24/7/19

Ο «Βάρβαρος Πειρατής»…

Κώστας Χατζηκωστής
Εδώ και τρία χρόνια υποβάλλαμε με πείσμα ότι Αθήνα και Λευκωσία πρέπει να ετοιμασθούν ν’ αντιμετωπίσουν τις νέες τουρκικές επιθέσεις. Η Τουρκία δεν απέκρυπτε τα σχέδιά της. Δεν αποσιώπησε τις επιθετικές θαλάσσιες κινήσεις της. Δεν απέκρυψε τα νέα κατακτητικά της σχέδια, ούτε τους τρόπους και τους χρόνους υλοποίησής τους. Τονίζαμε, γράφαμε, επιμέναμε για τον 3ον Αττίλα που ερχόταν, αλλά ούτε οι ηγέτες, ούτε και ο Λαός, άκουαν ή έβλεπαν τα κραυγαλέα επερχόμενα. Τον 3ον Αττίλα, τον οποίον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είδε μόνο τις τελευταίες βδομάδες…
Η Τουρκία είπε ότι θα πάρει τους S400. Τους πήρε όταν όλοι αμφισβητούσαν τη σχετική αποφασιστικότητά της. Η Τουρκία είπε ότι αφού δεν αναγνωρίζει ύπαρξη Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν αναγνωρίζει και την ύπαρξη Θαλάσσιας Οικονομικής Ζώνης αυτής της Πολιτείας. Η Τουρκία τρύπησε, κατέλαβε και κατέκτησε ήδη γαλάζιες Θάλασσες της Κύπρου. Αυτό διακήρυξε urbi et orbi ότι θα πράξει. Αυτό έπραξε. Είπε ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι χώρος επιρροής και ελέγχου της οικονομικώς και στρατιωτικώς. Διά της βίας υλοποιείται ήδη η στρατηγική αυτή. Και έτσι φαίνεται ότι θα συμβεί και στο Αιγαίο.
Η Τουρκία όλα αυτά τα σχεδιάζει και τα υλοποιεί με την έγκριση και τη γνώση των Βρετανών και των Αμερικανών. Αλλά και των Ρώσων και όχι μόνο… Όλοι αυτοί γνώριζαν τι θα έπραττε η Τουρκία. Τι σχεδίαζε. Και γνωρίζουν τι περαιτέρω προγραμματίζει. Όλοι, πλην, ίσως, της Ελλάδος και της Κύπρου… Αυτές ζούσαν στο βόλεμα της τραγικά αφελούς πολιτικής νοοτροπίας του Κατευνασμού. Δηλαδή της «σύνεσης» και της «ψυχραιμίας», όπως βάπτιζαν τον ψοφοδεϊσμό, την παθητικότητα, την απραξία και την παραλυσιακή αμηχανία τους.
