20/12/11

Αδιανόητο: το ΓΕΕΘΑ συζητά “στρατιωτική συνεργασία” με τα Σκόπια ;;; !!!

Και επίσημη φωτογραφία στο site του ΓΕΕΘΑ
Το διαβάσαμε και δεν το πιστεύαμε, μέχρι να μπούμε στο επίσημο site του ΓΓΕΘΑ:
Ανακοινώνεται ότι, από 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2011, διμελής στρατιωτική αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, με επικεφαλής τον Διευθυντή Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας, επισκέφθηκε το ΓΕΕΘΑ, με σκοπό τη συζήτηση και υπογραφή του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ), έτους 2012 μεταξύ των δύο χωρών.

Η είδηση πέρασε ντουκου φυσικά , μέχρι να την αποκαλύψει η μπλογκόσφαιρα.
Πότε συνέβη αυτό; Δύο (αρ.2) μόνο ημέρες μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης που έκανε δεκτή την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας για την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ – η οποία επιμένει ακόμα να στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου – δεν θέλει ούτε να δει τον Γκρούεφσκι.
http://www.antinews.gr/2011/12/19/139476/

7 σχόλια:

  1. Θα εξοργιζόμουν πραγματικά,αν μου έλεγε κάποιος ότι, στο πρόγραμμα που υπογράψαμε, τα Σκόπια εμφανίζονται σαν Μακεδονία.
    Κατά τα λοιπά, κοινά σύνορα έχουμε και είναι φυσικό κάποιο είδος στρατιωτικήςσυνεργασίας να υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες.
    Πού είναι το μεπτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ christos

    Το μεμπτό είναι ότι δεν μπορούμε να συνεργαζόμαστε στρατιωτικά με μία χώρα, στα σχολεία της οποίας διδάσκονται, εκτός των ιστορικών ανακριβειών (για να το πω πολύ ήπια), ότι τα σύνορά της φθάνουν μέχρι τον Όλυμπο και στην οποία κυκλοφορούν τυπωμένοι τέτοιοι χάρτες. Μία τέτοια χώρα, στην καλύτερη των περιπτώσεων την τσακίζεις, στην χειρότερη την αγνοείς. Αλλά δεν συνεργάζεσαι μαζί της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Nativist
    Όλα αυτά, φίλε μου, είναι γνωστά και καταδικαστέα, αλλά δεν μπορείς να αγνοείς τις περιπτώσεις των "μεθοριακών επεισοδίων", που σίγουρα θα θυμάσαι πως ένα παρόμοιο, επί δικτατορίας Παγκάλου, μας στοίχισε ακριβά.
    Τέλος, εκείνο το οποίο παραδέχομαι είναι πως ήταν λάθος η χρήση της λέξης "συνεργασία", σιγά να μην αρχίσουμε και κοινές ασκήσεις με τους γυφτοσκοπιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Nativist τα λέει πολύ σωστά και ας μην δίνουμε ελπίδες στο κρατίδιο ,ότι υπάρχει περίπτωση να συνεργασθούμε σε οποιοδήποτε επίπεδο, εάν δέν αποφασίσουν ότι η σχέση τους με τους Μακεδόνες είναι μόνον ,ότι έτυχε να βρεθούν σε κάποιο αργότερο χρόνο πάνω από τα βόρεια σύνορα της Μακεδονίας.Ας βάλουν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου σε αποθήκη και ας σταματήσουν να παριστάνουν τους αρχαίους πολεμιστές και βλέπουμε...
    Παναγιώτης Νινιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και βέβαια ξέρω το περιστατικό του Παγκάλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας κατατρύχει το δέος της αποτυχίας εσαεί και να μην υπερασπιζόμαστε την εθνική μας αξιοπρέπεια. Έχουν στήσει μνημεία με ανάγλυφους χάρτες, που περιλαμβάνουν την Θ/νίκη. Δηλαδή, μόνον η Τουρκία έχει το προνόμιο του casus belli;

    Όμως, όπως είδες, άφησα εναλλακτική λύση. Πλήρης άγνοια, ούτε συζητήσεις, ούτε τίποτε. Εμείς να μην αναγνωρίσουμε ποτέ τα Σκόπια σαν Μακεδονία (σκέτο ή σύνθετο) και οι άλλοι ας κάνουν ό,τι θέλουν. Θυμήσου την περίπτωση της Ανατολικής με την Δυτική Γερμανία. Όλος ο κόσμος, του ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένου, είχε αναγνωρίσει την Α.Γ. (DDR), εκτός από την Δ.Γ. (BRD). Έτσι, όταν έπεσε το Σιδηρούν Παραπέτασμα, η επανένωση ήλθε σαν αυτονόητη, διότι η Δ.Γ. θεωρούσε πάντα το άλλο τμήμα δικό της, αλλά υπό κατοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τελευταία μου απορία:Αν αύριο, το κοπάδι του κυρ Γιάννη από τους Ευζώνους ( και οποιουδήποτε κυρ Γιάννη στα κοινά σύνορα με το μόρφωμα) μπει στην απέναντι μεριά, πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, χωρίς την ύπαρξη μιάς αποδεκτής εκατέρωθεν διαδικασίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε, θα του πετάξουν πέτρες να φύγει! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.