22/3/10

Η Ομογένεια ζητά τους εύζωνες

Λόγω της κρίσης η Ελλάδα, είχε αποφασίσει να μην στείλει φέτος άγημα στη φετινή παρέλαση
ΤΟΥΠΑΝΙΚΟΥΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η πρώτη ελληνική παρέλαση στη Νέα Υόρκη έγινε το 1893, όπως αναφέρεται σε αρχιακό υλικό με αντικείμενο έρευνας την ιστορία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Οι Αρχές όμως της πόλης δίνουν ως επίσημη χρονολογία έναρξης της παρέλασης του Ελληνισμού το 1938. Η φετινή παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα γίνει στις 18 Απριλίου.

Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε αποφασίσει αρχικά να μην στείλει για φέτος στην Αμερική Άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Σύμφωνα όμως με νεότερες πληροφορίες, αναμένεται να σταλεί περιορισμένος αριθμός Ευζώνων για λίγες μέρες και τα έξοδα παραμονής θα αναλάβει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, η οποία έχει την ευθύνη διοργάνωσης της παρέλασης.

Βέβαια, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα. Επίσης, φέτος δεν θα σταλεί από την Αθήνα μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να μην διοργανωθούν ή να περιοριστούν κατά πολύ οι καθιερωμένες δεξιώσεις σε πρεσβείες και προξενεία για την εθνική μας επέτειο. «Υπό τις τρέχουσες δυσμενείς οικονομικές περιστάσεις και ενόψει του μειωμένου φετινού προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ, συμπεριλαμβανομένου του διατιθεμένου κονδυλίου δαπανών δημοσίων σχέσεων, κρίνεται σκόπιμο, όπως, προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους συμβολισμού, ως εκ της δυσχερούς οικονομικής καταστάσεως της χώρας, μην παραταθεί, εφέτος, η καθιερωμένη δεξίωση εκ μέρους των Αρχών του Εξωτερικού, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής μας επετείου», αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο. Πάντως στη Νέα Υόρκη το κόστος διοργάνωσης της εκδήλωσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας ανέλαβε να καλύψει ομογενής και πιθανό το ίδιο να συμβεί και σε άλλες πόλεις.

Περικοπές θα υπάρξουν και για τον αριθμό των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση. Εκτός από το “πλήγμα” που δέχεται ο ετήσιος αυτός θεσμός των ομογενών, εξαιτίας της ελληνικής οικονομικής κρίσης, προέκυψε και ένα άλλο θέμα, περισσότερο συμβολικής σημασίας. Ενώ όλα αυτά τα χρόνια η παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν είχε ως αφετηρία της τον 59ο δρόμο και ως τέρμα τον 79ο δρόμο, όπου βρίσκεται το Ελληνικό Γενικό Προξενείο της Ελλάδας και τα κεντρικά γραφεία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, φέτος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και στην Αμερική, θα υπάρχουν αλλαγές, ώστε να περιοριστεί το κόστος του Δήμου για τον καθαρισμό, την ασφάλεια και το κυκλοφοριακό στο χώρο διοργάνωσης της παρέλασης. Ετσι, η παρέλαση θα τερματίσει μερικούς δρόμους πιο κάτω. Την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, γιόρταζαν οι Ιρλανδοί και έκαναν, όπως κάθε χρόνο, τη μεγάλη τους περάλαση στην 5η λεωφόρο. Ήταν η τελευταία παρέλαση στη Νέα Υόρκη πριν εφαρμοστεί η απόφαση του Δήμου για να συρρικνωθεί ο χώρος διοργάνωσης των παρελάσεων. Από την 1η Απριλίου, οι παρελάσεις θα περικοπούν κατά 25%.

Στην ελληνική παρέλαση συμμετέχουν κάθε χρόνο σχολεία, σύλλογοι, ομοσπονδίες, κοινότητες, οργανισμοί, φοιτητικοί φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ενώ συνηθίζεται να δίνουν το “παρών” τους ο εκάστοτε δήμαρχος της πόλης και εκπρόσωποι των δημοτικών, πολιτειακών και ομοσπονδιακών αρχών.
Ο συμπρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής της παρέλασης, χειρούργος ογκολόγος δρ Γιώργος Τσιούλιας, ανέφερε στον “Φ” ότι “ιδιαίτερα τώρα που ο Ελληνισμός βάλλεται για οικονομικούς και διάφορους άλλους λόγους, τώρα πρέπει να δείξουμε ακόμα πιο πολύ πόσο συσπειρώνεται, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεως και κινδύνου και πως υπάρχει ομοψυχία και υπερηφάνεια για ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ειδικά για το θέμα των ευζώνων, ο δρ Τσιούλιας επισήμανε ότι «γίνονται ενέργειες για να εξασφαλιστεί η παρουσία τους, αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απάντηση»/

