22/3/10

Όταν τα κράτη αναλαμβάνουν ρόλο εκτελεστή

Πράκτορες μυστικών υπηρεσιών δολοφονούν επιλεγμένους στόχους σε τρίτες χώρες.Η τακτική εγκαινιάστηκε από το Ισραήλ στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με τη δολοφονία του Ζουχαΐρ Μοχσέν έξω από το σπίτι του στις Κάννες για να την υιοθετήσουν στη συνέχεια αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και η Ρωσία στον πόλεμο της Τσετσενίας.

Ο διοικητής της Χαμάς, Μαχμούντ Αλ Μαμπούχ, που δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου σε ένα ξενοδοχείο του Ντουμπάι, ήταν μόνο ο τελευταίος. Είχε προηγηθεί, τον Μάιο του 2009 και πάλι στα Εμιράτα, ο Τσετσένος αντάρτης Σουλίμ Γιαμαντάγιεφ· και περίπου ένα χρόνο νωρίτερα, σε ένα δάσος στα σύνορα της Κολομβίας με το Εκουαδόρ, ο υπαρχηγός των Κολομβιανών Farc, Ραούλ Ρέγιες. Και οι τρεις τους ήταν επιλεγμένοι στόχοι μυστικών υπηρεσιών. Αλλά δεν είναι οι μόνοι.

Η τακτική εγκαινιάστηκε από το Ισραήλ στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με τη δολοφονία του Ζουχαΐρ Μοχσέν έξω από το σπίτι του στις Κάννες για να την υιοθετήσουν στη συνέχεια αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και η Ρωσία στον πόλεμο της Τσετσενίας. Με τα χρόνια άλλαξε και η μέθοδος: κάποτε ήταν η «τεχνική του ψαρά» με τον πράκτορα να στήνει ένα δίχτυ και να περιμένει το θύμα του, σήμερα ο πράκτορας είναι «κυνηγός» που αναζητά το θήραμά του. Ο σκοπός είναι τριπλός: η εξολόθρευση του στόχου, η «τρομοκράτηση των τρομοκρατών» και η αποδιάρθρωση πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών. Για να πετύχουν το σκοπό τους, οι μυστικές υπηρεσίες δεν αναγνωρίζουν σύνορα: μεγάλο ποσοστό των επιλεγμένων στόχων δολοφονείται σε τρίτες χώρες.

Τρεις περίοδοι
Το ισραηλινό targetkilling έχει γνωρίσει τρεις περιόδους. Στην πρώτη περίοδο, από τη δεκαετία του ΄70 έως το 2000, η υπηρεσία «Κιντόν» («Ξιφολόγχη») ανέλαβε την εξουδετέρωση στελεχών παλαιστινιακών οργανώσεων όπως του Αμπού Τζιχάντ στην Τύνιδα (1988) και του Φατχί Σακακί στη Μάλτα (1995). Η δεύτερη περίοδος (2000-2004) συμπίπτει με την παλαιστινιακή Ιντιφάντα. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, οι ισραηλινές υπηρεσίες δολοφόνησαν εκείνο το διάστημα περίπου 120 Παλαιστινίους. Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε το 2005 οπότε τέθηκαν στο στόχαστρο ανώτερα στελέχη της Χεζμπολάχ, Ιρανοί επιστήμονες και Σύροι κρατικοί αξιωματούχοι. Αντίθετα με το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν κυρίως τη μέθοδο του τηλεχειριστηρίου, καθώς πολλές «βρόμικες επιχειρήσεις» στην Υεμένη, τη Σομαλία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν εκτελέσθηκαν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Κάποιες φορές στο έδαφος επιχειρούν ολιγομελείς ειδικές ομάδες στη Σομαλία, το Πακιστάν και πιθανότατα στην Υεμένη.

Η δολοφονία του Σουλίμ Γιαμαντάγιεφ στο Ντουμπάι του 2009 αποδίδεται στο φιλορωσικό καθεστώς του Γκρόζνι. Είχαν προηγηθεί πέντε δολοφονίες Τσετσένων ανταρτών στη Μόσχα, τη Βιέννη και την Κωνσταντινούπολη. Για την εξουδετέρωση των αντιπάλων τους, οι ρωσικές υπηρεσίες είχαν χρησιμοποιήσει δηλητήριο, πυραύλους και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οι κολομβιανές μυστικές υπηρεσίες ανέτρεξαν στη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών για να εξουδετερώσουν στελέχη των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (Farc). Σε αυτόν τον υπόγειο πόλεμο στρατολογήθηκαν κάποιες φορές αντάρτες των Farcέναντι αδράς αμοιβής.

