30/9/10

Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Σ.Α. και του ΕΔΑΔ για την Κύπρο.

Το σύνολο του τουρκικού Τύπου από τις πρωινές ώρες αναφέρεται στις βαριές κατηγορίες που υιοθέτησε η αμερικανική βουλή των Αντιπροσώπων σε βάρος της Τουρκίας.
Με την απόφαση η Τουρκία καλείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Σ.Α. και του ΕΔΑΔ για την Κύπρο, να σταματήσει αμέσως η κατεδάφιση θρησκευτικών μνημείων, να σταματήσουν οι παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές,
να δοθεί τέλος στο παράνομο εμπόριο εικόνων, να αναζητηθούν όλα τα χαμένα έργα τέχνης και να επισκευαστούν, να οικοδομηθούν όλοι οι ιστορικοί χώροι που έχουν καταστραφεί, να δοθεί αμέσως τέλος στους θρησκευτικούς περιορισμούς που υφίστανται οι Ελληνοκύπριοι.

Με την απόφαση καλείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ και το υπουργείο Εξωτερικών να κάνουν πρακτικά βήματα. Παράλληλα καλούνται οι χώρες μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφάλειας να απαγορεύσουν τη διακίνηση κλεμμένων έργων τέχνης από την Κύπρο και να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση της Άγκυρας.

Ανεπίσημα κατηγορείται η πρόεδρος της Αμερικανικής βουλής Νάνσι Πελόσι ότι εφάρμοσε διαδικασία εξπρές για ψήφιση της πρότασης.

Όπως έγινε γνωστό η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον θα στείλει επιστολή στην Πελόσι με την οποία θα εκφράζει τη δυσαρέσκεια της τουρκικής κυβέρνησης. Η πρεσβεία είχε καταβάλει προσπάθειες για αποτροπή ψήφισης της πρότασης. Η ψήφιση του νόμου θα αποτελέσει πλήγμα στις σχέσεις των δύο χωρών δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Τουρκο-αμερικανικών συλλόγων, σημειώνοντας ότι προσπαθούν να εντοπίσουν ποιοι βουλευτές ψήφισαν.

Η απόφαση δεν είναι δεσμευτική όμως εκφράζει τη βούληση του αμερικανικού κογκρέσου για την επιβολή μέτρων και ποινών σε βάρος της Τουρκίας, καταλογίζοντας την ευθύνη στην Άγκυρα για όσα συμβαίνουν με την πολιτιστική κληρονομιά στα κατεχόμενα.
http://astra.mywebreview.com

5 σχόλια:

  1. ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλείται, αλλά αν δεν τον κάνει, τι;
    Βαρέθηκα να ακούω το ίδιο τροπάριο 36 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 11:03 μ.μ.
    -----------------
    Ο τζιμης αν και θα μπορούσε -πληρώνοντας ένα ποσό- να αποφύγει τον στρατό ως απόδημος, όχι μόνο πήγε κανονικότατα σε πλήρη θητεία, αλλά ζήτησε εθελοντικά να πάει και ΕΛΔΥΚ.
    Το ότι δεν πήγε δεν φταίει αυτός, αλλά το σύστημα της στρατολογίας που έπαιρνε μόνο από συγκεκριμένες ΕΣΣΟ...
    Όταν κάποιος από τους διοικητές του είδε στην καρτέλα του ότι θα μπορούσε και να μην είχε πάει φαντάρος, τον έστειλε στον ...γιατρό για εξέταση !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 30 Σεπτεμβρίου 2010 11:28 μ.μ.

    Όχι, δεν θέλουμε αυτή την "Ελλάς". Θέλουμε την ΕΛΛΑΔΑ, στην οποία οι Έλληνες θα ξέρουν στοιχειωδώς γραμματική.

    ΥΓ: Βγάλε το κράνος, είναι ζέστη ακόμη, και άνοιξε καμιά γραμματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.