«Η συμμετοχή των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην ετήσια μας παρέλαση είναι ένα δώρο της πατρίδας Ελλάδας στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, δικηγόρος Δημήτρης Καλαμαράς, προσθέτοντας: «Κάθε χρόνο κάνουμε έρανο ώστε να συγκεντρώσουμε 200.000 - 300.000 δολάρια που απαιτούνται για να καλυφθούν τα έξοδα της παρέλασης. Παλαιότερα, η ελληνική κυβέρνηση πλήρωνε για τη μετάβαση των ευζώνων κι εμείς για τη διαμονή. Κανονίζαμε μάλιστα να μείνουν τα μέλη της αποστολής σε ξενοδοχεία στο Κουίνς, που είναι πολύ πιο φθηνά. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι ελληνικές αρχές είχαν αποφασίσει να επωμισθούν το συνολικό κόστος και έβαζαν τα μέλη της προεδρικής φρουράς σε πιο ακριβά ξενοδοχεία στο Μανχάταν, οπότε ανέβαινε κατακόρυφα το κόστος της παρουσίας τους εδώ». Η συμπρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής, δικηγόρος Μέμι Σταθάτου, ανέφερε ότι “η οικονομική κρίση δεν θα μας επηρεάσει όπως αναμενόταν αρχικά. Ο κόσμος συμμετέχει ενεργά και η φετεινή παρέλαση προσπαθούμε να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερο κόσμο για να προβάλουμε Ελλάδα, για να βοηθήσουμε την Ελλάδα, για να προωθήσουμε τα εθνικά δίκαια του Ελληνισμού».

Κύπριος τελετάρχης
Φετινοί τελετάρχες θα είναι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ, καθώς και ο γνωστός Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος-παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου FΟΧ, Ερνι Ανάστος.

Την προηγούμενη της παρέλασης, το Σάββατο 17 Απριλίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής θα διοργανώσει το ετήσιο συνέδριό της και αναμένεται να παραστούν και να χαιρετίσουν Έλληνες υπουργοί και βουλευτές που θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση. Οι κυπριακοί ομογενειακοί φορείς, κάτω από την ομπρέλα της Κυπριακής Ομοσπονδίας, λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση με δικό τους άρμα, προβάλλοντας το αίτημα για αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. Η παρέλαση του 2010 στο Μανχάταν για την 25η Μαρτίου (18 Απριλίου) θα είναι ίσως η χειρότερη στην ιστορία. Δεν είναι μόνο τα ερωτηματικά για έλευση ευζώνων, ή η απουσία του Κολοκοτρώνη μας, αλλά κάτι πάρα πολύ χειρότερο.

    Μέχρι το 2009, η παρέλαση ήταν ένα σύμβολο για το όραμα της παλιγγενεσίας και αναδημιουργίας του Ελληνικού Έθνους κατά το κλασσικό πρότυπο. Γι’ αυτό έγινε τόσο διάσημος ο Κολοκοτρώνης μας.

    Κατά τη διάρκεια όμως της επαναστάσεως του 1821, η άρχουσα πολυαρχία συγκρούσθηκε σφοδρά με τους επαναστάτες. Το όραμα της παλιγγενεσίας και αναδημιουργίας του Ελληνικού Έθνους κατά το κλασσικό πρότυπο ήταν εκ’ διαμέτρου αντίθετο με τις απόψεις και τα συμφέροντα της πολυαρχίας, όπως και ήταν εξ’ αρχής κατά τα Ρωμαιοβυζαντινά χρόνια.

    Από το 2010, η πολυαρχία στην πατρίδα μας οδηγεί από το όραμα της παλιγγενεσίας και αναδημιουργίας του Ελληνικού Έθνους στον εφιάλτη της παλινωδίας, με τις ψήφους μη-Ελλήνων, που αβέρτα η πολυαρχία τους χορηγεί, ακόμα και αν χάσουμε, την Κύπρο, το μισό Αιγαίο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Από το 2010 και μετά λοιπόν, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, θα μνημονεύουμε τούτη την εθνική μας παλινωδία, αντί να γιορτάζουμε το όραμα της εθνικής μας παλιγγενεσίας.