Η Τουρκία, όσα σε βάρος μας απείλησε, τα υλοποίησε. Οι δικοί μας ηγέτες, με όσα αντιπαρέθεσαν ως διπλωματική αποτρεπτική μαεστρία, ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Είναι πλέον παγιδευμένοι στην «ψυχραιμία» και στη «σύνεσή» τους. Στις αυταπάτες και στις διπλωματικές φαντασιώσεις τους. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τι λέγει στον εαυτό του, στο υποσυνείδητό του, που είναι τραγικά υπερφορτωμένο με τις Ιστορικές του ευθύνες για την εκτουρκευόμενη Κύπρο, της οποίας την Κυριαρχία ορκίστηκε να προστατεύει; Και η οποία Κυριαρχία παραδίδεται αμαχητί τώρα, μέρα με την ημέρα, στην Τουρκική Κυριαρχία;
Δεν έχει πλέον νόημα η αποφυγή λέξεων που αποδίδουν και χρωματίζουν τη δραματική πραγματικότητα. Δεν ωφελεί πλέον σε οτιδήποτε ο εξωραϊσμός της φραστικής απόδοσης της μοιραίας αποτυχίας της πολιτικής ηγεσίας αυτού του τόπου. Και της επίσημης Ελλάδος. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, για να ελπίσει και ο πλέον νοσηρά αισιόδοξος, ότι κάποιοι άλλοι, τρίτοι, θα μας σώσουν από τον 3ον και από τον εκκολαπτόμενο 4ον Αττίλα…
Πού είναι η έξυπνη διπλωματία της Προεδρίας και των «Συμμάχων» της αυτού του τόπου; Πού είναι η «θωράκιση» της Κύπρου, που διακήρυσσε ο Πρόεδρος; Πού είναι οι φωτογραφημένες «Συμμαχίες» της περιοχής μας; Πού είναι οι Βρετανοί «φίλοι» μας, οι Αμερικάνοι οι «προστάτες» μας, οι Ισραηλίτες οι «συμπαραστάτες» μας, οι Αιγύπτιοι γνήσιοι «υποστηρικτές» μας; Πού είναι η διαχρονική φίλη μας η Ρωσία; Κυρίως, πού είναι η Μάνα και Εγγυήτριά μας Ελλάδα; Πού τους άφησε η αξιοσύνη της ηγεσίας μας;
Ο Κυπριακός Ελληνισμός οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι, ουδέποτε στην προηγηθείσα μαρτυρική Ιστορία του διέτρεξε τέτοιον άμεσο και ψηλαφητό κίνδυνο. Κίνδυνο να ξεκληρισθεί από τη γη του και τον τόπο των προγόνων του. Τις φωνές, τις κραυγές, τις καμπάνες της επερχόμενης εθνικής Συμφοράς πριν το 1974 δεν τις άκουαν οι ηγέτες. Και δεν τις έβλεπαν όταν δεν τις απαξίωναν χλευαστικά οι ηγέτες. Τώρα; Και πάλιν έπαθαν κώφωση και τύφλωση; Οι Τούρκοι ό,τι λέγουν το πράττουν. Η δική μας ηγεσία ό,τι αποφεύγει τα παθαίνει. Έρχεται τώρα και ο «Βάρβαρος Πειρατής»… Οι αδύναμοι υποτάσσονται. Οι δυνατοί επιβάλλονται. Αυτός δεν είναι μόνο Νόμος της Φύσεως. Είναι και Νόμος των Ανθρωπίνων Κοινωνιών και των Κρατών. Είναι και ο Νόμος των… «Πειρατών».
Σημερινή

