7/3/10

Χ.Καστανίδης: Η Ελλάδα πρέπει να τιμωρήσει αυτούς που έφταιξαν


«Δεν είμαστε πιθάρι των Δαναΐδων που τραβάει τις θυσίες του ελληνικού λαού, η Ελλάδα πρέπει να τιμωρήσει αυτούς που έφταιξαν και να αισθανθεί δικαίωση ο ελληνικός λαός ότι δεν μένουν ατιμώρητοι όσοι ευθύνονται» για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, τόνισε χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.
Κατά την ομιλία του ενώπιον στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών, ο υπουργός αφού επέρριψε την ευθύνη για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας στη διακυβέρνηση της ΝΔ, παρατήρησε ότι κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να λάβει μέτρα συντηρητικής και όχι προοδευτικής κυβέρνησης ,όπως είναι το ΠΑΣΟΚ.
Ο υπουργός δικαιοσύνης εξήγησε ότι οι ευρωπαϊκοί όροι δανεισμού, ήταν αυτοί που οδήγησαν την κυβέρνηση στη ληψη μέτρων, επισημαίνοντας ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας «μηδένισε την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς και την οδήγησε στο χείλος του γκρεμού».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων φορολογικών μέτρων, ο κ. Καστανίδης χαρακτηρίσε εγκληματική οποιαδήποτε νέα συζήτηση για νέα μέτρα, ενώ δεν απέφυγε να αναφερθεί και στις αρχικές επιφυλάξεις του για τη συμπίεση του μισθολογικού κόστους.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν μετατάξεις και αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο δημόσιο, προκειμένου να αποφευχθούν νέοι διορισμοί, πέραν των όσων έχουν αναγγελθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε ο υπουργός, οι νέες φυλακές Νιγρίτας που πρόκειται να λειτουργήσουν εντός του τρέχοντος έτους, χωρίς νέες προσλήψεις, αλλά με μετακινήσεις υπαλλήλων από άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα.
Ναυτεμπορική

14 σχόλια:

  1. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον ο κόσμος δεν συμφωνεί με τον κ. Καστανίδη.
    Κάποιος θα πρέπει να του το πει.


    Οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση
    Σε έρευνα της Public Issue για την «Κ», περισσότερο υπεύθυνες για τη δημοσιονομική κατάρρευση θεωρούνται οι κυβερνήσεις Καραμανλή

    Του Γιαννη Mαυρη

    Τα περισσότερα από τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν φαίνεται να εξασφαλίζουν την κοινωνική υποστήριξη. Με βάση την πρόσφατη έρευνα της Public Issue, για λογαριασμό της «Κ» και του ΣΚΑΪ, ο βαθμός αποδοχής για δύο από αυτά (πάγωμα των συντάξεων και αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα) περιορίζεται μόλις σε 20%, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ και οι περικοπές του 13ου και του 14ου μισθού συγκεντρώνουν, αντιστοίχως, μόλις 23% και 28%.

    Με εξαίρεση την επιβολή φόρου σε είδη πολυτελείας (γίνεται αποδεκτή σε ποσοστό 82%), ένα μέτρο όμως που αφορά λίγους και ελάχιστα προσδοκώμενα έσοδα (μόλις 100 εκατ. ευρώ), καθώς και την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα ποτά και στα τσιγάρα (αποδεκτή σε ποσοστό 65%), απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα μέτρα καταγράφεται μια ισχυρότατη κοινωνική αντίδραση. Η αντίδραση αυτή σε γενικές γραμμές εκτιμάται, προσεγγιστικά, περίπου στο 65% - 70% της κοινής γνώμης. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι 6 στους 10 ερωτηθέντες (62%) θεωρούν το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης στην Ελλάδα μέσα στους προσεχείς 12 μήνες, «πολύ» και «αρκετά» πιθανό.

