18/3/10

Τί θα σήμαινε ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ


Σχόλιο του Ελευθέριου Β. στην ανάρτηση "Γερμανία: Δεν έχουμε τεχνογνωσία - Να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ".

Επειδή αποστρέφομαι αφάνταστα τα εσχατολογικά και τις γελοιότητες έχω να πω επί του θέματος τα εξής απλά.
Προσφυγή στο ΔΝΤ θα είναι η απόλυτη καταστροφή για την χώρα. Θα κάνουμε ορισμένες δεκαετίες για να ανακάμψουμε. Το επίπεδο ζωής θα πέσει ανεξέλεγκτα ενώ σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή η κατάσταση θα είναι διαχειρήσιμη.
Οι όποιες επιλογές στροφής στο ΔΝΤ είναι σήμα στις αγορές αδυναμίας άντλησης κεφαλαίων. Αυτό σημαίνει πως ότι έχουμε δει ως τώρα από κερδοσκοπικές επιθέσεις θα είναι απλώς ιστορίες αγάπης στο κοντινό μέλλον.

Η ικανότητά μας για ανάπτυξη μετατίθενται στο πολύ μακρινό μέλλον. Επίσης το γενικό οικονομικό πλαίσιο της χώρας θα υποβαθμιστεί ραγδαία σε επίπεδο ανατολικοευρωπαϊκής χώρας μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Υπήρξε στις χθεσινές εφημερίδες που κινούνται στον φιλοκυβερνητικό χώρο συντονισμένη διαρροή του σεναρίου του ΔΝΤ και προφανώς η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του γερμανικού κυβερνόντος κόμματος έρχεται σαν απάντηση σε αυτές τις διαρροές. Δηλαδή ουσιαστικά λέει πως αν θεωρείται πως έχετε αδυναμία να αντλήσετε κεφάλαια και θεωρείτε ότι λύση είναι το ΔΝΤ απευθυνθείτε εκεί διότι εμείς απαιτούμε δύσκολες αποφάσεις από εσάς. Δύσκολες αποφάσεις θα απαιτηθούν φυσικά και στην περίπτωση προσφυγής στο ΔΝΤ.

Οι διαρροές αυτές είναι ένας ακόμα κρίκος στην μακριά αλυσίδα της απροσμέτρητης κυβερνητικής ανικανότητας που τους τελευταίους μήνες βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας. Στην αρχή ήταν η άρνηση των μέτρων στην συνέχεια οι δηλώσεις περί «Τιτανικού», οι διαρροές περί στροφής στην Κίνα η πεντάμηνη καθυστέρηση των μέτρων και η καθυστέρηση των φορολογικών μέτρων… Τελικά είναι τόσα πολλά αυτά που συνέβησαν ώστε κανείς χάνει το λογαριασμό. Οι άνθρωποι που χειρίζονται τις μοίρες αυτής της χώρας είτε είναι τρομερά ανίκανοι είτε σκοπίμως οδηγούν την χώρα στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. Η οποιαδήποτε απόφαση προσφυγής στο ΔΝΤ δεν θα βαραίνει την προηγούμενη κυβέρνηση ούτε του κακούς γερμανούς.

Η απόφαση θα είναι δική μας του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικού κόμματος και του Γεώργιου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού. Αυτόν προσωπικά θα βαραίνει ιστορικά και οι όποιες καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία θα είναι αποτέλεσμα μηνών λανθασμένης διακυβέρνησης σε μια εποχή που τα γεγονότα είναι πολύ ρευστά. Οι αποφάσεις και τα μέτρα που τυχόν θα έφταναν να ανακόψουν τις κερδοσκοπικές επιθέσεις ακόμα πριν τα Χριστούγεννα τώρα πλέον είναι ανίκανα να σταματήσουν την κατρακύλα και αυτοί συνεχίζουν στο ίδιο ανεύθυνο μοτίβο αδιαφορώντας για τις ζωές των ανθρώπων.

29 σχόλια:

  1. Η Ευρώπη Αντί να προχωρήσει με Ολοκλήρωση, προχωρεί με νέα ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
    ΒΓΕΙΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ. ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.
    18/3/2010
    Αντί να προχωρήσουν στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, κάνοντας την Ευρωπαϊκή Τράπεζα να λειτουργεί όπως η FED και η Κεντρική Της Αγγλίας, αναγγέλλουν(15/3) ως επιτυχία «ιστορική συμφωνία» να επιτρέπουν μια χωρά να «Βοηθήσει… μιαν άλλη». Έτσι αντί η Κεντρική Τράπεζα να δημιουργεί ( =Τυπώνει) χρήμα και να το δίνει στις χώρες, (π.χ.όπως το έδινε από τον Χολαργό η Τράπεζα της Ελλάδος στην Νομαρχία Ρέθυμνου) τώρα τα Ελληνικά ομολόγα αντί των τοκογλύφων θα τα αγοράσει η Γερμανία, αγοράζοντας έτσι την ΕΛΛΑΔΑ.
    Αφού όλες οι χώρες αγορασθούν από την Γερμανία, τότε θα επέλθει ως εκ Θεού Επιτυχία…(Fourth Reich): η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση με την Ευρ. Κεντρ. Τράπεζα να μεταλλάσσεται σε FED και γελοία βιολιά της πρωτοχρονιάς να γιορτάζουν το γεγονός…. (Ο Δολοφόνος είχε το Βίτσιο να σκοτώνει με Μουσική Δωματίου) ….Η ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Τελικά Η ΔΡΑΧΜΗ ίσως να μην μείνει συλλεκτικό αντικείμενο όπως την κατέταξαν οι εκτελεστές - Ευρωκράτες. Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται : Η Α.Μέρκελ είναι στριμωγμένη, ή πρέπει να κάνει την Ευρωπαϊκή Τράπεζα όπως τη FED και την Τράπεζα της Αγγλίας και να κάνει τώρα την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πριν προλάβει να εξαγοράσει τις ΤΕΧΝΗΤΑ χρεωκοπημένες Χώρες του νότου, ή πρέπει να αντιμετωπίσει την ψευδή εικόνα που έχουν οι Γερμανοί, ότι θα πληρώσουν αυτοί το χρέος των Ελλήνων. Στο αδιέξοδο της αυτοπαγιδεύσεις των Ευρωκρατών, θα προτιμήσουν όλοι να μας στείλουν στη ...μάννα μας. ...Τη Δραχμή.
    Εμείς που υποστηρίζουμε την επιστροφή στη ΔΡΑΧΜΗ, δεν το αντιλαμβανόμαστε ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ όπως οι μονεταριστές Ευρωκράτες. Δηλαδή δεν το υποστηρίζουμε για να υποτιμήσουμε την Δραχμή και να κάνουμε μέσα από υποτιμήσεις την Οικονομία Ανταγωνιστική. Αυτές υιέ συνταγές διατήρησης της Ασθένειας και μετατροπής της σε φαύλο κύκλο.
    Εμείς υποστηρίζουμε την επιστροφή στη Δραχμή, ώστε να Μη Δανείζεται το Κράτος Ρευστότητα από τους τοκογλύφους, αλλά να δημιουργεί το δικό του χρήμα, όπως κάναμε χρόνια πριν μπούμε δουλικά και ύποπτα στην Ο.Ν.Ε.

