30/7/14

Γάζα: 20 νεκροί από βομβαρδισμούς σε σχολείο του ΟΗΕ

Είκοσι Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης, στη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Όπως ανέφεραν συγκεκριμένα οι ίδιες πηγές, οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 50.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γάζας ότι πολλές οβίδες έπληξαν το σχολείο αλ-Χουσέιν, όπου πολλοί άμαχοι έχουν καταφύγει εκτάκτως για να σωθούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, ο απολογισμός των θυμάτων από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται πλέον σε 1.262 νεκρούς και τουλάχιστον 7.000 τραυματίες, με τα δύο τρίτα αυτών να είναι άμαχοι.
Πολλοί Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν καταφύγει σε σχολεία της UNRWA, κυρίως στη Τζαμπαλίγια, μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι η περιοχή όπου κατοικούν ενδέχεται να πληγεί από μαζικούς βομβαρδισμούς.
Περί τους 180.000 Παλαιστίνιοι ζουν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες στα 83 σχολεία που διαχειρίζεται η UNRWA.
Πολλά από τα σχολεία αυτά έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές από τις μάχες. Στις 24 Ιουλίου, ισραηλινή οβίδα έπεσε στο προαύλιο ενός από τα σχολεία αυτή στη Μπέιτ Χανούν και 15 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους. Ο ισραηλινός στρατός ωστόσο αρνήθηκε ότι ο θάνατος των Παλαιστινίων οφείλεται σε οβίδα του.
Το Ισραήλ καθιστά τη Χαμάς υπεύθυνη για τους θανάτους αμάχων, κατηγορώντας το ισλαμιστικό κίνημα ότι χρησιμοποιεί τον πληθυσμό ως «ανθρώπινη ασπίδα», κρύβοντας τα όπλα και τα επιχειρησιακά του κέντρα σε εκκλησίες, τζαμιά και σχολεία.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Γερμανικό πρακτορείο

1 σχόλιο:

  1. ανθρωπομορφα κτηνη επι τω εργω. ΦΟΝΙΑΔΕΣ!!!!!!
    ΦΟΝΙΑΔΕΣ!!!!!!
    ΦΟΝΙΑΔΕΣ!!!!!!
    ΦΟΝΙΑΔΕΣ!!!!!!
    ΦΟΝΙΑΔΕΣ!!!!!!
    ΦΟΝΙΑΔΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.