29/7/14

Ο Ερντογάν επιστρέφει βραβείο σε αμερικανοεβραϊκή οργάνωση


REUTERS/YOUSSEF BOUDLAL

Η αμερικανοεβραϊκή οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, είχε αναφέρει σε μια επιστολή που είχε στείλει στον Ερντογάν (φωτ. αρχείου) ότι έχει εξελιχθεί στον «σφοδρότερο αντιισραηλινό ηγέτη» σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επέστρεφε «με χαρά» το βραβείο που του είχε απονείμει το Αμερικανικό Εβραϊκό Συμβούλιο (AJCongress), πριν από 10 χρόνια, όπως αναφέρεται σε μια επιστολή που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πρωθυπουργικό γραφείο.
Η αμερικανοεβραϊκή οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, είχε αναφέρει σε μια επιστολή που είχε στείλει την περασμένη εβδομάδα στον Ερντογάν ότι έχει εξελιχθεί στον «σφοδρότερο αντιισραηλινό ηγέτη» σε ολόκληρο τον κόσμο και του ζήτησε να επιστρέψει ένα βραβείο που είχε απονείμει σε εκείνον, εν μέρει για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την αποκατάσταση της ειρήνης μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.
«Ο πρωθυπουργός Ερντογάν θα χαρεί να επιστρέψει το βραβείο που του είχαν απονείμει το 2004» επισήμανε ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον Σερντάρ Κιλίτς σε μια επιστολή προς τον πρόεδρο του Αμερικανικού Εβραϊκού Συμβουλίου Τζακ Ρόζεν.
«Η απουσία αυτού του βραβείου δεν θα εμπόδιζε τον πρωθυπουργό Ερντογάν να μάχεται αποφασιστικά εναντίον της τρομοκρατίας, να εργάζεται με στόχο την ειρηνική επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης και να υπεραμύνεται της ασφάλειας και της ευημερίας της εβραϊκής κοινότητας στην Τουρκία», τονίζεται στην επιστολή.
Η ανοικτή επιστολή του Ρόζεν προς τον Ερντογάν είχε παραθέσει τα πρόσφατα σχόλια του Τούρκου πρωθυπουργού ότι το Ισραήλ έχει «ξεπεράσει σε βαρβαρότητα τον Χίτλερ» με τις επιθέσεις που εξαπολύει στη Γάζα.
«Οι προσπάθειες να παρουσιαστούν οι θεμιτές επικρίσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν για τις επιθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον αμάχων ως έκφραση αντισημιτισμού συνιστά μια προφανή διαστρέβλωση και μια προσπάθεια να συγκαλυφθούν τις ιστορικές παρανομίες της ισραηλινής κυβέρνησης» υπογραμμίζει η επιστολή.
«Θα θέλαμε να σας προτρέψουμε να καταδικάσετε δημοσίως τις πολιτικές της ισραηλινής κυβέρνησης που έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης σε ολόκληρο τον κόσμο» προστίθεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.