    Εμείς υποστηρίζουμε την Επιστροφή στην Δραχμή για να χρηματοδοτήσει το Κράτος την Ανάπτυξη και να δανείζεται μόνο για την κάλυψη του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών.

    Στα Καζίνο τα παιχνίδια είναι έτσι ρυθμισμένα ώστε το "σύστημα' να μαζεύει το χρήμα των παικτών. Το Ευρωσύστημα έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να μαζέψει πρώτα το χρήμα και υστέρα τις περιούσιες των Λαών.

    Η Βρετάνια δεν ήταν χαζή, και για αυτό μπορεί να μιλεί στους Ευρωκράτες όπως τους πρέπει.

    ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΖΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΕ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διεθνής οικονομική κρίση έπληξε την Ουγγαρία από το τέταρτο τρίμηνο του 2008, και το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς εγκρίθηκε δάνειο ύψους 12,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, 6,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και 1 δισ ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ στους όρους του δανείου αναφερόταν ότι το ΔΝΤ θα παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού με την κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας να αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης των μεγάλων ουγγρικών τραπεζών.

    Οι ουγγρικές κυβερνήσεις προώθησαν τα εξής μέτρα:

    - Πάγωμα των μισθών του δημοσίου για την επόμενη διετία. Προβλέπεται περικοπή του 13ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τον αγροτικό τομέα, σταδιακή αύξηση από το 2012 της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 65 έτη, αναπροσαρμογή των συντάξεων και περικοπή του δώρου Χριστουγέννων.

    - Μείωση κατά 10% των επιδομάτων ασθενείας και αναπηρίας ώστε να κυμαίνονται γύρω στο 60% του βασικού μισθού.

    - Τα επιδόματα τέκνων δεν θα αυξηθούν για δύο έτη και το όριο ηλικίας για την λήψη τους μειώνεται από το 23ο στο 20ο έτος.

    - Αύξηση από 1ης Ιουλίου 2009 του ΦΠΑ από 20% στο 25%, όπως και της φορολογίας στην βενζίνη, τσιγάρα και ποτά κατά 6%.

    Στα είδη πρώτης ανάγκης, ψωμί, γαλακτοκομικά, θέρμανση ορίστηκε ΦΠΑ 18%.

    - Αύξηση του ετήσιου φορολογικού εισοδήματος με την κατώτατη κλίμακα 18% από 1,9 εκατομμύρια φιορίνια (περίπου 6.700 ευρώ) σε 5 εκατομμύρια φιορίνια (περίπου 17.500 ευρώ), με παράλληλη αύξηση της φορολογικής κλίμακας για τα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια από 33% σε 35%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΩ ΝΔ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΟΥΝ!

    ΓΙΑΤΙ;

    ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ!

    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ!
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ Ή ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ;

    'Η ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΙ ΣΦΥΡΑΓΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!

    ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΡΟΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ (ΕΝΩ ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ) ΟΤΙ ΕΔΩ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΔΝΤ Ή ΟΧΙ ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. - Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης από 32% σε 27%, με ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα υπολογισμού τα 140.000 φιορίνια (περίπου 500 ευρώ), που είναι το διπλάσιο των κατώτατων μηνιαίων αποδοχών.

    - Αύξηση της εταιρικής φορολόγησης από 16% σε 19%, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την κατάργηση του Φόρου Αλληλεγγύης (4%), η καθαρή φορολογική ελάφρυνση για τις επιχειρήσεις είναι 1%.

    - 15% φορολογική ελάφρυνση των τρίτεκνων οικογενειών, ενώ προβλέπεται επιπλέον 15% ελάφρυνση για κάθε επιπλέον παιδί.

    Λόγω της κρίσης και των μέτρων κατά το 2009, σε σχέση με το 2008, οι πραγματικοί μισθοί έχουν μειωθεί κατά 2,1% με τις λιανικές πωλήσεις να κάμπτονται στην ίδια περίοδο κατά 4,7% και την συνολική κατανάλωση των νοικοκυριών να μειώνεται κατά 7% περίπου.

    Επίσης, το 2009 όλοι οι τομείς παραγωγής της Ουγγαρίας παρουσίασαν κάμψη, με τη βιομηχανική παραγωγή να είναι μειωμένη κατά 17% και την αγροτική κατά 17% επίσης, κυρίως λόγω της μειωμένης κατά 23% εσοδείας των δημητριακών.

