11/3/10

Ενοχλημένος ο Ταλάτ που η Χ.Κλίντον θα δει πρώτα τον Μ.Κυπριανού και μετά τον ίδιο .

Ενοχλημένος από τον τρόπο που προσκλήθηκε να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσιάζεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Μάλιστα, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τον ενόχλησε ότι πριν τη συνάντησή του με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, θα προηγηθεί μετάβαση επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Κυπριανού στο Στέιτ Ντιπάρμεντ, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να απουσιάζει από το ψευδοκράτος για 3-4 ημέρες.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σκέφτεται να μην πάει τελικά στην Ουάσινγκτον.Τον αποκάλεσε «Ελληνοκύπριο υπουργό».
Λευκωσία: Ενοχλημένος από τον τρόπο που προσκλήθηκε να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσιάζεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Μάλιστα, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τον ενόχλησε ότι πριν τη συνάντησή του με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, θα προηγηθεί μετάβαση επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Κυπριανού στο Στέιτ Ντιπάρμεντ, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να απουσιάζει από το ψευδοκράτος για 3-4 ημέρες.

Σε δηλώσεις μετά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από την Τουρκία, ο κ. Ταλάτ είπε πως η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί πρώτα με τον Μάρκο Κυπριανού και πρόσθεσε πως αυτό δεν είναι σωστό γιατί ο «Ελληνοκύπριος υπουργός», όπως αποκάλεσε τον κ. Κυπριανού, «δεν θα εκπροσωπήσει μόνο τους Ελληνοκυπρίους λόγω της αναγνωρισμένης ιδιότητάς του».

Ανέφερε πως δεν μπορεί να το αποδεχτεί αυτό και πρόσθεσε πως δεν έχει ακόμη απαντήσει επίσημα στην πρόσκληση, αλλά δεν μπορεί να την αποδεχτεί με τον τρόπο αυτό.

Αναφερόμενος στις επαφές του στην Τουρκία είπε πως συζήτησε το θέμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που, όπως ανέφερε, βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών από την Κύπρο και μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο κ. Ταλάτ είπε επίσης πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του σχεδίου για μεταφορά νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως δεν είχε οποιαδήποτε συνάντηση σε σχέση με τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.