7/7/19

Μεγάλη νίκη με 12 μονάδες της ΝΔ με 40% (2ο exit poll 40%) και αυτοδυναμία 156 εδρών - Ο ΣΥΡΙΖΑ 28% (με exit poll 28%) – Προς 7κομματική η βουλή;

Μεγάλη νίκη επιτυγχάνει η ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ να ηττάται με ποσοστά που επιτρέπουν πολιτική επιβίωση
Μεγάλη νίκη της ΝΔ καταγράφεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 καθώς με βάση τις προγνώσεις των δημοσκοπικών εταιριών από τα δύο πρώτα κύματα exit polls η ΝΔ θα λάβει 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί σε ένα εύρος μεταξύ 27% με 28% ενώ η βουλή θα είναι 7κομματική καθώς η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου δέχεται ισχυρές πιέσεις με ανοικτό το ενδεχόμενο να εισέλθει στην Βουλή. 
Ωστόσο είναι αξιοσημείωτες οι διαφορές μεταξύ του πρώτου και δεύτερου κύματος exit polls λόγω προφανώς της σύνθεσης των ψηφοφόρων, συνήθως πρωί ψηφίζουν οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες. 
Σε αυτό το σενάριο η αυτοδυναμία της ΝΔ περιορίζεται στις 156 με μέγιστο 158 έδρες από αρχική εκτίμηση 162 έδρες.  
Με βάση το πρώτο κύμα των exit polls η ΝΔ ελάμβανε 44% αλλά με τάση μείωσης και ο ΣΥΡΙΖΑ 27%.
Στο δεύτερο κύμα exit polls η ΝΔ λαμβάνει 40% και ο ΣΥΡΙΖΑ 28% 
Στο τρίτο κύμα exdit polls μετά τις 15:00 το μεσημέρι θα υπάρχει πιο σαφής εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα. 
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η συμμετοχή είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τις ευρωεκλογές ενώ αυξημένη είναι και η συμμετοχή των νέων. 
Με βάση μια πρώτη πρόγνωση από τα δύο πρώτα κύματα exit polls προκύπτουν τα εξής:-Η ΝΔ θα λάβει 40% με 41% με διαφορά νίκης 12 μονάδες 
-Ο ΣΥΡΙΖΑ 28%
-Το ΚΙΝΑΛ 7%
-Το ΚΚΕ με 6,5%
-Χρυσή Αυγή 4% ή εύρος 3,5% με 4,5% με πιθανό σενάριο να κινηθεί προς το 4% 
-ΜεΡΑ 25 του Βαρουφάκη 3,5% με 3,8% 
-Η Ελληνική Λύση μεταξύ 3% με 3,5% με πιθανότητα να εισέλθει στην Βουλή.

Με βάση αυτά τα προγνωστικά αποτελέσματα η ΝΔ καταφέρνει να έχει αυτοδυναμία με 155 με 158 έδρες έναντι του ορίου 151 εδρών που απαιτείται για να σχηματίσει κυβέρνηση. 
Η βουλή θα είναι 7κομματική όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία αλλά με μεγάλη επιφύλαξη καθώς η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου κινείται στα όρια της εισόδου ή μη στην ελληνική βουλή. 
Η Χρυσή Αυγή επίσης έχει δεχθεί ισχυρή πίεση από την ΝΔ καθώς καταγράφεται μετακίνηση ψηφοφόρων προς την ΝΔ, ωστόσο καταφέρνει να μπει στην Βουλή. 
Το Κίνημα Αλλαγής δεν καταφέρνει να αντλεί ψηφοφόρους από τους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ. 
Με βάση τις ισχυρές ενδείξεις η ΝΔ καταφέρνει να πετύχει καθαρή νίκη, καθαρή αυτοδυναμία.
Ο ελληνικός λαός στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τι ανέφερε από τις 5 Ιουλίου το bankingnews 