    Ο τομέας κατασκευών είχε συρρίκνωση στο ίδιο διάστημα 2,7% και διεσώθη λόγω των δημοσίων επενδύσεων, ενώ ο τομέας υπηρεσιών συρρικνώθηκε κατά 2,5%.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι ο στόχος του 2009 για μείωση του ελλείμματος στο 3,9% του ΑΕΠ έχει επιτευχθεί, ωστόσο αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο μέγεθος βρισκόταν σε πτωτική πορεία ήδη από το 2006.

    Βασικός άξονας της οικονομικής πολιτικής είναι η διατήρηση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών και η δημιουργία φιλικού οικονομικού περιβάλλοντος για τους επενδυτές, καθώς η οικονομία της Ουγγαρίας είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τις ξένες επενδύσεις και τις εξαγωγές.

    Πρόβλημα παραμένει η τόνωση της εσωτερικής ζήτησης, ωστόσο από το τρίτο τρίμηνο του 2009 έχει παρουσιασθεί τάση κάμψης του ρυθμού μείωσης των λιανικών πωλήσεων και της βιομηχανικής παραγωγής.

    Επίσης, τα χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού (περί το 4,2%) επιτρέπουν στην κεντρική τράπεζα να προβαίνει αποσκοπώντας στην αναθέρμανση της αγοράς, σε διαδοχικές μειώσεις του βασικού επιτοκίου.

    Ο οίκος Moody's εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει την Ουγγαρία στα μέσα του 2010, ενώ το ΔΝΤ εκφράζει την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα των περιοδικών ελέγχων που πραγματοποιεί στην χώρα.

    Επίσης, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός της χώρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ουγγαρία έχει ξεπεράσει την χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης, ενώ η χώρα έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την τελευταία δόση του δανείου του ΔΝΤ που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας και την θωράκιση του εθνικού νομίσματος.


    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1116659&lngDtrID=251

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι διαρροές αυτές είναι ένας ακόμα κρίκος στην μακριά αλυσίδα της απροσμέτρητης κυβερνητικής ανικανότητας που τους τελευταίους μήνες βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας.

    Eleftherie lipame alla telika eisai antipasokos kai tipota allo. Poies diaroes? monos tou to eipe gia to IMF zontana stin tileorasi. Ti akrivos itheles na ginei diladi? na daneistei me 6%? kai ftaiei to pasok gia tin torini katastrofi? tha sou edina mia simbouli: min pianesai kai grafeis gia pragmata pou eisai biased to begin with. den einai epistimonikos ortho. diladi me apla logia an ego pistevo bathitata oti oi xanthies einai pio xazes apo tis melaxrines kai thelo na kano erevna se ayto den eimai to katalilo atomo to make statistical conclusions because i am biased to begin with.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ευρωλιγούρηδες συνειδητοποιούν ότι ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ την Ελλάδα;

    Γιατί το κράτος δεν δανείζεται από τις τράπεζες (έχουν 500δισ ευρώ) ή απευθείας από τους πολίτες ή από την Κίνα;;;;;;;;

    Γιατί δεν στρεφόμαστε για οικονομική συνεργασία με όσους έχουν ζεστό χρήμα, δηλαδή με Ρωσία-Κίνα-Άραβες;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΡΩΣΟΥΣ-ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ!!!!!!!!!

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Οι ευρωλιγούρηδες συνειδητοποιούν ότι ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ την Ελλάδα;'

    Τεως 'Ανατολικε' και νυν Κινεζολιγουρη που χαθηκες? Καιρο ειχα να διαβασω τις αρλουμπες σου. Σ'αφησαν απ' το ψυχιατρειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oτι και να λέμε η αλήθεια είναι ότι
    οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ
    συνειδητά ξεπούλησαν τη χώρα μας και
    όλους εμάς .
    Πρίν βγούμε για δανεικά είτε στην ΕΕ
    είτε στο ΔΝΤ είτε απο τους αρειανούς, καλό θα ήταν να ξεβολευτούμε απο τους καναπέδες μας και να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν
    όλοι αυτοί.
    Εάν αυτό δεν συμβεί κάθε χρόνο θα γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί και
    οι ξένες τράπεζες θα φορολογήσουν
    ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε.
    Τιμωρία στους κλέφτες.

    ευχαριστω για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου αρέσει που ενώ στον Ελευθέριο Β. δεν αρέσουν οι εσχατολογίες, κατά τον ίδιο, η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι «η απόλυτη καταστροφή»

    Είναι αστείο να προσπαθεί κανείς να κάνει ανάλυση όταν εκ προοιμίου το συμπέρασμα του είναι ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ (ή οποιοδήποτε κόμμα) εδώ και 6 μήνες για τη χρεοκοπία.

    Επίσης, δε καταλαβαίνω το «Το επίπεδο ζωής θα πέσει ανεξέλεγκτα ενώ σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή η κατάσταση θα είναι διαχειρήσιμη.»

    Ελευθέριε νομίζω ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς την έννοια ενός δυναμικού (και όχι στατικού) παιγνίου. Αυτό που κάνεις είναι άλμα πεποίθησης και όχι βήμα ανάλυσης.

    Ο κομματικός σου πατριωτισμός είναι και η ταφόπλακα οποιασδήποτε προσπάθειας κάνεις για σοβαρή ανάλυση.

    Το ΔΝΤ είναι ένα διαπραγματευτικό χαρτί που ορθώς το παίζει η ελληνική πλευρά.
    Δεν έχει τίποτε άλλο. Με αυτό το τρόπο διχάζει τους ευρωπαίους που ως τώρα σύρονται από τον γερμανικό μεγαλοϊδεατισμό.

