8/3/10

Σύνορο... πτήσεων ο 25ος μεσημβρινός

Ιστορική χειραψία και χαμόγελα στη Νέα Αγχίαλο το 2000, όταν στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής άσκησης τουρκικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο ελληνικό αεροδρόμιο
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Η κυβέρνηση εξετάζει την προώθηση συμφωνίας, βάσει της οποίας, το ανατολικό Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, εντός του FIR Αθηνών θα μετατραπεί σε «περιοχή αποφυγής έντασης» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με απαγόρευση πτήσεων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Θα εξαιρούνται τα αεροσκάφη των χωρών του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών, καθώς και οι ασκήσεις και η εξυπηρέτηση των σκοπών αεράμυνας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η κυβέρνηση Παπανδρέου εξετάζει αυτό το διάστημα τη διαμόρφωση μιας συμφωνίας με την Αγκυρα για την «αποστρατιωτικοποίηση» του μισού Αιγαίου. Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, που προκαλείται από τη μόνιμη παραβατική συμπεριφορά της Αγκυρας στο Αιγαίο και τις αντίστοιχες αντιδράσεις των ελληνικών αεροσκαφών με αναχαιτίσεις και εμπλοκές.

Ετσι η κυβέρνηση προσδοκά ότι «δεν θα υπάρχουν εντάσεις στο FIR Αθηνών, θα υπάρξει μείωση δαπάνης αναχαιτίσεων και θα αυξηθεί η εναέρια κυκλοφορία στο FIR Αθηνών κατά 30% περίπου με όφελος 2 δισ. ετησίως...».

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει κατά πόσο μπορεί «να είναι συμφέρουσα» μια συμφωνία με την Τουρκία, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, κατά την οποία:

* Η περιοχή στο Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά (δηλαδή το μισό Αιγαίο) θα χαραχτηριστεί ως «περιοχή αποφυγής έντασης» ανάμεσα στις δύο χώρες.

* Στην περιοχή αυτή δεν θα εκτελούνται πτήσεις ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.

* Στην περιοχή αυτή θα εκτελούνται ασκήσεις και πτήσεις για σκοπούς αεράμυνας.

* Η συμφωνία δεν θα επηρεάζει τα μαχητικά αεροσκάφη των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ καθώς και τρίτων χωρών.

Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για την προώθηση μια τέτοιας πρωτότυπης συμφωνίας με την Τουρκία φαίνεται να είναι ότι σε περίοδο ισχνότατων αγελάδων για την Ελλάδα, η ελληνική κοινή γνώμη θα αποδεχθεί ευχαρίστως την προσδοκώμενη αύξηση εσόδων κατά 2 δισ. ετησίως από την αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στο Αιγαίο, λόγω της μείωσης της στρατιωτικής έντασης στην περιοχή.

Η Αγκυρα μάλλον δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση σε μια τέτοια συμφωνία, η οποία συμπίπτει εξάλλου με τη δική της μόνιμη επιδίωξη να αποκτήσει τον έλεγχο στο Αιγαίο μέχρι τον 25ο μεσημβρινό, απονεκρώνοντας έτσι -σε πρώτη φάση- ολόκληρο το ανατολικό Αιγαίο.

Με την υπό διαμόρφωση συμφωνία, η Αθήνα με στόχο τη μείωση των κρατικών δαπανών από την αντίστοιχη μείωση της στρατιωτικής έντασης στο ανατολικό Αιγαίο, δεσμεύεται να σταματήσει τις πτήσεις των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα εθνικά εδάφη της στο ανατ. Αιγαίο, παρά μόνον για σκοπούς αεράμυνας.

Βαπτισμένα «ΝΑΤΟϊκά»
Θα επιτρέπει όμως τη χρήση του ίδιου χώρου από τα αεροσκάφη των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, (σ.σ. άρα και της Τουρκίας), καθώς τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη χαρακτηρίζοντας «φίλια» και επομένως απαγορεύονται οι αναχαιτίσεις τους.