10 σχόλια:

  1. Δυστυχώς στις διακρατικές σχέσεις δεν υπάρχει κάποιος αγροφύλακας που να καθορίζει τα όριο του χωραφιού του κάθε ενδιαφερόμενου. Υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες των ενδιαφερομένων μερών. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας αυτό είναι γνωστό. Άρα δεν μπορούσε να υπάρξει διακανονισμός ΑΟΖ. Τι επιλογές είχε η Κυπριακή Πολιτεία στο θέμα της ΑΟΖ. Οριοθέτηση με όμορα κράτη και κυρίως σε περιοχές άμεσου οικονομικού ενδιαφέροντος. Είχαν ανακαλυφθεί τα κοιτάσματα σε Ισραήλ και Αίγυπτο άρα εκεί υπήρχε επείγουσα ανάγκη. Το έκανε με πολύ καλά αποτελέσματα. Έχουν βρεθεί κοιτάσματα. Όχι τεράστια αλλά πολύ σημαντικά. Υπάρχει ενδιαφέρον για περισσότερα. Εκκρεμούν και άλλες αδειοδοτήσεις. Η τουρκική απάντηση πια ήταν; Μια γεώτρηση στο όπου λάχει. Θεωρείται λέει πράξη κυριαρχίας… Ωραία επέσεισε όμως μέτρα από την Ε.Ε. Στα οποία ως αιτία αναφέρεται «παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ»… Δηλαδή αναγνώριση της ΑΟΖ απ’ όλους εκτός από εκείνους που δεν σε αναγνωρίζουν σαν κράτος. Τι άλλο θα έπρεπε να γίνει για να είμαστε ευχαριστημένοι; Με το φτωχό μου το μυαλό υποθέτω πως θα έπρεπε ίσως να γίνει νηοψία και κατάσχεση των γεωτρύπανων από την ακτοφυλακή. Η Τουρκία θα καθόταν απαθής σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Όχι. Τι θα λέγαμε σε αυτή την περίπτωση για τον Κύπριο Πρόεδρο που διέταξε νηοψία δίχως να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ ασφαλείας του προσωπικού; Οι διαμαρτυρόμενοι θα ήταν σε θέση να ζητήσουν την επίθεση με Exocet σε πολιτικά πλοία; Έχει αυτή την δυνατότητα η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας τέτοιας πράξεως. Για να έχεις επιβίωση του δικού σου προσωπικού είναι η μόνη επιλογή αλλά ποιες είναι οι πολιτικές συνέπειες; Το σκέφτεται κανείς αυτό; Οι οικονομικές συνέπειες ποιες θα είναι; Θα συνεχιστεί η ανάπτυξη των κοιτασμάτων που έχουν βρεθεί; Όχι, γιατί κανείς δεν κάνει επενδύσεις σε εμπόλεμη ζώνη. Τότε θα είναι δραματικά τα πράγματα. Όταν η Τουρκία επιβάλει οικονομικό έλεγχο επί της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα.Και τι προτεινεις.δηλ ? Να κοιταει ? Να κανει οτι κανει ? Να δει να πανε οι ανεξελεγκτοι Τουρκοι να τρυπανε τα παντα ? Κι αν βρουν...να τα παρουν? Να περιμενουν την ΕΕ ..με νεα μετρα την ωρα που ρουφανε οι Τουρκοι με το καλαμακι ?? Να περιμενουν να παρει η Φολκσβαγκεν το εργοστασιο που χτιζει στην Σμυρνη ? Τι ακριβως ? Διοτι πολυ ορθα ανελυσες μερικα...αλλα τα οδηγεις ολα σε ενα μονο .: Συνεκμεταλευση...η πολεμος. Αλλα αυτο λεει και η Τουρκια !! Και γιατι το φερνεις γυρω γυρω...και δεν λες στα ισια την Τουρκικη θεση ?? Κοιταξε ..αν δεν ειμαστε αποφασισμενοι για θυσιες...διοτι ετσι ειναι στους αγωνες ολους στην ιστορια...τοτε δεν ξερει κανεις αν δεν γινει ο ιδιος θυμα μιας θυσιας . Κι συτο ισχυει απ τις Θερμοπυλες εως τον Μαραθωνα.. οπου δεν διαλλεξαν την συνεκμεταλευση ουτε περιμεναν τους Σκυθες τι μετρα θα παρουν .Πηραν το κοστος πανω τους.Μαλλον δεν θα το εγκρινεις αυτο που εκαναν εεε ?? Τι θα τους προτεινες δηλ . εσυ τοτε να κανουν ?? Θα εχαναν την ευημερια τους η οχι ??

      Διαγραφή
  2. Μετά από όσα έχουν συμβείτα τελευταία 40 χρόνια, νομίζω πως θα έπρεπε να κινητοποιηθεί επιτέλους η Ελληνική πολιτική ελιτ για να αντιμετωπίσει τον δόλιο θρασύτατο και άτιμο γείτονα.

    Τουλάχιστον στον βιομηχανικό τομέα των εξοπλισμών.

    Θα θέλαμε εμείς οι Έλληνες πολίτες αυτού του τόπου, να μάθουμε την κατάσταση που βρίσκονται οι λοιπές κρατικές βιομηχανίες αμυντικού υλικού και η ΕΑΒ.

