31/7/14

Από τα μεγάλα μίση γεννιούνται οι μεγάλοι έρωτες

"Δεν υπάρχει χώρα που να λέγεται Κύπρος", μας λέει ο Ερντογάν
Με τον Σενέρ Λεβέντ
Παλιά μόνο εμείς αγαπούσαμε τον κατακτητή μας. Τι παράξενο. Με τον καιρό τον ερωτεύτηκαν και οι Ελληνοκύπριοι. Και μάλιστα, ο δικός τους έρωτας ξεπέρασε τον δικό μας. Γι’ αυτό δεν εκπλάγηκα καθόλου όταν ο κύριος Αναστασιάδης είπε «προτιμώ τον Ταγίπ Ερντογάν».
Άρα όσες ελπίδες εναπέθεσαν οι Τουρκοκύπριοι στον Ερντογάν, τουλάχιστον τόσες έχουν εναποθέσει σε αυτόν και οι Ελληνοκύπριοι. Τι λέτε; Ποιον θα ικανοποιήσει άραγε ο Ερντογάν, ο οποίος ετοιμάζεται να κηρύξει το σουλτανάτο του; Φαίνεται πως δικαιώθηκε για άλλη μια φορά ο Άγγλος κυβερνήτης που είχε πει ότι ο Κύπριοι είναι αδιάφοροι, εγωιστές και έχουν πνεύμα δούλου. Περνάνε με την κολακεία και τον χαφιεδισμό.

Αγαπάνε αυτόν που τους καταπιέζει. Αν κατακτούσε το μέρος αυτό ο Χίτλερ, σίγουρα θα έμπαιναν όλοι στη σειρά για να του υποβάλουν τα σέβη τους. Τι καλό έκανε ο Ερντογάν στους Κύπριους; Ξέρει κανείς; Πέστε τουλάχιστον ένα καλό που έκανε. Τότε θα προσευχηθώ και εγώ μαζί σας κατά τη διάρκεια αυτού του ευλογημένου μπαϊραμιού του Ραμαζανιού για να υλοποιήσει την επιθυμία του για το σουλτανάτο. Δεν με εκπλήττει το γεγονός ότι μεγαλώνει πιο πολύ η αγάπη σας όσο σας κάνει κακά. Το ξέρω ότι από τα μεγάλα μίση γεννιούνται οι μεγάλοι έρωτες. Μήπως η περίοδος Ερντογάν δεν ήταν τα χρόνια με τη μεγαλύτερη απελπισία για λύση; Με την παγίδα του σχεδίου Ανάν που δεν μπορούν να δουν ακόμα πολλοί από εσάς, το όνειρο της επανένωσης του νησιού ίσως να αναβλήθηκε για έναν αιώνα. Η Τουρκία, από κατοχική δύναμη, προβιβάστηκε σε υποστηρικτή της λύσης. Κοίμισε όλους μας με τις αρλούμπες για «αμοιβαίο κέρδος» και «ένα βήμα μπροστά». Νομιμοποίησε όλες τις παρανομίες που έκανε εδώ. Λεηλάτησε τα τελευταία εναπομείναντα ελληνοκυπριακά εδάφη και καυχήθηκε λέγοντας «δεν δώσαμε ούτε μιαν πέτρα, δεν αποσύραμε ούτε έναν στρατιώτη». Μετά το 2004 μετέφερε εδώ άλλο τόσο πληθυσμό. Κατάφερε να κατευθύνει προς την Επιτροπή Αποζημιώσεων Περιουσιών της κατοχικής διοίκησης τους Ελληνοκύπριους που καταχώρισαν αγωγές για τα εδάφη και τις περιουσίες τους στο ΕΔΑΔ.

Γέμισε με τζαμιά την κάθε γωνιά του βορρά. Μετέτρεψε σε μουσουλμάνους τους Τουρκοκύπριους που θεωρούσε πως είχαν αδύναμη πίστη. Άνοιξε Θεολογική Σχολή. Εξάπλωσε σε όλα τα χωριά τα μαθήματα Κορανίου. Πρόσβαλε τους Τουρκοκύπριους χαρακτηρίζοντάς τους «τρόφιμους». Αγνόησε την κυπριακή κυβέρνηση. Και μετά από όλα αυτά τον αγαπήσατε περισσότερο. Τον ερωτευτήκατε περισσότερο. Συνδεθήκατε τόσο δυνατά μαζί του που όσο πιο πολύ σας μαστίγωνε τόσο πιο πολύ το απολαμβάνατε σαν σαδομαζοχιστές. «Προτιμώ τον Ερντογάν», λες κύριε Αναστασιάδη; Δεν έχω αντίρρηση! Και να θέλει κανείς δεν μπορεί να σώσει όποιον απολαμβάνει τον σαδισμό.

Φαίνεται ότι ακόμα δεν έχετε ξυπνήσει από τον βαθύ ύπνο. Νομίζατε ότι ο Ερντογάν ήθελε να κάνει βήματα στην Κύπρο, αλλά τον εμπόδιζε πάντοτε ο στρατός. Μήπως μπορεί να υπάρξει εμπόδιο μπροστά σε έναν άνθρωπο ο οποίος ετοιμάζεται να καθίσει στον θρόνο σαν σουλτάνος; Έχεις κάνει λάθος και σε αυτό κύριέ μου, όπως και σε άλλα πάρα πολλά ζητήματα. Ακόμα δεν το αντιλαμβάνεστε.

Και το κρέας και το μαχαίρι αυτός το κρατάει. Και ο στρατός και η αστυνομία και τα δικαστήρια και ο Τύπος ελέγχονται από αυτόν. Τότε γιατί δεν υλοποιείται το όνειρό σας; Μήπως το αφήσατε αυτό για την περίοδο μετά την εγκαθίδρυσή του στον θρόνο; Περιμένετε τότε. Θα δείτε πώς ιδρύθηκε το Τουρκοκυπριακό Κράτος εδώ. Οι σουλτάνοι είναι κατακτητές κύριε Αναστασιάδη. Δεν δίνουν εδάφη, παίρνουν εδάφη. Εγώ δεν έχω καμία απολύτως προτίμηση σε αυτές τις εκλογές. Όλοι το ίδιο είναι. Αλλά εσείς κοιτάξτε να μην χάσετε και αυτό που έχετε λόγω αυτού σας του έρωτα…
Εφημερίδα Πολίτης

1 σχόλιο:

  1. Mixstyl είπε:

    Νά ένας Κύπριος ΛΕΒΕΝΤΗΣ !

    Ευφραίνουν καρδίαν τα λόγια του!
    Αλλά, προκαλούν και ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.