Δι' αυτού του τρόπου όμως, η Τουρκία (σ.σ. με βάση την τακτική που εφαρμόζει) θα μπορεί να βαφτίζει ως ΝΑΤΟϊκά τα μαχητικά της, να δεσμεύει περιοχές και να εκτελεί κανονικά τις ασκήσεις της, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα 6 ή τα 10 ν.μ. του ελληνικού εναέριου χώρου και χωρίς να καταθέτει σχέδια πτήσεων.

Αντιθέτως η Αθήνα -και για λόγους οικονομίας- είτε δεν θα πραγματοποιεί αντίστοιχες ασκήσεις είτε θα τις κάνει μόνον επί χάρτου.

Η υπό διαμόρφωση αυτή συμφωνία μπορεί να εξεταστεί στις πολλαπλές ελληνοτουρκικές συναντήσεις, πριν από την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν στην Αθήνα τον Μάιο.

Μετά τη συνάντηση Δρούτσα-Νταβούτογλου, προχθές στην Ισπανία, στις 9 Μαρτίου συνέρχεται στην Αγκυρα η 15η Σύνοδος Κατευθυντήριας Επιτροπής Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία με τη σειρά της θα προετοιμάσει την επίσκεψη εργασίας του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα στο τέλος του μήνα στην Αγκυρα. Ολη αυτή η κινητικότητα έχει στόχο να προετοιμαστεί καλά η επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία σύμφωνα με την ελληνική πλευρά πρέπει να έχει θετικά αποτελέσματα.

Αν τελεσφορήσει μια συμφωνία τέτοιου περιεχομένου, πιθανώς θα υποκαταστήσει και το υπάρχον Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ, το οποίο δεν επιτρέπει τη διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων «στο Αιγαίο» κατά τους θερινούς μήνες και το οποίο η Αγκυρα καταπατά συστηματικώς τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ, η τουρκική πλευρά είχε επιμείνει μέχρι τέλους στην απαγόρευση πτήσεων στο Αιγαίο, κάτι που δεν είχε δεχθεί τότε η κυβέρνηση Α. Παπανδρέου και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας.*
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

31 σχόλια:

  1. ??????????????????????????
    Δεν μπορεί να διάβασα τέτοιο πράγμα.

    Πόσα μίλια στην ενδοχώρα της Τουρκίας θα περιλαμβάνει αυτή η ζώνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι απλά επικίνδυνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .....Δυστυχώς, ο χώρος του αμυντικού ρεπορτάζ στην Ελλάδα, πλήττεται συχνά από δημοσιεύματα που προκαλούν μεν θόρυβo, πλην όμως πάσχουν από πλευράς εγκυρότητος. Το ζήτημα είναι ότι τέτοιες ανακρίβειες, επιδρούν αρνητικά στο ηθικό της κοινής γνώμης, πλήττει την Εθνική Άμυνα με ύπουλο τρόπο και δημιουργεί συνθήκες πολιτικής συγκαταθέσεως σε συμβιβασμούς επί των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

    Αυτό έγραψε ο Κος Βλάσσης.

    Αναρωτήθηκε κανείς μήπως συστηματικά μας προετοιμάζουν να αποδεχθούμε την συνδιαχείριση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερή επιτυχία θα θεωρηθεί αυτό...
    Το να δώσουμε δηλαδή το μισό Αιγαίο έτσι απλά με μια υπογραφή.
    Ξεπουλημένοι ντενεκέδες πολιτικάντηδες γαμώ τα υπουργεία σας και την προπαγάνδα σας μαζί και αυτους που σας ψηφίζουν και δεν βλέπουν παρά μόνο το μικρό δικό τους πιθανό βόλεμα,άχρηστοι ντενεκέδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. " Στην περιοχή αυτή δεν θα εκτελούνται πτήσεις ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών."

