27/11/19

Παραιτήθηκε ο διοικητής της 114 ΠΜ στη Τανάγρα: Οι λόγοι της παραίτησης

Ένας εξαίρετος αξιωματικός με πολλές ώρες πτήσεις, άριστες εντυπώσεις στο προσωπικό του και υψηλό εθνικό φρόνημα. Αυτός ήταν ο διοικητής της 114 ΠΜ. Παραιτήθηκε χθες.

Ο διοικητής της 114 ΠΜ στη Τανάγρα παραιτήθηκε για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος ήταν οι επανειλημμένες αναφορές προς την ηγεσία της ΠΑ για τα προβλήματα διαθεσιμότητας που υφίστανται με τα αεροσκάφη των 331 και 332 Μοιρών και ο δεύτερος η έντονη εμπλοκή της 114 στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο διοικητής της 114 ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κυρίου.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, η 114 ΠΜ είχε φτάσει να ασχολείται περισσότερο με το μεταναστευτικό παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις.
Πρόκειται για πολύ σοβαρή παραίτηση από έναν εξαίρετο αξιωματικό που παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει τη δυσαρέστηση του προς τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Το πρόβλημα των παραιτήσεων για τη ΠΑ εντείνεται όλο και περισσότερο αφού το προσωπικό και οι Ιπτάμενοι διαμαρτύρονται. Ο διοικητής της 114 είχε προωθήσει δεκάδες αναφορές για το ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης στις 331 και 332 Μοίρες. Έφτασε στο αμήν.
Τον διοικητή της 114 ΠΜ τον είχαμε γνωρίσει και πρόκειται για πραγματικά ένα πολύ αξιόλογο Ιπτάμενο και Αξιωματικό της ΠΑ που αποφάσισε να φύγει όχι για μια καλύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα αλλά επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
Μπράβο του και ας μην τελείωσε τη καριέρα του όπως θα έπρεπε. Ας παραδειγματιστούν άλλοι ανώτατοι των τριών κλάδων που έχουν δεχθεί εγκληματικές μειώσεις θητείας και απανωτές μειώσεις προϋπολογισμών.

19 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὀρθή ἐπανάληψη

    Τό σχέδιο πού τρέχει σήμερα στό μεταναστευτικό, εἶναι τῆς Τουρκίας καί οἱ πολιτικοί τό ξέρουν. Δέν μπορεῖ νά μή τό ξέρουν.

    Ταίριαξε ("κούμπωσε") τό σχέδιο τῆς Τουρκίας,
    Α) μέ τά "σχέδια Σόρος < καί σία;> ", γιά μετακινήσεις πληθυσμῶν μέ σκοπό φτηνά ἐργατικά χέρια, διάλυση τῶν κοινωνιῶν καί τῶν Ἐθνικῶν κρατῶν, καί ἀποχριστιανισμό τῆς Εὐρώπης, καί
    Β) Μέ τήν βαρειά οἰκονομική κρίση καί τήν μετανάστευση τῶν νέων,

    Τό σχέδιο τῆς Τουρκίας εἶναι νά γίνῃ γενοκτονία μας διά μέσου μουσουλμάνων μεταναστῶν. Σημειωτέον:
    Στήν γενοκτονία μας στήν Μικρά Ἀσία, χρησιμοποιήθηκε στό τουρκικό σχέδιο, κατά κανόνα τό ἐξῆς μοντέλο:
    Ι) τεχνητός Οἰκονομικός Πόλεμος κατά τῶν Ἐλλήνων-Ρωμηῶν ἀπό τό ἴδιο τό τουρκικό Κράτος,
    ΙΙ) Μετανάστευση τῶν νέων Ἐλλήνων -Ρωμηῶν
    [ κυρίως πρός Ρωσία 1ον) λόγῳ τοῦ οἰκονομικοῦ πολέμου, καί 2ον) λόγω τοῦ κινδύνου ἀφοῦ στρατευθοῦν ὑποχρεωτικῶς, νά πεθάνουν ἀπό τίς κακουχίες, ἐργαζόμενοι στά μιλιέτ ταμπορού], καί
    ΙΙΙ) Ἐγκατάσταση Προσφύγων στά σπίτια τῶν Ἑλλήνων (-Ρωμηῶν) μετά ἀπό τήν (ἄλλοτε βίααα καί ἄλλοτε μετά ἀπό ἀπειλές) ἐκδίωξη τῶν ἰδιοκτητῶν τους.
    Σᾶς θυμίζει τίποτα τό σχέδιο αὐτό;
    Στούς "δια-κυβερνῶντας" θυμίζει τίποτα;

    Ἀλλά καί τίποτα νά μή τούς θυμίζει, τό βέβαιο εἶναι ὅτι:
    Τό σχέδιο πού τρέχει σήμερα στό μεταναστευτικό, εἶναι τῆς Τουρκίας καί οἱ πολιτικοί τό ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλα αυτα τα εκανε το Τουρκικο κρατος εναντιον μιας μειονοτητας. Εμεις εδω υποτιθεται πως ειμαστε κρατος και τα κανουμε στον εαυτο μας. Οι Τουρκοι εφταιγαν τοτε και φταινε και σημερα? Μηπω;ς πρεπει να αλλαξουμε τροπαριο? Λεω, μηπως....Εκτος αν παιζει κατι καλο και δεν μας το λενε.

