8/3/10

Καμμία κατάργηση βάσεων ούτε αλλαγή τακτικής από την Πολεμική Αεροπορία

Δυστυχώς, ο χώρος του αμυντικού ρεπορτάζ στην Ελλάδα, πλήττεται συχνά από δημοσιεύματα που προκαλούν μεν θόρυβo, πλην όμως πάσχουν από πλευράς εγκυρότητος. Το ζήτημα είναι ότι τέτοιες ανακρίβειες, επιδρούν αρνητικά στο ηθικό της κοινής γνώμης, πλήττει την Εθνική Άμυνα με ύπουλο τρόπο και δημιουργεί συνθήκες πολιτικής συγκαταθέσεως σε συμβιβασμούς επί των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Του Σάββα Δ. Βλάσση

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ελληνική κοινή γνώμη αιφνιδιάστηκε από δύο δημοσιεύματα σχετιζόμενες με την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Το περιεχόμενο των αποκαλύψεων στις «ειδήσεις» αυτές, ήταν άκρως ανησυχητικό.

Στις 18 Ιανουαρίου, γνωστό site στο διαδίκτυο έκανε αναφορά σε, «πληροφορίες από το ΓΕΑ που θέλουν για “λόγους οικονομίας” να προτείνεται η κατάργηση των δύο εκ των τριών προωθημένων αεροδρομίων επιφυλακής: Καστέλλι και Σκύρος, είναι τα «προτεινόμενα», με την Λήμνο να επιβιώνει, απλώς γιατί είναι αναντικατάστατη λόγω θέσεως». Η «είδηση» αναπαράχθηκε σε έντυπα και άλλες ιστοσελίδες, προκαλώντας αίσθηση και εύλογη ανησυχία στην κοινή γνώμη.

Στις 22 Φεβρουαρίου, δημοσίευμα της εφημερίδος «Έθνος» υπό τον τίτλο «Νέα όπλα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο», περνούσε το μήνυμα ότι η Πολεμική Αεροπορία έχει αλλάξει την τακτική αναχαιτίσεως των τουρκικών αεροσκαφών, υιοθετώντας πιο ήπια στάση. Το δημοσίευμα έπασχε, καθότι διακρινόταν από εμφανή σύγχυση, εξαιτίας της παραθέσεως των σύγχρονων οπλικών συστημάτων που διαθέτει η ΠΑ και τα οποία επιδρούν σημαντικά στον τρόπο εμπλοκής του αντιπάλου στις πολεμικές επιχειρήσεις. Την πληροφόρηση, παρείχε «κορυφαίο επιτελικό στέλεχος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας», σύμφωνα με τον συντάκτη. «Η Πολεμική Αεροπορία αντιμετωπίζει τον Τούρκο “εισβολέα” χρησιμοποιώντας συστήματα υψηλής τεχνολογίας περιορίζοντας τις αναχαιτίσεις – εμπλοκές», υποστήριζε ο συντάκτης.

Αλλά μέσα από την (μάλλον ατυχή) ανάλυση, ο αναγνώστης δεν μπορούσε να κατανοήσει την σημασία και τον αντίκτυπο αυτής της προόδου, στο καθημερινό εν καιρώ ειρήνης έργο της ΠΑ, προς αντιμετώπιση της Τουρκικής Αεροπορίας. Με απλά λόγια, τί σημασία είχαν τα νέα όπλα, στην αντιμετώπιση των τουρκικών παραβιάσεων, αφού η αξία αυτών δεν μπορεί να διαπιστωθεί παρά μόνο στον πόλεμο. Παρά την εν γένει σύγχυση της αναλύσεως, στο τέλος ο αναγνώστης πληροφορείτο για μια κάποια «αλλαγή στον τρόπο αντίδρασης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας». Αυτό ήταν που έμενε από το δημοσίευμα.

Περιττό να σημειωθεί ότι η «είδηση» αναπαράχθηκε και μάλιστα υπήρξαν αντιδράσεις πρώην αξιωματούχων, που επανήλθαν στο θέμα. Παρόλο που σε κάποιον βαθμό γινόταν επισήμανση των αντιφάσεων της αναλύσεως του αρχικού δημοσιεύματος, η κατάληξη ήταν ότι η ΠΑ έχει υιοθετήσει ήδη μια πιο «ήπια» συμπεριφορά έναντι των προκλήσεων της Τουρκικής Αεροπορίας.

