8/3/10

Συγνώμη ζητά η Γερμανία

Ο πρόεδρος της γερμανικής βουλής, Νορμπέρ Λαμέρ, απέστειλε στο πρόεδρο της ελληνικής Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο επιστολή, με την οποία ζητά συγνώμη για τα απρεπή δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Νορμπέρ Λαμέρ λέει τα εξής: "Με εντυπωσιάζει η σοβαρότητα και το θάρρος με το οποίο οι υπεύθυνοι πολιτικοί της χώρας αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που χρόνια παραβλέπονταν, καθώς και η σαφήνεια με την οποία οι συμπολίτες σας διαμηνύουν ότι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για τα δικά τους λάθη και τις παραλείψεις τους.

Όρισμένα προκλητικά σχόλια γερμανικών ΜΜΕ δεν θα είχαν γραφτεί, ούτε και ορισμένες απαιτήσεις Γερμανών πολιτικών για αλλαγή πλεύσης δεν θα είχαν διατυπωθεί, εάν επρόκειτο για τους Γερμανούς ψηφοφόρους με το δεκαπλάσιο ΑΕΠ και επιβάλλονταν ανάλογα μέτρα περικοπών της τάξης των 50 δις ευρώ. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν περιμένει οικονομική βοήθεια, αλλά έχει την αμέριστη πολιτική στήριξη της Γερμανίας"
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

4 σχόλια:

  1. «αμέριστη πολιτική στήριξη» = ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ

    ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ Ο Mr. G.A.P.

    Αλλά και ο Γερμανός? Ψιλό γαζί, έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την αρχή έγινε ένα μεγάλο λάθος. Φορτώσαμε, ως καλοί επιπόλαιοι Έλληνες, τα δημοσιεύματα του FOCUS και της BILD στην γερμανική κυβέρνηση και τον γερμανικό λαό, λες και οι δύο tabloids είναι η έκφραση και η φωνή του.

    Αρπαζόμαστε οι Έλληνες, χάνουμε την ψυχραιμία μας και αρχίζουμε να γράφουμε επιστολές χρεώνοντας στον γερμανικό λαό τα ναζιστικά εγκλήματα, ενώ αντιδρούμε -και δικαίως- όταν χρεώνουν στον ελληνικό λαό την κυπριακή τραγωδία.

    Αυτή είναι η διαφορά μας με τους Γερμανούς. Εκείνοι είναι λίγο πιο ψύχραιμοι και σοβαροί από εμάς.

    Η Γερμανία θα μπορούσε να μην απαντήσει τίποτε στον Πετσάλνικο, ή να του πει ξερά-ξερά ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν ευθύνεται για τα δημοσιεύματα της κάθε φυλλάδας. Δεν το έκανε όμως και αυτό είναι προς τιμήν τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη ζητά η Γερμανία!!
    Στην επιστολή δεν υπαρχει η λεξη συγνώμη, ουτε βγαινη συμπερασμα
    "Συγνώμης"
    Εκτος αν υπαρχει και αλλο κομματι απο την επιστολή.
    Αν δεν υπαρχει!
    Τοτε πρεπει να εισε Kaykasios με συνδρομο ουτοπιστη και βαζεις κορωνα στην επιστολή.
    Συγνώμη ζητά η Γερμανία

    ΕQN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά χαλαρώστε και να σας φέρω και το παράδειγμα που λέει ο συγκάτοικος μου εδώ στη Γερμανία, το Focus δεν είναι οι γερμανοί, ένα περιοδικό είναι. Τώρα η BILD είναι απλά μια πατωμένη φυλλάδα, σε δύσκολους καιρούς κάνει και για χαρτί υγείας.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.