28/9/10

“Από τους εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες και πολιτικές καριέρες!”

Μετά την ετυμηγορία του αντιπροέδρου της κυβέρνηση κ. Θόδωρου Πάγκαλου ότι μία από τις αιτίες για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας είναι ότι πολιτικοί και πολίτες «όλοι μαζί φάγαμε τα λεφτά», άλλο ένα μέλος της κυβέρνησης πυροδοτεί τη δημόσια συζήτηση και αποδίδει τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και στις περιττές αγορές πανάκριβων οπλικών συστημάτων.

Την καταγγελία – παραδοχή ότι με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής στήθηκε ένα πάρτι στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών και ορισμένοι έφτιαξαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες (!) εξαπέλυσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Φλας, επισήμανε ότι «ακόμη κι αν δεν υπήρχε αυτή η οικονομική και κοινωνική κρίση, θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να την ανακαλύψουμε ακόμη και ως πρόσχημα, ως άλλοθι, για να περάσουμε δυναμικά στον εξορθολογισμό και στη μείωση των αμυντικών δαπανών».

Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι «μετά τη Δικτατορία σε όλη αυτή τη διαδρομή της μεταπολιτευτικής περιόδου, υπήρξαν μεγάλες, για τις δυνατότητες της χώρας, αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, πολλές φορές υπακούοντας, όχι απλά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας υπαρκτής απειλής που έρχεται από την Τουρκία, αλλά στο πλαίσιο κατασκευασμένων – και το τονίζω αυτό - αμυντικών αναγκών εσωτερικά στη χώρα».

Επισημαίνοντας ότι «είμαστε ευτυχώς ή δυστυχώς μια μικρή χώρα που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι «γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες» για να προσθέσει «και αυτά πρέπει να τα πούμε».

Ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε μάλιστα ότι «γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς είχε στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ανταποδοτικότητα», προκαλώντας το δημοσιογράφο που λάμβανε τη συνένετυξη να αναρωτηθεί αν ο υπουργός έχει πιει τον ορό της αλήθειας…

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, έπειτα από θητεία 12 μηνών στο Πεντάγωνο υποστήριξε ότι από τις αγορές όπλων δεν υπήρξαν μετρήσιμα οφέλη, «με αποτέλεσμα να δαπανούμε πόρους εθνικούς για κάτι, το οποίο δεν είχε ανταπόκριση επιχειρησιακή ή αμυντική».

Αναφερόμενος στο τι σχεδιάζει να πράξει από τώρα και στο μέλλον η κυβέρνηση, ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι «πρέπει να περάσουμε όχι απλά και μόνο σε νέες προσεγγίσεις γύρω από τα επιχειρησιακά θέματα, αλλά και σε λογικές αποτελεσματικότερων αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμών» και αποκάλυψε ότι η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου «πέρα από το αναγκαίο νοικοκύρεμα των λειτουργικών και αμυντικών δαπανών» προσπαθεί να εκριζώσει την αντίληψη «που παγιώθηκε και δυστυχώς επιβάρυνε τον προϋπολογισμό και τον ελληνικό λαό με δυσβάστακτα βάρη».

Είναι χαρακτηριστικό, τέλος, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «ξεκαθάρισμα»…

12 σχόλια:

  1. Οι άνθρωποι είναι ξυλοσχίστες. Τεχνιέντως μπερδεύουν τις βούρτσες με τις....οδοντόκρεμες. Τί σχέση έχουν οι εξοπλισμοί με τα λαδώματα και τις προμήθειες των λαμογίων πολιτικάντηδων και των λαδοπόντικων κολλητών τους; Εάν ο λαός είχε νιονιό θα τους έστελνε στον αγύριστο, τους αχρείους που το ένα το χρέωναν δύο. Αλλά που μυαλό. Πολύ φοβάμαι ότι θα τους λουστούμε πάλι τέτοιοι που είμαστε και μετά θα μας φταίνε οι αμερικάνοι ή αόρατοι εξωγήϊνοι.