Τι έμενε ως εντύπωση στην κοινή γνώμη; Ότι η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας οδηγεί την ΠΑ σε μοιραίες αποφάσεις όσον αφορά στην άμυνα του Αιγαίου και ότι ο εχθρός έχει επιβληθεί, αφού τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ΠΑ που απογειώνονται, στην ουσία παίζουν θέατρο…Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ ιδέα εγκαταλείψεως των 133 και 135 Σμηναρχιών Μάχης, για λόγους οικονομίας. Η μη αξιοποίηση των συγκεκριμένων στρατηγικής σημασίας υποδομών, θα σήμαινε εγκατάλειψη της στρατηγικής επάνω στην οποία σχεδιάστηκε στην δεκαετία του 1970 η αεροπορική άμυνα στο Αιγαίο αλλά και η προβολή της ελληνικής αεροπορικής ισχύος στην Κύπρο. Μια τέτοια κίνηση, ακόμη και σε επίπεδο επιτελικής σκέψεως και μόνο, είναι αδιανόητη για την στρατιωτική ηγεσία. Η πολιτική ηγεσία, επίσης ποτέ δεν πρότεινε κάτι τέτοιο.

Αναφορικώς με την αλλαγή της τακτικής αντιμετωπίσεως των τουρκικών αεροπορικών προκλήσεων, επίσης καμμία μεταβολή επί της ουσίας, δεν έχει συντελεστεί. Οι διαδόσεις για πιο ήπιες συμπεριφορές, δεν ευσταθούν. Η αλήθεια είναι ότι στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού που συντελείται καθημερινώς, από πλευράς ΠΑ, εφαρμόζονται επιμέρους διαφοροποιήσεις τακτικών αναλόγως των απαιτήσεων, προκειμένου να επιτευχθούν συγκεκριμένες επιδιώξεις στο πλαίσιο του σταθερού στόχου που είναι η δυναμική και άμεση αντιμετώπιση κάθε τουρκικής προκλητικότητος. Τέτοιες επιμέρους διαφοροποιήσεις είναι συχνές και πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι ανανεώνονται, προσαρμόζονται ή καταργούνται αναλόγως της ροής εξαγωγής και αναλύσεως των συμπερασμάτων. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, είναι μια λεπτή υπόθεση που χειρίζεται η αφρόκρεμα των αξιωματικών επιτελών της ΠΑ και συχνά είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτός. Έμπειροι επιτελείς σημειώνουν ότι πολλές φορές, η εντύπωση από τις μεταβολές στον επιχειρησιακό σχεδιασμό είναι εντελώς αντίθετη από το αποτέλεσμά τους! Αλλά μόνο ένας επιτελής που έχει όλα τα δεδομένα, μπορεί να προβεί σε ορθή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Συνοψίζοντας, τα ανωτέρω δημοσιεύματα δεν ευσταθούν και βασίστηκαν μάλλον σε παρερμηνευμένη πληροφόρηση, είτε από άγνοια των συντακτών, είτε για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων (αύξηση πωλήσεων, δημιουργία «ονόματος»). Δυστυχώς, ο χώρος του αμυντικού ρεπορτάζ στην Ελλάδα, πλήττεται συχνά από δημοσιεύματα που προκαλούν μεν θόρυβo, πλην όμως πάσχουν από πλευράς εγκυρότητος. Το ζήτημα είναι ότι τέτοιες ανακρίβειες, επιδρούν αρνητικά στο ηθικό της κοινής γνώμης, πλήττει την Εθνική Άμυνα με ύπουλο τρόπο και δημιουργεί συνθήκες πολιτικής συγκαταθέσεως σε συμβιβασμούς επί των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

*Ο Σάββας Δ. Βλάσσης είναι Εκδότης του περιοδικού «Δούρειος Ίππος».
enkripto.com

13 σχόλια:

