2/3/10

Πρωτοφανής τουρκικός τσαμπουκάς στον αέρα

Mε αναχαίτιση ή ακόμη και κατάρρευση απείλησαν οι Τούρκοι αεροσκάφος της Frontex που επιτηρούσε στον Εβρο. Το πρωτοφανές...

Mε αναχαίτιση ή ακόμη και κατάρρευση απείλησαν οι Τούρκοι αεροσκάφος της Frontex που επιτηρούσε στον Εβρο. Το πρωτοφανές επεισόδιο που κρατήθηκε μυστικό σημειώθηκε κατ’ επανάληψη την περασμένη Τετάρτη, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στους Ελληνες επιτελείς, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση, υπό το πλαίσιο της οποίας διεξάγεται η επιχείρηση αντιμετώπισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τα ελληνικά ραντάρ κατέγραψαν την εξής εκπομπή από τα ραντάρ του Τσανάκαλε προς το λιθουανικό αεροσκάφος, που εκτελούσε το απόγευμα της Τετάρτης και συγκεκριμένα στις 7.28 το απόγευμα πτήση επιτήρησης από την Αλεξανδρούπολη στο Σουφλί. «Leave area immediately. Otherwise will be start tactical operation». Δηλαδή, απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή, διαφορετικά είμαστε αποφασισμένοι να αρχίσουμε τακτική επιχείρηση. Στη στρατιωτική ορολογία «τακτική επιχείρηση» σημαίνει τουλάχιστον αναχαίτιση ή ακόμη και κατάρρευση αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τις υποδείξεις, εν προκειμένω τις τουρκικές. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το λιθουανικό αεροσκάφος της Frontex βρισκόταν εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.

Μπορεί το ενδεχόμενο της απειλής με κατάρρευση ευρωπαϊκού αεροσκάφους να μοιάζει απίθανο, ωστόσο τα μηνύματα που ήθελαν να περάσουν οι Τούρκοι με την πρωτοφανή αυτή εκπομπή ραντάρ τόσο προς την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και την Ελλάδα ήταν σαφείς. Η Αγκυρα δεν αποδέχεται την επιχείρηση Frontex και εκφράζει με τον ακραίο αυτό τρόπο τη δυσφορία της για τις ευρωπαϊκές πιέσεις τήρησης της συμφωνίας επανεισδοχής των λαθρομεταναστών. Αυτά είναι τα μηνύματα προς τους Ευρωπαίους. Ως προς την Ελλάδα, με τη διατύπωση της απειλής η Τουρκία θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμη και τα σύνορα στον Εβρο.

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό αεροσκάφος ή ελικόπτερο, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, μπορεί (όπως και τα ελληνικά) να πετούν ακόμη και ένα εκατοστό από την οριογραμμή των ελληνοτουρκικών συνόρων στην περιοχή του Εβρου. Ουδείς μπορεί να ζητήσει την απομάκρυνση του πτητικού μέσου πριν αυτό περάσει τα σύνορα. Οι Τούρκοι όμως όχι μόνο το έπραξαν, αλλά το αξίωσαν μέσω της θρασύτατης απειλής αναχαίτισης ή κατάρρευσης. Η εκπομπή μάλιστα από τα ραντάρ του Τσανάκαλε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου με την ίδια απειλητική φράση καταγράφηκε όχι μία, αλλά τρεις φορές προς το λιθουανικό αεροσκάφος.
Η εξέλιξη αυτή προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο Πεντάγωνο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία αναζητεί φόρμουλα κατευνασμού των τουρκικών αντιδράσεων και συνεργασία στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Ισως, όπως εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, εκεί να αποσκοπεί και η εκτόξευση απειλής από την Αγκυρα. Να θέσει, δηλαδή, η ίδια τους όρους της όποιας συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Αξίζει δε να επισημανθεί ότι μέχρι την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου τα αεροσκάφη της Frontex που επιτηρούσαν την περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου δέχονταν τις τουρκικές παραινέσεις να φύγουν από την περιοχή «καθώς πλησίαζαν τον τουρκικό εναέριο χώρο». Αυτό γινόταν ενώ το αεροσκάφος ήταν ένα μίλι, μπορεί και περισσότερο εντός του ελληνικού εναερίου χώρου. Με το επιχείρημα αυτό, την Τρίτη λιθουανικό ελικόπτερο δέχθηκε 79 κλήσεις από τα ραντάρ του Τσανάκαλε. Γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

16 σχόλια:

  1. Δε θα κλάσει καμιά φορά κανένα φαντάρι εκεί στις «υπηρεσίες», μπας ρίξουμε κατά λάθος κανένα κουνούπι?

    Από τότε που σταματήσαμε τη φασολάδα και πιάσαμε τα Goodies, παύσαμε και να σκεφτόμαστε ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν δεν αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο
    Αν δεν κάνουμε ακριβώς τα ίδια
    Αν δεν σταματήσουν οι καρεκλοκεύνταυροι να είναι αγκαλιά με ένα καφέ στο dacapo Και να λιάζονται σε μια κατάσταση νιρβάνα
    Αν δεν ''φάμε'' μερικούς προδότες της Ελλάδος , ανεξάρτητα από το κόμμα και το χρώμα που πιστεύουν

    Τότε δεν έχουμε καμμία ελπίδα όλα είναι τελειωμένα.
    Την Ελλάδα δεν τα παιδιά μας δεν θα την γνωρίσουν όπως την γνωρίσαμε εμείς.