    Επίσης να αποδοθούν ευθύνες όπου δει για τυχούσα αβελτηρία των υπευθύνων.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι λίγο δύσκολο να κάνει πόλεμο στα αδειοδοτημένα τεμάχια,γιατί προφανώς θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με Γαλλία και ΗΠΑ.
    Οσον αφορά όμως την Αφροδίτη που γειτονεύει με το Λεβιάθαν και το Ζορ,νομίζω ότι το ισραήλ και Η Αίγυπτος δεν θα είχαν αντίρρηση: Γιατί να μοιραστούν ένα κοίτασμα με κάποιον πιό αδύνατο;
    Εκεί όμως που μπορούν να κάνουν τον πόλεμο οι τούρκοι,είναι,επαναλαμβάνω, το έδαφος της Κύπρου.
    Και μην μου πείτε ότι θα προστρέξει σε βοήθεια η Ε.Ε., γιατί θα βάλω τα γέλια.
    Οσον αφορά την Ελλάδα,ξέρετε...
    Να το ξαναπώ;
    Οτι πει ο κος Παϊατ...
    Το θέμα είναι τι θα πει ο κος Πάϊατ;
    Και αυτό που τουλάχιστον τώρα μας λέει,είναι να μοιράσουμε τους υδρογονάνθρακες γιά να μην έχουμε νέα εισβολή στο Κυπριακό έδαφος.
    Καταλάβαμε;
    Τόσο απλό.
    Γιά πέστε λοιπόν φίλοι,τι θα κάνατε εσείς σε αυτήν την περίπτωση;
    Θα αγοράζατε αμερικανικό υλικό ή θα βάζατε όλα τα λεφτά σας σε αγορές,μακρυά από την δημοσιότητα, ραφάλ ή Su-35 ή γιουροφάϊτερ,δε μπα να το καταλάβουν οι αμερικάνοι;
    Καλά δεν λέω να φτιχάναμε εμείς δικό μας μαχητικό σε μυστικές εγκαταστάσεις στην Κίνα, γιατί θα με περάσετε γιά γραφικό.
    Μα θα μου πείτε: Εμείς θέλουμε ειρήνη!
    Ε,τότε η απάντηση είναι απλή: ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!!!
    Δίκιο έχουν οι Πούλοι(οι μειοδότες).
    Τι διαμαρτύρεστε;
    Κάνετε και την αναβάθμιση άχρηστων όπλων,όπως είναι τα F-16,πάρτε και τον μποναμά σας από τον κύριο Πλέσσα,βγάλτε και μένα πράκτορα της ΜΙΤ γιά να πείσετε τα χαζά κι'ολα ωραία και καλά... ;))))


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της ...ΜΙΤ η της ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ ???....χι...χι...Πολλα εργα εχω δει εεε ??

