28/3/10

Απορρίπτουν κατηγορηματικά οι Τούρκοι την πρόταση Μέρκελ για προνομική σχέση Ε.Ε - Τουρκίας

Δεν έχει νομική βάση δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς
«Μας ενοχλεί και μας προσβάλλει να τίθενται σε συζήτηση θέματα που δεν υπάρχουν", κατέληξε.

Η τουρκική κυβέρνηση απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο κάθε συζήτηση για τη δημιουργία «ειδικής σχέσης» με την Ε.Ε., την παραμονή της άφιξης στην Τουρκία της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Ανκελας Μέρκελ.

«Η έννοια της ειδικής αυτής σχέσης δεν υπάρχει πουθενά, δεν έχει νομική υπόσταση» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., κ. Εγκεμέν Μπαγίς, μια μέρα πριν την άφιξη της Γερμανίδας καγκελάριου στην Τουρκία.
Η κ. Μερκελ έχει ήδη προαναγγείλει ότι η «ειδική σχέση» θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσει στην Τουρκία. Ωστόσο: «Η δημιουργία ειδικής σχέσης σε διμερές επίπεδο θα μπορούσε να συζητηθεί» είπε ο Τούρκος υπουργός, υπογραμμίζοντας τις ιδιαίτερα σημαντικές οικονομικές σχέσεις Τουρκίας - Γερμανίας και την παρουσία στη Γερμανία μεγάλης ομάδας Τούρκων πολιτών με διπλή υπηκοότητα (τουρκική και γερμανική), καθώς και τον μεγάλο αριθμό Γερμανών πολιτών που επισκέπτονται και ζουν στην Τουρκία.

«Το 1959 η Τουρκία υπέβαλε αίτηση "ένταξης". Το 2004 άρχισαν διαπραγματεύσεις "ένταξης". Στις 120 σελίδες του Ευρωπαϊκού κεκτημένου δεν υπάρχει πουθενά η έννοια της "ειδικής σχέσης"», είπε ο Τούρκος υπουργός και ανέφερε ότι η Ε.Ε. αναγνωρίζει τρεις ομάδες κρατών: τις υποψήφιες χώρες, τις υπό διαπραγμάτευση χώρες και τις χώρες μέλη. «Δεν υπάρχει καμιά άλλη κατηγορία χώρων. Αν στο μέλλον οι χώρες-μέλη της ΕΕ αποφασίσουν να δημιουργήσουν μια καινούργια κατηγορία που θα ονομάζεται "χώρες ειδικής σχέσης" και ορισμένες από αυτές ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία, τότε θα έχουμε κάτι να συζητήσουμε», είπε.

«Μας ενοχλεί και μας προσβάλλει να τίθενται σε συζήτηση θέματα που δεν υπάρχουν", κατέληξε.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. "Μας ενοχλεί και μας προσβάλλει να τίθενται σε συζήτηση θέματα που δεν υπάρχουν", "

    Θα αποσύρουν τους διπλομάτες τους απο τα όργανα της ΕΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oute oi tourkosp germanoi theloun tous tourkous stin europi,i taktiki tis merkel omos den boitha tous Ellines sto na epilisoun ta problimata tous epomenos kali i apantisi ton tourkon.
    Oi monoi pou theloun tourko mesa stin europi einai oi aggloi amerikanoi gia na min xasoun tin summaxoxora alla kai gia na miosoun tin agarastiki dinami tou euro.O ertogan pezei to paixnisdi tou apomakrinome apo esas trexte na me ferete pisso,etsi askontai perissoteres piesis sto kipriako kai sto egaio,alla iparxei risko risxis ton sxedion ton americanon pou problepoun kai allous ''apeleutherotikous'' polemous sti mesi anatoli opos siria, iran, iemeni, epomenos oi filikes sxesis tou ertogan me tous arabes den boithoun tous amerikanous.
    Telika o ertogan ex blakias einai o kaliteros filos tis elladas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουρκο-ευρωπαϊκό φλέρτ
    (Mεγάλο χάλι)

    Το Τουρκο-ευρωπαϊκό φλερτ είναι ένα σήριαλ που προβάλλεται στις τηλεοράσεις της Ευρώπης και της Τουρκίας και ως θέμα έχει την ερωτική ιστορία που εξελίσσεται ανάμεσα στην Ευρώπη, και την Τουρκία, δύο κορίτσια με περίεργες σεξουαλικές προτιμήσεις. Το σήριαλ ήδη μετράει πάνω από 40 χρόνια επιτυχούς προβολής και δεδομένου οτι ο σκηνοθέτης είναι ο Φώσκολος, μάλλον θα διαρκέσει ακόμα πολύ.

    Το ειδύλλιο περνάει από πολλές φάσεις καθώς τα κορίτσια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την υπόλοιπη κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα τη σχέση τους. Η Ευρώπη επίσης έχει ένα περίεργο χαρακτηριστικό: ακούει πολλές εσωτερικές φωνές και δυσκολεύεται να πάρει ακόμα και τις ποιο απλές αποφάσεις, ενώ πολύ συχνά απλά μένει αναποφάσιστη. Η δε Τουρκία, είναι μουσουλμάνα -πράγμα που δυσκολεύει τη σχέση- και έχει έναν πολύ αυστηρό πατέρα, που είναι στρατηγός και μία υπερπροστατευτική μητέρα που έχει τρία ονόματα με αρχικά ΗΠΑ.

    Πρόσφατα η δημοτικότητα του σήριαλ αυξήθηκε πολύ λόγω του οτι οι γείτονες και γειτόνισσες της Τουρκίας είναι στα μαχαίρια -Ιράν, Ιράκ, Γεωργία κ.λ.π.-, και η Ευρώπη, που μένει στην πλούσια συνοικία, μακριά από τη φτωχογειτονιά της Τουρκίας είναι αδιόρθωτα κουτσομπόλα και φλερτάρει την Τουρκία εν μέρει για να αποκτήσει πρόσβαση στα μπαλκόνια και τις αυλές των γειτόνων.
    διδαγμα¨"

    Είναι να μην μπλέξεις με γυναίκες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.