    Τι λέτε βρε αλήτες ΚΑΙ κλέφτες σε Ελληνικό Εναέριο χώρο δεν θα πετούν Ελληνικά μαχητικά; Είσαστε σοβαροί;
    Ποιος σας στέλνει έτοιμες τέτοιες "ιδέες";
    Α Ι Σ Χ Ο Σ είστε όπως σχεδόν πάντα.
    Ελληνική Κυβερνηση σου λένε μετά.
    ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΤΕ -ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΕΙΔΗΣΗ- ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

    Είναι προφανές ότι προετοιμάζουν τις αγελαδινές μη-συνειδήσεις που τους ψήφισαν με τέτοια τιποτένια ΑΡΘΡΑ.
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λέγε λέγε κάτι μένει.
    Έτσι "έμεινε" το νομοσχέδιο περί
    "μεταναστών", έτσι θα μείνει
    και η διχοτόμηση του Αιγαίου.
    Δεν μας ζητούν να το αποδεχτούμε
    απλά να το καταπιούμε, έτσι;

    Κλείστε το μαγαζί.
    Ετοιμάστε και τις βαλίτσες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασόκ δεν θέλετε Έλληνες???Φαπ το νομοσχέδιο για μετανάστες να έχουμε σε κάθε στενό κ ένα τζαμί,Φαπ θα ψηφίσουν 250.000 ξένοι στις επερχόμενες εκλογές(εννοείται ότι θα δημιουργηθεί και αλβανικό,τουρκικό,μουσουλμανικό κόμμα).Μετα Φαπ δίνουν κ το μισό Αιγαίο στον λύκο(Τουρκία) με προβειά(Νατο).Και που είστε ακόμα??νομιζετε εκεί θα σταματήσει ο ΓΑΠ????Δε ξυπνάτε Έλληνες και οι Γερμανοί καλά μας κάνουν.και λίγα λένε.Όσο για τους αποστάτες που θέλουν να διαμελίσουν την πατρίδα να μην ανησυχούν το 2012 έρχεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε πάτε καλαααααααααααααα??/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άρχισαν οι δοκιμαστικές βολές (μέσω Βερύκιου, Κύρας Αδάμ, κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε όλα τα μέτωπα να χάσει η Άγκυρα εμάς πάλι στο τσεπάκι της θα μας έχει με τους τρύπιους που μας "κυβερνάν" 30τόσα χρόνια τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα τους πάρει ο διάολος έτσι και τολμήσουν κάτι τέτοιο. Βρε απάτριδες του κερατά ανεξαρτήτα από τη κοματική σας θέση μήπως να φύγει και στρατός και το ναυτικό από το Αιγαίο για να κάνουμε οικονομία; Μέχρι τώρα δεν έχω πάει σε διαδήλωση στη ζωή μου ούτε έχω κάνει το παραμικρό επεισόδιο αλλά αρχίζω να λέω μήπως έφτασε η ώρα να ανοίξω κανένα κεφάλι να δω τι σκατά κουβαλάνε εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντα έλεγα πώς δεν κινδυνεύουμε απο εξωτερικό εχθρό αλλά απο τα δικά μας πουλημένα τομάρια,απάτριδα ανθρωποειδή που περιφέρονται και σκορπίζουν τις πληρωμένες δηλητηριώδεις ιδέες που πασάρουν οι πολιτικάντηδες.Ξύπνα Ελληνα,ξύπνα κάνε κάτι πρίν να είναι πολύ αργά.Τα οικονομικά είναι στάχτη στα μάτια για να περάσουν όλα τα ανθελληνικά σχέδια που έχουν εδώ και χρόνια.
    Δυστηχώς είναι όλα μοιρασμένα και τα νησιά και η υπόλοιπη Ελλάδα μας..Πρέπει να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να αντιδράσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ; ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;
    ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.
    ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟΣ :
    ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιστευω πως ολα ειναι ενα ψυχολογικος πολεμος που επηχειρηται μεσου ΜΜΕ. Ενα ειναι σιγουρω, οτι αν επηχηρησουν να πουλησουν Ελληνικη Γη ειτε στην κυπρο (οπου δηθεν συζητηται, να φυγει μερος της Ελδηκ, ειτε στην Ελλαδα) Θα ερθουμε οι Ελληνες του εξωτερικου πρωτα ειρηνικα να παρουν πισω της αποφασεις αυτες, και αν δεν τοτε θα νιωσουν στο πετσι τους, τι θα πει Ελληνας ενκατελημενος(απο την πατριδα του, βλεπε αποφασεις για την 25 Μαρτιου να μην γινουν παρελασεις, να μην μπορουμε να εκλεγουμε απο το εξωτερικο, αλλα οι νεοι Ιθαγενεις Μουσουλμανικα συνοθυεληματα να μπορουν) θα νιωσουν τι θα πει στον εθνικο υμνο του σπαθιου την τρομερη! Ευχομαι να μην φτασουμε εκει, διοτι το εχω γραψει και αλλου, οπου και να πανε οι πολιτικαντιδες, μκο, μμε και υποστηρηκτες των, δεν θα γλυτωσουν, θα τους βρουμε και ουε και αλιμονο τους!

