3/3/10

Το "βαθυ κράτος" της Τουρκίας ζητά και τα ρέστα.

Η "Φωνή της Τουρκίας" (TRT) καταδικάστηκε σε χρηματικό πρόστιμο των 20.000 τουρκικών λιρών (TL) (περίπου € 9.525) ως αποζημίωση από το 4ο Ποινικό Πρωτοδικείο της Κωνσταντινούπολης με την αιτιολογία της δυσφήμησης του δολοφονηθέντος τουρκο-αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Hrant Dink.

Το TRT είχε μεταδώσει μια εκπομπή σύμφωνα με την οποία βασικός υπεύθυνος για τη σφαγή της Μάρας που πραγματοποιήθηκε το 1978 θεωρήθηκε ο δολοφονημένος τουρκοαρμενικής καταγωγής Hrant Dink., βασιζόμενο στην μαρτυρία του (Kenger)Ökkeş Şendiller (υπ'αριθμόν ένα υπόπτου για την σφαγή αυτή). Ο Ökkeş Kenger,πήρε το επώνυμο Şendiller μετά την αθώωση του για την σφαγή της Μάρας απο στρατιωτικό δικαστήριο των Αδάνων υπήρξε βουλευτής του Τουρκικού κοινοβουλίου και συνιδρυτής του κόμματος (BBP) .

Σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς, 111 άνθρωποι, ως επί το πλείστον Αλεβίτες, πέθαναν στην σφαγή της Μάρας ( 19 με 25 Δεκεμβρίου 1978).Τα ονόματα των υπόπτων για την σφαγή αυτή θα εμφανιστούν χρόνια αργότερα στη συνωμοσία Susurluk,το περίφημο "βαθύ κράτος της Τουρκίας", διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην σφαγή αυτή.

Ο Şendiller στην εκπομπή δήλωσε: "Δεν ήταν μια σύγκρουση μεταξύ Αλεβίτων και σουνιτών. Η αριστερή οργάνωση που ιδρύθηκε απο τον Χραντ Ντινκ και οι φίλοι του είχαν εμπλακεί και την προκάλεσαν.
bianet.org,hurriyetdailynews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.