    Μέσα σε αυτό το κλίμα, τίθεται το ερώτημα εάν το υπάρχον κομματικό σύστημα είναι σε θέση να διαχειριστεί την κρίση που κλιμακώνεται. Και η πρώτη παράμετρος που συνηγορεί σε αρνητική απάντηση είναι ότι η κοινή γνώμη το θεωρεί μέρος του προβλήματος. Συγκεκριμένα, σχεδόν 4 στους 10 Ελληνες πολίτες (36%) αποδίδουν την ευθύνη για τη συσσώρευση του σημερινού χρέους και του ελλείμματος της χώρας, αδιακρίτως, και στα δύο κόμματα εξουσίας, που κυβέρνησαν τη χώρα μεταπολιτευτικά. Ταυτοχρόνως, μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας, η Ν.Δ. συγκεντρώνει σε μεγαλύτερο βαθμό την μήνιν των πολιτών: το 32% (1 στους 3 ερωτηθέντες) αποδίδει στις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις της (ουσιαστικά στην τελευταία) τη μεγαλύτερη ευθύνη, ενώ στο ΠΑΣΟΚ το αντίστοιχο ποσοστό περιορίζεται στο 27%. Είναι εμφανές, ότι η εσωτερική συνοχή και των δύο κομμάτων έχει και αυτή, επίσης, διαρραγεί. Πάνω από το 1/4 της σημερινής εκλογικής τους βάσης (26% στη Ν.Δ. και 27% στο ΠΑΣΟΚ) αποδίδει σε αυτά ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Στοιχείο που αποδεικνύει σαφώς την κρίση των κομματικών ταυτοτήτων.

    Ιστορικό ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει και ο αναλυτικότερος επιμερισμός των ευθυνών μεταξύ όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων 1974 - 2010: Περισσότερο υπεύθυνες για τη σημερινή δημοσιονομική κατάρρευση θεωρούνται οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή (2004 - 2009). Από την άλλη πλευρά, οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου (1981 - 1989 και 1993 - 1996) και οι κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη (1996 - 2004) φαίνεται να χρεώνονται από την κοινή γνώμη με σχετικά ισοδύναμα μερίδια ευθύνης (14% και 12% αντιστοίχως).

    www.mavris.gr/www.publicissue.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα ο καστανιδης εφτιαξε καινουργια φυλακη και ετοιμαζεται να την εγκαινιασει?εχει γιακουζι και γυμναστηριο? μηπως και κανενα περιεργο δωματιακι με ρ21 ?
    Σα δεν ντρεπομαστε λεω εγω λαμογια του κερατα .ποιον βλακα πατε να κοροιδεψετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγκαίνια νέων φυλακών
    τρεχάτε να τις δείτε
    και μην στριμώχνεστε πολύ
    εις τα βαθειά να μπείτε.

    Εσείς να τις γεμίσετε
    μεγάλοι μας βαρώνοι
    αφεντικά και λήσταρχοι
    το κράτος μας τελειώνει.

    Εμείς οι απλοί οι Έλληνες
    εμείς οι απλοί πολίτες,
    να δούμε τώρα γρήγορα
    μέσα... εσάς λεχρίτες.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίγο πάνω από τα 3.000 ευρώ κόστισαν τελικά οι παραβάσεις του πιο γνωστού ίσως κλαμπ της Μυκόνου, που έστησε τη συναυλία-υπερπαραγωγή του Αντώνη Ρέμου πέρυσι το καλοκαίρι, παρουσία 1.500 ατόμων, χωρίς να κόψει ούτε μισή απόδειξη! Η ιστορία, που στην Υπηρεσία Εδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) του υπουργείου Οικονομικών
    είχε τον κωδικό «Nammos», από το όνομα του γνωστού μαγαζιού-γωνία στην παραλία της Ψαρούς, αποδείχθηκε «φούσκα», αφού ύστερα από μήνες ελέγχων και
    ερευνών του επιβλήθηκε το ίδιο πρόστιμο που επιβάλλεται σε έναν ψιλικατζή επειδή δεν έκοψε μια απόδειξη. Τον περασμένο Αύγουστο η ΥπΕΕ ανακοίνωνε με
    πανηγυρικό τρόπο τη μεγάλη της επιτυχία να καταφέρει να εντοπίσει ότι σε
    μια συναυλία σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του κόσμου κανείς από τους
    παρευρισκομένους δεν είχε κόψει εισιτήριο. Εγραφε, μεταξύ άλλων, το δελτίο
    Τύπου: «Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω 1.500 άτομα, καθένα από τα οποία
    κατέβαλε ποσό 150-250 ευρώ. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για τη συγκε-
    κριμένη εκδήλωση δεν εκδόθηκε κανένα φορολογικό στοιχείο (εισιτήρια, αποδείξεις ταμειακών μηχανών), με συνέπεια στα βιβλία της εταιρείας να μην εμφανίζεται καμία είσπραξη και κανένα έσοδο προερχόμενα από αυτή. Η ΥπΕΕ συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και απέστειλε στην επιχείρηση έκθεση με το σύνολο των ευρημάτων».
    Τελικά, στις 12 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε το πρόστιμο για τη «λαθραία»
    συναυλία: 10.000 ευρώ, τα οποία, αν πληρωθούν μέσα σε διάστημα 60 ημερών,
    μειώνονται σε μόλις 3.000 ευρώ! Οπως ανακοινώθηκε όμως από αρμόδια πρόσωπα της Εφορίας, το πρόστιμο εκτιμάται γύρω στα 2 εκατ. ευρώ.