    Ήδη ακούμε οπαδούς του ΠΑΣΟΚ στην Αστόρια της Νέας Υόρκης να μιλούν με υπερηφάνεια γιά 17 χρόνια Γιώργο. Όχι για 17 χρόνια ΠΑΣΟΚ. Γιώργο.

    Ίσως εννοούν τον επερχόμενο πρόεδρο της Συνομοσπονδιακής Πολυαρχίας του Αφγανο-πακιστανο-κουρδικο-ιρακινο-τουρκό Ελλαδιστάν. ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή η παρέλαση. Ό,τι πρέπει γιά να ξεχνάμε πόσο ανοργάνωτοι είμαστε όλοι οι Έλληνες της διασποράς.

    Βιτρίνα της ομογένειας η παρέλαση. Και με τους εύζωνες? Ακόμα πιό καλά! Χαβαλές να γίνεται...

    Έλα μωρέ..., χαλαρά τώρα, τι την θέλουμε την οργάνωση? Δεν μας φτάνει να απασχολούμαστε με κάτι?

    Σημαίες, Χίλτον, βάλε και ένα κιλό βουλευτών από Ελλάδα... Ναι από αυτούς που βγάζουν βαρετούς και εκτός θέματος λόγους σε 6-12 ετών παιδάκια στα σχολεία της εκκλησίας.

    Και μετά ρωτούν: Που πάω γιά digital camera ρε παιδιά? Ποιό νομοσχέδιο? Όχι, γιά την κόρη μου είναι... Κοντά στο Ωνάσιο? Α ωραία... πάμε.

    Ναι αλλά ποιός θα κάτσει δίπλα στον τελετάρχη? Όχι ρε, τι λες, παλάβωσες? Πάει το dinner...

    Αυτήν ρε δεν την κάνει κέφι. Θες νάχουμε φασαρίες? Βάλε τον Μπάμπη ανάμεσά τους.

    Ναι αλλά την πρόξενο? Ποιός θα την φέρει? Α καλά, βάλε τον Βλάση...

    Και μετά φεύγουν. Όχι όμως χωρίς press conference.

    Διότι πρέπει να μας πουν ότι εμείς οι Έλληνες της διασποράς είμαστε πιό Έλληνες από τους Έλληνες της Ελλάδος.

    Γιά Κύπρο αποφεύγοθν να μιλούν. Άντε γιά το Κυπριακό, έτσι γενικά και αόριστα...

    Δεν λένε το όνομα της χώρας που ζούμε γιά να μην τα κάνουν σαλάτα. Άντε τώρα μην αλλάξει το τροπάριο από Καναδά σε ΗΠΑ. Τα ίδια παντού να φεύγουμε...

    Και όταν πάμε να τους πούμε πως ίσως υπάρχουν Έλληνες και έλληνες, τότε μας κοιτούν σαν χαζοί. Μας ρωτούν: Τί?

    Ναι, Έλληνες πατριώτες και οι άλλοι. Τι?

    Lobby? Δασκάλους γιά Ελληνικά? Πολλά ζητάτε...

    Εσείς δεν ξέρετε τίποτα γιά την Ελλάδα. Εμείς τα ξέρουμε όλα!

    Μα κύριε υπουργέ... Κάτσε τώρα, μασάω την τσίχλα μου...

    Γιατί όχι κομματοκρατία μας λένε. Γιατί όχι οικογενειοκρατεία?

    Γιατί όχι μούλτι-κούλτι ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ.? Και μετά φεύγουν...

    Πάνε πίσω στην Ελλάδα. Με μιά λιάρδα digital camera όμως... απ' τους Εβραίους.

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε πάλι, για όλα φταίνε οι Εβραίοι και όχι τα δικά μας γαϊδούρια. Η παλαβομάρα μας δεν έχει όρια. Με τέτοια μυαλά, τι μέλλον έχουμε; Οι πρασινομπλέ βάρβαροι όλα τα φόρτωσαν σε Εβραίους, Μασόνους, Άγγλους, Αμερικάνους, Ρώσους, σε όλους, εκτός από τους σκυλάδες πολιτικούς που τόσα χρόνια προσκυνάνε σαν ραγιάδες.
    ellinikesaxies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Έλληνες πάντα είμαστε ανοργάνωτοι. Πάντα μας ενδιαφέρει το φαίνεσθαι και όχι η ουσία. Τι να τις κάνουμε τις παρελάσεις όταν η χώρα ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ;

    Καλές οι παρελάσεις, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε την ουσία! Οικονομική και στρατιωτική ισχύ. Και αυτά δεν γίνονται όσο είμαστε σε ΕΕ-ΝΑΤΟ, και όσο είμαστε προτεκτοράτο της Δύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επετειακό….!

