15/3/10

Η πολιτική και ηθική κατρακύλα των πολιτικών συνεχίζεται! Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της βουλής από το μέτρα;

Πρετεντέρης: ΓΙ΄ ΑΥΤΟ, λοιπόν, τα μάτια μας δεκατέσσερα και προσοχή στον Πετσάλνικο

Ο κίνδυνος των εξαιρέσεων
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ. Όπως όλα δείχνουν και με όποια διαδικασία τελικώς επιλεγεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση μάλλον θα αποφασίσει να μας σώσει. Όχι προφανώς επειδή τους έπιασε η φιλανθρωπία, αλλά επειδή συνειδητοποίησαν πως μαζί με την Ελλάδα (ή λόγω της Ελλάδας...) απειλείται και το ευρώ.
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ τα λιγότερο ευχάριστα. Η ευρωπαϊκή στήριξη δεν σημαίνει ότι η χώρα μπορεί να ξαναμπεί σε κατάσταση οικονομικής αφασίας. Το αντίθετο: μας βοηθούν με την προϋπόθεση ότι πρώτοι εμείς θα βοηθήσουμε τους εαυτούς μας.
ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια, πήραμε μια τελευταία ευκαιρία- αν τη χάσουμε, χάσαμε...
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ να τη χάσουμε; Πανεύκολο! Αν τα μέτρα δεν εφαρμοστούν ή αν δεν υλοποιηθούν ή αν δεν αποδώσουν. Αν, δηλαδή, κάποιοι εξυπνάκηδες θεωρήσουν ότι σφύριξε λήξη συναγερμού και ξαναρχίσουν του κεφαλιού τους.
ΓΙ΄ ΑΥΤΟ, λοιπόν, τα μάτια μας δεκατέσσερα και προσοχή στον Πετσάλνικο.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να σας θυμίσω ότι ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε προκαταβολικά να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι της Βουλής (με τους δεκαέξι μισθούς και αφορολόγητους...) από τον νόμο για τα μέτρα. ΜΕ ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ; Ότι δεν είναι «θεσμικά ορθό» να υπόκεινται οι υπάλληλοι της Βουλής στους ίδιους νόμους με τους άλλους Έλληνες πολίτες. Και ότι τα μισθολογικά τους δεν γίνεται να ρυθμίζονται μαζί με τον όχλο, αλλά μόνο με ειδική απόφαση του προέδρου της Βουλής, δηλαδή του ίδιου του Πετσάλνικου!
ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ σημαίνει ότι η Βουλή ανακηρύσσεται σε ένα είδος αυτόνομης επικράτειας. Δεν ξέρω αν αυτό είναι «θεσμικά ορθότερο», αλλά έτσι απεφάνθησαν οι βουλευτές εξαιρώντας τους υπαλλήλους της από τη νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα πρόσθετα μέτρα.
ΩΡΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ, θα μου πείτε. Καμία αντίρρηση. Αλλά πέρα από τις εντυπώσεις, αυτή η διαδικασία σημαίνει και άλλα δύο πράγματα. ΠΡΩΤΟΝ, ΟΤΙ ουδείς μπορεί να ελέγξει αν, πότε και πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα στους υπαλλήλους της Βουλής. Άντε βρες, δηλαδή, τι θα αποφασίσει ο πρόεδρός τους, πότε θα το αποφασίσει και για πόσο...
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΟΤΙ ο νόμος καταργείται με νόμο, αλλά μια απόφαση του προέδρου της Βουλής ανακαλείται απλώς με άλλη απόφαση του προέδρου της Βουλής. Μόλις κρίνει ότι χαλάρωσαν τα πράγματα ή ότι δεν χρειάζεται να στενοχωρεί άλλο τους υπαλλήλους ή ότι δεν τον βλέπει κανείς...- πανεύκολο!
ΓΙ΄ ΑΥΤΟ σας λέω: τα μάτια μας στον Πετσάλνικο. ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ, υποθέτω, ότι ο ευκολότερος τρόπος για να ακυρωθεί συνολικά η προσπάθεια είναι να αρχίσουν οι εξαιρέσεις.
ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ γιατί; Επειδή οι εξαιρέσεις είναι που καθιστούν τον κανόνα άδικο για όσους δεν μπορέσουν να εξαιρεθούν.
Ουδείς μπορεί να ελέγξει αν, πότε και πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα στους υπαλλήλους της Βουλής. Άντε βρες, δηλαδή, τι θα αποφασίσει ο πρόεδρός τους, πότε θα το αποφασίσει και για πόσο