    ΓΙατί ενόχλησε το Τουρκικό μυνηματάκι ; Τι στιγμή που οι αναχαιτίσεις γίνονται απο το playstation εκεί έφτασε η πολιτίκή μας ηγεσία την στρατιωτική .
    Και ταυτόχρονα οι Ευρωπαίοι είναι κότες λυράτες και δεν μιλάνε αντιθέτως εμμέσως πλην σαφώς κρατούν στάση ''ουδέτερη'' ως προς την Τουρκία.
    Δεν είναι δλδ casus belli προς την Ευρώπη αυτό που έγινε΄;
    Δεν είναι απειλή αυτό που είπαν;τι στιγμή που είμαστε στην Ευρώπη τα σύνορα της Ευρώπης τελειώνουν στην Ελλάδα και τώρα πρέπει να πληρώσουμε γιατί είμασταν τα κακά παιδιά της Ευρώπης ;;;;;;

    Ρε τι ντορμέδες είναι τούτοι τι γιουσουφάκια και μετά λένε για εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Άγγελος Γαβριήλ σήμερα μας δίδαξε πώς θα πρέπει να σκεφτούμε τους "νόμους" (θεωρία παιγνίων) του Αριστοτέλη!

    - Παιδιά ανώμαλη.......σιωπή!

    Στην τάξη στον ουρανό......όλοι μαζί:

    - Άγγελος Γαβριήλλλλλ.......δεν είμαστε ανώμαλη και.....

    - Τότε......Μογγόλοι μου! Σιωπή!

    - Θα διδάσκω τους "νόμους" του Αριστοτέλη.....Προσοχή! Θα πάρω έναν από τους "νόμους" ως παράδειγμα:

    "Κανένας δεν "αγαπάει πραγματικά" εκείνον που φοβάται"

    - Τι εννοούσε ο Αριστοτέλη με αυτό;

    - Δεν ξέρουμεεεεε........Άγγελος Γαβριήλλλλλ......

    - Αυτή είναι μια ψυχολογική μελέτη! Επιτρέψτε μου να σας κάνω μια ερώτηση.......

    - Σας αρέσει "πραγματικά" η σοκολάτα;

    - Ναιαιαιαιαι.......Άγγελος Γαβριήλλλλλ!

    - Τότε, δεν σας φοβίζει αυτό!

    - Άλλη ερώτηση:

    - Σας αρέσει "πραγματικά" η Τούρκοι;

    - ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ........Άγγελος Γαβριήλλλλλ!!!

    - E,.......τότε......"Φοβάσαι" τους Τούρκους!

    - Mε αυτή την απλή φράση, μπορεί να γραφτεί πολλά τόμους βιβλίων ψυχολογική, κλπ........είναι μια φράση "βαθιά", όπου είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί πολλά παιδιά "φοβούνται" των μαθηματικών.....

    - Ένα άλλο πολύ σημαντικό πράγμα είναι "Η θεωρία παιγνίων (game theory)". Η επιστήμονες John Forbes Nash, Reinhard Selten, John Harsanyi, κλπ......Στην πραγματικότητα αυτά τα "παιχνίδια" δημιουργήθηκαν από τις παρατηρήσεις των Ελλήνων φιλοσόφων, και ιδιαίτερα η Σωκρατική Μέθοδο....

    - Γιατί είναι σημαντικό;......Γιατί κάνει τη θεωρία "THE ART OF WAR" του Tzun Zu να κατάρρευση τελείως στον ΧΧΙ αιώνα!

    - Λίγες χώρες στον κόσμο χρησιμοποιούν την θεωρία των παιχνιδιών και η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί σε Tzun Zu. Η "θεωρία παιγνίων" χρησιμοποιεί διάφορες μεταβλητές, όπως οι αρχαίοι Έλληνες σκέψης, τα οποία, μετατράπηκαν σε μαθηματικές μεταβλητές......

    - Mongol μου, παρακάτω είναι "μερικές φράσεις" του Αριστοτέλη, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως "εργαλεία" για τη "θεωρία των παιγνίων". Σκέψου το βαθιά, διότι θα πέσει στην εξέταση.......

    1 - Οι συμφορές ενώνουν τους ανθρώπους

    2 - Η δουλεία είναι αντίθετη προς τη φύση, γιατί μονάχα ανθρώπινοι νόμοι κάνουν άλλους δούλους κι άλλους ελεύθερους. Στη φύση δεν υπάρχει καμία τέτοια διαφορά, που είναι άδικη και αποτέλεσμα βίας.

    3 - Προτιμότερο είναι να τιμωρεί κανείς τους εχθρούς του από το να συμβιβάζεται μαζί τους. Γιατί το ν’ ανταποδίδεις όσα έπαθες είναι δίκαιο και η αποκατάσταση του δικαίου αξιέπαινη.

