28/11/19

Ουδείς πίστευε ότι ο Τραμπ θα πρόδιδε τον καλύτερο του φίλο: Κι όμως… Η σειρά τώρα του Ταγίπ;



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ποιος περίμενε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα προστάτευε τον δικηγόρο του, τον Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έκανε όλη τη «βρώμικη δουλειά» στο όνομα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών;

  • Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, που δοξάστηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2001, αλλά πιά εισήλθε στο δρόμο του χρήματος, (νόμιμου και παράνομου), είναι αυτός που έκανε τις συμφωνίες εκ μέρους του κ. Τραμπ με την Τουρκία και την Ουκρανία. Και όχι μόνο αυτές τις συμφωνίες. Βρίσκεται και πίσω απ’ όλες τις βρώμικες επιθέσεις εναντίον των Δημοκρατικών και γενικά των αντιπάλων του.
Όταν την Τρίτη το βράδυ, μιλώντας με τον Μπιλ Ο’Ρέιλι, που εκδιώχθηκε από το κανάλι FOX λόγω των πολλών σεξουαλικών επιθέσεων σε ανυπεράσπιστες γυναίκες την εποχή της παντοδυναμίας του, ο κ. Τραμπ ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε οδηγίες στον Ρούντι Τζιουλιάνι -επαναλαμβάνω ότι είναι ο προσωπικός του δικηγόρος- να ενεργήσει εκ μέρους του στην υπόθεση της Ουκρανίας και στην αναζήτηση επιβλαβών πληροφοριών σε βάρος του υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν. Θυμίζω ότι ο γιος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, εργάστηκε για την εταιρεία φυσικού αερίου ενός Ουκρανού διεφθαρμένου ολιγάρχη. Μία πράξη απαράδεκτη τη στιγμή κατά την οποία ο πατέρας του ήταν ο αντιπρόεδρος της υπερδύναμης.
Ο κ. Τραμπ άδειασε τον κ. Τζουλιάνι, αλλά ουδείς τον πίστεψε. Διότι οι τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας είναι αποκαλυπτικές για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποκαλύψει τις «βρωμιές» του κ. Μπάιντεν στην πρώην σοβιετική δημοκρατία. Αν υπάρχουν στοιχεία, ο πρώην αντιπρόεδρος τελειώνει. Θα αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών…
  • “Όχι δεν του έδωσα οδηγίες», ισχυρίστηκε ο κ. Τραμπ. «Ο Ρούντι είναι ένας πολεμιστής. Είναι πιθανό να είδε κάτι, διότι συνεργάζεται με την Ουκρανία για χρόνια.”
  • Και αυτός ο ισχυρισμός είναι προβληματικός. Διότι ο κ. Τζουλιάνι ανέπτυξε σοβαρές και ισχυρές σχέσεις με την Ουκρανία μετά την εκλογική νίκη του κ. Τραμπ. Μέχρι τότε οι δουλειές του ήταν ασήμαντες.

2 σχόλια:

  1. ο κόσμος καίγεται και ο "αψέκαστος" στον κόσμο του, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τον Τράμπ...
    ο εμμονισμός σ' όλο του το μεγαλείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ κακή δημοσογραφία. Μπορεί να μην αρέσει η κρίση σε όσων χαϊδεύει τα αυτιά.Αλλά όσοι
    γνωρίζουν, διαβάζοντας πολλές και αποδεδειγμένα αξιόπιστες μαρτυρίες, διαπιστώνουν ότι έχει
    εμπλακεί σε έναν εσωτερικό αμερικανικό εμφύλιο και με τέτοιο πάθος ώστε να συγκαλύπτει και
    διαψεύδει το όργιο διαφθοράς σε κορυφαίο επίπεδο Ομπάμα-Μπάϊντεν, όπου δεκάδες εκατομμύρια της αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία τσεπώνονταν συνεταιρικά μεταξύ στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης, Ουκρανών μαφιόζων ολιγαρχών και φυτευμένων Αμερικανών αξιωματούχων στην ουκρανική διοικητική νομενκλατούρα.
    Τελικά αυτή η δημοσιογραφία δεν κάνει καλό ούτε σ' αυτόν που την ασκεί, ούτε και στα εθνικά
    συμφέροντα που νομίζει πως έτσι υπερασπίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.