11/3/10

Ο Παπανδρέου επαινεί τον Ερντογάν για το 2004

Συγκεκριμένα η εφημερίδα "Ραντικάλ" αναφέρεται στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού σε αμερικανικό Ινστιτούτο και τονίζει ότι ο κ. Παπανδρέου έστειλε σαφές μήνυμα ότι εμπιστεύεται περισσότερο την τουρκική κυβέρνηση παρά τον τουρκικό στρατό.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ» ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ


Ο τουρκικός Τύπος παρουσιάζει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου να επαινεί τον Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση που τήρησε το 2004, έναντι του σχεδίου Ανάν.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα "Ραντικάλ" αναφέρεται στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού σε αμερικανικό Ινστιτούτο και τονίζει ότι ο κ. Παπανδρέου έστειλε σαφές μήνυμα ότι εμπιστεύεται περισσότερο την τουρκική κυβέρνηση παρά τον τουρκικό στρατό.

"Ο τουρκικός στρατός επεμβαίνει περισσότερο στο νησί παρά η τουρκική κυβέρνηση, αλλά εγώ προτιμώ την παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης", είπε. Για να προσθέσει ότι για την επίτευξη προόδου στο Κυπριακό, χρειάζεται η πολιτική βούληση της Τουρκίας. Και τόνισε: "Ο Ερντογάν είχε επιδείξει πολιτική βούληση το 2004. Πιστεύω ότι μπορεί να το ξανακάμει".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν στην Αθήνα τον Απρίλιο και αναφέρθηκε στη "φιλία" Χριστόφια - Ταλάτ, λέγοντας πως, αν ο τελευταίος αφεθεί να διαπραγματευθεί, μπορεί να εξασφαλιστεί λύση σύντομα.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

5 σχόλια:

  1. Δυστηχώς ή καταλαβαίνουν τα πάντα ή απλά είναι ανίδεοι και χωρίος σχέδιο στην εξωτ.πολιτική.
    με το "δεδομένο" λοιπόν ότι ο Ερντογάν είναι ο καλός της ιστορίας γιατί δεν καταδικάζει απερίφραστα τις παραβιάσεις των τουρκ.αεροπλάνων γιατί δεν στέλνει στην πυρά τις θεωρείες περι γκρίζων ζωνων γιαί δεν λέει για το κυπριακό τίποτα?Μα είναι σοβαρα πράγματ αυτά?Μου θυμίζει τις ταινίες με τον καλό και τον καό αστυνομικό στα ανακριτικα γραφεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ? ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

    (ποντιος εκ γερμανιας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Μήπως είχα στείλει ένα σχόλιο και παράπεσε; Δεν είμαι καιεντελώς βέβαιος. Παντως τίποτα παράξενο, Ερντογάν και Παπανδρέου συμφωνούν στο νεο σχέδιο Ανάν (καισ το παλιό), στο να μηνπετάνε ελληνικά αεροσκάφη στον ελληνικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με το γνωστό δημοσίευμα της Κϋρας Αδαμ και σε πολλά 'αλλα που θα μάθουμε εν καιρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί θα έπρεπε να αλλάξει γνώμη ο ΓΑΠ από το 2004 (και από το 1998 και από παλιότερα); Επειδή δε γούσταρε ο λαός το σχέδιο Ανάν; Και λοιπόν; Αφού αυτός κυβερνάει πάση Θεού (εδώ ο καλός θεούλης μέχρι και τη βίζα του 'χάρισε').

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 5:01 μ.μ.

    Ο μεν Ομπάμα του χάρισε βίζα, η δε Μέρκελ βυζ.. :-))

    ___________________________

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ

    Άλλο "Ο Παπανδρέου επαινεί τον Ερντογάν για το 2004" (τίτλος) κι άλλο "Ο τουρκικός Τύπος παρουσιάζει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου να επαινεί..."

    Καμμία σχέση ο τίτλος με την ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.