    4 - Ο καλός πολίτης πρέπει να ξέρει και να κυβερνιέται και να κυβερνάει.

    5 - Τρία προσόντα πρέπει να έχουν όσοι πρόκειται να αναλάβουν τη διακυβέρνηση ενός κράτους. Πρώτον, φιλία προς το υπάρχον καθεστώς. Δεύτερον, την απαραίτητη ικανότητα. Και τρίτον, την αρετή εκείνη και την αγάπη προς τη δικαιοσύνη που ταιριάζουν στο κράτος στο οποίο ζει.

    6 - Οι άνθρωποι έχουν το φυσικό χάρισμα να κρίνουν την αλήθεια και συνήθως την αποκαλύπτουν. Και γι’ αυτό, όσοι μπορούν εύστοχα να την αντιληφθούν, είναι επίσης ικανοί ν’ αντιληφθούν και τις πιθανότητες που υπάρχουν.

    7 - Δεν θυμώνουμε με τους πεθαμένους, γιατί αυτοί έπαθαν το μεγαλύτερο κακό.

    8 - Κανένας δεν αγαπάει πραγματικά εκείνον που φοβάται.

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ,οχι και ΄΄καταρρευση΄΄ !
    Μαλλον καταρριψη εννοει . Εκτος εαν εννοει καταρρευση υπερασπισης συνορων ( γλωσσα λανθανουσα, κλπ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι μεγαλη η Τουρκια για τη περιοχη.Πρεπει να κοπει σε τρια κομματια,αλλιως η ανατολικη μεσογειος θα εχει παντα το ιδιο προβλημα,το μουσουλμανικο επεκτατισμο προσωποποιημενο στο προσωπο της Τουρκιας.
    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου ένα υποβρύχιο (δεν γνωρίζω πληροφορίες σχετικά) του Τούρκικου Πολεμικού ναυτικού κινητέ εντός διεθνών-Εθνικών μας υδάτων.Κάτι ανάλογο με την πρόκληση τής τούρκικης φρεγάτα F490 Gaziantep που έφτασε μέχρι το Σούνιο,την Κυριακή 28-2-2010.Το υποβρύχιο παρακολουθείτε από την πυραυλάκατο Ρ67 "Ρουσσέν" του πολεμικού μας ναυτικού,μέχρι αυτή την στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συνηθισμένα πράγματα...άντε νά κάνουν τό μοιραίο λάθος επιτέλους...

    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε, και τι έγινε ? Πιο το περίεργο η κακό που έκαναν οι τούρκοι ….? Όλα είναι φυσιολογικά ….. πλέον !

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Κατάρρευση" μόνο των νεύρων μας μπορούν να κάνουν οι τούρκοι.
    Αλλά γιατί να ταραζόμαστε; Ίσα ίσα να παρακαλάμε θα 'πρεπε να καταρρίψουν οι τούρκοι μέσο της FRONTEX μήπως και δούμε καμιά ουσιαστική αντίδραση της ΕΕ στην τουρκική προκλητικότητα που όσο πάει και χειροτερεύει

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Κατάρρευση"?????, "οικονομική"?????

    χαχαχαχαχα, καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα το ξαναπώ,αυτοί τη δουλειά τους κάνουν (γνωστή η δουλειά),ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ? Αυτό θα έπρεπε να κοιτάμε εμείς κατά τη γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η ανεξαρτησια περναει μεσα απο ενα ποταμι κοκκινο και οποιος δεν το καταλαβε ειναι μεγαλος μακακας αλλα δεν εκπλησομαι οταν βλεπω να υποστηρηζει το 70% τα 2 κομματα που μας φαλιρισαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σσσ μην θυμώσουν οι αγάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 7:45 μ.μ.
    ...σσσ μην ξυπνήσουν οι ραγιάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To να αναπαραγάγουμε δουλικά στα διάφορα ΜΜΕ τους εθνικούς μας εξευτελισμούς οδηγεί το λαό μας στην ηττοπάθεια και την μοιρολατρεία.Ή θα αντιδρούμε (με θεμιτά ή αθέμιτα) ως συντεταγμένο Κράτος για την προάσπιση των συμφερόντων μας ή (εαν έχει αποφασιστεί από τα υψηλά κλιμάκια του Κράτους και για λόγους που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, η επίσημη απάθεια μας) να μην δημοσιοποιούνται τέτοια γεγονότα.
    Αρκετά μας ταράζουν τα νεύρα καθημερινά και μας τρομοκρατούν τα διάφορα FOCUS,καθώς και οι Ολι Ρεν,Αλμούνια κτλ

    ΠΡΟΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
    Έλεος πια με την αναπαραγωγή ηττοπαθών μηνυμάτων.Το εμπεδώσαμε, ή αντιδράστε λοιπόν ή σκάστε πια.....Κοντεύουμε να πάθουμε εγκεφαλικό όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 2 Μαρτίου 2010 8:47 μ.μ

    Τι πίνεις re megale?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.