30/9/10

Το νέο βιβλίο του Τάσου Κοντογιαννίδη στην Καβάλα


Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 στις 19:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Τάσου Κοντογιαννίδη «Αργοναύτες του Έρωτα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Άγκυρα».
Θα μιλήσουν, ο Σάββας Εμινίδης βουλευτής, ο Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος τ. βουλευτής, ο γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών Σάββας Καλεντερίδης και ο συγγραφέας.
Το βιβλίο στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ξεκινά από τη Γερμανία με τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων του Κώστα (από τη Δράμα) και της Εμινέ (από τον Πόντο) και πορεύεται μέσα από συγκρούσεις των διαφορετικών ηθών, εθίμων και θρησκειών. Έχουμε από τη μια την άρνηση των γονέων του Κώστα που πηγάζει από τον πόνο που άφησε στις ψυχές τους η γενοκτονία και από την άλλη την αρρωστημένη ακραία ιδεολογία των γκρίζων λύκων στην οικογένεια του κοριτσιού. Οι δυο ερωτευμένοι καταφεύγουν τότε στον Πόντο, όπου καταφθάνει και ο πατέρας του Κώστα, Σταύρος, μετά τις απειλές του γιου του ότι θ’ αυτοκτονήσει, αν δεν γίνει ο γάμος... Η μοίρα, όμως, αλλάζει το παιχνίδι, όταν στην πλατεία του χωριού που γεννήθηκε ο Σταύρος, ένας Τούρκος τον οδηγεί μπροστά στην αδελφή του, την οποία είχε χάσει το ’22 και θεωρούσε νεκρή και της άναβε το καντήλι!... Κι ενώ ο θάνατος, που συμμάχησε με τον «Γκρίζο Λύκο» αδελφό της Εμινέ, παραμονεύει για να κόψει το νήμα της ζωής της και του παιδιού που κυοφορεί, μεσολαβούν συγκλονιστικά γεγονότα που κόβουν την ανάσα…
Στο βιβλίο του ο Τ. Κοντογιαννίδης αφήνει να ξετυλιχτούν τα γεγονότα αβίαστα μέσα από τα ήθη κι έθιμα των δύο λαών και στο τέλος, ο από μηχανής Θεός φέρνει τη λύτρωση κι ο έρωτας ξαναπαίρνει στα φτερά του, τους δυο ερωτευμένους!

3 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία στο φίλο και συνάδελφο Τάσο Κοντογιαννίδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή επιτυχία. Το βιβλίο αξίζει να διαβαστεί από όλους τους Ελληνες. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όπου βλέπετε βιβλία με φερετζέδες και μιναρέδες να μην τα πιάνετε στα χέρια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.