2/3/10

Εμιράτο «αφόπλισε» το Ισραήλ

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ...

Ο πατέρας του Αλ Μαμπχούχ κρατάει τη φωτογραφία του δολοφονημένου γιου του. Η υπόθεση έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις χάρη στην επιμονή των Αρχών του Ντουμπάι να ξεσκεπάσουν, αυτή τη φορά, τις φονικές μεθόδους της ισραηλινής Μοσάντ (φωτ. ΑΠΕ)


Του ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ
Η Μοσάντ εδώ και πολλά χρόνια εκμεταλλευόταν τις «άγραφες εγγυήσεις» που έχουν δώσει όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις, να μη μεταφέρουν τη διαμάχη τους με το Ισραήλ σε εδάφη εκτός της ιστορικής Παλαιστίνης. Ετσι προχώρησε τα τελευταία 4 χρόνια στη δολοφονία πολλών στελεχών τους σε εδάφη αραβικών κρατών.
Πηγές στο Ντουμπάι αποκάλυψαν στην «Ε» όλο το σκεπτικό πίσω από την επιμονή του Ντουμπάι να προχωρήσει στη διελεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας του Αλ Μαμπχούχ. «Ειδικά με την τελευταία δολοφονία, το Ισραήλ ήθελε να προκαλέσει τις παλαιστινιακές οργανώσεις να απαντήσουν. Ετσι θα απέφευγε την ειρηνευτική διαδικασία ξεκινώντας έναν ακόμα πόλεμο» είπαν οι πηγές και συνέχισαν: «Το εμιράτο αποφάσισε να σταματήσει το Ισραήλ από έναν νέο πόλεμο και αυτός ήταν ο λόγος που δεν υπέκυψε στις πιέσεις που ασκήθηκαν για να κουκουλωθεί η δολοφονία». Το Ντουμπάι, ανέφεραν οι πηγές μας, «διεμήνυσε στις ευρωπαϊκές χώρες ότι πρέπει να συνεργαστούν και ότι πρέπει να σταματήσει την πολιτική συγκάλυψης των δολοφονιών του Ισραήλ».

Ευρω-συγκάλυψη
Για πάνω από δύο εβδομάδες «το Ντουμπάι ζητούσε τη συνεργασία των χωρών της Ε.Ε., γιατί γνώριζε ότι οι κάμερες των ευρωπαϊκών αεροδρομίων κατέγραφαν με ακρίβεια την ώρα και ημέρα εισόδου των πρακτόρων της Μοσάντ από το Ισραήλ και εξόδου τους από τις ευρωπαϊκές χώρες προς το Ντουμπάι για τη δολοφονία του Αλ Μαμπχούχ. Γνώριζαν και τις ώρες και ημέρες εσόδου στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και ξενοδοχεία μετά τη δολοφονία και τις ώρες και ημέρες εξόδου από τις τρίτες χώρες προς το Ισραήλ». Παρ' όλα αυτά, είπαν στην «Ε» οι πηγές στο Ντουμπάι, «πολλές χώρες της Ε.Ε. δεν ήθελαν στην αρχή να δώσουν στοιχεία, ενώ υπήρχαν αποδείξεις και πως "δύο ευρωπαϊκές χώρες" συγκάλυπταν τις μετακινήσεις των πρακτόρων της Μοσάντ, αρνούμενες να δώσουν τις ημερομηνίες εξόδου των πρακτόρων της Μοσάντ από το έδαφός τους». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «μόνο όταν έφτασαν στην κατοχή των Αρχών του Ντουμπάι οι πληροφοριές για όλες τις μετακινήσεις των πρακτόρων, αποκάλυψαν ότι "όλοι οι δράστες της δολοφονίας βρίσκονται στον Ισραήλ και πως οι 15 από αυτούς είναι Ισραηλινοί πολίτες"». Οι πηγές της «Ε» είπαν επίσης πως «οι περισσότεροι πραγματικοί κάτοχοι των διαβατηρίων γνώριζαν ότι τα διαβατήριά τους θα πλαστογραφηθούν από τη Μοσάντ και αυτός ήταν ο λόγος που κανένας τους δεν βρισκόταν εκείνες τις μέρες της δολοφονίας εν πτήσει προς και από το Ισραήλ». Γιατί, συνέχισαν οι πηγές μας, «θα ήταν αμέσως αντιληπτό ότι δύο ίδια ονόματα και στοιχεία κυκλοφορούν και βρίσκονται στον ίδιο χώρο και το αεροδρόμιο, πράγμα που θα οδηγούσε σε αποτυχία της αποστολής», αν ταξίδευε και ο πραγματικός κάτοχος του διαβατηρίου.

