4/3/10

Συλλήψεις Κούρδων στο Βέλγιο για συνεργασία με PKK

Συνελήφθησαν 15 άτομα σε περιοχές Κούρδων μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι σε κουρδόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο.
Η βελγική αστυνομία προχώρησε σήμερα σε μία σειρά επισταμένων ερευνών σε περιοχές Κούρδων σε όλο το Βέλγιο και συνέλαβε 15 άτομα στο πλαίσιο έρευνας για τις δραστηριότητες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν(PKK),ανακοινώθηκε από δικαστική πηγή.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο ηγετικά στελέχη του τμήματος του PKK στην Ευρώπη, ο Ζουμπεγίρ Αϊντάρ και ο Ρεμζί Καρτάλ, πρώην μέλη του τουρκικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με μία δικαστική πηγή.
Η Τουρκία εξέφρασε την ικανοποίησή της με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Αχμετ Νταβούτογλου που ανέφερε ότι παρόμοιες επιχειρήσεις έγιναν σε Ιταλία και Γαλλία.
Τον Οκτώβριο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε τον Αϊντάρ σε μία κατάσταση διακινητών ναρκωτικών που θεωρούνταν «σημαντικοί».
Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Μέλη του προσωπικού των γραφείων στο Βέλγιο κουρδόφωνου δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου Roj TV, συμπεριλαμβάνονται στους συλληφθέντες σήμερα,μεταξύ των οποίων ορισμένοι είναι δημοσιογράφοι. Δεν είναι η πρώτη φορά που το δίκτυο αυτό το οποίο δημιουργήθηκε το 1994 αποτελεί αντικείμενο επισταμένων ερευνών από την βελγική αστυνομία. Το δίκτυο μεταδίδει προγράμματα κυρίως πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου που απευθύνονται κυρίως στους Κούρδους του Κουρδιστάν και της διασποράς. Πριν από δύο χρόνια η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε μία σειρά επιχειρήσεων κατά του PKK κατά τις οποίες συνελήφθησαν 29 γυναίκες.
Τον Φεβρουάριο, το Roj TV κέρδισε μία δίκη κατά της γερμανικής κυβέρνησης που προσπάθησε να το απαγορεύσει επειδή υποστηρίζει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Το κουρδόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο έχει την έδρα του στη Δανία.
Από τα γραφεία της εισαγγελίας δεν έγινε κανένα σχόλιο για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, αλλά το πρακτορείο Belga μετέδωσε ότι έλαβαν μέρος περίπου 300 αστυνομικοί σε 25 πόλεις σε όλη την χώρα.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

5 σχόλια:

  1. Είναι αλήθεια οτι παραχώρησε το Πολεμικό Ναυτικό εκτάσεις για το τζαμί στο Σχιστό;
    Ρε πάτε καλά γαμώ τα υπουργεία σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης τουλάχιστον ένα κανάλι στο Βέλγιο, είπε ότι υπάρχουν υπόνοιες για βάσεις εκπαιδεύσεως της "τρομοκρατικής οργάνωσης PKK" σε Ελλάδα και Ιράκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένας στην Δύση, και κανένας στο Ισλάμ, δεν θέλουν Ανεξάρτητο Κουρδιστάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..συνέχεια, τουλάχιστον σε ένα Βελγικο ειδησεογραφικό web site δε μιλάει για υπόνοιες ύπαρξης, αλλά για "νέους Κούρδους που στέλνονται σε στρατόπεδα εκπαίδευσης στη Γερμανία και την Ελλάδα, αλλά και στο Ιράκ, όπου θα λάβουν εκπαίδευση πριν να αναπτυχθούν σε συγκρούσεις με τις τουρκικές δυνάμεις".
    Πηγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φτάνει που "η Τουρκία εξέφρασε την ικανοποίησή της"!!!
    Εμ βέβαια, μη την στεναχωρήσουμε κιόλας...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.