25 σχόλια:

  1. Σωστά είναι ποτέ δυνατόν να είμαστε ίσοι και όμοιοι εμείς με τους υπαλλήλους της Βουλής απορώ ποιος μπορεί να το σκέφτηκε κάτι τέτοιο.
    Ε ρε ξύλο που θέλουν ξύλο σε βαθμό μελανιάσματος μετά τουφέκισμα και μετά δίκη .
    Τελικά αν ο κόσμος βγει στο δρόμο που θα βγει αυτό είναι το μόνο σίγουρο δεν θα είναι λόγω πείνας και ανέχειας αλλά λόγο αδικίας.
    Και δεν θα φάνε ξύλο μόνο οι εξαιρέσεις αλλά και αυτοί που τις αποφάσισαν.
    Να μας εξηγήσει ο Πετσάλνικος,γιατί κύριος λέγεται αυτός που έχει λόγο και ο συγκεκριμένος δεν έχει όταν χωρίζει σε δυο ταχύτητες και με νόμο τον λαό, απο που και ως που ισχύει :

    Ότι δεν είναι «θεσμικά ορθό» να υπόκεινται οι υπάλληλοι της Βουλής στους ίδιους νόμους με τους άλλους Έλληνες πολίτες

    Δεν κατάλαβα αυτοί είναι Έλληνες και εμείς μπ......οι;
    Αυτοί είναι η ελίτ και εμείς η αλήτ ;
    Αυτοί είναι οι προνομιούχοι και έχοντες και εμείς οι μη προνομιούχοι κατέχοντες που πρέπει να φάμε τα πετσιά μας ;

    Πολύ ξύλο θέλουν, αλλά θα βγει ο Πάγκαλος και θα πει που είναι ο Χρυσοχοϊδης να τον προφυλάξει από το κόσμο.....

    Καλά λέω εγώ πρώτα εσωτερικό ''ξεκαθάρισμα και ξεσκαρτάρισμα'' θέλουμε και μετά εξωτερικό.

    Αυτά βλέπουν και οι Συν-Εταίροι μας και μετά φταίνε αυτοί που μας λένε ό,τι μας λένε και μας δείχνουν ότι μας δείχνουν.

    Ολε ΓΑΠ να χαίρεσαι τους θεσμούς σου και αυτούς που τους θεσμοθετούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC «ανακρίθηκε» ο Hugh Hendry, επικεφαλής του μεγαλύτερου βρετανικού hedge fund. Ο κατ’ εξοχήν λοιπόν κερδοσκόπος, που κατά πολλούς έλληνες παρατηρητές και πολιτικούς υπονομεύει την καλοπέραση των ελλήνων, ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικός. «Εγώ» τόνισε ρισκάρω τα χρήματα τα δικά μου και των πελατών μου ποντάροντας πάνω στο ενδεχόμενο πως οι έλληνες δεν θα βάλουν σε τάξη το σπίτι τους. Από αυτούς εξαρτάται να με διαψεύσουν και να με καταστρέψουν οικονομικά. Προσφέρω ουιαστικά υπηρεσία. Γιατί τους πιέζω σε πραγματικούς χρόνους να τακτοποιήσουν την δημοσιονομική αναρχία που επικρατεί στην χώρα τους.»

    Η καχυποψία που υπάρχει για την συνέπειά μας σε λόγους και έργα είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Με λίγα λόγια, δεν μας πιστεύουν. Κι’ όταν μειώνουμε μισθούς και επιδόματα στο δημόσιο αλλά την ίδια ώρα διορίζουμε κόσμο στην Βουλή, εξαιρούμε από τις ταμειακές μηχανές τα περίπτερα και τα βενζινάδικα, διατηρούμε κλειστά επαγγέλματα και δίνουμε επιδόματα σε λιμενεργάτες δεν βελτιώνουμε την σχετική μας εικόνα.