Την ίδια τακτική χρησιμοποίησαν οι Ινδοί εναντίον των αποσχιστών του Κασμίρ και τοπικών αντάρτικων κινημάτων.

Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ειδικοί και οργανώσεις για τα ατομικά δικαιώματα υποστηρίζουν ότι η μέθοδος των επιλεγμένων στόχων αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Ορισμένοι δικαιολογούν, πάντως, αυτή την αμφιλεγόμενη μέθοδο για τη μοναδική περίπτωση πρόληψης μιας επικείμενης απόπειρας. Αντικρουόμενες είναι και οι απόψεις για την αποτελεσματικότητα αυτού του είδους των επιχειρήσεων.

Στο πεδίο της τακτικής τα αποτελέσματα είναι ασφαλώς απτά: τα καλύτερα στελέχη μιας οργάνωσης εξουδετερώνονται, ενώ τα υπόλοιπα αναδιπλώνονται τουλάχιστον για ένα ορισμένο διάστημα. Εάν η οργάνωση είναι μικρή, η εξουδετέρωση του επιλεγμένου στόχου μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη διάλυσή της. Σε οργανώσεις, ωστόσο, που έχουν ερείσματα στην κοινωνία τα οφέλη είναι περιορισμένα ή και ανύπαρκτα. Οργανώσεις όπως η Χαμάς αναπληρώνουν γρήγορα τις απώλειες, αποκτούν «μάρτυρες» και χρησιμοποιούν τους πιθανούς θανάτους αμάχων για να καταγγείλουν τα εγκλήματα της Δύσης. Αν και γνωρίζουν τα όρια, οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το targetkilling σε ένδειξη συνεχούς πίεσης προς τον αντίπαλο ή ακόμη και για να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη της χώρας τους: ελάχιστες φορές η Μοσάντ ήταν τόσο δημοφιλής στο Ισραήλ όσο μετά τη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μαμπούχ. Κανείς δεν είναι τόσο αφελής, πάντως, για να πιστέψει ότι ένας πόλεμος κερδίζεται με τις δολοφονίες επιλεγμένων στόχων.

«Δεν φταίει για όλα το Ισραήλ»
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙένα κράτος να δολοφονεί επιλεγμένους στόχους ή δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιου είδους ενέργειες; Αυτό το ερώτημα έθεσε από τις σελίδες των «FinancialΤimes» ο Αντριου Ρόμπερτς, ιστορικός και συγγραφέας, του οποίου το τελευταίο βιβλίο τιτλοφορείται «Τhe Storm ofWar». Ο Βρετανός ιστορικός διαφωνεί με την καταδίκη του Ισραήλ, οι μυστικές υπηρεσίες του οποίου φαίνεται να εμπλέκονται στη δολοφονία του Μαχμούντ αλ Μαμπούχ. Όπως επισημαίνει, η επιχείρηση στο Ντουμπάι υπενθυμίζει στον υπόλοιπο κόσμο ότι τα κράτη που βρίσκονται σε πόλεμο καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους κατά καιρούς. Σύμφωνα με τον Αντριου Ρόμπερτς, οι συγκρούσεις του Ισραήλ με τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τη Φατάχ συνιστούν πόλεμο. Και οι δολοφονίες επιλεγμένων στόχων δεν είναι παρά ένα άρμα στο οπλοστάσιό του, το οποίο νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί.