Απαγόρευση εισόδου
Κάτω από τις αποκαλύψεις αυτές το κράτος του Ντουμπάι απαγόρευσε την είσοδο των Ισραηλινών, ακόμα και αν κατέχουν ευρωπαϊκό ή άλλα διαβατήρια. Η Αυστραλία μάλιστα, που αμφισβήτησε τις εξηγήσεις που έδωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής, έστειλε κλιμάκιο στο Ισραήλ για να «ανακρίνει τους πολίτες της» που ζουν εκεί και πλαστογραφήθηκαν τα διαβατήριά τους. Η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» αποκάλυψε χθες ότι δύο από τους δράστες της δολοφονίας πέρασαν από το αμερικανικό έδαφος. Ο πρώτος στις 21/1/2010, δύο μέρες μετά τη δολοφονία, χρησιμοποιώντας το ίδιο διαβατήριο που χρησιμοποίησε κατά την είσοδό του στο Ντουμπάι. Ο δεύτερος εισήλθε στις ΗΠΑ με βρετανικό διαβατήριο στις 14/2/2010, δηλαδή μία μέρα πριν δώσουν στη δημοσιότητα οι αρχές του Ντουμπάι τα ονόματα και τις φωτογραφίες των δραστών. Οι αμερικανικές αρχές είπαν στην εφημερίδα ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες που θέλουν τους δύο δράστες να βρίσκονται ακόμα στο αμερικανικό έδαφος.
ENET

11 σχόλια:

  1. 02/Mar/10 1:53:58 PM ΗΑΕ - Με προπληρωμένες αμερικανικές πιστωτικές κάρτες κυκλοφορούσαν οι δολοφόνοι του στελέχους της Χαμάς και το Ντουμπάι ζητά την αρωγή του FBI.


    Αρωγή από το αμερικανικό FBI για να εξεταστούν οι προπληρωμένες
    πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του στελέχους της
    Χαμάς και είχαν εκδοθεί από αμερικανικές τράπεζες, ζήτησαν οι αρχές
    του Ντουμπάι.

    Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων The
    National, επικαλούμενη πηγή του FBI, η έρευνα θα εξετάσει κάθε πιθανή
    ανάμειξη των ισραηλινών στη δολοφονία του Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ σε
    πολυτελές ξενοδοχείο του Εμιράτου, στις 19 Ιανουαρίου.

    «Δεκατρείς από 27 υπόπτους χρησιμοποίησαν προπληρωμένες πιστωτικές
    κάρτες Mastercard οι οποίες είχαν εκδοθεί από την MetaBank, μία
    περιφερειακή αμερικανική τράπεζα, για να αγοράσουν τα αεροπορικά τους
    εισιτήρια και να πληρώνουν τα δωμάτια τους στα ξενοδοχεία όπου
    διέμεναν», έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη την αστυνομία του Εμιράτου.

    Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντουμπάι, Νταΐ Καλφάν Τανίμ,
    δήλωσε χθες ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, η Μοσάντ, προσέβαλε
    το Ντουμπάι και άλλες χώρες, παραχαράσσοντας διαβατήρια τα οποία στη
    συνέχεια χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του στελέχους της Χαμάς.

    Σύμφωνα με τον Τανίμ, ταυτοποιήθηκε και ο 27ος ύποπτος για τη
    δολοφονία του Μαμπχούχ.


    ΑΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά τι "έκανε" ο δολοφονημένος" Παλαιστίνιος? ήταν απλός πολιτικός ή ήταν και αυτός των μυστικών υπηρεσιών?.
    Εδώ που τα λέμε, και η ταπεινότης μου, θα ήμουν νεκρός απο την πρώτη τρομοκρατική ενέργεια των Παλαιστινίων τότε της Αλ Φατάχ στην Αθήνα, έξω απο τα γραφεία της EL AL στην Όθωνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ..."

    Ποιοί πίεσαν και πιέζουν για τη ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ;
    Έχετε καταλάβει ότι η Χαμάς ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ βρεθεί το πτώμα του Mabhouh δημοσίευσε ότι πέθανε από ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ στα Αραβικά Εμιράτα;
    Ιδού η απόδειξη για τον ΩΚΕΑΝΟ ΨΕΜΑΤΟΣ:
    http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=255640

    Θέλετε άλλη είδηση που σας κρύβουν; Και μόνο Παλαιστίνιοι την δημοσίευσαν;
    Δείτε τί γράφει το αντι-χαμάς ειδησεογραφικό πρακτορείο "Palestine Press" της Γάζας:

    Άλλο στέλεχος του ένοπλου τμήματος της Χαμάς (Ταξιαρχίες Αλ-Κασσάμ) στις 15 Φεβρουαρίου,
    εισήχθη σε νοσοκομείο ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ λίγες ώρες αφού δέχθηκε επίσκεψη στο σπίτι του από συντρόφους της Χαμάς.
    Εδώ η μετάφραση:
    http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=windows-1256&langpair=auto%7Cen&u=http://www.palpress.ps/arabic/index.php%3Fmaa%3DReadStory%26ChannelID%3D69987&tbb=1&rurl=translate.google.com&twu=1

    Επίσης, κάτι άλλο που δεν σας έχουν πει είναι ότι λείπουν 19 λεπτά από τη λήψη στον όροφο που έμενε ο Mabhouh...

    Ούτε ότι οι δυο από τον θίασο των 27 (και όλο ανεβαίνει το νούμερο) πέταξαν για το ΙΡΑΝ μετά τη δολοφονία.

    Μα είναι δυνατόν ποτέ να στείλει η Μοσάντ ΕΙΚΟΣΙΕΦΤΑ, και βάλε, άτομα για να σκοτώσουν ΕΝΑΝ χωρίς καν φρουρά; Και μάλιστα να πλαστογραφήσει διαβατήρια με πραγματικά ονόματα ανθρώπων που διαμένουν στο Ισραήλ;

    To καταλάβαμε: Δε θέλετε ανεξάρτητο κράτος. Μια δήθεν σας φταίει το ένα, μια δήθεν σας φταίει το άλλο. Και πλέον ύπουλα και άνανδρα ότι δεν καταφέρατε με τους πολέμους, προσπαθείτε σαν ΚΟΤΕΣ να το καταφέρετε με την κατα-συκοφάντηση και τη δαιμονοποίηση του Ισραήλ. Και την πολιτικοποίηση. Διότι για να είσαι σήμερα αριστερός, οφείλεις να είσαι αντι-Ισραήλ. Είναι προ-απαιτούμενο.
    Πείτε την αλήθεια επιτέλους! Πείτε ότι θέλετε να καταστρέψετε το Ισραήλ, να το βομβαρδίσετε, να το σβήσετε από το χάρτη, να το εξαερώσετε, να του ρίξετε πυρηνικά.

    Πείτε ότι θέλετε να πιείτε Ισραηλινό αίμα για να σβήσετε το αρρωστημένο Μίσος σας. Πείτε το όμως ξεκάθαρα. Μην ψάχνετε για φτηνιάρικες δικαιολογίες! Λίγη αξιοπρέπεια επιτέλους.
    Και πείτε και στους ανόητους Ευρωπαίους ότι μετά το Ισραήλ, σειρά έχει η Ευρώπη. Και ότι πρώτη στην κρυφή σας ατζέντα φιγουράρει η Ελλάδα.