    Ο Θεός λοιπόν να βάλει το χέρι του.


    andrianopoulos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδη η βουλη μετατρεπεται σε βατικανο ;

    θα εχει τους δικους του μισθοφορους κτλ

    ετσι με τι εξαιρεσεις δεν αρχιζαν να μοιραζουν και επιδοματα αναλογα με την θεση τους στην πυραμιδα ;

    μετα θα πουμε για δικαστικους , τελωνειακους εφοριακους κλπ ενα εργο ξαναπεγμενο

    μετα ο γερουλανος ποτε θα αποφασισει να μας πει για το ποσο μισθο θα παιρνει ο προεδρος της ερτ;
    δεν πληρωθηκε ακομα ;
    δεν αποφασιστηκε ακομα ;
    ειναι προσωπικα δεδομενα ;
    αμα ηθελε ο προεδρος της ερτ να μην ασχολουνται με τα οικονομικα του να ανοιγε περιπτερο.

    το ξερετε οτι ανωτεροι υπαλληλοι του ικα εχουν δικαιωμα να παιρνουν συνταξη ή απο το ικα ή απο το δημοσιο ; ξερετε επισης οτι ολοι προτιμουν απο το ικα ; οποτε γιατι και πως τους δοθηκε το δικαιωμα ;

    θελει αναλυση ;

    συμπερασμα

    οι νομοι που ψηφιζονται ειναι για τους πολλους και τα κορoϊδα

    εχουμε ξεσκιστει στη μλκ και γιαυτο δεν φταινε τα dvd

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βόδια πολιτικάντηδες...Αυτό αρκεί σαν σχόλιο.
    Πολύ οργή μέσα μου για να πώ οτιδήποτε άλλο και είναι το μόνο ελαφρύ που είχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο εξωτερικο που ζω κοβουν αποδειξη τα περιπτερα ακομα κι αν αγορασεις ενα εισητηριο ενος ευρω για το λεωφορειο. Η μη εγκατασταση ταμειακων μηχανων ειναι φαινομενο καθαρα του Γραικυλισταν. Οσο για τον Πετσαλνικο (Pecalnik) με το σλαβικο επωνυμο και το σλαβικο κρανιο (απειρες τετοιες 'γκλαβες' λιγο πιο βορεια απο τη Θεσσαλονικη), τι να πω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά τι συζητάμε!
    Εδώ υπάρχουν υπηρεσίες του Δημοσίου που δεν έχουν δει ποτέ τους άτομα που βρίσκονται στο μισθολόγιο τους, ούτε ξέρουν που βρίσκονται και τί κάνουν.
    Καθήστε να έρθει το ΔΝΤ να δείτε πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα φάνε κλωτσίδια αλλά Εντερ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο χωριό μου παλιά τα γαιδούρια τα λέγανε ΓΟΜΑΡΙΑ, φαίνεται αγαπητοί μου ότι στη βουλή κατοικούν μόνο ΓΟΜΑΡΙΑ και μάλιστα ΞΕΣΑΜΑΡΩΤΑ.
    Τι άλλο να πεί κανείς γι' αυτά τα όντα που ζητούν θυσίες απο τον ''όχλο'' στον οποίο ανήκουν όλοι οι Έλληνες εκτός από τους ίδιους, δεν δικαιούμαι να τους χαρακτηρίσω ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ-ΓΟΜΑΡΙΑ-ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΥΣ-ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ-ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ
    ΛΑΜΟΓΙΑ και ότι άλλο αποδίδει το ίδιο νόημα.
    Δεν την αντέχω φίλοι μου άλλο αυτού του είδους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δεν την χρειάζομαι, είναι σάπια ας το πάρουμε απόφαση, θα μας καταστρέψει ολοσχερώς, ας αποφασίσει ο ίδιος ο ΛΑΟΣ να την καταργήσει και να καταστρέψει εκ θεμελίων το οικοδόμημα της βουλής (ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!!!!!) διότι, μόνο βρωμιά και δυσοδία αποπνέει πλέον.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι μονο ότι οι υπάλληλοι της βουλής είναι η ελιτ των ρουσφετιών, αλλά και οτι οι βουλευτές ζητούν πολλες εξυπηρετήσεις από τους υπαλλήλους αυτούς (πχ αλλοίωση πρακτικών). Κατα τα άλλα του "πολυ" Πετσάλνικου του φταίει το ανθελληνικό κλίμα στην Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί κοιτάζετε τους υπαλλήλους και όχι τα αφεντικά. Οι βουλευτές, οι οποίοι ευθύνονται για την κατάντια της χώρας μας, συνεχίζουν να έχουν όλα τους τα προνόμια.