«Όταν η Βρετανία βρισκόταν σε πόλεμο, υπενθυμίζει ο Ρόμπερτς, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έδωσε εντολή για τη δολοφονία του στρατηγού των SSΡάινχαρντ Χάιντριχ, τη σύλληψη του στρατηγού Χάινριχ Κράιπε στην Κρήτη, όπως και του Ρόμελ. Ακόμη και σε καιρό ειρήνης, κρατικές μυστικές υπηρεσίες δολοφόνησαν ή επιχείρησαν να δολοφονήσουν επιλεγμένους στόχους. Το 1985, το γαλλικό Δεύτερο Γραφείο βύθισε ένα πλοίο της Γκρινπίς, σκοτώνοντας τον φωτογράφο Φερνάντο Περέιρα χωρίς να καταγγείλει κανένας τη Γαλλία ως “κράτοςταραξία”. Ομοίως, το 2006, χρησιμοποιήθηκε πολώνιο για τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο χωρίς να κατηγορηθεί η Ρωσία του Πούτιν ως “παράνομη”». Ποιος κατηγορεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τις δολοφονίες ηγετών των Ταλιμπάν; «Κανείς», απαντά ο Βρετανός καθηγητής. «Τα πυρά εκτοξεύονται μόνο κατά ενός κράτους: του Ισραήλ».

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

16 σχόλια:

  1. Kαι τον αρχιεπίσκοπο Χριατοδουλο έτσι δεν τον φαγανε;Τόλμησε να πει μπροστά στον Κλιντον οτι εκείνος εχει λερωμένα με αιμα τα χερια του, και μετα απο λιγο καιρο να και ο καρκινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πληρωμένοι από τους εβραίους (ισραήλ/Αμερικής/Ευρώπης) διεθνείς κονδυλοφόροι τι θα πουν; Ότι το ισραήλ υποκινεί τους Αμερικανούς στους πολέμους; Ή ότι το ισραήλ ήταν το πρώτο που εφεύρε τις αεροπειρατείες και όχι οι Άραβες;
    Ή ότι η δολοφονία του Λιτβινιένκο ποτέ δεν εξιχνιάστηκε, χώρια που ο πρώτος ύποπτος σ' αυτό το έγκλημα ήταν ο εδρεύων εν Λονδίνο, "Ρώσος" ολιγάρχης και καταζητούμενος Μπερεζόφσκυ;
    Να μην αναφερθώ και στην υποτιθέμενη δηλητηρίαση από τους "Ρώσους" ενός Βίκτωρα Γιουσένσκο πρώην τραπεζίτη (βλέπε τοκογλύφο) που το νοσοκομείο της Βιέννης δεν έδιδε τα ιατρικά αποτελέσματα από τις εξετάσεις ΟΥΤΕ στον Ουκρανικό Λαό.
    Είπα τίποτε για το ποιοι κρύβονται πίσω από την
    τρομοκρατία
    της 11η Σεπ 2001;
    Αναφέρθηκα καθόλου στους Κρητικούς "αντισημίτες" των Χανίων που κάθε λίγο και λιγάκι βάζουν φωτιές στην τοπική συναγωγή;

    "Ιστορικοί" σαν τον Ρόμπερτς λοιπόν, πρέπει να τίθενται από τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους στο περιθώριο, ούτως ώστε κάποια μέρα θα καταλάβη και αυτός και οι οίκοι που τον δωροδοκούν ότι ως τοιούτος "ιστορικός" θα καταλογίζεται σαν υπέρ-ικανός να εργασθή και ως "τσατσά" στους εν λόγω οίκους ανοχής του Λονδίνου.


    Νοσφεράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοσφερατε δεν ντρεπεσαι να τα βαλεις με τον λαο του γιαχβε..αντε να σε περιλαβει η galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για πολλούς και διαφόρους λόγους το Ισραήλ θα είναι εχθρικό προς τους Παλαιστίνιους και το ίδιο και οι Παλαιστίνοι, εχθρικοί προς το Ισραήλ.

    Οποια απο τις δύο πλευρές ακολουθήσει στάση αυτοσυγκράτησης θα σημαίνει είτε ηττοπάθεια είτε παραδοχή της ήττας.Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί όμως ποτέ.Μάχη λοιπόν μέχρι τελικής πτώσης με θεμιτά και αθέμιτα μέσα και απο τις δύο πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καυκασιε,
    Με αυτο και μονο το σχολιο σου μας αποδυκνειης οτι εχεις "μεσανυχτα" επι του θεματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2:23 Περιμένω το δικό σου σχόλιο για να δώ το φώς της ημέρας.Αν έχεις την καλοσύνη δε αιτιολόγησε την θέση σου περί"μεσάνυχτα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ φίλτατον/ην 22 Μαρτίου 2010 1:25 μ.μ.