    Galia

    ΥΓ. Φίλε ΔΤ, ευτυχώς που τη γλίτωσες (και να είσαι πάντα καλά) γιατί τα γνωστά εγχώρια και αλλοδαπά μπουμπούκια θα εκβίαζαν και τη μάνα σου να μη σε θυμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΤ,

    Ο τρομοκρατης για ενα κρατος ειναι ο ηρωας για καποιο αλλο. Αλλα και περα απο τον σχετικισμο αυτον, υπαρχει και η ιστορικη αληθεια για το ποιος εισβαλλει σε ξενα κρατη καθε δυο χρονια, ποιος βομβαρδιζει σχολεια, ποιος χτιζει τοιχη, ποιος εποικιζει ξενα εδαφη, και ποιος αλωνιζει την υφηλιο και συλλαμβανει ξενους υπηκοους στην Αργεντινη ή δολοφονει αλλους στο Ντουμπαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ omniscient

    Βεβαίως και υπάρχει η ιστορική αλήθεια, για το ποιος συμφώνησε για την αποχώρηση των εποίκων από την Γάζα και είχε θέσει σε εφαρμογή την συμφωνία και μάλιστα επιβλέποντάς την ο ίδιος, όσο κι αν αυτό του στοίχιζε και τελικά έπαθε εγκεφαλικό.
    Για να μην συνεχιστεί το άδειασμα των ισραηλινών οικισμών, οι Παλαιστίνιοι φρόντισαν να βγάλουν κυβέρνηση την ιρανόδουλη Χαμάς, που έσπευσε να δηλώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ.

    Όσον αφορά στην σύλληψη ξένων υπηκόων στην Αργεντινή, κάτι μου λέει ότι στενοχωρήθηκες για τον καημένο τον Άιχμαν, ή λάθος κάνω.

    Η Galia έχει δίκιο, αλλά σε ένα κάνει λάθος. Κάποιοι δεν θέλουν απλώς τον αφανισμό του Ισραήλ, αλλά της εβραϊκής φυλής απανταχού του κόσμου.

    Για κοίτα τι ξεφύτρωσε από κει που κατούραγε ο Φύρερ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανωνυμε 02 Μαρτίου 2010 8:08 μ.μ.

    Οσα ανεφερα στο σχολιο μου αποτελουν ολα εγκληματα πολεμου και παραβιαση του διεθνους δικαιου. Εσυ που κατηγορεις εμενα με παραπομπες στον Φυρερ - προσφιλης μεθοδος στο συναφι σου - εισαι τοσο δημοκρατης φαινεται, που τετοιες εννοιες δεν σε αγγιζουν. Για σενα "might makes right", ετσι; Για τον Αιχμαν δεν εχω λογο να κοπτομαι, εχω ομως για το οτι αυτο το κρατος παραβιαζει διεθνεις κανονες κατα συρροη. Ειμαι σιγουρος οτι θα εξοργιζοσουν αν Λιβανεζοι ή Αιγυπτιοι πρακτορες για παραδειγμα συνελαμβαναν τον Σαρον στην Γαλλια. Αλλα βεβαια τα δυο μετρα και τα δυο σταθμα ειναι ακομα ενα χαρακτηριστικο του συναφιου σου, και θα ελεγα απολυτα συμβατο με την ιδεα ενος περιουσιου λαου που προφανως του συγχωρουνται τα παντα. Εν παση περιπτωσει, διαβασε λιγο τους ομοεθνεις σου Τσομσκυ και Φινκελσταιν, απλα για να παρεις μια ιδεα και απο τον αντιλογο, ωστε να εχεις και πραγματικα επιχειρηματα και να μην αναλωνεσαι σε υβρεις και μαλιστα επιπεδου πεζοδρομιου.