    Μα είναι δυνατόν, για μισής ώρας πτήση, που πληρώνει ο δυστυχής φορολογούμενος, να παίρνουν Α' Θέση και αφού την προηγουμένη έχει στείλει την Lexus του με τον οδηγό να τους περιμένει στο αεροδρόμιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι υπάληλοι της Βουλής των Ελλήνων αυτά που βλέπουν εκεί μέσα και ακούν δεν περιγράφονται......ψάξτε μόνο στο λογιστήριο της βουλής ΤΙ δικαιολογούν και ΠΟΣΑ οι βουλευτές και θα σας λυθεί κάθε απορία για όλα αυτά....έτσι κανείς πρόεδρος ή υπουργός δεν έχει καμία απολύτως όρεξη για διαροές και αναζωπύρωση ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ δεν ξέρω γατί έχουμε τους πολιτικούς και γιατί τους πληρώνουμε.

    Διαβάστε εδώ και τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέχρι τώρα ήταν κρυφά τα περισσότερα μέλη της ελληνικής ολιγαρχίας. Σιγά-σιγά βλέπουμε κατάπληκτοι να εμφανίζονται και να μας βγάζουν τη γλώσσα. Οι Βουλευτές, οι υπάλληλοι της Βουλής, οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, οι συνταξιούχοι της Ολυμπιακής και άλλοι και άλλοι. Αυτοί είναι οι άρχοντες ολιγάρχες. Οι υπόλοιποι είμαστε η πλέμπα, που τραβάμε κουπί για να κουβαλάμε αυτούς. Και ο ΓΑΠ στον κόσμο του, μιλάει για κίνδυνο της Δημοκρατίας. Ποιάς Δημοκρατίας; Της βολής τους μόνο, της ΒΟΛΗΣ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. .TO MHXANAKH EINAI KALA KOURDISMENO ENAS SYNTAKSIOUXOS THA PROSFIGOI HTE DIKASTIKOS HTE VOLEUTHS KAI THA PAROYNAI OLOI AYKSISI KAI ANADROMIKA KAI VIVA TA KOROIDA.TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν ήξερε ο πολύς ο κόσμος τι εστί Πετσάλνικος και τι Πρετεντέρης, τι Ανδριανόπουλος και τι "άρρωστοι" με το τζογο είναι οι περισσότεροι υπαλληλοι της Βολής, με τους χιλιάδες μπάτσους πρώτους να κρέμονται από παντού μεγάλες ομάδες παντού, σαν τσαμπιά από σταφύλια, περιμένοντας να σταφιδιάσουν όλοι να βγουν στη σύνταξη.. ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μεμφεστε τον αξιο αυτον προεδρο που ιδρυει ταμειο εθνικης σωτηριας γιατι βολεψε τους δικους του.Ειναι ντροπη να μην αναγνωριζετε το μεγεθος του ανδρος που σε τιποτα δεν το'χει να βγει με τον αλλο προεδρο με ντεφι και αρκουδα για να περισωσει τη χωρα.Τι εκανε ο θεματοφυλακας των θεσμων;Πρωτος απ'ολους εδειξε πως ειμαστε χωρα που μπορει ανα πασα στιγμη να ακυρωνει τους θεσμους αυτος που ειναι ταγμενος να τους υπηρετει.Το ιδιο συμβαινει και με ολα τα αλλα θεσμικα οργανα δικαιοσυνη ,τεταρτη εξουσια κ.λ.Απαιτηση λοιπον των πολιτων ειναι να πανε στα σπιτια τους ως αναξιοι να υπηρετουν αυτη τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλοι εσείς που φωνάζετε και διαμαρτήρεσται εδώ μέσα είναι σίγουρο ότι πρώτοι θα τρέξετε και θα ψιφήσετε τους γραικύλους όλων των κομμάτων γλύφοντας και οσφυοκάπτοντας τους διάφορους ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ για να σας βολέψουν σε καμμία θεσούλα στο δημόσιο εις βάρος εμάς των υπολοίπων που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα. ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠ¨ ΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ουστ κοπρίτες.........Ξύλο μέχρι αηδίας θέλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγκρίθηκαν ομόφωνα στη Βουλη οι περικοπές βουλευτών και υπαλλήλων της Βουλής

    ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ
    ΜΕ "ΜΕΤΡΟ" ΑΦΟΥ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ"

    Πέρασε ομόφωνα από τη Βουλή το κόψιμο 5% της αποζημίωσης των Βουλευτών, όπως μείωση κατα 15% στο επίδομα οργάνωσης γραφείου και στο επίδομα για θερινά τμήματα. Ο Φ. Πετσάλνικος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αφού ανέφερε πως οι υπάλληλοι...