    Θρακιωτης
    Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν γίνεται να κάνει καμιά δήλωση στήριξης των φημών ο Μητσοτάκουλας; Έτσι για να ξεμπερδεύουμε γρήγορα...
    Πάντως δεν υπολογίζουν καλά τις αντιδράσεις του κόσμου. Θα τους πάρει ο διάολος και θα τους σηκώσει. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Άλλα θέλουν να προωθήσουν και πετάνε χοντράδες σαν κι αυτήν για να θεωρηθούν τα άλλα ακίνδυνα και εφαρμόσιμα. Κάτι άλλο έρχεται, θα το δείτε.
    Καίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΙΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΝΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΙΣΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΥΡΙΟΥ" ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΑΡΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΘΕΛΗΤΟ Ή ΗΘΕΛΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ.
    ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ ΟΙ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΑΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
    ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΤΕΣ.
    ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΝ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.
    ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΖΕΦΡΥ.
    ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΒΛΑΚΑ, ΑΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ;

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΙΛΕ Thessale ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ , ΦΑΝΗΚΕ Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΙΚΕΤΗ (ΟΤΣΑΛΑΝ) ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ -ΠΑΓΚΑΛΟΣ) ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ). ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1996. ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΑ; ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ; ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ :
    ΔΕΙΛΟΙ,ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΜΑ (ΒΑΡΝΑΛΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πως γινεται σκεπτομενοι ανθρωποι και υποτιθεται οτι εχουν και κριση να πιστευουν τυφλα οτιπ@@@@ια γραφει καθε και καλα ενημερος δημοσιογραφος και ειδικος .Το τι εχει γραφει μεχρι τωρα δεν λεγεται προσφατο παραδειγμα η εγκαταλειψη των προκεχωρημενων αεροδρομιων κλπ αποκλειστικοτητες . Ψυχραιμια λοιπον μην αναπαραγεται καθε και καλα ειδημονα . Περισοτερο συνεση και οχι αντιδρασεις εν θερμω και εν ταχει κανεναν δεν βοηθησε η αντιδραση με συμβουλο τον θυμο. Προσεχτε τι διαβαζουμε και αυστηρα κριτηρια υπαρχουν παργματικα σοβαροι ανθρωποι δημοσιογραφοι που αξιζουν προσοχης .Για τους αλλους μην ασχολειστε ψυχραιμια και συνεση.
    Φιλικα Διογενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
    ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ .ΑΠΟ ΤΟ 74 ΤΟ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΡΟΙ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΑΛΗΛΗΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ
    ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΦΙΛΟΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ .ΣΠΑΝΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχουν καταληστέψει και ξεπουλήσει την χώρα .Φοβούμενοι τις αντιδράσεις των πολιτών ,γνωρίζοντας το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν, τρέμουν στην ιδέα ότι θα ξεσηκωθούν οι πολίτες, έτσι επισείουν τον μπαμπούλα (Τουρκία ) συχνά πυκνά για να μας συμμορφώσουν. Το εξευτελιστικό είναι ότι από την στρατιωτική ηγεσία δεν υπάρχουν διαψεύσεις. Αντανακλαστικά μηδέν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ποιός γνωρίζει τό βιογραφικό τῆς ΑΔΑΜ;
    Καταγωγή ἀπό αὐτούς πού δέν ὁνομάζουμε; Εύχαριστῶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμβαίνει τώρα...