    Καταγγελία

    Με βάση φήμες εκείνων των ημερών, την υπόθεση κατήγγειλε στο πρώην ΣΔΟΕ
    συγγενής τότε υπουργού που διαπίστωσε ότι το τραπέζι που είχε κρατήσει ημέ-ρες πριν είχε καταληφθεί από άλλη παρέα και αποχώρησε με οργή, ενώ δύο ημέρες αργότερα κατέφθασαν οι άνδρες της ΥπΕΕ. Σε σχετικές ερωτήσεις των «Ράμπο» της Υπηρεσίας οι ιδιοκτήτες του «Nammos» απάντησαν ότι επρόκειτο για ένα ιδιωτικό πάρτι και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έκοψαν αποδείξεις στους «καλεσμένους» τους. Λίγες ημέρες μετά και ενώ οι ελεγκτές εκτιμούσαν ότι τα συνολικά έσοδα από την εκδήλωση ξεπέρασαν το 1εκατ. ευρώ, με εντολή εισαγγελέα ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ιδιοκτητών του γνωστού εστιατορίου. Ωστόσο, πέρασαν περισσότεροι από 6 μήνες από την ημέρα του συμβάντος και δεν είχε εκδοθεί κανένα πόρισμα είτε από την Εφορία Μυκόνου είτε από το πρώην ΣΔΟΕ. Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν πριν από λίγες ημέρες στο «ΘΕΜΑ» ότι οι υπάλληλοι της Εφορίας Μυκόνου είχαν παγώσει την υπόθεση λόγω των εκλογών. Μετά τα πιεστικά τηλεφωνήματα των επιτελών του υπουργείου, όμως, οι εφοριακοί της Μυκόνου αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν. Ετσι, την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώθηκαν ότι το πρόστιμο που επεβλήθη από την αρμόδια ΔΟΥ στο «Nammos» ανήλθε στο ποσό των 10.000 ευρώ.
    Κορυφαία στελέχη του υπουργείου δεν κρύβουν την οργή τους και υποστηρίζουν ότι το πρόστιμο δεν είναι οριστικό και δεν θα είναι το μοναδικό. Μάλιστα,διευκρίνισαν ότι στη συγκεκριμένη εταιρεία ήδη έχει ξεκινήσει τακτικός έλεγχος και το τελικό πό-
    ρισμα με το οριστικό πρόστιμο εκτιμάται ότι θα εκδοθεί σε λίγες ημέρες.
    Ερωτήματα προκαλεί, επίσης, στο υπουργείο Οικονομικών γιατί η Εφορία Μυκόνου δεν έχει εκδώσει ακόμα πρόστιμα και για άλλο γνωστό εστιατόριο, ο ιδιοκτήτης του οποίου συνελήφθη να διαθέτει δύο ταμειακές μηχανές: μία κανονική (δηλωμένη στην Εφορία), που ήταν εγκαταστημένη εντός του εστιατορίου, και μία ψεύτικη, η οποία βρισκόταν σε διπλανό οίκημα. Οπως υποστήριζαν τότε οι άνδρες της ΥπΕΕ, από την ψεύτικη ταμειακή εκδίδονταν οι 9 στις 10 αποδείξεις που έκοβε το εστιατόριο.