    Οι γερμανοί τραβάνε το σχοινί διότι νιώθουν δυνατοί έναντι όλων των άλλων ευρωπαίων. Λένε ουσιαστικά ότι «μπορούμε και χωρίς την Ελλάδα». Έμμεσα απειλούν την Ισπανία την Πορτογαλία και την Ιταλία.

    Θέλουν να δηλώσουμε χρεοκοπία και να πάμε με σκυφτά τα κεφάλια να τους εκλιπαρήσουμε για χρήμα. Αν το κάνουμε θα τα δώσουν με τη προϋπόθεση όμως ότι η Ελλάδα θα βγει από την ΟΝΕ και θα μπει σε ένα καθεστώς μόνιμής γερμανικής εποπτείας προκειμένου να επανέλθει σε αυτή αργότερα.
    Τα πολιτικά ανταλλάγματα που θα ζητηθούν δε τα γνωρίζει κανένας.

    Από την άλλη, η ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα προσπαθεί να περισώσει τα προσχήματα και να αποφύγει τη δήλωση χρεωκοπίας (στάση πληρωμών) για ευρύτερους εθνικούς λόγους.

    Αν η Ελλάδα καταφύγει στο ΔΝΤ πριν φτάσει στη στάση πληρωμών, η Γερμανοί θα πουν ότι η Ελλάδα έθεσε εαυτόν εκτός ΟΝΕ, διότι δεν ακολουθήσαμε την ευρωπαϊκή πρακτική. Η έξοδός δηλαδή θα είναι επιλογή μας.

    Το συμπέρασμα είναι ότι οι Γερμανοί μας θέλουν χρεοκοπημένους έτσι και αλλιώς, είτε λόγω της γνωστής γερμανικής αφέλειας περί ανωτερότητας, είτε επειδή επιζητούν πολιτικά ανταλλάγματα έναντι μας, τα οποία ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει.

    Μήπως κρύβεται τίποτα βαθύτερο από τις μίζες της Ζήμενς? Μήπως υπήρχαν συμφωνίες και σε υψηλότερα επίπεδα (μεταξύ πρωθυπουργών) που θέλουν να κρύψουν? Μήπως θέλουν να κλείσουν στόματα στην Ελλάδα που θα αποκάλυπταν το σάπιο πολιτικό τους σύστημα.

    Μήπως εν τέλει οι γερμανοί προσπαθώντας να ελέγξουν την εσωτερική πολιτική σκηνή με τη Ζήμενς, προσπαθούν τώρα να αποστασιοποιηθούν από το έγκλημα της δωροδοκίας?

    Φανταστείτε τη θα πάθαινε η φήμη του εν λόγω κολοσσού (βιτρίνα εξωτερικής πολιτικής) αν αποδεικνυόταν ότι οι γερμανικές κυβερνήσεις διέφθειραν της ελληνικές για να αγοράζουν σκάρτο πράγμα.

    Οι γερμανοί ίσως να παίζουν με τη φωτιά γιατί έχουν ποιο πολύ από όλους λερωμένη τη φωλιά τους.

    Στο κάτω κάτω, δεν φημίζονται για τις διπλωματική τους δεινότητα. Ήταν και είναι υπερμεγέθεις μπέμπηδες.

    Τι προσφέρει εναλλακτικά το ΔΝΤ και μάλιστα σε μια χώρα της οποίας η υπόσταση είναι αποφασιστικός παράγοντας για τη σταθερότητα του δυτικού συστήματος?

    Ας ακούσουμε και ας κρίνουμε τότε.

    Και ας αφήσουμε τους γερμανούς να θερίσουν μόνοι τους τις θύελλες που σπέρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο πρωθυπουργός από τις πρώτες-πρώτες δηλώσεις του, στηναπαρχή της δανειστικής κρίσης, είχε αναφέρει τηνπιθανότητα προσφυγής στο ΔΝΤ. Επίμονα έκτοτε αρνειται να ζητήσει από την ΕΕ βοήθεια (αντίστροφα η Γερμανία και η ΕΕ λένε ότι αν ζητήσουμε θα λάβουμε)οδηγώντας μαςστο ΔΝΤ με μαθηματική ακρίβεια. Τα γεγονότα είναικαθαρά καιοδηγούν στο συμπέρασμα ότι η εξέλιξη ηταν προσχεδιασμένη. Επιπρόσθετα: οι Ρώσοι μας παπραπέμπουν επίσης στο ΔΝΤ στο οποιο μετέχουν (δηλαδή θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τις εξελίξεις καιίσως να έχουν λόγο γι αυτές στο πλαίσιο ενός γενικότερου παζαριού). Οι Γερμανοί ξέρουν ότι το ευρώ θα υποστεί πλήγμα αν πάμεστο ΔΝΤ αλλάπροφανώς εκτιμούν ότι δεν θα έιναι τόσο θανάσιμο όσο το να κινδυνεύσει η ίδια η ύπαρξη του πυρήνα της ευρωζωνης αν μετάτην Ελλάδα ζητήοσυν βοήθεια η Ισπανια, Ιταλία, Πορτογαλία κλπ. Ο πρωθυπουργός οδηγώντας μας στο ΔΝΤ αφήνει εκτεθειμένα και τα εθνικά θέματα πράγμα που δεν θα συνέβαινε (ή πολύ λιγότερο)αν μέναμε κολλημενοιστην ΕΕ-εκτός της Αγγλ'ιας ουδεις άλλοςπάιζει την ισχυροποιηση της Τουρκίας εις βάρος μας.
    Όλοι πια έχουν καταλαβει ότι εδώ είναι το πεδίο μάχης ΗΠΑ-ΕΕ (Γερμανίας)για τηνίδια την υπόστασητης Ευρωπης. Ασχέτως προτιμήσεων μεταξύ ΗΠΑ ή Γερμανίας οφείλουμε να καταλα΄βουμε ότι για να υπάρξει ΕΕ θα πρέπει να είναι τόσο σκληρή όσο και ο αντίπαλος, οι >ΗΠΑ. θα πρέπει επίσης νακαταλάβουμε ότι δεν μπορεί να είμαστε εναντίον και των δυο. Και αντιαμερικανισμός και αντιγερμανισμός. Ευχή θα ήταν να είχαμε μια κυβέρνηση που να μπορεί να ανταλλάξει την πλήρη προσώρησή της σε ένα στρατόπεδο μεαντάλλαγμα τη διάσωση της εδαφικής μας ακεραιότητας. Διότι αυτή κινδυνεύει αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι. Και όχι απλώς η εθνική μας κυριαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Τεως 'Ανατολικε' και νυν Κινεζολιγουρη που χαθηκες? Καιρο ειχα να διαβασω τις αρλουμπες σου. Σ'αφησαν απ' το ψυχιατρειο?"

    ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1117661&lngDtrID=244

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και παλι ευχαριστω για την καιρια αναλυση σου Ελευθεριε!

    Η ολικη ανικανοτητα και διαπραγματευτικη απραξια της κυβερνησης φαινεται απο τον ανευθυνο ισχυρισμο του Παπακωσταντινου
    «Αυτό που θα ήθελε η ελληνική πλευρά είναι να υπάρχει ένα γεμάτο πιστόλι πάνω στο τραπέζι και μακάρι να μη χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε ποτέ»,
    το ΔΝΤ δηλαδη.

    Ακομα γελανε μαζι μας - με κατεβασμενα βρακια απειλουμε κιολας!

    Δυστυχος, απο οτι φαινεται πλεον ξεκαθαρα, οι ψευδο-προοδευτικοι οχι μονο δεν ξερουν τι τους γινεται, αλλα πως ειναι και σαφως επικινδυνοι να διαχειριστουν το μελλον της χωρας - καλο ξεμπερδεμα!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με τον ΓΑΠ για πρωθυπουργό περιμένω μετά το Πάσχα να μας διώξουν από την ΕΕ και να μην μας δεχτεί το ΔΝΤ.

    Πως θα εφαρμοστούν οι εντολές του ΔΝΤ όταν απεργούμε πριν αρχίσουν τα δύσκολα;
    Όλοι οι άνεργοι τι θα κάνουν όλη μέρα;
    Δεν θα πάνε στις πορείες;

    Οπότε θα έχουμε πτώχευση που θα ξεπεραστεί με τον ελληνικό-βαλκανικό σύστημα.
    Η μαύρη εργασία θα πάει σύννεφο. Θα κουρευόμαστε στο σπίτι της κομμώτριας και θα παίρνουμε ψωμί από το σπίτι του φούρναρη για να μην πληρώνουμε ΦΠΑ.
    Δεν θα ξανακάνουμε φορολογική δήλωση και δεν θα ξαναπληρώσουμε την εφορία.
    Έτσι και αλλιώς οι άνεργοι δεν έχουν λεφτά.
    Αυτοί που έχουν ταίζουν τα άνεργα παιδιά τους.
    Ενώ οι έχοντες και κατέχοντες παίρνουν εξαιρέσεις και μειώσεις από φορολογία, πληρωμές ΙΚΑ και πρόστιμα.
    Σομαλία θα γίνουμε, άφθονο πλαστό χρήμα και ληστείες-απαγωγές αλλοδαπών ή πλοίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΥΕ Υ(Η)ΜΙΝ …
    Ολοταχώς πίσω στον Καραμανλή λοιπόν!
    Και στον Αλογοσκούφη .
    Με τα δομημένα…
    Αυτοί θα μας γλυτώσουν αδέλφια.
    Άδικα τους παρεξηγήσαμε!
    Καλά τα πήγαιναν τα παιδιά…
    Είχαν σχέδιο (μυστικό;)
    Ας τους δώσουμε μια ευκαιρία ακόμη.
    Να συνεχίσουν το έργο τους...
    Γιατί δεν παραδεχόμαστε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ίδιοι;
    Δεν διαφέρουν σε τίποτα!
    Τόσα χρόνια καταληστεύουν το κράτος
    Στην ουσία συγκυβερνούν …
    Εν σειρά και ενίοτε (σπάνια)... εν παραλλήλω
    Τι άλλο περιμένετε από αυτούς…
    Θέλουμε καινούργια πολιτική, νέο ήθος, νέες ιδέες!
    Και σωτηρία οικονομική και κοινωνική!
    Με το Πάγκαλο τον Πανάρα , το Μιχαλολιάκο και τον υπόλοιπο συρφετό!
    Ευχόμαστε να συνετιστούν, να διορθωθούν, να μεταμεληθούν κλπ
    Αστειότητες …
    Εδώ τα όρια της υποκρισίας ξεπερνούν τα όρια της ευήθειας.
    Ουέ υμίν (δυστυχώς και ημίν) γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφελώς θα αναρωτηθώ και γω :
    1. Γιατί προσφεύγουμε έξω για δανεισμό όταν :
    α. οι τράπεζες αυτή τη στιγμή έχουν υπερκερδοφορία .
    β. έχουμε το λιγότερο 7-10 οικογένειες οι οποίες μπορούν να προσφύγουν να ζητήσουν . Οτι και αν θέλουν σαν αντάλλαγμα δεν θα είναι χειρότερα απ ότι οι έξω
    γ. ΄Γιατί δεν κόβουν τα έξοδα λίγο λέω επίσης: αυτοκίνητα για τους μεγαλοσχήμονες, μαζί με τα έξοδα τους
    δ. Εχουμε έναν απο τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους γιατί δεν δίνουμε φορολογικά ότι παίρνουν από τις άλλες χώρες ώστε οι πλοιοκτήτες να αλλάξουν σημαίες;
    απο το τίποτα είναι κάτι