      Διαγραφή
  4. Είναι λίγο δύσκολο να κάνει πόλεμο στα αδειοδοτημένα τεμάχια,γιατί προφανώς θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με Γαλλία και ΗΠΑ.
    Οσον αφορά όμως την Αφροδίτη που γειτονεύει με το Λεβιάθαν και το Ζορ,νομίζω ότι το ισραήλ και Η Αίγυπτος δεν θα είχαν αντίρρηση: Γιατί να μοιραστούν ένα κοίτασμα με κάποιον πιό αδύνατο;
    Εκεί όμως που μπορούν να κάνουν τον πόλεμο οι τούρκοι,είναι,επαναλαμβάνω, το έδαφος της Κύπρου.
    Και μην μου πείτε ότι θα προστρέξει σε βοήθεια η Ε.Ε., γιατί θα βάλω τα γέλια.
    Οσον αφορά την Ελλάδα,ξέρετε...
    Να το ξαναπώ;
    Οτι πει ο κος Παϊατ...
    Το θέμα είναι τι θα πει ο κος Πάϊατ;
    Και αυτό που τουλάχιστον τώρα μας λέει,είναι να μοιράσουμε τους υδρογονάνθρακες γιά να μην έχουμε νέα εισβολή στο Κυπριακό έδαφος.
    Καταλάβαμε;
    Τόσο απλό.
    Γιά πέστε λοιπόν φίλοι,τι θα κάνατε εσείς σε αυτήν την περίπτωση;
    Θα αγοράζατε αμερικανικό υλικό ή θα βάζατε όλα τα λεφτά σας σε αγορές,μακρυά από την δημοσιότητα, ραφάλ ή Su-35 ή γιουροφάϊτερ,δε μπα να το καταλάβουν οι αμερικάνοι;
    Καλά δεν λέω να φτιαχναμε εμείς δικό μας μαχητικό σε μυστικές εγκαταστάσεις στην Κίνα, γιατί θα με περάσετε γιά γραφικό.
    Μα θα μου πείτε: Εμείς θέλουμε ειρήνη!
    Ε,τότε η απάντηση είναι απλή: ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!!!
    Δίκιο έχουν οι Πούλοι(οι μειοδότες).
    Τι διαμαρτύρεστε;
    Κάνετε και την αναβάθμιση άχρηστων όπλων,όπως είναι τα F-16,πάρτε και τον μποναμά σας από τον κύριο Πλέσσα,βγάλτε και μένα πράκτορα της ΜΙΤ γιά να πείσετε τα χαζά κι'ολα ωραία και καλά... ;))))


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τούρκοι βλέπουν παντού εχθρούς...
      Και οφείλουν να το κάνουν,γιατί οι ΕΝΟΧΕΣ τους έχουν συσσωρευτεί ανά τους αιώνες,αν αυτό έχει κάποια αξία...
      Προς το παρόν,πάντως, δεν βλέπω να χάνουν.
      Αντίθετα εμείς που βλέπουμε παντού φίλους,είμαστε γιά κλάματα...

      Διαγραφή
    2. Μοιραστε τα ολα..Αυτο ειναι ολο με
      δυο λογια αν δεν θελεις να αγωνιστεις.Συνεπως ολα τα φρου φρου τα περιτεχνα τα αλλα ειναι για να περνα η.ωρα.Κι επειδη αυτη ειναι μια πρωτοφανης Ελληνικη ανακαλυψη , προτεινω να την πουλησουμε στα αλλα κρατη στον πλανητη να μην πευτει σφαιρα.στην Γη ξανα..Θα σταματησει τους.πολεμους..τις θυσιες...τα μιση.Θα πιασουν ολοι μια ξαπλωστρα στην πλαζ..και ολα θα τρεχουν οπως στο αλλο.κοσμο του Αλλαχ...72 ..νομιζω παρθενες.η κανω λαθος ?? Δεν φτανουν αν αραξουν ολοι...Οι αλλες τι θα κανουν ???

      Διαγραφή
    3. Αν το καλοσκεφτείς ,αδελφέ Δημήτριε,αν είμαστε μουσουλμάνοι θα'χαμεν και επίσημη πολυγαμία...
      Γιατί να αλληλοαπατιώμαστε;
      Προβλέπω τελικά τον αντιτουρκικό πόλεμο να τον ξεκινούν οι κοντσίτες του Μερα25 μάγκες...έχει ο θεός...ολοι κοντσίτες ωρε!!!

      Διαγραφή
  5. Το Μερα 25...26...27...31.!!!.Στοπ...βγηκαμε.! ???? Αυτο οριοθετει τα κερδη μας σε πλεοναζουσες γυναικες !!! Θαχουμε οι υπολοιποι 3.5% παραπανω παρθενες !!! ΑΕΠ πολυ !!! (Ακαθαριστες εθνικες παρθενες ) Ορολογια σχετικη με τον αρχηγο....Θα ανεβει και το ..σπρεντ.( σπαστικες ρελαντι )
    Αυτο δεν ειναι κομμα.Ειναι...κομματος !!
    25...26...27....31 ..!!! Καηκες ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.