29/9/10

Ο υπ. Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ανακοίνωσε τους αντιπεριφερειάρχες


Γιώργος Δακής
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Με γνώση, ευθύνη και ευαισθησία για τον τόπο μας πορευόμαστε προς τις περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.
Στοχεύουμε στη δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας.
Επίκεντρο της δράσης μας ο άνθρωπος.
Το όραμά μας γίνεται πράξη, γίνεται δημιουργία, δίνει νέα προοπτική στον τόπο μας.
Η διάθεση για δουλειά δεδομένη και η δύναμη υπαρκτή, με μετρήσιμα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα πορεία μας στην Αυτοδιοίκηση.
Η παράταξή μας, «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία», γεννιέται μέσα από τους πολίτες, υπηρετεί τους πολίτες, αγωνίζεται για τους πολίτες.
Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνω σήμερα τους υποψήφιους τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες.
Άξια στελέχη της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών με δράση, έργο και απτά αποτελέσματα του καθένα, στο χώρο ευθύνης του.
Είναι επιλογές που σηματοδοτούν τη μεγάλη κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και πρόοδο της Περιφέρειας μας με συνέχεια, συνέπεια, όραμα και συγκεκριμένο σχέδιο για καλύτερες μέρες.

Γεώργιος Δασταμάνης
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών
Γεννήθηκε το 1957 στο Μικρολίβαδο Γρεβενών.
Είναι μόνιμος κάτοικος Γρεβενών.
Παντρεμένος με τη Δήμητρα Ράδη, Φαρμακοποιό, πατέρας δύο παιδιών.
Σπούδασε ιατρική στη Μπολόνια Ιταλίας.
Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως ιατρός οπλίτης.
Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Αγροτικό ιατρείο Κηπουρείου Γρεβενών.
Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της ακτινοδιαγνωστικής και από το 1996 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών ως ειδικός ιατρός Ακτινολόγος με το βαθμό του Διευθυντή.
Διετέλεσε:
- Αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος για δύο τετραετίες (1998-2002 και 2002-2006).
- Υπεύθυνος των παιδικών ποδοσφαιρικών τμημάτων του «ΠΥΡΣΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» 2000-2001.
- Μέλος του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ» το 2007-2008 και το 2008-2009 όπου και προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του ως ιατρός.
- Αιρετό μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών 1991 και 1992.
- Αιρετός γραμματέας επιστημονικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών 2000 και 2001.
- Αιρετός εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών 2005 και 2006.
- Εκπαιδευτής στα ΤΕΕ (Σχολή Νοσοκόμων) Γρεβενών 1996-1997, 1998-1999 και 1999-2000.

Σαββόπουλος Δημήτριος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
Γεννήθηκε το 1966 στο Καλοχώρι Καστοριάς όπου και μεγάλωσε. Απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Εποχιακά εργάστηκε ως Γεωπόνος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, στον ΕΛΓΑ Κοζάνης και στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καστοριάς από το 1996-2004.
Παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Μιχαηλίδου Σουμέλα και πατέρας δυο παιδιών του Βαγγέλη και του Κυριάκου ηλικίας 11 και 9 χρονών αντίστοιχα .
Η μεγάλη του αγάπη από μικρό παιδί ήταν ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο. Διετέλεσε ποδοσφαιριστής στο Καλοχώρι Καστοριάς, στην Αστραπή Μεσοποταμίας, στην Αναγέννηση Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης και στην ΠΑΕ Καστοριάς .
Υπηρέτησε τη Στρατιωτική θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός. Εργάζεται στο Δήμο Μεσοποταμίας ως Γεωπόνος από το 2004.
Διετέλεσε:
- Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Καλοχωρίου 1995-1998
- Δημοτικός Σύμβουλος (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου) στο δήμο Μεσοποταμίας από το 2003 μέχρι το 2004
- Νομαρχιακός Σύμβουλος από το 2007 μέχρι και σήμερα.
- Αντινομάρχης Καστοριάς το 2008
- Εντεταλμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος υπεύθυνος αγροτικών θεμάτων και Γραμματέας Νομαρχιακού Συμβουλίου 2009-2010
- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γεωπόνων Νομού Καστοριάς από το 1996 μέχρι και σήμερα.
- Μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων Δήμων και Κοινοτήτων 2007-2010.

Γιάννης Σόκουτης
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης
Είναι εκπαιδευτικός – δάσκαλος.
Παντρεμένος με την δασκάλα Άννα Κακούλη, έχουν δύο παιδιά την Εύα, χημικό μηχανικό και τον Ιπποκράτη, δασολόγο.
Διετέλεσε Αντινομάρχης Κοζάνης την τετραετία 2007-2010,
Δήμαρχος Βελβεντού για δύο τετραετίες 1995-1998 και 1999 -2002, δημοτικός σύμβουλος Βελβεντού την τετραετία 1991-1994.
Επίσης Γραμματέας της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης (1999-2002) και Αντιπρόεδρος της ΑΝΚO Α.Ε. (2000-2002).
Υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός.
Έχει έντονη κοινωνική δράση με συμμετοχή σε συλλόγους και σωματεία, Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Βελβεντού, Γραμματέας Μορφωτικού Oμίλου Βελβεντού, μέλος ΔΣ της ΕΚΑΣΔΥΜ και της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας.
Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον τοπικό και βορειοελλαδικό τύπο και έχει τιμηθεί με τιμητικές διακρίσεις από τον ΣΕΓΑΣ (με χρυσό μετάλλιο),από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, από την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, από την Ε.Π.Σ. Κοζάνης, από το Σύλλογο Αγίας Κυριακής Νυρεμβέργης, από την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, από την Ιερά Μητρόπολη Ελλασσώνος και από πολλούς φορείς και συλλόγους.