Οι εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019 ίσως είναι οι πιο προβλέψιμες των τελευταίων 10ετιών.
Η ΝΔ θα κερδίσει με χαρακτηριστική άνεση καθώς φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει την πρωτιά με 12 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα η ΝΔ θα κινηθεί μεταξύ 38% με 40% και ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 26% με 28%.
Η ΝΔ διασφαλίζει ότι θα διαθέτει αυτοδυναμία 155 έως 162 έδρες και το βράδυ στις 7 Ιουλίου ο Μητσοτάκης θα σχεδιάζει την τελική μορφή του νέου υπουργικού συμβουλίου που θα ανακοινωθεί στις 9 Ιουλίου 2019. 
Η νέα βουλή θα είναι 6κομματική αλλά δεν αποκλείεται να είναι και 7κομματική. 
Με βάση τις μετακινήσεις, συσπειρώσεις και τάσεις εξάγονται τα εξής συμπεράσματα 
-Η πίεση που άσκησε η ΝΔ προς τα δεξιά της ειδικά προς την Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση είναι οριοθετημένη. 
Δεν φαίνεται η ΝΔ να μπορεί να πάρει άλλους ψηφοφόρους από τα δεξιότερα κόμματα.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται επίσης ότι έχει μειώσει τις διαρροές προς το κόμμα του Βαρουφάκη το οποίο σε ορισμένες δημοσκοπήσεις εμφανίζει ποσοστά κοντά στο 4%.
-Το ΚΙΝΑΛ παραμένει σταθερό στο 7% με 7,5% ούτε παίρνει ούτε χάνει ποσοστά. 
-Η Χρυσή Αυγή δέχθηκε ισχυρή πίεση από την ΝΔ δεν είναι τυχαίο ότι τις μεγαλύτερες διαρροές τις έχει προς την ΝΔ.
Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα κινηθεί λίγο πάνω από 4%.
-Οι δημοσκοπήσεις για Βελόπουλο και Βαρουφάκη είναι συγκεχυμένες, οι περισσότερες βλέπουν είσοδο στην Βουλή όπερ σημαίνει ότι θα έχουμε 7κομματική βουλή.

Στις 9 Ιουλίου η σύνθεση της νέας κυβέρνησης 

Στις 9 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ άπαξ και έχει διασφαλιστεί η αυτοδυναμία. 
Η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει ιδιαίτερα δύσκολο έργο καθώς ο μεν Τσίπρας εξάντλησε τον δημοσιονομικό χώρο και μείωσε τις πιθανότητες να αναπροσαρμοστεί χαμηλότερα ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Από την άλλη η ΝΔ έχει βάλει υψηλά τον πήχη τόσο για την πορεία του ΑΕΠ όσο και για την μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά και για την ΔΕΗ όπου οι προσδοκίες για λύση έχουν αυξηθεί. 
ΑΕΠ, μείωση φόρων, ΔΕΗ και Ελληνικό είναι τα 4 projects.
Αν και η κυβέρνηση θα επιδιώξει άμεσα να παρουσιάσει νομοθετικό έργο, ωστόσο χρήζει προσοχής κυρίως η αντίδραση των δανειστών και των αγορών.
Οι δανειστές έρχονται στην Ελλάδα για να καθορίσουν τα νέα όρια της ελληνικής κυβέρνησης και οι αγορές έχοντας ήδη σημειώσει ένα σημαντικό ράλι μετά την νίκη της ΝΔ ίσως κυριαρχήσει το χρηματιστηριακό γνωμικό αγόραζε στην φήμη και πούλα στην είδηση. 