  1. Ομολογώ ότι θορυβήθηκα και απογοητεύτικα και εγώ από μια τέτοια πιθανή εξέλιξη. Αν και συζήτησα με φίλο που είναι σε ραντάρ και έμεινε έκλπκτος από αυτό που του είπα (με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει) και πάλι όμως δεν πείστηκα.
    Βέβαια το έχουμε δει πολλές φορές το "έργο", άσχετοι παντελώς δημοσιογράφοι να γράφουν ανακρίβειες και βλακείες άξιες για όσκαρ.
    Βέβαια όταν ακούς για SCALP-NG, βγάλε συμπέρασμα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εδώ διαβάζεις για υπεροχή της Τουρκίας στον αέρα αυτή την περίοδο και πολλοί το πιστεύουν. Μα ειδικά αυτή την περίοδο έχουμε υπεροπλία στον αέρα (λόγω πολλών και νέων F-16 και όπλων) και παρόλα αυτά οι άσχετοι....πολλοί. Μα δεν διαβάζουν ούτε καν σχετικό τύπο και βγαίνουν να γράψουν περί αμυντικών θεμάτων, τακτικής και γεωπολιτικής.
    Τέτοιου τύπου φαντάζομαι ήταν και όλα αυτά τα δημοσιεύματα και την....πάτησα μια χαρά.
    Καλύτερα θα πρότεινα στην διαχείρηση, άρθα τέτοιων θεμάτων (αμυντικού περιεχομένου) να ανεβάζονται μόνο από έγκριτους δημοσιογράφους αμυντικού τύπου γιατί με την τρέχουσα κατάσταση όλα μπορεί να τα .... φάμε !!!!

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί παρακαλώ δεν βγαίνει το ΓΕΑ να κάνει μια απλή δήλωση, διάψευση του αρχικού δημοσιεύματος?

    Γιατί χρησιμοποιούν "δημοσιογράφους"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Το κέντρο βάρους μετατοπίζεται και εγκλωβίζονται σαν τα ποντίκια στη φάκα. Τα uav Pigasus 2 μας βοηθάνε και αυτά πολύ σε έντοπισμό και στοχοποίηση. Τα συγκεκριμένα είναι προϊόν κατασκευασμένο κυριολεκτικά από τα σπλάχνα της πολεμικής μας αεροπορίας. Με σημαντική μείωση στο κόστος επειδή είναι δική μας δουλειά. Αν αγοράζαμε από το εξωτερικό όπως πήρε ο στρατός ξηράς τα Sperwer τότε το κόστος θα ήταν πιο υψηλό. Έχουμε τα μέσα και μπορούμε να τους κάνουμε να πονέσουν πολύ. Αυτό που με προβληματίζει προσωπικά είναι η αναβάθμιση των τουρκικών f16. Έχουν πολλά f16 και πρέπει να μάθουμε λεπτομερώς τι είδους αναβάθμιση θα τα κάνουν.
    Το συμπέρασμα μου: Αν σήμερα γινόταν πόλεμος σε καθαρά στρατιωτικό αεροπορικό επίπεδο(δεν περιλαμβάνω οικονομικές επιπτώσεις κτλ) τους έχουμε αλλά με τρομερή καταπόνηση του προσωπικού και των μέσων μας. Η μεγαλύτερη μας έλλειψη είναι τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού. Ας΄πάρουν 10 μαχητικά λιγότερα αρκεί να πάρουν έστω δυο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού(το ιδανικό 4). Μπορούν επειδή έχουν τέτοια αυτοί να μας κάνουν τρομερές επιθέσεις κορεσμού. Αλλά δεν μασάμε διότι έχουμε και καλή επίγεια αεράμυνα. Μπορούμε να τους κάνουμε να αναστενάξουν "Αλλάχχχ" αλλά θα πονέσουμε και εμείς. Αυτή είναι η ταπεινή άποψη μου παιδιά.