    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξοδος απο την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο στην περιπτωση εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας.Υπάρχει η δυνατότητα να εκμεταλλέυθούν τον πλούτο αυτον(πετρέλαια,ουράνιο χρυσό και αλλα) οι Ελήνες, κ.Καλεντερίδη;Γιατί δεν σχολιάζετε στο μπλογκ αυτό το θέμα;Ειναι κατα τη γνώμη μου εξαιρετικά ενδιαφέρον την παρούσα περίοδο της κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρη, έπρεπε να είναι μέσα όλοι όσοι διακόνισαν έστω και για μισή ώρα ως πρωθυπουργοί υπουργοί πάσης φύσεως στελέχη δημοσίων οργανισμών κλπ, από το 1981 και μετά, ΩΣ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΑΥΤΌ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ OYΜΠΕΡ AΛΛΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανεξαρτήτως του ποιό κόμμα βρίσκεται στην εξουσία και επί κοντά 15 χρονια τώρα εξελίσεται μια επιχείρηση εθνοαποδόμησης παράλληλη με την αποδόμηση του κράτους μέσω Διαφθοράς-Διαπλοκής. Αφορά τους τομείς της Παιδείας, της Ενημέρωσης και του Πολιτισμού. Ολα τα μέτρα λαμβάνονται ηπίως με τρόπο καλυμένο σε μια εμφανή προσπάθεια να μην προκληθούν αντιδράσεις. Η αποκάλυψη κυβερνητικών δραστηριοτήτων αυτής της στόχευσης γίνεται μόνο όταν εκδηλώνονται αντιδράσεις, οι οποίες συνήθως παρακάμπτονται για να συνεχιστεί ο ρους της επιχείρησης. Πρόκειται για κάτι σαν βελούδινη εθνοκάθαρση που παρουσιάζεται ως εκσυγχρονισμός αλλά επιφέρει αλλαγή του τοπίου όπου ζούμε και εξουδετέρωση του λαϊκου παράγοντα. Στην εκδήλωσή του ανιχνεύεται το πραγματικό βαθύ κράτος των ημερών. Οπως παλια το παρακράτος εκδηλώνονταν με το περιρρέον κλίμα αντικομμουνισμού και μισαλοδοξίας έτσι το σημερινό παρακράτος έστησε το δικό του κλίμα, εκεινο της εθνικής αποδόμησης. Η Αννα Μπίλντεμπεργκ Διαμαντοπούλου ανήγγειλε από τις ειδήσεις του Χαζονικολάου τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι θράσος είναι αυτό. Ξεχνάει τι υπέγραψε ?
    Εννοώ αυτό :
    http://gianniotis.blogspot.com/2010/03/pasok_07.html
    Δεν πίστευα στα μάτια μου, λέω αν είναι δυνατόν, ακόμα και σήμερα, με τόσες προκλήσεις γύρω μας, δεν μαζεύονται λιγάκι, έστω να προσποιηθούν για λίγο ότι είναι έντιμοι, να προσποιηθούν είπα, για λίγο, να κρατηθούν λιγάκι, αλλά μάλλον ούτε αυτό είναι ικανοί να κάνουν.
    Και μετά θυμήθηκα ότι είχα δει και αυτό :
    http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=9029&la=1
    Και ηρέμησα λιγάκι, αν και ξέρω πλέον ότι με όσα γίνονται, και όσα αποκαλύπτονται για όσα έχουν γίνει, μόνο με μια γενναία καθημερινή δόση άρνησης μπορούμε να επιβιώσουμε ψυχολογικά σε αυτές τις σκοτεινές ημέρες.
    Ας μην υποτιμούν όμως ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ την νοημοσύνη μας, κι ας μην εκλαμβάνουν την ευγένεια και την καλοσύνη, ακόμα και την προηγηθείσα ευπιστία, ως αδυναμία.
    Παλεύω να μην ενημερώνομαι, να απέχω από το διαδίκτυο (η τηλεόραση ξέρω έτσι κι αλλιώς τι μας σερβίρει), να μην παρακολουθώ τίποτα, δεν κρατιέμαι όμως και καλά να πάθω, ξέρω όμως ότι είναι καλύτερα να ξέρω κι ας θυμώνω, παρά να κοιμάμαι όρθια και να ορίζουν την σκέψη μου όποιοι θέλουν και όπως θέλουν.
    Πάλι όμως νιώθω σαν τα καρτούν μετά τις φάπες, με χιλιάδες αστράκια να τριγυρίζουν γύρω από το κεφάλι τους-μου. Τουλάχιστον αυτά είναι άτρωτα, εγώ όμως δεν είμαι.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω κάτι σπουδαίο να αποκαλύψω.

