29/11/19

Ποιοί και πώς άδειασαν την Ελλάδα και βοήθησαν την Τουρκία στη Μεσόγειο

Ζήτημα αποδυνάμωσης της διεθνούς θέσης και ρόλου της Ελλάδας εγείρεται πλέον μετά από το αναπάντητο -από συμμάχους και εταίρους- μπαράζ κινήσεων της Τουρκίας που όχι μόνο αντιτίθεται στα ελληνικά συμφέροντα, αλλά παραβαίνει το διεθνές δίκαιο και εκμεταλλεύεται ανοιχτά μέτωπα και συγκρούσεις για να προωθήσει την ατζέντα της.
Η υπογραφή διμερών συμφωνιών και Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης -από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη-, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο είχε καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά είχε πετύχει να κερδίσει έδαφος στην περιοχή, ως αποτέλεσμα των διαρκώς κλιμακούμενων και αναπάντητων τουρκικών προκλήσεων.
Η στάση των εταίρων και συμμάχων Ελλάδας και Κύπρου, με εξαίρεση την Αίγυπτο, είναι ενδεικτική της αλλαγής προτεραιοτήτων στην περιοχή και ενδεχομένως της εν εξελίξει αναδιάταξης ισορροπιών.

Για τη συνέχεια CrisisMonitor

6 σχόλια:

  1. Συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος του άρθρου. Δεν καταλαβαίνω γιατί περιμένουμε από το Ισραήλ να επέμβει σε μια κατάσταση που δεν το αφορά. Δηλαδή εμείς επεμβαίνουμε υπέρ του Ισραήλ στη διένεξη με το Λίβανο ή τη Συρία για παράδειγμα; Είναι παράλογο. Το Ισραήλ δεν έχει συμφέροντα στο λιβυκο πέλαγος ούτε συνορεύει με τη Λιβύη ούτε επηρεάζεται αρνητικά από τη συμφωνία. Η Αίγυπτος που θιχθηκε επενέβη. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία το προβλημα είμαστε εμείς. Αν οι Αμερικανοί ήξεραν ότι εμείς δεν κάνουμε πισω θα υποστήριζαν εμάς αλλά ποιος να εμπιστευτεί ανθρώπους που παραδόθηκαν σε κάποια Σκόπια; Καιρός λοιπόν να δούμε ανά θα παραδοθούμε και σε άλλο ημικρατος το Λιβυκο... Ας δούμε πότε επιτέλους οι πολιτικοί θα αποφασίσουν να ασκήσουν την ελληνική ισχύ προς όφελος των εθνικών συμφερόντων. Να δούμε πότε θα στείλουν όλους τους λαθρομετανάστες πίσω στην Τουρκία και πότε Θα κάνουν αυτά που πρέπει στη Λιβύη όπου πρέπει να ασκηθεί όμως εκβιασμός για αυτή την απολύτως εχθρική και επιθετική ενέργεια που ισοδυναμεί με εισβολή στη χώρα μας! Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειαζεται καποιος να αδειασει εναν ψοφοδεη επαιτη στηριξης που τρεχει δεξια και αριστερα ενω παροπλιζει και αδρανοποιει οτι συγχρονο οπλικο συστημα εχει;
    Οταν εχει παροπλισει και τον Υφυπουργο Αμυνας που εχει βαζοντας τον ορτιναντζα των λαθρο.
    Οταν εχει τον ισχυρο ανδρα της λιβυης διπλα του και τον χλευαζει.
    Οταν εχει τα δις που του χρωστανε απο τα ομολογα οι Ναζιστες και οι αλλοι και οταν οι Γαλλοι τους δινουν τις φρεγατες να ξοφλισουν και αυτοι γλειφουν τη πατουσα της Μερκελ.
    Οταν......Οταν.....Οταν....Τι αλλο να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΩΝ"Ναζιστων",και της Μερκελ? Οχι των Αμερικανων??? Χαρετισμους,ΥΠΟΤΑΓΗΣ στον ΠΑΙΑΤ!!!

      Διαγραφή
    2. Φυσικα φιλε μου και της γνωστης απο παλαιοθεν πρεσβειας,αλλα γνωριζεις πολυ καλα τις σχεσεις της αγιας οικογενειας με οτι το Γερμανικο(πχ χριστοφορακο,Siemensκλπ).

      Διαγραφή
  3. Πίσω από τις ενέργειες των αδελφών μουσουλμάνων κρύβονται οι Βρετανοί.Πως και κανένας δεν θίγει αυτό το θέμα είναι απορίας άξιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλαια, Βρεττανικη"παρτιδα",εχεις Δικαιο Φιλε μου,αλλα "αγνωστη" απο τα ΜΜΕ,διεθνη και εγχωρια...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.