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ: Είμαι 21. Είχα προπαππούδες από Φώκαια Μικράς Ασίας και Κωνσταντινούπολη. Σήμερα όλο μου το σόι(ξαδέλφια, Θείοι) σχεδόν μένει στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής. Έχω δηλώσει δυνάμεις πεζοναυτών και έχω αναβολή λόγω σπουδών. Φανταστείτε να γίνει κάτι και να είμαι ο απόγονος δισέγγονος Μικρασιάτη από τη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής που θα αντιμετωπίσει τους Μεχμετζίκ αμφίβιους που θα ξεκινήσουν από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας.Θεία δίκη. Φωτιά και ατσάλι χωρίς έλεος. Έλεος μόνο σε κοπέλες, χήρες και ορφανά. Σε κανέναν άλλον. Φωτιά και ατσάλι στους απογόνους του Τζέκινς Χάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Θεσσαλέ,

    Η Ελλάδα δεν έχει υπεροπλία στον αέρα. Φυσικά δεν λέω ότι έχουμε τρομερό χάσμα από τη Τουρκία. Είμαστε κοντά. σε περίπτωση γενικής αεροπορικής σύγκρουσης μπορούμε να τους χτυπήσουμε σκληρά. Το ξέρουν αυτό. Έχουμε τα Μirage 2000-5MK 2 με υποστρατηγικούς πυραύλους scalp eg που πριν λίγο καιρό η αρμόδια μοίρα κρίθηκε ικανή να τους φέρει σε επιχειρησιακές αποστολές. Τα αεροσκάφη αυτά με πυραύλους mica είναι τρομερές πολεμικές μηχανές για αναχαιτήσεις και εναέρια υπεροχή. Φέρουν επίσης exocet antiship missle. Είναι 25 στο σύνολο μαχητικά(10 Mirage 2000BGM/EGM και 15 Mirage 2000-5mk2) αλλά κάνουν τη διαφορά σε αποστολές στρατηγικής κρούσης, αναχαίτησης και αντιαποβατικής υποστήριξης. Οι πύραυλοι exocet υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό στο ελληνικό οπλοστάσιο. Στο ναυτικό πιο πολύ(συστοιχίες ξηράς και επί πλοίων)αλλά και στην αεροπορία. Με τους ΕΧΟCET τα αποβατικά των μογγόλων θα γίνουν κάρβουνο.Δύο Εxocet και το LPD τους θα πάει πάτο. Στα Φώκλαντ ο ΕXOCET ήταν ο φόβος και τρόμος των βρετανών. Το μόνο όπλο των Αργεντινών που έκανε τους Βρετανούς να χάσουν τη σαξονική τους ειρωνία. Ο SCALP EG μας επιτρέπει να χτυπήσουμε στρατηγικά σημεία της αεράμυνας των Τούρκων μέχρι και τα επιτελεία σμηναρχιών. Αν η ΕΥΠ και ο δορυφόρος μας (ΗΛΙΟΣ 2)κάνει καλή δουλειά "φορτώνουμε" τους χάρτες και τους κάνουμε κάρβουνο. Ψημένα μαλατζίκ της ώρας. Επίσης τα f16 block 52 plus και F16 advanced block 52 plus με σύμορφες δεξαμενές καυσίμων αυξάνουν τις δυνατότητες μας για μια υποστήριξη στη Κύπρο. Ο IRST πύραυλος για κλειστές εμπλοκές μας δίνει πλεονέκτημα μαζί με τη κάσκα JHMCS. Τα παλιά F4 έχουν αναβαθμιστεί στα ηλεκτρονικά τους και μετατράπηκαν σε F4 AUP. Ακόμα και τα Α7 μπορούν με κάλυψη από Μirage kai f16 να κάνουν στάχτη τις γεφυρες Βοσπόρου, κέντρα στρατιωτικής διοίκησης στη Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, στη Φώκαια, στη Μπαντίρμα, τον ναύσταθμο Ακσάζ και τη βιομηχανική ζώνη στη Μικρά Ασίας. Καταδρομείς του ΕΤΑ(ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών) εφοδιασμένοι με καταδείκτες λέιζερ μπορούν να βοηθήσουν την πολεμική μας αεροπορία ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα λιμανάκι που να μπορεί να φιλοξενήσει τουρκικό στόλο στη Μ. Ασία. Αν τους αναγκάσουμε να καταφεύγουν στα στενά για επισκευές πλοίων κτλ το παιχνίδι κερδίθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιωργο φοιτητή της γεωπονίας,τα φυτοφάρμακα σε πείραξαν στο κεφάλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Από πότε ένα-δυο άρθρα δημιουργούν συμβιβαστική διάθεση στις ηγεσίες, όπως υποστηρίζει ο Δούρειος Ίππος του κ. Βλάση; Ποιοι έχουν τέτοιες διαθεσεις; Η Κύρα Αδαμ είναι από τους πιο παλιους και έγκυρους δημοσιογράφους. Δεν περιμένει να κάνει "ονομα" με ένα άρθρο και ο κ. Βλάσης, εφ όσον είναι δημοσιογράφος το ξέρει, όπως και ο κ. Βενιζέλος. Οι σκέψεις να "αφοπλιστει το Αιγαίο" είναι παλαιές και υπαρκτές. Υπάρχει τουρκική πρόταση να αποσυρθεί η στρατια (τους)΄του Αιγαιου και να αφοπλιστουν τα νησιά μας.(Πηγές των Εν.Δυν. υποστηριζουν ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, αντίο νησιά) Ο Ερντογάν προχθές μόλις το επανέλαβε με τον τρόπο του.Τα άρθρα ακολούθησαν με τη "λεπτομέρεια" περί οικονομιών-έτσι πουλήθηκε και η Ολυμπιακή, με το ίδιο επιχείρημα. Τα περί ανάγκης οικονομιών και στην Αμυνα είναι γνωστά. Όλα ταιριάζουν. Όσο για τους εξοπλισμούς και την αξία τους αυτή φαίνεται μόνο στον πόλεμο. ΚΥρίω ςόμως έιναι υπόθεση πολιτικής βούλησης. Που να τη βρούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντωμεταξύ αυτές τις μέρες γίνονται κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλήνων και Γάλλων στο Αιγαίο αν το ξέρετε..
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Βλάσσης και βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Ομως υπάρχουν ενδιαφέρουσες απόψεις επί του παραπλησίου θέματος δλδ της ισορροπίας στον αέρα.Πολύ καλά.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ(ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ),ΤΕΤΟΙΟ ΗΘΙΚΟ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΠΕΡΝΕΙΣ,ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΛΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΜΕΝΗ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ.ΣΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ(ΚΑΒΥΛΗ ΜΤΠΖ)ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥΤΙΝ,ΑΚΟΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 3.15