    Δεν τα βάζω με κανένα αγαπητέ/η.
    Απλώς γράφω την ΑΛΗΘΕΙΑ την οποία ΑΛΗΘΕΙΑ μερικοί προσπαθούν με κάθε αθέμιτο ή θεμιτό μέσον να κρύψουν ή και να υπονομεύσουν. Διότι η αλήθεια είναι ο μοναδικός τους εχθρός, γιατί αποκαλύπτει τα, μέσω των αιώνων, εγκλήματα τους.
    Γιατί σου νομίζει οι αποδεδειγμένα διεθνώς τσιφούτηδες, σκορπούν τεράστια ποσά και αγοράζουν ΜΜΕ σε κάθε γωνία της Γής;
    Γιατί κόπτονται για την μετάδοσιν της την αλήθειας που είναι και ο εχθρός τους, ή για να μας πασάρουν τα ψέματα τους;

    Νοσφεράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καυκάσιε,

    μην ξεχνάς από πού ξεκίνησε όλη η ιστορία.

    Από ένα σχέδιο διχοτόμησης του ΟΗΕ που πέρασε πλειοψηφικά.
    Και την εβραϊκή πλευρά που το αποδέχτηκε και κήρυξε το ανεξάρτητο κράτος του Ισραήλ.
    Και την αραβική πλευρά που αρνείται μέχρι σήμερα να πράξει το αντίστοιχο.
    Διότι οι άραβες πίστευαν ότι "από τον Ιορδάνη, μέχρι τη θάλασσα" θα καταφέρουν να διώξουν και τον τελευταίο Εβραίο. Απλά δεν το πέτυχαν ακόμα.

    Και δεν πρόκειται να το πετύχουν εύκολα. Και ξέρεις γιατί Καυκάσιε;
    Μπορεί να είναι πολλοί, αλλά είναι βάρβαροι και δεν έχουν καμιά ποιότητα σκέψης. Και από το μίσος τους και τη βαναυσότητά τους,
    κάνουν ένα βασικό λάθος στρατηγικής:
    Ένας σίγουρος τρόπος για να χάσεις μια μάχη, είναι να αποκλείσεις τον αντίπαλό σου από κάθε ασφαλή έξοδο διαφυγής.
    Οι Ισραηλινοί ξέρουν καλά, ότι αν χάσουν, χάθηκαν. Θα τους κατασφάξουν οι ορδές των αποκτηνωμένων αγρίων.
    Όλες οι γέφυρες για τους Ισραηλινούς είναι καμένες.

    Καυκάσιε, σαν Ελληνίδα εύχομαι να συνεχίζεις να εξομοιώνεις το δίκαια, ηρωικά και ηθικά αγωνιζόμενο Ισραήλ με την επεκτατική ισλαμική βαρβαρότητα. Ειλικρινά, σαν Ελληνίδα εύχομαι να μην έρθει εκείνη η στιγμή που θα καταλάβεις
    πόσο λάθος κάναμε όλοι και ότι φταις και εσύ που στέρησες από τα ίδια σου τα παιδιά το Μέλλον τους.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καυκασιε,
    Στην Φυσικη υπαρχει ο νομος της "δρασης και της αντιδρασης".
    Επειδη ο ανθρωπος ζη μεσα στην Φυση επηρεαζεται οριστικα απο τον ανωτερω νομο.
    Ευχομαι ποτε καποιος που εχει (για δολιους σκοπους) ηδη εξαγορασει πολιτικη και δικαστικη επιρροη να μην ερθη "μεσανυχτα" να σε τρομοκρατηση και να σου κλεψη το σπιτι. Γιατι ποτε σου δεν θα βρης το δικιο σου και αναγκαστικα εσυ και τα παιδια σου θα μετακομισετε σε σκηνη στο απεναντι οικοπεδο μεχρι να επελθη πραγματικη δικαιοσυνη στο ζητημα σου.
    Σαν πρωτο βημα σου συνιστω να διαβασης Ιστορια. Οχι κεινη που σου πασαρουν οι Ρεπουσιοι (εχει και ομοιοκαταληξια με το Περιουσιοι) κλεφτες, για να δικαιολογησουν τα κλεψιμεϊκα συν των αλλων του σπιτιου σου, αλλα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Εκεινη που ειναι γραμμενη ανεξιτηλα στην συνειδηση των Λαων.
    Σκεψου εσυ κι εγω να 'μαστε σχολιαροπαιδα ας πουμε το 7000μΧ και ο δασκαλος της Ιστοριας να μας διδασκε οτι την 11 Σεπ 2001 19 Αραβες επιτεθηκαν σε δυο κτιρια στην Νεα Υορκη με αεροπλανα αλλα παρεπιπτοντως επεσαν τρια κτιρια και μετα, ο τοτε μεγας προεδρος των ΗΠΑ εκανε πολεμο για την μεταδοση της Δημοκρατιας στην Μεση Ανατολη, διοτι οι Αραβες ειναι τοσον απολιτιστοι.
    Θα γελουσε και το παρδαλο κατσικι. Αν, υπαρχουν παρδαλα κατσικια το 4000μΧ.
    Διαβασε ΙΣΤΟΡΙΑ φιλε.