Τι θα ανακοινώσει στις 9 Ιουλίου ο Μητσοτάκης; 

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιμένει μέχρι να πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου ότι το αποτέλεσμα δεν είναι προεξοφλημένο και να ζητά μετά επιτάσεως ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν στην Πειραιώς είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι έτοιμο το περίγραμμα της νέας κυβέρνησης, τα νομοσχέδια, τα χρονοδιαγράμματα αλλά και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το υπουργικό συμβούλιο. Ακόμη κι αν οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο στη δημοσιότητα. 
Η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, εφόσον η ΝΔ αναδειχθεί αυτοδύναμη και σύμφωνα με όσα έχει προδιαγράψει κατά την προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εμπεριέχει τα εξής χαρακτηριστικά:
- Θα συγκροτηθεί νέο οργανόγραμμα το οποίο θα περικλείεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό από τη νέα Βουλή. 
- Θα σχηματιστεί με τη λογική μιας σφιχτής ομάδας εργασίας που θα υπηρετεί μια ενιαία μεταρρυθμιστική στρατηγική. 
- Οι αναπληρωτές υπουργοί, με εξαίρεση ίσως μία θέση, θα καταργηθούν προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός ανά υπουργείο καθώς οι υφυπουργοί θα αναφέρονται στον υπουργό και κάθε ένας θα έχει απολύτως διακριτό χαρτοφυλάκιο και ρόλο. 
- Θα συμμετέχουν εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και τεχνοκράτες σε θέσεις υφυπουργών. 
- Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στη Βουλή σηματοδοτώντας τον σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών. 
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει πως έχει καταλήξει σχεδόν στα μισά από τα πρόσωπα που θα περικλείονται στη νέα κυβέρνηση. 
Από τις ελάχιστες πληροφορίες που εκμαιεύονται στο παρασκήνιο, επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ένα νέο υπουργείο Επενδύσεων με ενισχυμένες αρμοδιότητες και στόχο να προχωρήσουν οι επενδύσεις που εκκρεμούν αλλά και να έρθουν περισσότερες, ακούγεται ότι θα αναλάβει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Επικεφαλής στο υπουργείο Παιδείας όπως ακούγεται στο παρασκήνιο, πιθανότατα θα τοποθετηθεί ο Κωστής Χατζηδάκης ενώ στη θέση του προέδρου της Βουλής εκτιμάται ότι θα βρεθεί ο Κώστας Τασούλας ή ο Κώστας Τσιάρας. Πληροφορίες θέλουν τον Μάκη Βορίδη να αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών για το οποίο ακούγεται και ο Λευτέρης Αυγενάκης. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Γιάννης Βρούτσης θα βρεθεί στο υπουργείο Εργασίας, η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τουρισμού ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στο Υποδομών και η Νίκη Κεραμέως πιθανότατα στο Πολιτισμού. 
Στο νέο κυβερνητικό σχήμα, κατά τις ίδιες πηγές μια θέση θα έχει ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος θα τοποθετηθεί είτε στο Άμυνας, είτε στο Δημόσιας Τάξης που σχεδιάζεται να συγχωνευτεί με το Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οι πληροφορίες θέλουν την αξιοποίηση στελεχών έξω από τα «γαλάζια» κομματικά τείχη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να σηματοδοτήσει τα ανοίγματα προς την Κεντροαριστερά. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρονται τα ονόματα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Άννας Διαμαντοπούλου. 
Με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, η νέα Βουλή θα ορκιστεί στις 17 Ιουλίου και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο πιθανότατα στις 22 Ιουλίου. Από την επόμενη κιόλας μέρα, διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμες πηγές της Πειραιώς, θα ξεκινήσει το νομοθετικό έργο της νέας κυβέρνησης. 

www.bankingnews.gr

7 σχόλια:

  1. πολιτική επιβίωση ο Προδότης.
    28% των ψηφοφόρων ειναι ανάξιοι να λέγονται Έλληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σένα Ελληνες είναι μόνο οι ακροδεξιοί

      Διαγραφή
    2. Για εσένα είναι και αυτοί που πετάνε χημικά σε οικογένειες και μικρά παιδιά; Και αυτοί που γελάνε με τους νεκρούς πιλότους; Και αυτοί που κάνουν ακόμη ένα χρόνο μετά πως δεν ξέρουν για τους 100 νεκρούς;