    Galia,

    Για το πρωτο στοιχειο που αναφερεις, μπορω να σου πω οτι ειναι πολυ ευκολο να ανακοινωθει μια ψευτικη ωρα ευρεσης του πτωματος. Μπορει απο ωρες πριν να ηξεραν και οι αρχες του Ντουμπαι και η Χαμας για το θανατο του και να μην το ανακοινωναν. Για το δευτερο μπορω να σκεφτω πολλα ενδεχομενα. Σιγουρα υπαρχει το ενδεχομενο καποιος που φερεται ως στελεχος της Χαμας να ηταν στην πραγματικοτητα πρακτορας της Μοσσαντ και να δολοφονησε καποιον για να δημιουργησει προβλημα εκ των εσω, ή ακομα ποιο πιθανο, να αποδειχτηκε οτι ο νεκρος ηταν πρακτορας των Ισραηλινων και για αυτο τον σκοτωσαν οι της Χαμας. Και φυσικα και ειναι δυνατον η Μοσσαντ να στειλει 27 πρακτορες, ωστε και να ειναι σιγουρη σε περιπτωση που καποιοι εντοπιστουν πριν γινει η επιχειρηση, αλλα και να τραβηξουν μετα για διαφορετικες χωρες ωστε να θολωσουν τα νερα. Αυτα ειναι η αλφαβητα των μυστικων υπηρεσιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ omniscient

    Άσε ρε λεβέντη τις εξυπνάδες, διότι δεν μιλάς με μικρά παιδιά. Όταν γράφεις "ποιος εισβαλλει σε ξενα κρατη καθε δυο χρονια, ποιος βομβαρδιζει σχολεια, ποιος χτιζει τοιχη(*), ποιος εποικιζει ξενα εδαφη", σε ποιον αναφέρεσαι, ή ποιον πας να υπαινιχθείς; Καλά το λέει η Galia, ΚΟΤΕΣ είστε και δεν τολμάτε να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους, παρά σαλιαρίζετε μισόλογα. Ούτε όλα που γράφεις αποτελούν εγκλήματα πολέμου και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

    Όταν δέχεσαι επίθεση με ρουκέτες, αμύνεσαι, αν έχεις κράτος. Δεν είναι όλα τα κράτη Ελλαδιστάν. Όταν σου βάζουν βόμβες σε σχολικά αυτοκίνητα, τιμωρείς, διότι πρέπει να προστατεύσεις τον πληθυσμό της χώρας σου. Δεν περιμένεις να σου το εγκρίνει ο καφενές του ΟΗΕ, ούτε αναλίσκεσαι σε "αυστηρές" ρηματικές διακοινώσεις. Αναλαμβάνεις δράση με όλα της τα ρίσκα.

    Την πρώτη παράγραφο του σχολίου μου παραπάνω την άφησες αναπάντητη. Εμ βέβαια, τι να πεις.

    Τα υπόλοιπα φληναφήματα σου, με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

    (*) Άνοιξε κανένα ορθογραφικό λεξικό. Επιπλέον, η ελληνική γλώσσα έχει και τόνους και κανείς που την σέβεται δεν μπορεί να την γράφει κατά το δοκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Οι φιλοισρηλινοί και οι αντίθετοι μπορούν άνετα να βγάλουν το άχτι τους, έχουν και αυτή την ευκαιρία θα έχουν και άλλες. Μερικοί σχολιαστές πα΄ντως δεν δια΄βαζουν καν ελληνικές εφημερ΄δες, τι γράφουν για τη στάση του Ισραήλ στο θέμα.
    Εχουμε να κα΄νουμε με τεράστια δουλεια όπου εμπλέκονται μια σειρά χωρών (και των υπηρεσιών τους)και δεκάδες πράκτορες. Είναι πρωτοφανές και άκρως σκοτεινό.Και μόνο η απόκάλυψή του (από το χρεοκοπημένο!κρατίδιο του Ντουμπάι)δείχνει ότι υπάρχει απίστευτο πολιτικό παιχνίδι με εκατέρωθεν γιαγαντιαία συμφέροντα πολύ πέραν της δολοφονίας ένος στελέχους-σιγά που το Ντουμπάι έχει τέτοιες μυστικές υπηρεσίες και σιγά που μπορέι μονο του να σηκώσει το βάρος ΄τεοτιων αποκαλύψεων. Το σημαντικό (και καινοφανές), πολιτικά, είναι λοιπόν ότι κινούνται δυνάμεις αποφασισμένες να χτυπήσουν το Ισραηλ και διαθε΄τουν αρκετή δύναμη γι΄αυτό. Θυμηθείτε καιτον Ερντογάν. Μια όντως άσήμαντη λεπτομέρεια γαι τον σχολιαστή που επιμένει ότι ο δολοφονηθείς ήταν ήδη...πεθαμένος! Και λοιπόν; Ίσως ήταν άλλος, εξ ίσου σημαντικός. Ίσως τον "πέθαναν" για καλυψη. Τίποτα δεν αλλάζει επί της ουσίας. Ούτε καν το ότι κυκλοφορούσε αφύλαχτος (;)πράγμα αδιανόητο, ούτε ότι προφανώς καρφώθηκε από μέσα από την οργάνωσή του, όποια και αν ήταν αυτή. Αυτά είναι ακρως σημαντικά για την επιχείρηση αλλά πολτικά είναι δευτερεύοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμε 03 Μαρτίου 2010 9:15 π.μ.,

