3/7/19

ΜΚΟ: Οργανώσεις «δούρειοι ίπποι».

Zbigniew Kazimierz Brzezinski: » Οι ανθρωπιστικοί σκοποί και οι σχετικές οργανώσεις αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο απέναντι σε καθεστώτα, όπως αυτό της ΕΣΣΔ. Είναι ο απόλυτος Δούρειος Ίππος για να μπορέσεις να ελέγχεις και να ωθήσεις αν χρειαστεί την εκτροπή τους και να επιστρέψεις την Δημοκρατία ως πολίτευμα». — απο τις σημειώσεις στο βιβλίο «Grand Chessboard».
Μια σκέψη και άποψη από έναν ικανότατο διπλωμάτη των ΗΠΑ, απέναντι στην εικόνα των ΜΚΟ και στο πώς αυτές δραστηριοποιούνται ως εργαλεία τρίτων.
Την δεκαετία του 1980, υπήρχε γενικώς μια τάση σε όλο τον κόσμο να τρέχουν όλοι να δίνουν την βοήθεια τους είτε σε χρήμα, είτε σε παροχές προς τον ΟΗΕ και την UNESCO που με την σειρά τους παρείχαν όλα αυτά (υποτίθεται, αλλά μεγάλη κουβέντα αυτή και όχι της παρούσης). Το διάστημα εκείνο υπήρξαν και οι πρώτες προσπάθειες για εμπλοκή ιδιωτικών ΜΚΟ στο συγκεκριμένο έργο, πέρα από τον Ερυθρό Σταυρό και μερικές ακόμα οργανώσεις που είχαν συνήθως και διεθνή σφραγίδα. Υπολογίζεται, για παράδειγμα, πώς το 1999 οι οργανώσεις αυτές είχαν περίπου 550.000.000$ σε διαθέσιμους πόρους για τέτοιες ενέργειες.

Για τη συνέχεια geopolitics



1 σχόλιο:

  1. Στην Ρωσία, όπως και στο Ισραήλ, έχουν βάλει "χέρι" στις ΜΚΟ, που στην χώρα μας και όχι μόνο δρουν ασύδοτα. Κάνει κανείς έλεγχο στα έσοδά των; Ξέρομε από πού προέρχονται και πόσα είναι; Πληρώνουν φόρους πουθενά; Δίνουν για ο,τιδήποτε λογαριασμό σε κανέναν; Ασφαλώς όχι. Τότε γιατί επιτρέπεται η δράση και λειτουργία των, αφού ακόμη και ο πραγματικός των στόχος είναι άγνωστος;

    Έκανα παραπάνω λόγο για την Ρωσία. Δεν ανήκω στους γνωστούς ρωσολάτρεις, ωστόσο οφείλομε ν' αναγνωρίσομε ότι σε πολλά πράγματα δείχνουν ότι είναι κράτος σοβαρό με στιβαρή κυβέρνηση, που διαφυλάσσει τις πατροπαράδοτες αξίες:

    Μόσχα: Δικαστικό μπλόκο σε ομάδες ΛΟΑΤΚΙ στο ρωσικό «Facebook»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.