20/3/10

Ενόχληση Κίνας για αεροπορική συμφωνία Τουρκίας-Ταϊβάν

Η προγραμματιζόμενη συμφωνία συνεργασίας στην πολιτική αεροπορία μεταξύ Τουρκίας-Ταϊβάν, εξόργισε το Πεκίνο, το οποίο, μέσω της πρεσβείας της Κίνας στην Άγκυρα, επέδωσε ρηματική διακοίνωση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ.

Η Κίνα δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, την οποία θεωρεί τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και η Τουρκία δεν αναγνωρίζει διπλωματικά την Ταϊβάν.Η επίμαχη συμφωνία επρόκειτο να υπογραφεί μεταξύ των υπουργείων Συγκοινωνιών. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Άγκυρα επανεξετάζει την στάση της μετά τη κινεζική ενόχληση.

Η συμφωνία, ανάλογη με την οποία έχουν υπογράψει πολλές άλλες χώρες που δεν αναγνωρίζουν την Ταϊβάν, προέβλεπε την έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τη συνεργασία σε άλλους τομείς των συγκοινωνιών.
ΝΟΟΖ.GR

4 σχόλια:

  1. Θὰ ξεχνοῦσαν οἱ κινέζοι τὴν ὑποστήριξη τῶν τούρκων στοὺς οὐιγούρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαν αυτου, η Τουρκια στηριζει τις αποσχιστικες τασεις των Ουιγουρων απο την κεντρικη κινεζικη διακυβερνηση. Υπαρχει εστω και μια αναφορα στα ελληνικα ΜΜΕ και μπλογκς για τις προοπτικες ελληνικης στηριξης των κινεζικων θεσεων με ανταλλαγμα την αντιστοιχη κινεζικη για τα εθνικα μας θεματα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ;ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ.ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΙΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ.ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.ΕΥΧΟΜΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OI ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΕΚΤΑΣΗ, ΠΡΑΓΜΑ ΩΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΟΥΜΕ ΤΑΛ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΤΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ
    ΧΠΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.