    Σε απάνθρωπες συνθήκες με -5 βαθμούς στον Έβρο (στην θέση Στέρνα...) συνεχίζουν τα σκοινάκια ενώ φαντάροι λιποθυμούν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν...
    Τάγμα 508 (η επικοινωνία είναι δύσκολη, οπότε το τάγμα είναι ανεπιβεβαίωτη ...
    πληροφορία...)
    Δημοσιοποιήστε το όπου μπορείτε και πιέστε με ομαδικά mails στο Γ.Ε.Σ. να σταματήσει η φάρσα εις βάρος των ανθρώπων...

    http://athens.indymedia.org/


    http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_4614.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οτι και να κάνουμε αυτοί θα τις πάρουν τις αποφάσεις στο χέρι μας είναι να τις ανατρέψουμε όταν χρειαστεί αλλωστε το η ταν η επι τας δεν είναι τυχαίο.
    Εχω ξαναρωτήσει όμως αρκετές φορές ποσοι ακόμα και απο εδώ μέσα την κρίσιμη στιγμή θα βγουν μπροστά και πόσοι θα πουν άστο ρε γαμώτο.
    Δυστηχώς ο Ελληνας είναι παρορμητίκός και ξεχνάει γρήγορα.
    Γιατί αν θυμόταν όπως είπε ο ανώνυμος πιο πάνω τον Παγκαλο και τον Πετάλνικο αν μη τι άλλω θα τους είχε πετάξεί όχι έξω από την Βουλή αλλά απο την Ελλάδα..Αρα συνοψίζοντας έχουμε 4 ήδη Ελληνα:
    1. Κομματικός (ό,τι και να κάνει το κόμμα του ρε εκεί λες και του βαλαν παρωπίδες.)
    2.Εθνικός (υπερ πάντων η πατρίς)
    3. Κομματικός και εθνικός (το κόμμα μου έκανε λάθη αλλά την Ελλάδα την αγαπάει )
    4. Ο Ελληνας του κοντρόλ (αυτός που ζει μέσα απο την τηλεόραση την ζωή που θα έπρεπε να ζήσει. Αποφασίζει σύμφωνα με τις πουλημένες δημοσκοπήσεις . Ενιότε θυμάται ότι είναι Ελληνας και τσαντίζεται με τα γεγονότα αλλά μετά πέφτει στο λήθαργμο της κατανάλωσης και λέει άσε αύριο βλέπουμε)

    Ας μου πει κάποιος τα ποσοστά σε όλο αυτό και μετά μπορούμε να δούμε ποιοι θα πολεμήσουμε και ποιοι δεν θα πολεμήσουμε και μέχρι πιο σημείο θα φτάσουμε αν και εφόσον ξεκινήσουμε.

    Ο εχθρός είναι εντός των πυλών
    Ο πρώτος εχθρός είναι το πολιτικομματόσκυλο
    Ο δεύτερος εχθρός είναι ο ίδιος ο Ελληνας που βάζει την πάρτη του πάνω απο όλα.(στο πλείστον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ο κ.βλασσης εχει απολυτο δικιο!!!!!εχουμε βαρεθει να διαβαζουμε ηλιθιοτητες σε αυτη τη χωρα!GREVENA IQ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. αυτο που πραγματικα πιστευω ειναι οτι διαφορα (λομπι)προσπαθουν να δημιουργησουν (προβλημα)στην καθε κυβερνησει...οταν τα (δικα τους)οπλα χανουν το παιχνιδη!η πολιτικη ολων αυτων τον λομπι ειναι πολλη βρωμικη και πολλη ισχυρη!!!!οταν ολοι οι ελληνες αρχισουν να (καταλαβενουν)ισως αποκτησουμε τη σοφια και την φιλοσοφια τον αρχαιων ελληνων.....GREVENA IQ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ. ΣΥΝΔΕΣΤΕ : ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ SUPER PUMA ΣΤΟ ΑΝ.ΑΙΓΑΙΟ, ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙΣ ΤΗΣ FRONTEX, ΣΟΥΛΑΤΣΟ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΕΝ ΩΡΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ Π.Ν., ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ,ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗΣ κλπ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜ/ΦΟΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΚΙΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΙΜΗ Σ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ
    ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΌΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ
    ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

    Κάποιοι κάποτε συμφώνησαν να πουλήσουν και να ησυχάσουν!!!
    Αυτά τα στρέμματα- βραχονησίδες- νησιά, δεν ανήκουν στην Ελληνική Δημοκρατία, αλλά στους Έλληνες. Γιατί κράτος δίχως πολίτες δεν υπάρχει. Η συρρίκνωση σημαίνει υποχώρηση. Πριν περάσουν 100 χρόνια από το 1920-22 θέλουν την Ελλάδα ακόμη πιο συρρικνωμένη. Και τα επόμενα 50-100 χρόνια ίσως και από τον παγκόσμιο χάρτη τελείως εξαφανισμένη.
    Θέλουν πληθυσμό, όχι Έθνος. Θέλουν καταναλωτές, όχι πολίτες. Θέλουν αεθνιστές, όχι Πατριώτες.