      Διαγραφή
  3. Πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη σε κορυφαία επιχειρησιακή μονάδα της ΠΑ. Πολλές παραιτήσεις τελευταία πολύ αξιόλογων Αξκων της ΠΑ και οχι μόνο Ιπταμένων. Από χθες πρέπει ΤΟ ΥΕΘΑ να ασχοληθεί με το πρόβλημα και να μην επαναπαυθεί με το.... ουδείς αναντικατάστατος.....Είμαστε πολύ λίγοι για να ήμαστε αναλώσιμοι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να έφτασε σε αυτό το σημείο, αυτός ο ικανός αξκος της ΠΑ , φαντασθείτε πόσο διαφορετικά αγαπάει την πατρίδα του από τους κυβερνώντες !!!!
    Αυτή είναι η διαφορά ορισμένων αξκων που αγαπούν την χώρα τους από εκείνους που αγαπούν την καριέρα τους !!!!
    Πόσο χαμηλά αυτή η ηλιθια κυβέρνηση θα ρίξει κύρος των αξκων του στρατού !!!!
    Εύχομαι αυτό που έκανε ο διοικητής της 114 ΠΜ να αφυπνίσει και άλλους ικανούς αξκους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν φτάνει που δεν κάνουν εξοπλισμούς την τελευταία δεκαετία, δεν παρέχουν και χρήματα για τεχνική υποστήριξη του υπάρχοντος υλικού.
    Δυστυχώς, χρήματα που θα μπορούσαν να πηγαίνουν προς ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων μας, πηγαίνουν για να χρηματοδοτήσουν την μόνιμη εγκατάσταση των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που μας στέλνουν οι Τούρκοι κάθε χρόνο, με σκοπό την δημογραφική αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού και τον μελλοντικό διαμελισμό της χώρας μας.
    Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν σκοπό ύπαρξης την άμυνα της χώρας μας, όχι την εξυπηρέτηση των σχεδίων του εχθρού, που υλοποιεί το Σχέδιο Οζάλ.
    Δεν γνωρίζουν οι εκλεγμένες πολιτικές μας ηγεσίες, πως οι θέσεις που κατέχουν είναι προσωρινές και ότι θα δώσουν λόγο για τις πράξεις και παραλείψεις τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επί Καμμένου άρχισε αυτό το δράμα και δεν μπορούμε να ξεμπλέξουμε. Ίσως αυτό το λιθαράκι του Κ. Κύριου, να αφυπνίσει μερικούς. Το εύχομαι, γιατί πλέον δεν είμαι σίγουρος για τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Τι να πουν στην τηλεοραση ?? Οτι λεηλατουν τα 30 Μιραζ για να πετανε τα 6 ..?? Ετοιμοπολεμοι μου φαινεται πως ειμαστε...
      Ευτυχως πεταει ο Αρχαγγελος Μιχαηλ ακομη...κατα παγια ..τακτικη...

      Διαγραφή
  8. Οταν επισημαιναμε τη ξεφτιλα να διορισθει ο ΥΦΕΘΑ ορτινατζα των λαΘρο σαν να μην υπηρχαν αλλοι η δεν ηταν απαραιτητη η αμυνα την συγκεκριμενη περιοδο,δεν μπορουσαμε να φανταστουμε την εκταση της ανικανοτητας και σηψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψωφαμε να δουμε στρατηγο να ψηνει σουβλακια στους λαθρο....

