31/7/14

Γάζα: 16.000 επιπλέον εφέδρους επιστρατεύει το Ισραήλ

Επιπλέον 16.000 εφέδρους επιστράτευσε ο ισραηλινός στρατός, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους σε 86.000.
«Άλλοι 16.000 έφεδροι κλήθηκαν από το στρατό σε επιστράτευση. Οι προσκλήσεις αυτές επιτρέπουν την ανανέωση των χερσαίων δυνάμεων καθώς οι νέοι έφεδροι θα αντικαταστήσουν αυτούς που ήδη πολεμούν στη Γάζα, ενώ αυξάνουν συνολικά τον αριθμό των εφέδρων σε 86.000», ανακοίνωσε συγκεκριμένα εκπρόσωπος του στρατού.
Όπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο, το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ αποφάσισε χθες ομόφωνα τη συνέχιση των επιθέσεων εναντίον των «στόχων τρομοκρατών» της Χαμάς και τη συνέχιση των επιχειρήσεων για την καταστροφή των υπογείων σηράγγων που έχει κατασκευάσει το παλαιστινιακό κίνημα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του ισραηλινού εδάφους.
Νέα έκτακτη συνεδρίαση του ισραηλινού συμβουλίου ασφαλείας, στο οποίο μετέχουν οκτώ υπουργοί, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα πάντα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, στρατηγός αρμόδιος για τον τομέα της Γάζας υποστήριξε ότι η καταστροφή των υπογείων σηράγγων είναι «θέμα ημερών».
Την ίδια ώρα ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στους χθεσινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε σε 119, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. «Ο απολογισμός των νεκρών από τις επιθέσεις στο σχολείο του ΟΗΕ και σε αγορά της συνοικίας Σετζάγια αυξήθηκαν. Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση το σχολείο Αμπου Χουσέιν στη Τζαμπαλίγια και 20 σκοτώθηκαν στην αγορά στη Σετζάγια», ανέφερε ο παλαιστίνιος εκπρόσωπος.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Γερμανικό πρακτορείο

1 σχόλιο:

  1. Είναι δεδομένο ότι θα πάει σε κλιμάκωση το Ισραήλ.Δεν έχει πετύχει το στόχο του που είναι η ασφάλεια του.Δεν είναι απλό πράγμα για μία σύγχρονη οικονομία να έχει τη δαμόκλειο σπάθη των εκτοξευομένων βομβών.Οι απώλειες σε αμάχους δεν λένε τίποτα.Δεν νικάει δηλαδή.Μπορώ να πω ότι το πάνω χέρι έχει ο ανταρτοπόλεμος της Χαμάς ακόμα.Πιστεύω ότι θα γίνει επιχείρηση ευρεία μακροχρόνια και ίσως και ανακατάληψη της λωρίδας της Γάζας.Η έξοδος από την οποία θεωρείται στρατηγικό λάθος.Το πως θα επηρεάσει αυτό την περιοχή στο μέλλον είναι ένα μεγάλο θέμα.Επίσης ποια θα είναι η στάση της Χαμάς,της Αιγύπτου,του Κατάρ,της Τουρκίας και του Ιράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.