    http://en.tackfilm.se/?id=1267978854469RA61

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kύριε Καλεντερίδη,

    το παρακάτω

    http://gianniotis.blogspot.com/2010/03/pasok_07.html

    που ανέφερε ο ΡΚ σε σχόλιο πρέπει να το αναρτήσεται στο ιστολόγιο σας.
    Δεν μπορεί να ζητάνε από τον Ελληνικό λαό θυσίες και να διορίζουν τον υπόκοσμο.

    Επίσης

    "Κάποιοι ασχολούνται με τα blogs όταν ο υπουργός δικαιοσύνης πέρασε σκανδαλωδώς ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο δεν θα προφυλακίζεται όποιου το αδίκημα επισύρει ποινή κάτω από τα 10 χρόνια. Μην γελιέστε ότι όλα έγιναν για την αποσυμφόρηση των φυλακών αλλά για να την ...

    γλιτώσουν οι απατεώνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Γιαυτούς καταργήθηκε και το μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη στο δημόσιο.
    Ακόμα και όσοι μπαίνουν στα σπίτια και διαπράττουν κλοπές θα αφήνονται ελεύθεροι. Και αν το επαναλάβουν θα είναι πάλι εκτός φυλακής. Και αν το επαναλάβουν πάλι το ίδιο. Καταλάβατε τι έκανε ο κ.Καστανίδης και τι νόμο πέρασε; Πείτε μου έναν λόγο που ένας διαρρήκτης αν δεν απειλήσει κάποιος δεν θα ξανακάνει κλοπές. Αφού θα είναι πάντα ελεύθερος..."

    http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_2765.html

    Πολλά δεν μαζεύονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aλήτες, λαμόγια, πολιτικοί.
    Aλήτες, λαμόγια, πολιτικοί.
    Aλήτες, λαμόγια, πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για πιο χρυσο και ορυκτό πλούτο μιλάς ανώνυμε εδώ ήδη ξεκίνησαν και τον πουλάνε ''με τον όρο = ξένες εταιρείες ανέλαβαν την εξόρυξη , ΄(λες και την εκμετάλλευση θα την πάρουμε εμείς) και το ποσό ήταν εξευτελιστηκό.
    Χτες οι ειδήσεις το είπαν αλλά το πέρασαν στα πολύ ψιλά.
    Οσο για το ουράνιο και το πετρέλαιο καλά είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιο θράσσος θα μας κάνουν ντα οι Τούρκοι εδώ τόσες συμφωνίες έχουν γίνει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μέχρι τώρα έβριζαν με το παραμικρό και χωρίς ουσία πολλές φορές τους αστυνομικούς. Τότε έβγαιναν κάποιοι, χωρίς καν να εξετάσουν την υπόθεση και έκαναν δηλώσεις ότι θα κλπ κλπ.
    Τώρα θέλω να μου πείτε αρμόδιοι, τι έγινε στην Μύκονο, ήταν αλήθεια όσα είχαν καταγγελθεί και εάν ναι ποίο το αποτέλεσμα?
    Μην ξεχνάτε έχει περάσει ένα 6/μηνο περίπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.