30/9/10

Τουρκία - Δημοσίευμα για αμερικανική βάση στο Β. Ιράκ



Οι ΗΠΑ εγκρίνουν τη δημιουργία προσωρινής τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Βόρειο Ιράκ, αλλά σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με έγκριση της κυβέρνησης της Βαγδάτης, που πρόκειται να σχηματιστεί, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα “Ραντικάλ”

Σύμφωνα με το άρθρο του Μουράτ Γιετκίν, αμερικανική πηγή απαντώντας σε ερώτημα του ίδιου, ανέφερε ότι “οι ΗΠΑ στηρίζουν την ιδέα περί λήψης μέτρων εκ μέρους της Τουρκίας στο έδαφος του Ιράκ, στο πλαίσιο του δικαιώματος άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής στρατιωτικής βάσης.

Ωστόσο οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι, στο πλαίσιο του σεβασμού προς την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μετά από έγκριση της κυβέρνησης της Βαγδάτης”.
Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ στρατηγός Λοϊντ Ώστιν, στις συναντήσεις που είχε στις 28 Σεπτεμβρίου στην 'Αγκυρα με τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Ισίκ Κοσάνερ και τον υπουργό εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάϊ “είχε συζητήσει και το θέμα της πρόσθετης στήριξης της Τουρκίας στη μάχη της εναντίον του ΡΚΚ”.

Προσθέτει μάλιστα ότι ο Αταλάϊ μετά τη συνάντηση του με τον αμερικανό στρατηγό είχε δηλώσει πως “η δυστοκία που υπάρχει ως προς το σχηματισμό κυβέρνησης στο Ιράκ συνιστά εμπόδιο για τη μάχη μας εναντίον του ΡΚΚ”.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται ο αρθρογράφος, ο τούρκος υπουργός εννοούσε την έγκριση που ζητείται από τη Βαγδάτη για τα μέτρα που επιθυμεί να λάβει η 'Αγκυρα.
Ο αρθρογράφος σημειώνει επίσης ότι ο διοικητής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν, τις τελευταίες δύο εβδομάδες πραγματοποίησε επαφές αρχικά στο Ιράκ και στη συνέχεια στις ΗΠΑ.
express.

4 σχόλια:

  1. Ο τίτλος είναι αναντίστοιχος με το περιεχόμενο της είδησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως ηταν αναμενομενο λοιπον, οι Αμερικανοι και Ισραηλινοι εκδικουνται την Τουρκια! Το ανεξαρτητο Κουρδισταν ειναι προ των θυρων, με τις ευλογιες CIA και Mossad. Η Τουρκια διαλυεται σε λιγους μηνες.

    Οι Αμερικανοι στηνουν παγιδα στην Τουρκια, ωστε να μπει στο Ιρακ και να παγιδευτει εκει ,οπως οι ιδιοι οι Αμερικανοι στο Αφγανισταν.

    Περισσοτερα στα

    1)palimexroniamekairous.blogspot.com


    2)zometinelpidakapoiosnadialiseitintoyrkiafοuegomporomonotidikimupatridanadialiso.blogspost.com

    3)magiatiidikimoyxorabuliazeiafoytodikomukommaeinaitosokalo.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΌ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΑΥΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.