    Γιατί δεν μπορούμε να δανειστούμε απο δω που υπάρχουν λεφτά έστω και αν δώσουμε ανταλλάγματα;
    Δλδ είναι προτιμότερο αυτό που γίνεται και αφήνετε να εννοείτε;

    Μήπως τελικά η χρεωκοπία ήταν απλά προσχεδιασμένη και ενώ υπάρχει η δυνατότητα απο κει πού είμαστε με την μούρη στη λάσπη να σηκωθούμε εμείς συνεχίζουμε γιατί πρέπει να τελειώνουμε ως έθνος ;

    ΓΙατί τσακωνόμαστε ακόμα και τώρα αν είναι λάθος πράσινο ή μπλε ;

    Το χρήμα δεν έχει πατρίδα ούτε κόμμα ούτε χρώμα έχει μόνο την ίδια άποψη : ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ.

    Οσο για αυτό που είπε κάποιος σχολιαστής ότι είμαστε στην κόντρα και με Γερμανούς και με ΑΜερικανούς . ΘΑ υπενθυμίσω ότι κάποτε η Μέρκελ είπε ότι και τα σύνορα αν χρειαστεί θα κλείσω αν χρειαστεί για να επιβιώση η Γερμάνία.
    Κανείς δεν θα βοηθήσει κάποιον που είναι στα γόνατα θα του δώσει άλλη μια να πάει παρακάτω.
    Κανείς δεν θέλει απο τους έξω και το κακό είναι ότι και από τουης μέσα το ίδιο γίνεται.
    Η λύση για μένα είναι εσωτερικός δανεισμός από τις τράπεζες μας λεφτά έχουν και μάλιστα αρκετά μεγάλο πλεόνασμα.
    Δανεισμός απο τους μεγαλοκαρχαρίες γιατί αυτοί δλδ είναι κακοί σε σχέση με τους Γερμανούς και το ΔΝΤ ποια η διαφορά δλδ ;
    Όσο για τους πολιτικούς και τους γγ και τους παρατρεχάμενους ας κόψουν τα πάντα απο αυτοκίνητα μέχρι τζάμπα βενζίνες τηλέφωνα και μετά πάρτε και τα λεφτά απο αυτους που είναι στο δημόσιο και έχουν εξαψήφια φορολογική δήλωση.

    Δεν χρειαζόμαστε βοήθεια χρειαζόμαστε ξεπάστρεμα αυτών που ακόμα και σήμερα μας προδίδουν είτε με την στάση τους είτε με τις αποφάσεις τους.

    Τα κοράκια μαζεύτηκαν χρόνια πάνω απο το πτώμα οι γύπες περιμένουν είναι απλό ή θα πάψουμε τις μεγαλοστομίες όλοι ή θα αλλάξουμε πατρίδα μέσα στην πατρίδα μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι μασκαράδες είστε;
    Δεν σας έφταιγε, που τόσα χρόνια βολευόντουσαν όλοι στο δημόσιο, που απο την ικανότητα των κυβερνήσεων εως τώρα, καήκανε η Ηλεία, η αττική ,η Ελλάδα ολόκληρη εγινε στάχτες, που τόσα χρόνια τρώμε με χρυσά κουτάλια με κουτάλια που τα δανειστήκαμε αθρόα! και χωρίς σύνεση! Δεν σας ενοχλούν τα απανωτά σκάνδαλα, οι υπερτιμολογήσεις που μια γέφυρα στην Κινα κοστίζει όσο μια δική μας με την διαφορά οτι εκεί ειναι 3πλάσια! Δεν σας ενόχλησε ο "στρατηγός άνεμος" και το playstation που έπαιζε ο χοντρός στην ραφήνα, η απίστευτες αθλιότητες του αλογοσκούφη, καθηγητή που πήγε κόντρα ακόμα και σε αυτά που θα δίδασκε...δεν σας φταίνε τα σκάνδαλα και η δυσωδία, και τώρα....βρήκατε τον αποδοπομπιαίο τράγο! Το μόνο που ξέρετε είναι να κρίνεται, αν ήσασταν έκει πάνω να πέρνετε τις αποφάσεις για να σας έβλεπα!
    Ποιοί μας φτάσανε εδώ; μια κυβέρνηση 6 μηνών; μια κυβέρνηση 2 τετραετιών, ή ένα σύστημα που το ψηφίζει ο "μεσος ψηφοφόρος" για 30 χρόνια τώρα με μόνο σκοπό να βολέψει τον κώλο του....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κάποιος λαμάκας (18 Μαρτίου 2010 5:50 μ.μ.) ειπε:
    ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ!!!!!

