10/3/10

Νέα τουρκική παρενόχληση της Frontex

Του Πασχάλη Κορωναίου
Και νέες απειλές για αναχαίτιση αεροσκάφους της Frontex βορείως του Φαρμακονησίου και των Οινουσσών εξαπέλυσαν, τα ξημερώματα, οι Τούρκοι μέσω ασυρμάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ, στις 04:57 και επί πενήντα λεπτά καταγράφηκαν τέσσερις εκπομπές ασυρμάτου από τουρκικά ραντάρ της DATCA και άλλες δύο από τα ραντάρ της Σμύρνης προς πολωνικό αεροσκάφος που εκτελούσε περιπολίες στο πλαίσιο της Frontex. Οι κλήσεις ασυρμάτου έγιναν ενώ αυτό πετούσε βορείως του Φαρμακονησίου και βορείως των Οινουσσών, σε ύψος 3.500 ποδών και εντός του εθνικού εναέριου χώρου.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονταν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν εντός του τουρκικού εναέριου χώρου και ζητούσαν να εγκαταλείψει την περιοχή, διαφορετικά θα εκτελούσαν τακτική επιχείρηση για αναχαίτισή του.

Το αεροσκάφος ολοκλήρωσε κανονικά την αποστολή του στις 08:12, ενώ είχε απογειωθεί από την Κω στις 04:33
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

2 σχόλια:

  1. Αυτη ολη η ιστορια θα καταντησει σαν τον μυθο του Αισωπου με τον βοσκο και τον λυκο.Τα τουρκακια ειναι πολυ πονηρα και επιμονα ενω εμεις φαφλαταδες και γρηγορομπουχτιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στο μεταξύ, η ΕΕ να βλέπει την Τουρκία να χορεύει πάνω στο κεφάλι της Frontex και κείνη να κάααθεται...Και "ο χορός" καλά θα κρατεί για τους Τούρκους. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.