12/7/17

Η ζωή του νεκρού ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επικαλείται πηγή του ISIS
Ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο θάνατος του οποίου ανακοινώθηκε την Τρίτη από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ήταν ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Δρώντας παρασκηνιακά, ανέβηκε σταδιακά τα σκαλιά της ιεραρχίας και έγινε ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, το «χαλιφάτο» του οποίου σήμερα είναι υπό διάλυση.
Ο θάνατος του 46χρονου τζιχαντιστή ηγέτη «επιβεβαιώθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του ΙΚ» στη Συρία, ανέφερε το Παρατηρητήριο που όμως δεν ήταν σε θέση να πει πότε, πώς και πού σκοτώθηκε ο Μπαγκντάντι.
Επίσης, τον θάνατό του δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ούτε οι ΗΠΑ. Ωστόσο, ιρακινά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες που δείχνουν τον Μπαγκντάντι νεκρό. Ωστόσο, χρήστες του Twitter αναφέρουν ότι οι εν λόγω φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τις 29 Ιουνίου και δεν απεικονίζουν τον Μπαγκντάντι, αλλά κάποιον που του μοιάζει.
Για τη συνέχεια AthensVoice

1 σχόλιο:

  1. Το άρθρο δεν λέει και πολλά σχετικά για την ζωή του αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ένας απλός άνθρωπος που βρήκε την ευκαιρία να ξεχωρίσει όπως πολύ Γερμανοί στον Β' ΠΠ από απλοί άνθρωποι γίνανε δυνάστες αθώων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων.
    Τώρα αν έχει όντως σκοτωθεί είναι με τις 72 παρθένες πάνω σε έναν λόφο από ρύζι και θαυμάζει την θέα από ποτάμια με μέλι για πάντα, ευτυχώς που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά εκεί για σκεφτείτε το πόσα παιδιά θα είχαν με τόσες παρθένες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.