    …..Παρελαύνουν τα καημένα…,
    ξου, στους ‘’«επισήμους»’’ μπρος….,
    τους Ζουγκλάδες χαιρετούνε….,
    τέχνη –τους ο εμπαιγμός….!

    Καταθέτουν, και, στεφάνια….,
    στων θυμάτων το μνημείο….,
    που σκοτώσανε εχθροί –τους…..
    απ’ το ίδιο Εκτροφείο….!

    ‘’Όχλος’’ για τα πανηγύρια….,
    σ’ άθλιες παραστάσεις κράχτες….,…..
    πώς τους κλείνουν τα ‘’φακίρια’’
    σε ‘’«Ελευθερίας»’’ φράχτες….!.....

    ……………………………….

    Μνημεία και αγάλματα….!

    …..Μνημεία και αγάλματα….,
    αληθινών και ψεύτικων….,
    ηρώων και ‘’ηρώων’’….,…..
    Γη ένοχων κι αθώων….!

    …..Να ‘χουν λαοί να προσκυνούν….,
    αλλά κι αρχόντοι να πουλούν,
    τάχατες, πατριωτισμό
    και άδειο παραμύθι…..
    ---- σε κάθε –τους επέτειο….. ----
    για κάθε ‘’κουτορνίθι’’….!

    Μνημεία και αγάλματα….,
    αληθινών και ψεύτικων….,
    μαρτύρων και ‘’μαρτύρων’’….,…..
    Γη μπόχας…., μα και μύρων….!.....

    …………………………..

    Σαν "σου την πέσαν τα φακίρια"….!

    ( …..’’ευαγγελισμός’’ τοις ‘’κρινωνόσι’’ Εβραίοις….,…..
    δισαγγελισμός τοις ‘’κρινωνομένοις’’ –αυτών Έλλησι….,….:
    20 δίσεκτοι αιώνες τη Γαιί….,….! )

    …..Σου σταματήσανε το χρόνο….. και σ’ άρχισαν απ’ το Μηδέν….,
    ‘’βασίλισσα’’ βασιλεμένη και καταξεπεσμένη ‘’ευγενή’’….,
    σαν "σου την πέσαν" τα φακίρια….. με τρικς και "θαύματα" προκάτ….,….!
    Κι ασφυκτιάς, πια, μες στην μπόχα…., που σου ’μεινε, μόνον, η φίρμα…..
    νά ’χεις ’την, χα, στου "Πνεύματος" τα διεθνή χρηματιστήρια…..
    και τα "Κεφάλαιά" -σου νόθα….,….!

    …..Εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια…., κρυπτοδιατάνοι, μυημένοι….,
    αντίθεοι με μάσκα θεία…., έξωθεν κι έσωθεν "μασόνια"….,…..
    σου χτίζουν δόλια τα "μαντεία", μνήματα τ’ ‘’«άγνωστου Θεού»’’….,….!
    Κι άψαχτη μένεις στη μαστούρα….. κι άπραχτη στη φερτή φθορά -σου….,
    Ελλάδα μες στα μαύρα χιόνια….,
    με θεομπαίχτρα, λαομπαίχτρα,….. την του ‘’«γνωστού θεού»’’ πηγή….,
    που, αντάμα με το "λάλον ύδωρ"…., βγάζει, και, θεοκτόνα ούρα….!…..

    …..Κάποτε συ οριοθετούσες ακρόρια Γνώσης με πρωτιά….,
    του Πνεύματος γειτόνια που ’χες τα προπερισυμπάντεια εσύ….,
    που, πια, δε βρίσκεις γαλαξίες…., μες σε ορίζοντα στενό….,….!
    Κι από το φως….. μες στο ημίφως…., στο σούρουπο κι η χαραυγή σου….,
    που ’χεις στερνά κατάρατα…., συ με "αρχή" ‘’ευλογημένη’’….,…..
    τέως ακμή….. και νυν "λυκόφως"….!…..

    Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.