    Στην Ευρώπη ήμασταν πριν 3000 χρονια, στην Ευρώπη είμαστε τωρα, στην Ευρώπη θα ειμαστε και μετά από 3000 χράνια και σιγουρα όχι στην Αραβία, ή στην Κίνα ή στη Σιβηρία. Βρήκαν οι ντόπιοι ισλαμολάγνοι και ανατολικολάγνοι ευκαιρία τώρα λόγω Γερμανίας να βγάζουν τη χολή τους και να κοροιδεύουν, που σε τελική ανάλυση η Γερμανία έχει δίκαιο, ούτε εγώ αν ήμουν Γερμανός θα ήθελα να δανείσω τη μπαταχτσίδικη κυβέρνηση και τους δημόσιους υπάλληλους του Γραικυλιστάν. Το θέμα είναι απλό, καμία χώρα που προήλθε από την ανατολική ρωμαική αυτοκρατορία δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει αξιοκρατικά και χωρίς διαφθορά. Περιμένετε να μπουν στο ευρώ και οι Ρουμάνοι με τους Βούλγαρους και τότε να δείτε σκάνδαλα κι απάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θυμώνω όταν αποκαλεί κάποιος προοεδευτικούς τους εθνοπροδότες. Ας είναι δεν πήρα γι' αυτό το λόγο αλλά για να πω πως στον εκβιασμό του ΓΑΜΑΠ(ΓΑΠ της ΜΑργκαρετ)στην Ευρωζώνη σιγοντάρουν οι αμερικάνοι, συμφωνώντας πως καλύτερα είναι να πάμε στην κόλαση του ΔΝΤ.
    ΗΠΑ : ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ !
    «Αποκύημα φαντασίας» αποκαλεί το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την περικοπή του ελλείμματος ο καθηγητής του Χάρβαρντ Martin Feldstein. Η Ελλάδα ενδέχεται «να χρεοκοπήσει κατά κάποιο τρόπο, ή να φύγει από το ευρώ ή να κάνει και τα δύο», λέει ο άνθρωπος που έχει υπάρξει επί σειρά ετών οικονομικός σύμβουλος των αμερικανικών κυβερνήσεων. «Η ιδέα ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει από το έλλειμμα του 12% στο 3% σε δύο χρόνια δείχνει μεγάλη φαντασία», είπε μιλώντας στο Bloomberg. Κατά την άποψή του, η χώρα θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, πιθανόν βρίσκοντας έναν «ευγενικό τρόπο» στάσης πληρωμών με ανταλλαγή χρόνου λήξης ομολόγων. Κοινή πεποίθηση στις ΗΠΑ αποτελεί πως το ευρώ μάλλον δεν θα υπάρχει στα επόμενα 15-20 χρόνια ανέφερε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Jim Rogers, μιλώντας στο CNBC. Και συνέχισε : "Εάν η Ευρώπη θέλει να δείξει πως το ευρώ είναι ένα σοβαρό νόμισμα, θα πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει." «Το ευρώ μάλλον θα διασπαστεί στα επόμενα 15-20 χρόνια», εξήγησε ο Rogers. «Μην με παρεξηγήσετε, έχω στην κατοχή μου ευρώ. Είχαμε νομισματικές ενώσεις στο παρελθόν, δεν επεβίωσαν. Και ούτε αυτή θα επιβιώσει», εξήγησε. Μάλιστα, άποψή του είναι ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθήσει την Ελλάδα, αυτό θα αποδυναμώσει περαιτέρω τα θεμέλια του ευρώ, αφού θα ανοίξει το δρόμο για να ζητήσουν και άλλες κυβερνήσεις ενισχύσεις. «Εγώ θα άφηνα την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, γιατί τότε όλοι θα έλεγαν ότι το ευρώ είναι ένα σοβαρό νόμισμα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΕΡΕΤΟΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ..
    ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΦΑΤΡΙΕΣ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ),ΚΑΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΝΧΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ,ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΠΛΟΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ..
    ΑΠΑΙΧΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..
    ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ..
    ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ (Η) ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ..Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ...
    ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ..
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ..
    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ..
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ..
    1.ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ.
    2.ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ 4-5 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

    ΑΠΟ ΤΟ 84 ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΛΙΤΟΤΗΤΑ..

    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ..
    ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ..

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΧΑΛΑΓΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΑΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ (....) ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙ ΜΙΑ 7ΕΤΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΩΣ ΕΔΩ..

    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ..
    ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΥΠΟΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΞΑΝΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ..

    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. >>Το ΔΝΤ είναι ένα διαπραγματευτικό χαρτί που ορθώς το παίζει η ελληνική πλευρά.<<


    Η Κυβερνητική ανοησία, ο κρετινισμός σε όλο του το μεγαλείο.

    Ο PM το πρωί διακήρυττε ότι θα καταφύγει στο ΔΝΤ, και λίγες ώρες αργότερα, όταν κάποιοι του σφύριξαν ότι η μπλόφα απέτυχε, ανέκρουσε πρύμνα!

    Ο πρωθυπουργός κωλοτούμπας.

    Που θα εκτιναχτούν τα επιτόκια
    μετα την νέα κωλοτουμπα.
    Υπάρχει πάτος στην αξιοπιστία μας, ή το πηγάδι είναι αβυσσαλέο.

    Όταν μετά από χρονιά η ιστορία κληθεί να περιγράψει την μεγαλύτερη καταστροφή που προκάλεσε ο Κώστας Καλαμανλης, ποια θα είναι αυτή;
    α. Ότι έχασε τον έλεγχο των εξόδων και εσόδων,
    β. Ότι συνέχισε την πολιτική των ψευδών στοιχείων, παρότι την είχε καταγγείλει λίγα χρόνια πριν, ή
    γ. Ότι έχρισε τον Γιωργάκη PM????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στο ΔΝΤ να πάμε μόνο και μόνο για να τους περιγραφεί τι μας χρωστάει η γερμανία και ο συμερινός πολιτισμός ώστε να απαντηθεί η νεοναζιστική πολιτική αυτής της χώρας των Ούννων.
    Αυτό έχει προϋπόθεση Έλληνες πολιτικούς φιλολαϊκούς και όχι αυτούς τους εγκληματικά αντιλαϊκούς, που φάγαμε στη μάπα τόσα χρόνια και δεν τους τιμώρησε όπως πρέπει ακόμα κανένας.

    ΥΓ ο Παναγόπουλος στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ συνεχίζει το ίδιο βιολί μαζοχιστικής στήριξης του γιωργάκη παρά το ξύλο που έφαγε και κάνει και παράπονα μάλιστα!!!