    Γεώργιος Σουρῆς (1853-1919)
    Ὁ Ῥωμηός
    Στὸν καφενὲ ἀπ᾿ ἔξω σὰν μπέης ξαπλωμένος,
    τοῦ ἥλιου τὶς ἀκτῖνες ἀχόρταγα ρουφῶ,
    καὶ στῶν ἐφημερίδων τὰ νέα βυθισμένος,
    κανέναν δὲν κοιτάζω, κανέναν δὲν ψηφῶ.

    Σὲ μία καρέκλα τὅνα ποδάρι μου τεντώνω,
    τὸ ἄλλο σὲ μίαν ἄλλη, κι ὀλίγο παρεκεῖ
    ἀφήνω τὸ καπέλο, καὶ ἀρχινῶ μὲ τόνο
    τοὺς ὑπουργοὺς νὰ βρίζω καὶ τὴν πολιτική.

    Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί οὐρανὸς ! τί φύσις !
    ἀχνίζει ἐμπροστά μου ὁ καϊμακλῆς καφές, *
    κι ἐγὼ κατεμπνευσμένος γιὰ ὅλα φέρνω κρίσεις,
    καὶ μόνος μου τὶς βρίσκω μεγάλες καὶ σοφές.

    Βρίζω Ἐγγλέζους, Ρώσους, καὶ ὅποιους ἄλλους θέλω,
    καὶ στρίβω τὸ μουστάκι μ᾿ ἀγέρωχο πολύ,
    καὶ μέσα στὸ θυμό μου κατὰ διαόλου στέλλω
    τὸν ἴδιον ἑαυτό μου, καὶ γίνομαι σκυλί.

    Φέρνω τὸν νοῦν στὸν Διάκο καὶ εἰς τὸν Καραΐσκο,
    κατενθουσιασμένος τὰ γένια μου μαδῶ,
    τὸν Ἕλληνα εἰς ὅλα ἀνώτερο τὸν βρίσκω,
    κι ἀπάνω στὴν καρέκλα χαρούμενος πηδῶ.

    Τὴν φίλη μας Εὐρώπη μὲ πέντε φασκελώνω,
    ἀπάνω στὸ τραπέζι τὸν γρόθο μου κτυπῶ...
    Ἐχύθη ὁ καφές μου, τὰ ροῦχα μου λερώνω,
    κι ὅσες βλαστήμιες ξέρω ἀρχίζω νὰ τὶς πῶ.

    Στὸν καφετζῆ ξεσπάω... φωτιὰ κι ἐκεῖνος παίρνει.
    Ἀμέσως ἄνω κάτω τοῦ κάνω τὸν μπουφέ,
    τὸν βρίζω καὶ μὲ βρίζει, τὸν δέρνω καὶ μὲ δέρνει,
    καὶ τέλος... δὲν πληρώνω δεκάρα τὸν καφέ.

    *Στην θέση του καϊμακλή βάζουμε φραπόγαλο και εσχάτως FREDDO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμε

    08 Μαρτίου 2010 8:03 μ.μ.


    ΕΥΓΕ,ΕΥΓΕ,ΕΥΓΕ!

    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μεινατε εκπληκτοι;

    Μα, περιμενατε σοβαρα κατι περισσοτερο απο την συμμορια υποστηρικτων του σχεδιου Αναν;
    Ακομα δεν μαθαμε απο την ιστορια, συνεχιζουμε με τις αυτοκαταστοφικες αντιληψεις και νοοτροπιες.
    Καλο ξεμπερδεμα απο τους αυτοαποκαλουμενους προοδευτικους!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παπανδρέου ξεπούλησε τα όλα μπορείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.