    δεν νομίζω να αναφέρεται στην Κύρα Αδάμ, αφού μιλάει ξεκάθαρα για δημοσίευμα για τα νεα όπλα της ΠΑ και για δημοσιευμα για καταργηση βάσεων της ΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι ωραίο να βλέπεις εικοσάχρονα παιδιά να έχουν κατάρτιση, εθνική ταυτότητα και υψηλό ηθικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η πατρίδα μας το ξέρουν οι ξένοι καλύτερα από εμάς δεν χωράει στην εικονική πραγματικότητα ούτε σε κανένα ανέκδοτο, όμως με ντόπιους εγκάθετους παίζουν παιχνίδι εναντίον του ηθικού μας όποτε και όταν μπορούν.
    Τραβάτε το καζανάκι σε όλα τα ΜΜΕ πάνω απ΄ όλα συνεχώς΄΄ο άριστος οιωνός είναι να αμυνόμαστε υπέρ πατρίδος΄΄ .

    Δεν ακούω όμως τον ανάλογο θόρυβο από το καζανάκι για τους υπαίτιους της συγκεκριμένης ανακατωσούρας στην επανόρθωση της αλήθειας που δεν πρέπει να μείνει έτσι.

    Το ότι ο κόσμος δεν βγήκε στους δρόμους για την αντιλαϊκή λαίλαπα των βαμπίρ που μας κυβερνούν έχει συνάφεια με αυτό το σινάφι των σκευωριών.
    Μόλις ψηφιστήκανε από την βουλή τα ανεπανάληπτα ειδεχθή μέτρα έγινε καπνός ο εθνικός κίνδυνος του γιωργάκη και τώρα μιλά με τον Ω μπάμια, για χάρη του μεγάλου κεφαλαίου που όπως οι τράπεζες είναι πάλι έτοιμο να επιδοτηθεί αντί να φορολογηθεί…
    Να προστεθούν οι πρόσφατες αυτές νομοθετήσεις στο 75 % των νόμων αυτού του ασυλοποιημένου κυβερνητικά κράτους που είναι ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ


    Την Πέμπτη είναι γενική απεργία ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΣΟΥ!ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ!


    @Αριστόβουλος


    ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.