    Γιώργος Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άς πάει ο Κος. Μπεγλίτης με ένα τυφέκιο LEE ENFIELD των 0,303 ιντσών (δεν χρειάζεται να πάρει ένα G3 μιά και ίσως να το θεωρεί άχρηστο και περιττό μια και είναι πιό καινούργιο) να φυλάξει Θερμοπύλες στο Φαρμακονήσι όταν κάνουν επισκέψεις τα F-16C/D της Τουρκικής ΠΑ, και κόβουν βόλτες απέξω οι πυραυλοφόρες φρεγάτες ΜΕΚΟ και κορβέτες MILGEM του Τουρκικού ΠΝ. Ίσως τότε αισθανθεί έναν βαθμό προσωπικής ανησυχητικής μοναξιάς εν τη απουσία σύγχρονων μαχητικών Α/Φ της Ελληνικής ΠΑ, και σύγχρονων σκαφών επιφανείας του Ελληνικού ΠΝ στην ίδια περιοχή.

    Ποιός ξέρει, ίσως ο Κος. Μπεγλίτης με το LEE ENFIELD και κάποια ψαρόβαρκα με ή χωρίς εξωλέμβιο, να μπορέσει να διασφαλίσει της Ελληνική αποκλειστική οικονομική ζώνη στο Αιγαίο όταν οι γείτονες προχωρήσουν με την καταπάτηση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και το καινούργιο κλέψιμο του Ελληνικού πορτοφολιού.

    Λάμπρος Ε.Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
    28-9-2010, τοπική ώρα 18:20 - ώρα Ελλάδος 01:20, 29-9-2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν λες αυτό που όλοι οι Έλληνες ξέρουμε, ότι δηλαδή φαγώθηκαν δισεκατομμύρια δημόσιου χρήματος στον συγκεκριμένο τομέα και δεν δίνεις τα στοιχεία που έχεις στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω, ή δεν συστήνεις Ανεξάρτητη Επιτροπή όπως υπάρχουν αλλού στον κόσμο, τότε είσαι κι εσύ μέγα λαμόγιο κύριε Μπεγλίτη !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουν ονόματα εκείνοι που φάγανε,εχουν ονόματα τρανταχτά.Ας τους συνοδεύσει κάποιος ως το εκτελεστικό απόσπασμα,ας τους δημεύσουν τις περιουσίες όσες εντοπιστούν στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.Τί κάνει νιαου νιάου στα κεραμίδια?ΠΌΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ,ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΕΙΑ?ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΝ ΠΡΙΝ?ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΩΑ,Ε!!!ΖΩΩΩΩΑΑΑΑΑ Καλά τα λές Γιωργο από το Αιγάλεω.Το μυαλό μου τρέχει στο Παρίσι και σε κάτι ξενοδοχεία πολυτελείας στην Ελούντα ....Να τους λουστείτε,εγώ δεν τους ξαναψηφίζω.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου,όπου ο ΦΠΑ είναι 11 και οχι 23%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι όλοι γνωριζόμαστε αλλά αυτοί που έφαγαν τις μίζες συνεχίζουν να καλοπερνάνε και εμείς οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να πληρώνουμε και να δυστυχούμε.

    Θείος μου, όταν ήταν δήμαρχος πριν από αρκετά χρόνια, είπε σε ξαδέρφη μου που πήγε για να του ζητήσει διορισμό: "Εσένα η οικογένειά σου έχει χωράφια και δεν πεινάτε, ενώ εδώ έχω παιδιά που τρώνε στο σισσίτιο της Εκκλησίας."

    Περιττό να αναφέρω ότι δεν τον στήριξε ξανά κανένα κόμμα...

    Τέτοιοι είμαστε: αν δεν φας όταν μπορείς, θα σε πούνε και μαλάκα...

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τους λουστείτε,εγώ δεν τους ξαναψηφίζω.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου,όπου ο ΦΠΑ είναι 11 και οχι 23%).

    @ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΩ ΕΓΩ . ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ? ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ? ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΦΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ Η ΦΩΤΙΣΗ ?


    ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι όλοι τους πολιτικά σούργελα!

    Αν αναλύσουμε τι ακριβώς λέει ο Μπεγλίτης, θα πρέπει στήσουμε εκτελεστικά αποσπάσματα σε 24ωρη βάρδια.
    Μας λέει λοιπόν τα εξής πολύ ενδιαφέροντα, μέσα στην ανοησία του :
    - Οι εξοπλισμοί ήταν πολύ περισσότεροι απ' όσους χρειαζόμασταν ως χώρα.
    - Φτιάχτηκαν περιουσίες και πολιτικές καριέρες.

