆς Νούλνατ ἤ καί τούς Ρώσους.
    Ὀ ρόλος τῆς Νούλαντ ἄλλωστε, γιά δημουργία δύο κρατῶν στήν Λιβύη, ἤ ἔστω δύο νομίμων κυβερνήσεων, εἶναι ἐνδιαφέρων ἀπό ἄλλης ἀπόψεως. Πάντως τό θέμα τῆς ὁριοθετήσεως τῆς ΑΟΖ, μέ προσύμφωνο μέ τόν Χαφτάρ, μόνο μᾶς ὠφελεῖ.
    Παρόμοια νά ζητήσουμε καί ἀπό τήν "κυβέρνηση" τῆς Τριπόλεως, Μή τυχόν καί συνεχίσῃ ἔτσι... γιατί.....νοτίως τῆς Ἑλλάδςο πλέουν τά ...τουρκο-ουκρανικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nikolaos Kavasilas

      Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον Φαγιέζ αλ Σαράτζ, του οποίου την κυβέρνηση αναγνωρίζει ως νόμιμη (από πού κι ως πού;) ο ΟΗΕ. Αυτήν την κυβέρνηση αναγνωρίζει και η ΕΕ και η Ελλάδα, πιστό σκυλάκι και των δύο, κάνει το ίδιο. Ακριβώς για τον λόγο αυτόν δεν έχει προβεί σε οριοθέτηση με τον Χαφτάρ.

      Αν είχαμε κράτος, θα έπρεπε από προχθές να έχομε διακόψει τις σχέσεις μας με την κυβέρνηση τής Τριπόλεως και να έχομε αναγνωρίσει αυτήν τού Χαφτάρ.

      Διαγραφή
  23. https://www.defence-point.gr/news/oi-energeies-tis-toyrkias-me-tin-livyi-den-paragoyn-nomika-apotelesmata

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.