      Διαγραφή
  9. Ωστε.....αυτες ειναι οι διαθεσιμοτητες εεεε ??
    Το κυνηγι του ...τσιγαρου και η ..Αγαπητικακη με την Μιχαηλιδου με τους ερωτες για προσφυγοπουλα ..ασυνοδευτα ...που διεσχισαν φαραγγια και λαγκαδια με 20.000 ευρω στην τσεπη τα καημενα...
    Ανετες στιγμες την ωρα που ο Λιβυος προεδρος μαριονετα ειναι στην Αγκυρα για ανακηρυξη ΑΟΖ νοτια της Κρητης...Κι εδω ανετα...περα βρεχει..εχουμε καιρο...μην παθει λουμπαγκο η ...Αγκυρα και θυμωσει και μας κοπει το γαλα του κρατικου θησαυρου...που μαδαμε σαν μαργαριτα με δακρυα για την προσφυγια της ....Συριακης Αφρικης...και της Συριακης Ινδικης χερσονησου...
    Θα γελανε τωρα στον Σειριο....και στο Μπαρμπαουρουμ το χωριο του Αστεριξ...και του Οβελιξ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειμαστε η μεγαλυτερη τσουλιθρα στην ιστορια της ανθρωποτητας...η πιο κατηφορικη που εγινε ποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητηρια στο ΔΙΟΙΚΗΤΗ...ειναι ο πρωτος ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΠΟΥ ""ΠΕΦΤΕΙ""εξαιτιας αυτου θανασιμου κινδυνου του λαρομεταναστευτικου...Τι το πιο φυσικο να ο πρωτος πεσοντας των ΕΔ να ειναι απο τη ΠΑ απο αυτους που πραγατικα πολεμανε καθε μερα απο αυτους που τα μεταλια στο στηθος τα τιουν και δεν τα βλεπουν μπιχλιμπιδια..Εχω ξαναπει ο χειροτερος προδοτης στη τραγωδια του Ελληνισμου αυτη ειναι οι ΕΝΣΤΟΛΟΙ ειδικα των ΕΔ γιατι ποτε δεν ορθωσαν το αναστημα τους ως οφειλουν συντεταγμενα και ενωμενα.Ειναι οι μοναδικοι που μπορουν να φρεναρουν τα σχεδια εναντια στον Ελληνισμο οταν αντιδρασουν ως γροθια ειδικα στις ανωτερες/ανωτατες βαθμιδες.Εξαλλου αυτο ορκιστηκαν να υπηρετουν το Συνταγμα και τους νομους(τι λεει λοιποντο συνταγμα για ανθρωπουςπου εισερχονανται χωρις χαρτια???).Και ομως εχουν γινει εξυπηρετητες των σχεδιων καθε ανθελληνα.Εχουν καταντησει της ΕΔ cattering κι real estate.Δεν τους ζηυταμε να πεσουν στο πεδιο της μαχης οπως οι συναδελφοι τους στο παρελθον,σιγουρα αρτιμελης θα γυρισουν στο σπιτι τους.Τους ζηταμε να χτυπησουν το χερι εδρανα συνεδριασεων συντεταγμενοι και ενωμενοι και να που ν ΑΡΚΕΤΑ..να απειλησουν με παραιτηση σε ολη τη πυραμιδα της ανωτερης/ανωτατης βαθμιδας,να τριξουν τα θεμελια του οργανωνενου σχεδιου.Και μολις δεν κιοτεψουν στις πρωτες απειλες των πολιτικατνηδων θα δουνε τους πολιτικαντηδες να λουφαζουν και να ιδρωνουν καθως δεν θα μπορουν να ανταποκριθουν στις εξωθεν υποσχεσεις τους..!!!Εξαλλου τις συνταξουλες τους τις εχουν διασφαλισει στο βαθμο που βρισκονται...τι να κανουμε ετσι το φερε η ζωη και το καλεσμα της μοιρας να μην γινουν ολοι Αρχηγοι και σωματαρχες.Οσο δεν αντιδρουν συνενουν στη ΠΡΟΔΟΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Do you remember the first cuts by Venizelo? Do you remember he not only attacked the salaries of our pilots, but also removed them from the list of dangerous jobs? Why do you think our Air Force was and still is a target? New government, same plan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να σας πω...
    Αν παραιτηθούν όλοι οι ¨Δελτάδες",τότε τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα γιά την κολλητή μας τουρκία και το αμερικανικό όνειρο του να μην φύγει η τουρκία από την Δύση...
    Η αποδόμηση της χώρας που ξεκίνησε το '90 με την εισβολή των αλβανάδων,συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν χρειάζεται να πάμε τόσο πίσω, νομίζω. Τα 10 χρόνια της κρίσης, 2010-2019, ήταν αρκετά για να αποδομήσουν την χώρα.
    1) οι ένοπλες δυνάμεις ένοιωσαν και αυτές το κόψιμο των προϋπολογισμών.
    2);΄Εκλεισαν πολλές βιομηχανίες που παράγουν προϊόντα για τις ένοπλες δυνάμεις. Σε αντίθεση με την Τουρκία που η πολεμική της βιομηχανία ανθεί!
    3) την περίοδο της κρίσης γέμισε η Ελλάδα με λαθρο-μετανάστες που επιβάρυναν και συνεχίζουν ακόμα τους προϋπολογισμούς που αλλιώς να μπορούσαν να ενισχύσουν την εθνική άμυνα.
    4) Η πολιτική "δεν διεκδικούμε τίποτα" αποδείχθηκε λάθος (Κύπρος, Αλβανία, Σκόπια..) με αποτέλεσμα οι "καλοἱ" μας γείτονες να διεκδικούν την μισή Έλλαδα (οι Τούρκοι την Θράκη, οι Αλβανοί την Πρέβεζα, Τα Σκόπια την Κατερίνη,....).
    5)Ατολμία στην ανακήρυξη της ΑΟΖ...χθες η Τουρκία "κατάπιε" την Ρόδο, Κρήτη κλπ με την Συμφωνια με την Λιβύη!
    Τελικά, είναι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αξιόμαχες;;;
    Ήρεμα ρωτάω!!!
    Θα τολμήσουμε να βυθίσουμε ένα πολεμικό του Πακιστάν ή της Λιβύης όταν θα κόβουν βόλτες στο Αιγαίο;; Ή έστω, να το αιχμαλωτίσουμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.