    Την πρωτη παραγραφο του σχολιου σου την απαντω παραπεμποντας στους συγγραφεις που αναφερω, για να διαβασεις μονος σου με ποιους τροπους το Ισραηλ σαμποταρει το ιδιο τις ειρηνευτικες συνομιλιες.

    Επισης, ισως να εισαι και ο μοναδικος που χρειαζεται και επεξηγηματικες σημειωσεις για τον υπαινιγμο "ποιος εισβαλει σε κρατη καθε δυο χρονια" κλπ. Τα δε περι ρουκετων κλπ. μπορουν να τα ισχυριστουν και οι Παλαιστινιοι. Και ο "καφενες του ΟΗΕ" ειναι προς το παρον το μοναδικο συλλογικο οργανο καποιου περιορισμου της επιθετικοτητας στον κοσμο μας, και ειναι λογικο που σε ενοχλει ακριβως για αυτον το λογο. Δεν θα περιμενα τιποτα διαφορετικο απο σενα.

    Οσο για τα περι ορθογραφικου λεξικου και τονων, σου απαντω με μια ρηση που σου ταιριαζει και σε επιπεδο νοηματος αλλα και σε επιπεδο ποιοτητας αισθητικης, και αρχιζει με το "δουλεια δεν ειχε ο διαολος..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ/ή 9:15 π.μ.
    Τα λόγια είναι φτώχεια και όταν μιλάς με κότες και παραχαράκτες της Ιστορίας δεν βγάζεις άκρη.
    Ό,τι και να πουν όμως η αλήθεια είναι μια. Και τόσο βολική για αυτούς όσο ένα ξυράφι:
    Το όνομα "Παλαιστίνη" προέρχεται από το βιβλικό "ΠΛΕΣΣΕΤ" με ρίζα το "ΠΑΛΑΣΣ" που σημαίνει "μετανάστευση". Και αναφερόταν στους ΕΛΛΗΝΕΣ που μετανάστευσαν στην περιοχή.
    Στον Ηρόδοτο ως Παλαιστίνη αναφέρεται η περιοχή από τη Συρία μέχρι και την Αίγυπτο.

    Έπειτα από την αιματηρή κατάπνιξη της εξέγερσης του Μπαρ Κοχμπά από τους Ρωμαίους, ο Αυτοκράτωρ Αδριανός θέλησε να σβήσει ακόμα και το όνομα "Ιουδαία" από τον χάρτη. Και "ονόμασε" την περιοχή "Provincia (Επαρχία) Syria Palaestina", δηλ. τη λατινική εκδοχή του ελληνικού ονόματος.
    Το ίδιο έκανε και για την Ιερουσαλήμ που την "ονόμασε" "Colonia Aelia Capitolina".

    Σήμερα το όνομα "Φαλαστίν" που χρησιμοποιούν οι άραβες είναι απλά η φωνητική απόδοση του ελληνικού και ρωμαϊκού ονόματος.
    Γιατί στην αραβική γλώσσα δεν υπήρχε κάποιο όνομα για την περιοχή. Γιατί απλά δεν υπήρξαν ποτέ παλιότερα άραβες στην περιοχή.

