29/9/10

Ο Μεντβέντεφ «καθάρισε» τον σύμμαχο του Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήρε τον ρόλο του Γιούρι Λουζκόφ στην αναδόμηση της Μόσχας, επισήμανε, ωστόσο, ότι ήταν «υφιστάμενος» του προέδρου...

Της Ντίας Ζάβρα
Στην καθαίρεση του δημάρχου της Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ, προέβη χθες ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, βάζοντας τέλος στην αναπάντεχη(;) διαμάχη που είχε ξεσπάσει, όχι όμως και στη μάχη εξουσίας που μαίνεται στο Κρεμλίνο. «Ως πρόεδρος της Ρωσίας, έχασα την εμπιστοσύνη μου στον δήμαρχο της Μόσχας», δήλωσε από τη Σαγκάη ο Μεντβέντεφ, «απολύοντας» τον επί 18 έτη δήμαρχο της Μόσχας, έναν άνθρωπο που κάποτε θεωρείτο ο μελλοντικός πρόεδρος της Ρωσίας, έναν σύμμαχο του Πούτιν. Σε μία προφανή επίδειξη ισχύος, ένα χρόνο πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές και δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία...

«Εγώ αποφασίζω ποιος διοικεί τη Μόσχα», τόνισε ο Μεντβέντεφ, αποστέλλοντας ένα μήνυμα προς τον -όπως πολλοί πίστευαν άτρωτο- Λουζκόφ, αλλά και σε όλους όσοι τον θεωρούν? υποχείριο του Πούτιν. Το μήνυμα, όμως, μάλλον δεν έγινε σαφές... Και μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος να αναδείχτηκε νικητής στη μάχη με τον Λουζκόφ, δεν είναι βέβαιο, ωστόσο, εάν κέρδισε τον «πόλεμο».

Διότι, προσωρινά χρέη δημάρχου αναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος Βλαντιμίρ Ρεσίν, πιστός σύμμαχος του Λουζκόφ? Διότι, πολλοί αμφισβητούν το κατά πόσο η αποπομπή του Λουζκόφ ήταν αποκλειστικά απόφαση του προέδρου. «Το γεγονός ότι δεν υπήρξε ένας επιφανής αντικαταστάτης δείχνει ότι η κατάσταση αυτή επιβλήθηκε στον Μεντβέντεφ», υποστηρίζει ο στρατηγικός αναλυτής Κρις Γουίφερ, «αναμφίβολα ο Λουζκόφ αποπέμφθηκε ύστερα από κοινή απόφαση του... ντουέτου», δήλωσε στον αέρα ο αρχισυντάκτης του ραδιοφωνικού σταθμού Ekho Moskvy, Αλεξέι Βενεντίκτοφ.

Ο Βλ. Πούτιν
Ποια θέση τήρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε αυτή τη διαμάχη; Ο Ρώσος πρωθυπουργός εξήρε τον ρόλο του Λουζκόφ στην ανάπτυξη της Μόσχας, επισήμανε, ωστόσο, ότι ήταν «υφιστάμενος» του προέδρου, υπαινισσόμενος ότι ο δήμαρχος της Μόσχας παρεκτράπηκε ασκώντας κριτική στον Μεντβέντεφ. Και σε μία σαφή ένδειξη (αν όχι απόδειξη) ότι παραμένει ο ισχυρός άνδρας στη Μόσχα, ο Πούτιν εξέφρασε την επιθυμία να έχει λόγο στην επιλογή του επόμενου δημάρχου της ρωσικής πρωτεύουσας. Οι «μνηστήρες», άλλωστε, είναι δικοί του άνθρωποι -από τον επιτελάρχη του, Σεργκέι Σομπιανίν, και τον κοινοβουλευτικό του σύμμαχο, Σεργκέι Σοϊγκού, έως τον άλλοτε συνεργάτη του στην KGB και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Σεργκέι Ιβανόφ.

Ηταν, λοιπόν, η... ματαιοδοξία του Λουζκόφ ή μήπως η... απειθαρχία του στους κανόνες του «παιχνιδιού» της εξουσίας που τον οδήγησε στην καθαίρεση; Ο πρώην δήμαρχος, πάντως, δηλώνει ότι έπεσε θύμα «συκοφαντίας» ώστε να τεθεί εκτός πολιτικής σκηνής και κατηγορεί το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας ότι τον εγκατέλειψε...
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

3 σχόλια:

  1. Το πλήρες όνομα του νεου δημάρχου της Μοσχας είναι Βλαντιμίρ Ρεσιν Ιοσιφοβιτς(πατρώνυμο) ή αλλιως Β.Ρεσιν του Ιοσήφ. Ο περιούσιος λαος είναι πανισχυρός (απο την εποχη του Λενιν ακόμα) και στην Ρωσία. Εβγαλαν το Ρωσο και έβαλαν τον Εβραίο. Τυχαίο; Δε νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η υστερία είναι ψυχολοπαθολογικό ζήτημα. Όταν εκτείνεται στην πολιτική γίνεται ακρως επικίνδυνη. Αυτό τουλάχιστον δείχνει ο υστερικός αντισιωνισμός/αντιεβραϊσμος του Χίτλέρ και η αντίστροφη αλλά όχι λιγότερο κινδυνώδης υστερία της κυρίαρχης σήμερα εβραϊκής/σιωνιστικής άποψης στο Ισραηλ και εκτός των συνόρων του κράτους. Επαναλαμβάνω σε βαθμό πλήξης ότι οι αποδιοπομπαιοι τραγοι, από τους Ναίτες Ιππότες έως τους κομμουνιστές ή τους εβραίους, επέτρεπαν στους ιθύνοντες να διασκεδάζουν αφάνταστα και να απολαμβάνουν τα κέρδη τους. Θυμίζω: οι Ναίτες, πρωτοι Τραπεζιτες στην Ευρωπη, σφαγιάσθηκαν μόνο και μόνο για να τους πάρει τα λεφτά ο βασιλιάς της Γαλλίας και να απαλλαχθεί ο Πάπας Κλήμης από την επιρροή τους. Τα πογκρόμ στην Ισπανία είχαν αιτία την εθνική ομογενοποίηση της χώρας αλλά και την ριζική απόσβεση των χρεών της Ισαβέλλας στους πλούσιους Εβραίους-δεν ήταν όλοι οι Εβραίοι πλούσιοι, κλπκλπ.
    Ε'ιναι αφελές να βλεπουμε στη Ρωσία (χώρα τωνπρώτων πογκρόμ)δάκτυλο εβραϊκό στην αλλαγή Δημαρχου της Μόσχας. Μάχη για την εξουσία είναι πιο λογικό. Αν και για πράγματα που ξέρουμε μόνο επιδερμικά καλύτερα είναι να περιμένουμε για να κρινουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δακτυλος Εβραικος δεν ειναι σιγουρα.
    Δακτυλος Πουτιν-ικος ειναι 100%
    Μονο οσοι ειναι στο παρασκηνιο, με ελεγχομενες εξουσιες απο το διδυμο Πουτιν-Μεντβεντεφ (που κακα τα ψεματα δρα σαν ενα σωμα), θα κατεχει τετοιες θεσεις στη Ρωσια απο εδω και περα.
    Αντιδημοκρατικο μεν, πληρως αποτελεσματικο για τη στρατηγικη Πουτιν-Μεντβεντεφ ισχυροποιησης της θεσης της Ρωσιας δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.