8/7/19

Έκτακτο!! Παραιτήθηκε ο Αλί Μπαμπατζάν από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) - Πλήγμα για τον Ερντογάν

Ένα από τα πιο δημοφιλή και άξια στελέχη του AKP, που διετέλσε επί χρόνια Υπουργός Οικονομίας και θεωρείται ο αρχιτέκτονας του οικονομικού θαύματος της Τουρκίας, ο βουλευτής Αλί Μπαμπατζάν, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι παραιτείται από βουλευτής, ενώ είναι γνωστό ότι κινείται προς την κατεύθυνση δημιουργίας νέου κόμματος, με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.
Μετά τα δημοσιεύματα που τον έφεραν ως κινούμενο για ίδρυηση νέου κόμματος, ακολούθησε δίωξη του Μπαμπατζάν για συμμετοχή στο δίκτυο Γκιουλέν, η οποία όμως κατέπεσε μετά από παρέμβαση ανωτέρου εισαγγελέα.
Ο Μπουλέντ Αρίντς, εκ των ιδρυτών του ΑΚΡ, αναφερόμενος στη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του Μπαμπατζάν, είχε πει: "Αν οι εισαγγελείς αυτοί ξέρουν από Δίκαιο, τότε αδικούν τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση". 
Ερωτώμενος ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, αν ο Μπαμπατζάν μίλησε με τον Ερντογάν και αν τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να ιδρύσει νέο κόμμα, ο Καλίν είπε:
"Έγινε μια συζήτηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν το θεωρήσει σκόπιμο, θα ενημερώσει τον κόσμο για το περιεχόμενο της συζήτησης".
Μετά από αυτά ακολούθησε η παραίτηση Μπαμπατζάν, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
"Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΑΚΡ από τον Αύγουστο του 2001 και διετέλεσα επί 14 χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος . Μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2003, ήμουν επί 13 χρόνια μέλος της Κυβέρνησης και είμαι υπερήφανος για τις κατακτήσεις της κυβέρνησης το διάστημα αυτό....
.............
Όμως, στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, έχουμε ανάγκη από ένα νέο όραμα. Έχουμε ανάγκη από νέες αναλύσεις, νέες εκτιμήσεις, νέες στρατηγικής, σχέδια και προγράμματα. Η ανάγκη αυτή προκύπτει από επαφές που έχουν γίνει με διάφορους κύκλους...
...
Λαμβανομένων υπ' όψιν των ανωτέρω, φαίνεται ότι δεν είναι δυνατή η συνέχιση της παραμονής μου στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του οποίου είμαι ιδρυτικό μέλος..."
Η παραίτηση του Μπαμπατζάν μεταδόθηκε εκτάκτως ως πρώτη είδηση σ' ολόκληρη την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.