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΥΓΣημαντικό και αυτό από το χθεσινό infognomonpolitics με τον αφελή διάλογο της κυβέρνησης και το γνωστό μας Ισραήλ που έγινε στις 15 Μαρτίου:

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_1939.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29&utm_content=Yahoo%21+Mail

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε MANOS συμφωνώ μαζί σου.
    Το έχω πει πολλές φορές και θα το πω και τώρα. Ενοχλεί, δεν ενοχλεί είναι άποψή μου και είναι δικαίωμα μου να τη λεω. Και σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει, ας μην την διαβάζει.
    Και να έχεις το θάρρος να το λες φίλε μου, όχι να αναφέρεσαι σε μια 7ετία.
    Λοιπόν, όπως έχω ξαναπεί, όταν ο παπαδόπουλος έκανε το πραξικόπημα και έπιασε στον ύπνο όλους αυτούς που μεταπολιτευτικά μας κυβερνάνε, δεν τους εκτέλεσε, όπως κάνουν όλες οι χούντες. Τους έστειλε εξορία ή κάποιους σε νησιά-κολαστήρια. Τους άφησε να ζήσουν και δυστυχώς γιατί μετά την πτώση της χούντας, ακόμη μας κάθονται στο κεφάλι.
    Και βέβαια όλοι αυτοί οι πολιτικοί της ρεμούλας, της απάτης κλπ τους το ξεπλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο (ότι τους άφησε να ζήσουν).
    Εβαλαν φυλακή τους χουντικούς μέχρι να σαπίσουν, χωρίς να δώσουν χάρη, όπως κάνουν με όλους τους άλλους, έμειναν φυλακή μέχρι τα βαθειά γεράματα και πέθαναν στην ψάθα.
    Θα μου πείτε τι είδους πολιτικός πολιτισμός είναι αυτός, να θέλεις να τους εκτελέσεις ;
    Ναι θέλω γιατί αν τους αφήσω μπορεί να ξαναέρθουν στα πράγματα και θα κάνουν πάλι τα ίδια είναι δεδομένο. Αλλά επίσης είναι καλό και για τους επόμενους, επίδοξους πολιτικούς που θα κυβερνήσουν, προς γνώση, συμμόρφωση και παραδειγματισμό.
    Ο σκοπός, αγιάζει τα μέσα.
    Και δεν χωρά αμφιβολία ότι ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΚΛΕΦΤΕΣ και ότι άλλο σας αρέσει.
    Είναι ανήκουστο, η χούντα των Συνταγματαρχών, που δεν ήξερε να κυβερνήσει, που είχε εμπάργκο, που δεν τη δάνειζε κανείς, που η χώρα ήταν πολύ περισσότερο κατεστραμένη τότε παρά σήμερα, που όλοι ήταν εναντίον της, να κάνει ένα οικονομικό θαύμα, να ανορθώσει τη χώρα, να μηδενίσει το χρέος για να το παραλάβει η μεταπολίτευση και να αρχίσει το....μεγάλο πάρτυ που το έφτασε στα 300δισ €.
    ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ, ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ, ΑΝΕΚΔΙΉΓΗΤΟ !!!!
    ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΑΛΟΙΜΟΝΟ. 35 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΙΚΑΝΟΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ, ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ !!!!!!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Thessalos

    Ta pragmata einai 1000 ta 100 opos ta perigrafeis. To lathos tou Papadopoulou itan dystyxos oti den tous katharise. Tha eixame simera oposdipote ena kallitero mellon.

    Alla eipame: opos ekseftelisate tin Dimokratia, to idio kaname kai me tin Diktatoria...

    Opoios omos presbaibei kati tetoio, enas theos kserei ti exei na akousei apo tous "dimikrates" pou gia katharos kommatikous logous apexthanontai tin alitheia....

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Τεως 'Ανατολικε' και νυν Κινεζολιγουρη που χαθηκες? Καιρο ειχα να διαβασω τις αρλουμπες σου. Σ'αφησαν απ' το ψυχιατρειο?"

    ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ!!!!!

    OS GNOSTOS ROSODOULOS-ROSOLIGOURIS-ROSOGLEIFTISEAST EN DRASEI! DEN FTANEI POU EINAI OS "GNISIOIS ANDRAS KAI PATRIOTIS" ANONIMOS ALLA KAI VRIZEI! ALITHEIA AUTO POU MONO POU MPOREI NA KANEI GIATI STIS EROTISEIS POU TOU EXO VALEI APO TO NOEMVRIO DEN EXEI APANTISEI? MIPOS DEN TOU EXOUN DOSEI TIS APANTISEIS STIN PRESVEIA/ PSYCHIATREIO?
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. milame gia ton papadopoulo, pou estile tin kipro sto stoma tou likou....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. NAI..ΓΙΑΥΤΟΝ ΜΙΛΑΜΕ..
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ..
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ..ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ...
    ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΟΜΑ...
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΥΠΕΦΕΡΑΝ..
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ,ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΩΤΑΩ,ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΚΟΠΕΡΑΣΕ ΤΟΤΕ..
    ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΈΙΕΣ ΛΕΝΕ ,ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΝΕΡΟ-Τ/Φ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΛΕΝΕ,ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ; ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ...

    ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΥ ΛΑΙΤ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ..

    ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΕΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..

    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΜΑΤΟΣΚΥΛΑ..
    ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΠΟΤΕ ΘΑΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟΙ-ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ Π.Χ ΛΥΜΠΕΡΗΣ-
    Η ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ -ΒΛΕΠΕ ΧΙΝΟΦΩΤΗΣ-.
    ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ..
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ,ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΨΑΛΙΔΑ ΠΟΥ ΑΜΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ (Η0 ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (Η) ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΑΡΧ....ΙΑ..

    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΟΛΟΧΑΝΕΙΟ ΟΛΑ,ΣΤΡΑΤΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ-ΛΙΜΕΝΙΚΟ..
    ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΒΡΟΜΙΖΕΙ...

    ΑΥΤΑ.....

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΗΕΣΣΑΛΟ ..
    ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ..

    ΣΤΟ ΚΑΤΩ -ΚΑΤΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΤΡΥΠΤΙΧΟ -ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ..
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΕΧΔΕΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.