    ...της Βουλής παίρνουν πολλά λεφτά γιατί έχουν πολλές εργατοώρες.

    Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Πετσάλνικος είναι ότι οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν και 16 μήνες...

    Μεγάλος χαμένος της σημερινής μέρας ο Γ. Γιακουμάτος, που με βαριά καρδιά δέχτηκε τη
    μείωση και τα έβαλε με τους δημοσιογράφους που... το έκαναν θέμα ότι παίρνουν πολλά λεφτά...

    http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_3368.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επτά Δισεκατομμύρια
    για βουλευτές
    και δικαστικούς

    και ο υπόλοιπος λαός στη φτώχεια!


    Kρατικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους 19/1/2010 αποκαλύπτει ότι η Κυβέρνηση έχει προγραμματίσει από φέτος μέχρι και το 2012 (!) να στρώσει πλουσιοπάροχο τραπέζι σε βουλευτές και δικαστικούς χαρίζοντάς τους, με έκτακτα αναδρομικά επιδόματα, εκατομμύρια ευρώ ενώ στερεί από τον ελληνικό λαό και τη στοιχειώδη μισθοδοσία του.

    Τα ποσά που προβλέπονται για βουλευτές και δικαστικούς έχουν ανοδική πορεία και, όπως αναφέρει το έγγραφο, δεν θα μείνουν στο ύψος αυτό που προβλέπεται ,γιατί δεν είναι γνωστός ο αριθμός των προσφυγών που θα ασκηθούν από τους ενδιαφερομένους συνταξιούχους βουλευτές και δικαστές για τη διεκδίκησή τους.

    Σε καιρό θρυλλούμενης πτωχεύσεως της Ελλάδος δίδονται εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτα αναδρομικά επιδόματα βουλευτών και δικαστικών. Οι δικαστικοί επιδικάζουν στους εαυτούς τα επιδόματα ως καθ' ύλην αρμόδιοι και οι βουλευτές εισπράττουν τα δεδικασμένα (δικαστικοί κερνούν, βουλευτές πίνουν).

    Eδώ η δημοσίευση και το έγγραφο.

    http://www.koinwnia.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (1314a):

    "... Και σύστημα των τυράννων είναι να καθιστούν δι' εισφορών τους υπηκόους των πένητας, ώστε να συντηρήται η σωματοφυλακή των (σημ. δηλαδή οι προσωπικοί δούλοι τους) δι' εξόδων των υπηκόων και διά να μη έχουν καιρόν να προβαίνουν εις συνωμοσίας αναγκαζόμενοι να εργάζωνται διά να συντηρούν τας οικογενείας των...

    ... Ωσαύτως τυραννικά είναι και όλα όσα συνηθίζονται εις την άκρατον δημοκρατίαν... με (ειδικά) ανακουφιστικά μέτρα υπέρ των δούλων ένεκα της αυτής αιτίας.
    ... και οι δούλοι, όταν καλοπερνούν, είναι κατ' ανάγκην αφωσιωμένοι και εις τας τυραννίας και εις τας ακράτους δημοκρατίας.

    ...Και δι' αυτό η τυραννίς αγαπά τους ταπεινούς και πονηρούς δούλους, διότι αυτοί κολακεύουν τους τυράννους οι οποίοι κολακευόμενοι ευχαριστούνται. Τούτο δε κανείς πολίτης με φρόνημα ελεύθερον δεν θα ταπεινωθεί να πράξη. Ο έγκριτος πολίτης τιμά, αλλά δεν κολακεύει. Οι δε πονηροί είναι χρήσιμοι διά τα πονηρά έργα..."

    Αυτά πριν από περίπου 2.500 χρόνια. Οποιαδήποτε ομοιότητα με το θέμα των αμοιβών των υπαλλήλων της βουλής (δεν) είναι συμπτωματική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Andpik, σωστα!

    Οσο δεν υπερβουμε την ανικανοτητα και αναξιοπιστια μας δεν προκετε να βγουμε απο τον λακκο που σκαψαμε.

    Μακαρι να ειχαμε ηγετες με προσοντα τυπου Hugh Hendry.