Δημήτριος Ηλιάδης
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας
Ο Δημήτριος Ηλιάδης του Ιωάννη και της Μάρθας, το γένος Καραγκιοζίδη, γεννήθηκε το 1954 στο Νέο Καύκασο του Νομού Φλώρινας.
Τελειώνοντας τις σπουδές και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις διορίστηκε ως οικονομικός υπάλληλος στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Φλώρινας. Σήμερα έχει το βαθμό Προϊσταμένου γραφείου ρευστοποίησης και συναλλαγών του ίδιου υποκαταστήματος.
Για πολλά χρόνια ήταν ενεργό μέλος των πολιτιστικών δρώμενων του νομού, όπως της «Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας», του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», της «Λέσχης Πολιτισμού», του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Επίσης, υπήρξε ποδοσφαιριστής της ομάδας της Φλώρινας, στη συνέχεια διαιτητής ποδοσφαίρου της Α΄ Εθνικής κατηγορίας και έπειτα πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Φλώρινας. Σήμερα είναι παρατηρητής και εκπαιδευτής διαιτησίας ποδοσφαίρου στις εθνικές κατηγορίες.
Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση το 1994, όταν εξελέγη Πρόεδρος του Συμβουλίου περιοχής της Α΄ Εδαφικής Περιφέρειας Φλώρινας. Το 1998 εξελέγη Δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Κάτω Κλεινών, αξίωμα το οποίο ανανέωσε και στις εκλογές του 2002 καθώς και του 2006.
Ταυτόχρονα, από το 1999 έως το 2002 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Φλώρινας, από το 2003 έως το 2006 απλό μέλος και από το 2007 έως σήμερα είναι Πρόεδρός της.
Στη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος συμμετείχε σε επιτροπές της Περιφερειακής διοίκησης, όπως Περιφερειακό Συμβούλιο, Επιτροπή Παρακολούθησης, Επιτροπή Θησέα, Επιτροπή Τοπικού Πόρου καθώς και στην Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. (Διαχείριση απορριμμάτων Δυτ. Μακεδονίας) από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Φλώρινας (ΑΝ.ΦΛΩ.) και ιδρυτικό μέλος αυτής.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της δωδεκαετούς θητείας του είχε ενεργό συμμετοχή σε όλα τα θέματα- αναπτυξιακά και κοινωνικά- που αφορούσαν το νομό της Φλώρινας.
Ζει μόνιμα στη Φλώρινα και είναι παντρεμένος με τη Δάφνη Παπαδοπούλου, δασκάλα, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες, τη Μάρθα, καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας, και την Ελευθερία, φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Έχοντας τη συμμαχία των πολιτών, η μάχη των επερχόμενων εκλογών μας προσδίδει αισιοδοξία και πίστη για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

3 σχόλια:

  1. Άσχετο με το θέμα, αλλά δεν υπάρχει εμαιλ στο ινφογνόμων, οπότε:

    Φαντάζομαι, θα γνωρίζετε ότι η τουρκικη σημαία προέρχεται από το φεγγάρι, σύμβολο του Βυζαντίου (στα κλασσικά χρόνια) και το αστέρι, σύμβολο της ασπίλου σύλληψης του Χριστού ( Κων/πολη)

    Ε, το παραδέχονται και οι ίδοι:

    Historical facts:
    "Red has been prominent in Turkish flags for 700 years. The star and crescent are Muslim symbols, but also have a long pre-Islamic past in Asia Minor. The basic form of the national flag was apparently established in 1793 under Ottoman Sultan Selim III, when the green flags used by the navy were changed to red and a white crescent and multi-pointed star were added. The five-pointed star dates from approximately 1844. Except for the issuance of design specifications, no change was made when the Ottoman Empire became the Republic of Turkey and the Caliphate (religious authority) was terminated by Ataturk. Many traditions explain the star and crescent symbol. It is known that Diana (Artemis) was the patron goddess of Byzantium and that her symbol was a moon. In 330, the Emperor Constantine rededicated the city - which he called Constantinople (today's Istanbul) - to the Virgin Mary, whose star symbol was superimposed over the crescent. In 1453 Constantinople (Istanbul) was captured by the Ottoman Turks and renamed Istanbul, but its new rulers may have adopted the existing emblem for their own use"

    http://www.allaboutturkey.com/flag.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ημισελινο και το αστερι: Προέρχεται αυτο το συμβολο απο το περισταικο κατα το οποιο ο Φιλιππος ο πατερας του Μεγαλου Αλεξανδρου εξεστρατευσε εναντιων της πολης του Βυζαντίου ,ουτως ωστε να προετοιμασει το εδαφος για την μεγαλη εκστρατεια στην ΑΣΙΑ. Τη νυχτα ομως κατα τη διαρκεια της οποιας πραγματοποίησε την επιχείρηση εναντιων του Βυζαντιου ο Φιλιππος, λαμπερο φως παρουσιάσθηκε στον ουρανό και φανέρωσε τις κινήσεις των Μακεδόνων, με αποτέλεσμα ο αιφνιδιασμός να αποτυχει ,όπως και η επιχειρηση ολοκληρη. Υστερα απο αυτο η ημισέλινος και το αστερι συμβολα της θεας Εκάτης , εγιναν και συμβολα της πόλης του Βυζαντιου, οπου επιβίωνουν και μεχρι τις μέρες μας, ως συμβολο μουσουλμανοκο πλέον. Αλλη μια αποδειξη οτι οι Τουρκοι δεν έχουν τιποτα δικό τους. Ειναι αγριοι κατακτητές και τιποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπράβο φίλε η επισήμανσή σου ήταν πολύ καίρια σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.