15/7/17

Ψάχνοντας τον παράδεισο, πέσαμε στο τέλμα


Με αερολογίες, δήθεν οράματα και φαντασιώσεις χωρίς αντίκρισμα, η χώρα θα εξαρτάται από κάποιους Σώρρες...
του Τάσου Γιαννίτση*
Σήμερα, η Ελλάδα ασφυκτιά σε τρία μεγάλα μέτωπα: στο οικονομικό, στο πολιτικό, αλλά και στο αξιακό-πολιτισμικό. Μετά από εννέα χρόνια κρίσης εξακολουθεί να ισχύει ένα συμπέρασμα: Όσα δοκιμάσαμε, δεν μας έχουν βγει. Για να είμαι πιο σωστός, μερικά βγήκαν αλλά λειψά, με τεράστια και άσκοπη σπατάλη χρόνου, αλλά και κοινωνικού κόστους. Όμως, η χώρα και η κοινωνία χάνουν συνεχώς, και τα πιο αδύναμα τμήματά της ακόμα περισσότερο. 
Η φτώχεια μπορεί στατιστικά να ελέγχεται, αλλά χιλιάδες νοικοκυριά είναι στον πάτο της φτώχειας. Αυτά προκαλούν τον κατακερματισμό της κοινωνίας και αυτός προκαλεί την αδυναμία αναγκαίων κοινωνικών συγκλίσεων. Η κατάρρευση από οικονομική, έγινε κοινωνική, έγινε πολιτική, μετατοπίστηκε στο πεδίο των αξιών, τσάκισε τους κώδικες ηθικής και, αναπόφευκτα, επεκτείνεται επικίνδυνα και στα σκοτεινά πεδία της εγκληματικότητας. Γι’ αυτό, αν είναι να μιλήσουμε για μεγάλες προτεραιότητες δεν μπορούμε να δούμε μόνο τις οικονομικές ή κοινωνικές, αλλά και τις πολιτικές και αξιακές. 
Για τη συνέχεια EuropeanBusiness

2 σχόλια:

  1. Μελος της Πασοκαρας, που εκλεβε τη χωρα τοσα χρονια, δεν ειναι αυτος? Πριν κανει κριτικη και εκφερει διαφορες αποψεις, ας μας πει κατι για τις αρπαχτες των δις, απο τις κυβερνησεις, στις οποιες συμμετειχε. Αλλα, μαλλον δε ξερει τιποτα, ουτε εχει ακουσει τιποτα για τετοια θεματα. Παντως, το θρασος τους περισσευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σώρρες εμφανίζονται όταν οι πολιτικοί έχετε πιάσει πάτο και ο κόσμος αναζητά τρόπο να σας ξεφτυλίσει και βρίσκει μια τσιτσιολίνα για να σας την βάλει στο διπλανό έδρανο της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.