    - http://thefilter.blogs.com/thefilter/2010/03/hugh-hendry-on-greece.html

    - http://www.distressedvolatility.com/2010/02/joseph-stiglitz-and-hugh-hendry-debate.html

    - http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/7418818/We-hedge-fund-managers-are-on-your-side.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα δικα σας δικα μας, αλλα και τα δικα μας δικά μας..
    Στο 20% η φορολογηση της εκκλησσιας.

    παρακαλω δημοσιευστε μονο το αρθρο. καλη σας μερα!

    http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4493:-20-5-&catid=13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πρετεντέρης προς Aριστοτέλη:

    «τα μάτια μας δεκατέσσερα και προσοχή στον Πετσάλνικο».

    Aριστοτέλης, Aθηναίων Πολιτεία 62.2:

    Μισθοί καταβάλλονται και στο δήμο, μια δραχμή για τις άλλες συνελεύσεις και εννέα οβολοί για την κύρια συνεδρίαση. Έπειτα οι δικαστές παίρνουν πέντε οβολούς για κάθε συνεδρίαση. Στη συνέχεια, η βουλή πέντε οβολούς και τα μέλη της πρυτανείας παίρνουν επιπλέον έναν οβολό για σιτηρέσιο. Οι εννέα άρχοντες παίρνουν τέσσερις οβολούς ο καθένας για σιτηρέσιο και τρέφουν ο καθένας έναν κήρυκα και έναν αυλητή. Ο άρχοντας της Σαλαμίνας παίρνει μία δραχμή την ημέρα. Οι αθλοθέτες τρώνε στο Πρυτανείο όλο το μήνα Εκατομβαιώνα, το μήνα δηλαδή των Παναθηναίων, από την τέταρτη μέρα και ύστερα. Οι αμφικτύοντες που στέλνονται στη Δήλο παίρνουν μία δραχμή την ημέρα από το ταμείο της Δήλου. Χρήματα για τη συντήρησή τους εισπράττουν και όσοι στέλνονται στη Σάμο, Σκύρο, Λήμνο ή Ίμβρο ως άρχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στο ενημερωτικό σημείωμα (15/3)που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στον πρόεδρο της Βουλής με τα βασικά σημεία του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο φορολογικό.
    Για την Εκκλησία, ξεκαθαρίζεται ότι:
    1. στις δωρεές ακινήτων προς την Εκκλησία, θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 5%
    2. στις δωρεές μετρητών προς την Εκκλησία, θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%
    3. Στα έσοδα της Εκκλησίας από την εκμετάλλευση ακινήτων, θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 20%.
    http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4493:-20-5-&catid=13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διπλαστιάστηκαν οι υπάλληλοι της βουλής μέσα σε 10 χρόνια
    ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ 300...

    Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ Δ.ΣΙΟΥΦΑ, Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΑΚΗ

    Μέχρι τις αρχές του 2000 στη Βουλή υπηρετούσαν περίπου 800 υπάλληλοι. Δέκα χρόνια μετά, στον προϋπολογισμό του 2009, ο αριθμός τους είχε αυξηθεί στα 1.600 άτομα. Τώρα έχουν ξεπεράσει τους 1.800, αφού μόλις πριν από δύο εβδομάδες μονιμοποιήθηκαν 232 μετακλητοί υπάλληλοι που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν σε γραφεία βουλευτών. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρώην γενικός γραμματέας της Βουλής κ.Νίκος Στεφάνου, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου κ. Δημήτρη Σιούφα. Yπάλληλος της Βουλής είναι και η κόρη του κ. Σιούφα, η ...
    οποία όμως είχε διοριστεί παλαιότερα από τον κ. Απόστολο Κακλαμάνη. Η κόρη της κυρίας Ελσας Παπαδημητρίου είναι επίσης υπάλληλος στο Κοινοβούλιο, όπως και η νύφη του πρώην γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Γιάννη Τραγάκη αλλά και η κόρη του λογογράφου του κ.Κώστα Καραμανλή, του κ. Ανδρέα Αθανασίου. Λέγεται μάλιστα ότι οι εκ Καρδίτσης καταγόμενοι υπερεκπροσωπούνται μεταξύ των υπαλλήλων, αφού ο κ. Σιούφας φρόντιζε ιδιαίτερα την πολιτική του περιφέρεια γιατί δεν ήταν βέβαιος ότι επρόκειτο να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις εκλογές του 2009
    (Π.Θ.)



    http://troktiko.blogspot.com/2010/03/10_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.