    Πρώτα συμπεράσματα :

    - Αν, λέω αν, αφαιρέσουμε από τα κόστη, τις περιουσίες και τις πολιτκές καριέρες, τότε, το συνολικό κόστος θα ήταν πολύ χαμηλώτερο, σε επίπεδο που θα το αντέχαμε άνετα ως χώρα.
    - Αν, οι περιουσίες και οι πολιτικές καριέρες που φτιάχτηκαν, ξοδεύονταν πάλι σε εξοπλισμούς, η Ελλάδα θα ήταν ήδη αστακός. Εννοείται, με σχέδιο κ.λ.π., μην επεκταθώ.

    Πέφτει στην πρώτη λούμπα μόνος του ο ηλίθιος.

    Παρακάτω. γίνεται προκλητικός σε ύψιστο βαθμό.
    Λέει ότι, εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, ήρθε η ώρα να μειώσουμε τις εξοπλιστικές δαπάνες. Δηλαδή μας λέει τα εξής :
    - Δεν έχουμε καμμία όρεξη να εξαλείψουμε τα λαμόγια από τις διαδικασίες των εξοπλισμών, ώστε με τα λεφτά που θα απομείνουν να μπορούμε να εξοπλιζόμαστε όπως τώρα, χωρίς τους μεσάζοντες.
    - Τούτου δοθέντος, επειδή οι περιουσίες και οι πολιτικές καριέρες, πρέπει να συνεχίσουν να φτιάχνονται, και επειδή τα λεφτά δεν επαρκούν και γιά εξοπλισμούς και γιά περιουσίες, θα μειώσουμε τις δαπάνες γιά εξοπλισμούς.

    ΟΥΣΤ απάτριδα καθίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΗΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑ. ΣΤΗΣΤΕ ΤΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΡΕ, ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ.

    ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΒΟΥΛΟΥΣ, ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ, ΠΑΙΔΟΒΟΥΒΑΛΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε, πάτε καλά; Βγαίνει ένας πολιτικός και λέει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια αλήθεια και αντί να πείτε μπράβο του τη λέτε και απο πάνω;
    Και μην αρχίσετε ότι τα αυτονόητα λέει και άρα γιατί να τον επαινέσουμε. Γιατί όταν σε μια χώρα τα τελευταία 30-40 χρόνια κανείς δεν τολμάει να πει τα..."αυτονόητα" (κανείς απο τους κυβερνώντες γιατί όταν είσαι αντιπολίτευση η γλώσσα πάει ροδάνι) ε, τότε αυτόν που τολμάει δεν είναι και πολύ έξυπνο να τον βρίζεις. Θα αγανακτήσει κι αυτός και θα κάνουμε άλλα 40 χρόνια να ακούσουμε κάτι σοβαρό από πολιτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπεγλιτη μερικοι εχουμε ξυπνησει δεν τσιμπαμε πια.....
    Θελεις να κοψεις δαπανες εξοπλισμου για να καταστησεις τη χωρα ακομα πιο ανισχυρη την ιδια ωρα που η Τουρκια ενισχυεται ολοενα και περισσοτερο σε αυτον τον τομεα.
    Γιατι αυτες τις καταστροφικες εντολες εχετε παρει κι εσυ και ο ΓΑΠ απο τα αφεντικα σας.
    Και σαν προσχημα χρησιμοποιεις το γεγονος οτι πολλοι πλουτισαν λογω της κουρσας των εξοπλισμων.
    Με την ιδια λογικη, επειδη στο χωρο της υγειας παιζει πολυ μαυρο χρημα απο την αγορα φαρμακων, να σταματησουν τα νοσοκομεια να αγοραζουν φαρμακα και να πεθανουν οι ασθενεις, για να μην υπαρχουν μιζες.
    Ωραια λογικη, αλλα ειπαμε δεν τσιμπαμε πλεον......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Μπεγλιτης λεει αληθειες, στο στρατο τα παντα υπερκοστολογουνταν, σιγουρα εχουμε αγορασει αχρηστα οπλα (πιεζομενοι και πο τους καλους μας συμμαχους), χριεαζεται εξορθολογισμος των δαπανων που ισως φερει και μειωση, αλλα πολυ φοβουμαι οτι τις αληθειες αυτες τις λεει εκ του πονηρου.
    Για να δικαιολογηθει η σταδιακη μειωση των εξοπλισμων που μαθηματικα θα μας οδηγησει στις αγκαλες της Τουρκιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.