      Διαγραφή
    3. @ αγαπητούς ανωτέρω σχολιαστές,

      Δεν χρειάζεται να αρπάζετε ο ένας τον γιακά του άλλου και να σφίγγετε τις γροθιές σας. Κάθε ψήφος είναι σεβαστή και κάθε πολιτική παράταξη έχει τους ψηφοφόρους / οπαδούς που της αξίζουν. Μπορεί εγώ να μην συμφωνώ ιδεολογικά με κάποιον πχ μαρξιστή - λενινιστή που το ρίχνει σε μία παράταξη του 0,01%, αλλά εφόσον αυτή είναι η άποψή του σέβομαι το δικαίωμά του να εκφράζει την γνώμη του. Και στο κάτω - κάτω, η ίδια η ζωή θα αποδείξει εάν η άποψη του προαναφερθέντος ψηφοφόρου 0,01% είναι σωστή & υγιής ή εάν πρόκειται για εγκεφαλική δυσλειτουργία. Εάν ήταν σωστή και αποδεκτή, δεν θα παρέμενε στο 0,01%.

      Το άκρως ανησυχητικό και αυτό που εξοργίζει εμένα και δυστυχώς προβλήθηκε από τα γνωστά TV κανάλια του «ρεπορτάζ της παραλίας», είναι το φαινόμενο μιας (ελπίζω) μικρής μερίδας της νεολαίας που προτίμησε να το beach bar από την δυνατότητα επιλογής της τύχης τους. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που προβάλουν αιθέριες γυμνόστηθες νεαρές & καλλίγραμμα οπίσθια στις παραλίες, όμως η τακτική που ακολούθησαν ορισμένα TV κανάλια να προβάλουν ως πρότυπο και παράδειγμα την ΜΗ-συμμετοχή στις εκλογές από τα κάθε λογής τσουλάκια του instagram & τις miss Cavla της παραλίας να φωνάζουν «Μύκονοοοοος», είναι αυτό που διαχωρίζει τους / τις έχοντες λειτουργικά εγκεφαλικά κύτταρα από αυτούς που δεν δικαιούνται καν να αναπνέουν.

      Ναι λοιπόν, δέχομαι την άποψη ενός ψηφοφόρου που δεν συμφωνεί με την δική μου. Αυτό που δεν συγχωρώ, είναι να προτιμούν μερικοί / μερικές να μην σπαταλήσουν μία μέρα (ή έστω λίγες ώρες) από την παραλία και να επιτρέψουν να αποφασίσουν άλλοι για το δικό τους μέλλον και το μέλλον των παιδιών τους. Αυτό, ναι είναι ΒΛΑΚΕΙΑ. Κι αν κάποιος / κάποια από όλους αυτούς που εσκεμμένα δεν ψήφισαν επειδή προτίμησαν να κάνουν το μπανάκι τους στην παραλία, επιχειρήσει αύριο - μεθαύριο να παραπονεθεί για φόρους, μισθούς, ανεργία κλπ, θα φάει γροθιά στα μούτρα.

      Διαγραφή
    4. Κ.Νατιβιστ εχεις δικιο..αλλα δεν θα το βρεις.Ειναι ματαιο . Κανε το.ιδιο στο εξης .Δεν ειναι δυνατον εσυ.να σκας κι αλλοι να ξεσκανε.Ας σκασει.ολο το ...κουτι. Παραπονεσου κι εσυ..μετα την θαλασσα..ειναι πιο ..εξυπνοι οι αλλοι ? Τι κερδιζεις συνετος ?? Αγχος ??

      Διαγραφή
  2. Χρήστο , Έλληνες είναι αυτοί που δεν παραδίδουν το όνομα Μακεδονία στα σλαβακια που ζηλεύουν την ιστορία μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.