10/3/10

Καταδρομείς καταθέτουν στο Φάκελο

ΜΕΤΑτις καταθέσεις εφέδρων αξιωματικών και στρατιωτών που υπηρέτησαν σε κρίσιμες μονάδες Πεζικού και Πυροβολικού κατά τις ημέρες του πραξικοπήματος και της εισβολής, η κοινοβουλευτική επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου, συνεχίζει το έργο της με νέες μαρτυρίες καταδρομέων.

Σήμερα θα καταθέσουν στρατιώτες που υπηρέτησαν στην 33η Μοίρα Καταδρομών, οι οποίοι θα περιγράψουν τις στιγμές που έζησαν τις δύσκολες εκείνες μέρες. Έτσι η επιτροπή θα προσθέσει ακόμα ένα κεφάλαιο στις εμπειρίες των μαρτύρων της κυπριακής τραγωδίας.

Με τις νέες αυτές μαρτυρίες ο κύκλος των ατόμων που θα προσέλθουν να καταθέσουν μικραίνει συνεχώς. Ουσιαστικά το έργο της επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου αναμένεται να περατωθεί τον Ιούνιο.

Κάποιοι βασικοί μάρτυρες οι οποίοι υπηρετούσαν στο Β’ Γραφείο του ΓΕΕΦ και στη Γ’ Ανωτέρα και γνωρίζουν πολλά για παρακολουθήσεις και σχεδιασμούς τις ημέρες πριν την καταστροφή, αρνήθηκαν να προσέλθουν ενώπιον της επιτροπής. Έτσι η τελευταία πράξη θα παιχτεί με τις καταθέσεις στρατιωτών των μονάδων καταδρομών.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Φίλε Σάββα τί είδους επιτροπή είναι αυτή που στηρίζεται στη διακριτική ευχέρεια και την καλή θέληση των καλουμένων να καταθέσουν;
    Οι κύριοι απόστρατοι της παραγράφου 4 γιατί αρνούνται; Ποιόν καλύπτουν; Μήπως προστατεύουν τον ιδεοληπτικό Μίμη (αόρατος δικτάτωρ) και τους αγγλοαμερικάνους; Κατά την γνώμη μου φίλε και συνάδελφε Σάββα η απώλεια της Κύπρου αποτελεί όνειδος για την επαγγελματική μας τάξη και για την οποία δεν έχουμε κάνει ακόμα δημόσια την αυτοκριτική μας. Ο κύριος Μίμης επιμελώς αρνείται να ομιλήσει για όλα αυτά για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει... Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα για τον "κύριο" αυτόν αλλά φοβούμαι ότι θα απωλέσω την ορθή κρίση.
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει νόημα η επανακατάθεση στην εξεταστική για το φάκελλο της Κύπρου. Μην ξεφτιλίζεστε, σας κοροϊδεύουν οι βολευτές. Γράψτε τους εκεί που πρέπει οσοι έχουν αξιοπρέπεια μέσα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.