    Ενας επισκεπτης.

    ΥΓ.
    Για τα περι "τελικης πτωσεως" που γραφεις, μας επιβεβαιωνεις την αγνοια σου. Δεν γνωριζεις οτι αν κλειση η στροφυγγα τρισεκατομυριων δολλαριων προς το Ισραηλ, απο Αμερικα μερια, "παει, ψοφησε ο γατος".
    Θα 'χουμε τρεχαματα και φωνασκιες για ολοκαυτωματα παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είμαστε ακόμα στο Μάρτη ρε παιδιά;
    Εεεε, πως να λήψη η Σαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο βηχας, η αμαθεια, η ανοησια, ο φανατισμος και ενιοτε ο βωμολοχος χαρκτηρας δεν κρυβονται.
    Η Δραγωνεια Ιστορια μας λεει οτι καποιοι μας ειπαν οτι ειμεθα Ελληνες τον 19 αιωνα. Το ιδιο μας τσαμπουνανε και οι παραπλευρες Δραγωνες, με το ΟΗΕ. Μας λενε κοντολογις να μην ανυσηχουμε γιατι ολα αρχισαν το '48 και ειναι ολα φταιξιμο των Αραβων που δεν θελησαν να δωσουν μισο απ το χωραφι τους στους εβραιους.
    Τελεια και παυλα. Αυτη ειναι η αληθεια και δεν θελω αντηρρησεις.


    Omadeon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάλι δεν βλέπω τις λίστες που μου τάξανε και χάνω στοιχεία χρήσιμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απο ποιους περιμενεις ταγμενες λιστες Χριστινα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κατανοώ ότι πολλοί εκνευρίζεστε και μόνο που διαβάζετε τα σχόλιά μου.
    Και μπορεί να είμαι υποκειμενική και μονομερής στις εκτιμήσεις μου.
    Ποτέ όμως δεν έχω πει συνειδητά ψέματα για γεγονότα.
    Γιατί οι ερμηνείες διαφέρουν.
    Τα γεγονότα όμως είναι αδιαπραγμάτευτα.

    Δείτε τον Νοσφεράτο. Μιλάει για ΑΛΗΘΕΙΑ όταν ήδη έχει πιαστεί επ'αυτοφώρω να λέει ψέματα. Και τα είπε επίτηδες και με πλήρη συνείδηση διότι δεν ζήτησε καν Συγγνώμη. Είπε ότι οι Έλληνες Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος.

    Δείτε τον Omadeon: Προσπαθεί να σας πείσει ότι η Δραγώνα είναι ισραηλοκινούμενη, ενώ η Δραγώνα
    ήταν στους 4 βουλευτές που πήγαν στη Γάζα τον Ιανουάριο του 2009.
    http://press-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_1030.html
    Δείτε και τον άλλο 100% επαγγελματία σχολιαστή τί σας γράφει: και αυτός ισχυρίζεται ότι κατέχει την ΑΛΗΘΕΙΑ και την γνώση της ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
    Ενώ ψεύδεται για το Ολοκαύτωμα.
    Και ψεύδεται για την 11η Σεπτεμβρίου. Διότι θέλει να σας πείσει ότι οι μανάδες και οι πατεράδες και οι σύζυγοι και τα παιδιά των θυμάτων δεν αγωνιούν για τους φονιάδες των δικών τους. Ότι αυτοί "κατάπιαν" έτσι αμάσητη την εκδοχή της αμερικανικής κυβέρνησης. Ή ότι οι ίδιοι οι συγγενείς καλύπτουν τους πραγματικούς δολοφόνους των δικών τους.
    Ή ότι όλοι οι συγγενείς είναι βλάκες και εμείς εδώ είμαστε οι έξυπνοι που καταλάβαμε τί πραγματικά συνέβη.