    -Ξέρω ότι οι περισσότεροι έχετε υποστεί προπαγάνδα και απανωτές πλύσεις εγκεφάλου. Και ίσως και να εξοργίζεστε με αυτά που γράφω. Δυστυχώς, θα πειστείτε σύντομα γιατί θα το δούμε και στις μέρες μας το ίδιο έργο: μουσουλμανική μετανάστευση-εισβολή και μετά διεκδίκηση ότι δήθεν η δική μας Γη είναι δική τους. Και θα λένε ακριβώς τα ίδια: ότι δήθεν αυτοί ήταν εδώ από πριν και ότι εμείς τους σφάξαμε και τους διώξαμε. Εμείς που θα μας κατηγορούν ότι δεν είμαστε γηγενείς αλλά "έποικοι" αρβανίτες ή πόντιοι ή μικρασιάτες ή δεν ξέρω και εγώ τί θα βγάλει η αστείρευτη αρρωστημένη φαντασία τους.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Galia,

    Η αντιληπτικη ικανοτητα στους ανθρωπους τελικα ειναι μεγαλο μυστηριο. Κατ'αρχας η ιστορικη σου περιγραφη ειναι ασχετη με αυτο που κατακρινω εγω, δηλαδη συγκεκριμενες πρακτικες και πολιτικες του κρατους του Ισραηλ, και οχι λαους γενικα. Και τι θες να πεις δηλαδη, οτι επειδη οι Αραβες ηρθαν στην περιοχη αργοτερα - το οποιο και σαφως δεν αρνουμαι - τους αξιζει αυτο που παθαινουν; Τι ειδους επιχειρημα ειναι αυτο;

    Για να διαπιστωσεις ποιος εχει πεσει θυμα προπαγανδας και πλυσης εγκεφαλου, διαβασε τον ΕΒΡΑΙΟ Ισραελ Σαχακ στο "Εβραικη Ιστορια και Εβραικη Θρησκεια", οπου αποδεικνυει τον φονταμενταλιστικο χαρακτηρα του σημερινου κρατους του Ισραηλ.

    Οσο για την αναλογια που εφευρισκεις μεταξυ Ελλαδος και Ισραηλ, αυτη με ενοχλει. Οι Ελληνες ποτε δεν βομβαρδισαν σχολεια, ποτε δεν υπηρξαν ο αγαπημενος λαος του μοναδικου θεου, και οι "βαρβαροι", δηλαδη οι μη Ελληνες, στα ματια των Ελληνων ηταν πολυ ανωτεροι απο ο,τι ειναι οι Goyim στα ματια των Εβραιων. Η επελαση των μουσουλμανων ειναι ευρυτερο φαινομενο και το οτι πρεπει να αντισταθουμε σε αυτην ειναι αυταποδεικτο και δεν εχει σχεση με το Ισραηλ και την προβληματικη συνυπαρξη του με τους Αραβες ως ιστορικο προηγουμενο. Θα επρεπε δηλαδη να αντισταθουμε ακομα και αν οι Μουσουλμανοι ηταν ο καλυτερος γειτονας.

    Παντως δεν νομιζω οτι "εξοργιζεται" κανεις με αυτα που γραφεις. Εσυ ομως ειναι φανερο οτι εξοργιζεσαι με τα σχολια των αλλων. Εξ ου και η ευκολη καταφυγη σε χαρακτηρισμους "κοτες" κλπ. σε μια κατα τα αλλα πολιτισμενη συζητηση. Αυτοι οι χαρακτηρισμοι σιγουρα δεν αγγιζουν κανενα ευφυη ατομο, αλλα και σιγουρα χαρακτηριζουν αυτον που τις χρησιμοποιει. Ασε που αποτελουν και ενδειξη του φονταμενταλισμου που ανεφερα πιο πανω. Ισως να μην διαφερεις τελικα πολυ απο αυτον που ουρλιαζε οτι του εσκισαν το κορανι του.

    Και κλεινω εδω γιατι αυτη η ατμοσφαιρα θρησκευτικου ζηλου ειναι καπως βαρια για τα γουστα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.