    Αν ήταν ο δικός σας άνθρωπος είχε δολοφονηθεί στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου, πως θα νιώθατε εάν κάποιος σας κατηγορούσε ότι συνηγορείτε στην κάλυψη των φονιάδων;

    Και λέει και ένα άλλο ψέμα. Πιο σημαντικό: Μιλάει για δήθεν οικονομική βοήθεια τρισεκατομμυρίων. Γενικά και χωρίς κανένα στοιχείο.
    Δεν σας λέει όμως, ότι ο μεγαλύτερος εθνικός πλούτος του Ισραήλ φυσικά δεν είναι το πετρέλαιο. Δεν είναι όμως ούτε οι εξωτερικές βοήθειες=μελλοντικές υποθήκες. Ο μεγαλύτερος πλούτος είναι οι ίδιοι οι πολίτες του.
    Αυτό όμως εμείς δεν πρέπει να το μάθουμε ποτέ!
    Διότι η δική μας κυβέρνηση μας βλέπει μόνο ως υποκείμενα
    υποψήφια για φορολογική επιδρομή και ως ενοχλητικά όντα με μεγάλο προσδόκιμο ζωής που πρέπει να αντικατασταθούν επειγόντως με νεοφερμένους φτηνούς και βολικούς, ελληνοποιημένους δούλους.

    Καταλάβατε τώρα γιατί το Ισραήλ τους ενοχλεί; Καταλάβετε γιατί μας θέλουν ζώα για άκοπο άρμεγμα;
    Καταλάβατε γιατί κλαίνε και χτυπιούνται για τη Γάζα, τη Νικαράγουα, το Αφγανιστάν, το Ιράκ τα παχύδερμα της αναισθησίας που ποτέ δεν βρήκαν μια κουβέντα, έστω μια λέξη για τα χιλιάδες παιδιά που σκοτώθηκαν ή έμειναν ανάπηρα στους δρόμους-καρμανιόλες των εθνικών μας μεγαλοεργολάβων;

    http://www.cbn.com/cbnnews/insideisrael/2009/November/Startup-Nation-Israels-Economic-Miracle/

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 3:23
    ... Δεν γνωριζεις οτι αν κλειση η στροφυγγα τρισεκατομυριων δολλαριων προς το Ισραηλ, απο Αμερικα μερια,

    Μάλλον δεν θα ξέρεις για το εβραικό λόμπυ.

    ..Διαβασε ΙΣΤΟΡΙΑ φιλε.

    Εκανα κάποια ιστορική αναφορά και δεν το ξέρω; Μάλλον δεν κατάλαβες

    Galia..
    ...Καυκάσιε, σαν Ελληνίδα εύχομαι να συνεχίζεις να εξομοιώνεις το δίκαια, ηρωικά και ηθικά αγωνιζόμενο Ισραήλ με την επεκτατική ισλαμική βαρβαρότητα.

    -Δεν εξίσωσα κανένα με τίποτα

    ...μην ξεχνάς από πού ξεκίνησε όλη η ιστορία.

    -Δεν εξετάζω αυτό το γεγονός , αναλύω το σημείο που βρίσκονται σήμερα χωρίς να κάνω ιστορική αναδρομή

    Για να καταλάβετε απλά τι είπα δείτε το τέλος Γιτζάκ Ράμπιν και Γιάσσερ Αραφάτ.Ο ένας νεκρός απο ισραηλινό φανατικό και ό άλλος να έχει να αντιμετωπίσει τους "φανατικούς" που τον κατηγορούσαν για συνεργασία με το Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με μια διαφορά Καυκάσιε:

    Μετά τη Συμφωνία ο Ράμπιν δολοφονήθηκε. Η επόμενη όμως ισραηλινή κυβέρνηση, αν και δε συμφωνούσε τήρησε την συμφωνία.

    Οι άραβες τί έκαναν; Πρώτα-πρώτα, ανατίναξαν ένα λεωφορείο με φοιτητές. Τα μετέπειτα, τα γνωρίζεις

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.