29/7/14

Τα χημικά της Συρίας στους “τριτοκοσμικούς” της Μεσογείου

Συνέντευξη τύπου Δρ. Β. Πισσία* και δήμαρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την αδιαφορία που έχει επιδείξει στο θέμα της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, άσκησαν τα μέλη του ανοιχτού συντονιστικού που συμμετείχε στην εν πλω διαμαρτυρία εναντίον του Cape Ray.

“Ο Βενιζέλος δεν έχει ενημέρωση από τους επιτελείς της επιχείρησης υδρόλυσης, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει και δεν ενδιαφέρεται να μάθει” δήλωσε ο βαγγέλης Πισσίας από την πρωτοβουλία Ελεύθερη Μεσόγειος, συμπληρώνοντας ότι οι ΗΠΑ που έχουν τον έλεγχο της καταστροφής των χημικών όπλων συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι στη χώρα μας.

“Επέλεξαν” συμπλήρωσε ο ίδιος “να πραγματοποιήσουν την υδρόλυση στη μη αριστοκρατική πλευρά της Μεσογείου όπου βρίσκονται και οι περισσότεροι τριτοκοσμικοί και όχι στις ακτές της Γαλλίας, της Ιταλίας ή της Ισπανίας”.

συρία χημικά

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι τα πλοία που συμμετέχουν στην υδρόλυση βρέθηκαν σε απόσταση μόλις 75-150 ναυτικών μιλίων από τις δυτικές ακτές της Κρήτης, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας τόνισαν ότι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν τη διάθεσή τους τα σκάφη που συνοδεύουν το Cape Ray απομακρύνθηκαν από την περιοχή που βρίσκονταν πριν από λίγες ημέρες.



Ο Βαγγέλης Πισσίας αμφισβήτησε τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ότι η διαδικασία της υδρόλυσης έχει ολοκληρωθεί για 315 τόνους χημικών σημειώνοντας ότι αν πληρούνταν οι κανόνες ασφαλείας που οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της υδρόλυσης είχαν ανακοινώσει, δεν θα μπορούσαν να έχουν προχωρήσει τόσο γρήγορα με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις τελευταίες εβδομάδες.

infowar

*Βαγγέλης Πισσίας, Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Αθήνας , Υπεύθυνος Εργαστηρίου Δ.Υ.Π.
Διδάκτωρ του «Université de Picardie Amiens» (Γαλλία 1993) στο αντικείμενο Τεχνολογικές μεταλλαγές και περιφερειακές προσαρμογές. και Δρ ΙΙΙ κύκλου σπουδών του «Institut d΄Etudes du Développement Economique et Social» (IEDES) του Université de Paris I - Sorbonne (Γαλλία 1980) στο αντικείμενο Γεωργική Ανάπτυξη και Προγραμματισμός. Εξειδίκευση στην Υδραυλική των Αρδευτικών Περιμέτρων στην «Ecole Nationale du Génie Rural des Eaux et Forets - ΕΝGREF» ( Γαλλία 1973 ), Διπλωματούχος Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π. Θεσσαλονίκης.
Μονοετείς κύκλοι μεταπτυχιακών σεμιναρίων στην EHESS (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales) του Παρισιού και στο Univ. Paris VIII στα εξής αντικείμενα: α) «Κοινωνιολογία της επιστημονικής γνώσης», καθηγητής Benjamin Matalon, β) «Κοινωνιολογία της Πολιτικής Βίας», καθηγητής Michel Wieviorka, γ) «Θεωρίας των τεχνολογικών παραδειγμάτων» και «Κοινωνιολογίας της εργασίας», καθηγητές: B. Coriat, M. Beaud και A. Lipietz (1986-88).
Απασχόληση ορισμένου χρόνου στη Δ/νση Επιστήμης Τεχνολογίας Βιομηχανίας (D.S.T.I.) του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) σε συνεργασία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Nanterre κ. Fr. Chesnais, τότε κύριο επιστημονικό σύμβουλο στην εν' λόγω Διεύθυνση του Οργανισμού, (1985).
Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα

7 σχόλια:

  1. That´s a big crime and we will have to ¨live¨ with that for generations.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Σφακιών Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι τα πλοία που συμμετέχουν στην υδρόλυση βρέθηκαν σε απόσταση μόλις 75-150 ναυτικών μιλίων από τις δυτικές ακτές της Κρήτης, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση<

    Λάθος.
    Υπήρχαν αντιδράσεις: ένα πλοιάριο του λιμενικού συνόδευε για πολύ ώρα τα δυο ιστιοπλοϊκά, και μετά πέταξε ένα αεροπλάνο της ΠΑ από πάνω τους.
    Είναι προφανές ότι οι ελληνικές αρχές έδιναν το στίγμα των πλοίων στα δυο ελληνικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν/ φιλάνε το CAPE RAY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρκετα με την σπεκουλα των χημικων. Τα χημικα δεν μπορουν να δημιουργησουν προβλημα στην θαλασσα και αυτο το ξερουν ολοι. Η αραιωση ειναι τοσο μεγαλη που δεν μπορει να προκαλεσει καμια ζημια. Στην περιοχη υδροδιαλυσης (ακτινα 20 μετρων), ισως να εμφανιστουν καποια μικροπροβληματα. Αυτο ειναι ολο. Τωρα ολα τα αλλα, αντιδρασεις κλπ κλπ ειναι μασκαραλικια και καραγκιοζολεβεντικες στρακαστρουκες. Κατι σαν τις μπαλωθιες στους γαμους. Εδω βεβαια εκτος απο μπαλωθιες ειπαν (πανω στον ενθουσιάσμ) να πανε και να διαμαρτυρηθουνε στην ομαδα των πλοιων που κανουν την βρωμικη δουλεια. Στον δρομο ομως το ξανασκεφθηκαν και ειπαν "ρε που παμε? το μπελα μας θελουμε?" και τουουπ, επιστροφη. Ανακοινωθεν εκτακτο, ο καιρος προβλεποταν πολυ ασχημος (τον δεκεμβριο εννοουσαν, αλλα αυτο δεν το ειπαν), να συγνεφα, να ο ανεμος, να τα φαλαινοδελφινα και οι αγριεμενες πελαϊσες τσιπουρες, κλπ κλπ και ανακρουσαμεν πρυμνα με την κεφαλη ψηλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ αντιπροοδευτικέ
    >Αρκετα με την σπεκουλα των χημικων< Δηλαδή ορίζεις εσύ την ατζέντα με πολύ δημοκρατικό τρόπο …, ανώνυμε αντιπροοδευτικέ, γιατί στην ουσία ανώνυμος είσαι. Πολύ οικολογική ευαισθησία!
    > Τα χημικα δεν μπορουν να δημιουργησουν προβλημα στην θαλασσα και αυτο το ξερουν ολοι.< Εγώ που ανήκω στη κατηγόρια των «όλων», δεν το γνωρίζω, να μη πω ότι γνωρίζω το αντίθετο.
    Εξαιρετικό απαξιωτικό σχόλιο ιδιαιτέρου χαμηλού επιπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεσο βαθος μεσογειου 1.500 μετρα. Επιφανεια 2.500.000.000.000 τετραγωνικα μετρα. Ογκος μεσογειου = 3,75 χ 10^15 κυβικα μετρα. καθε βαρελι εχει περιπου 0,3 κυβικα μετρα. αν ριχτουν στην μεσογειο 1000 βαρελια, η συγκεντρωση της ουσιας θα ειναι (με την υποθεση οτι δεν υδροδιαλυεται) 8Χ10^-14 ή αλλιως
    8Χ10^-8 ppm!!!!!!!!!
    Αν ριξεις ενα εκατομμυριο βαρελια, η συγκεντρωση θα ειναι 8Χ10^-5 ppm!!
    Aκομη και σιωνιστίνη (ο,τι πιο τοξικο) να ριξεις, η μεσογειος δεν θα παρει χαμπαρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ αντιπροοδευτικέ
    Έτσι επιπόλαια και με μπακαλίστικούς υπολογισμούς λύνεις πάντα τα προβλήματα σου;
    Η απάντηση σου είναι προκλητική και άσχετη, φυσικά δεν περίμενα τίποτα άλλο, και δεν θα πάρω γιατί έχω καλυτέρα πράγματα να κάνω.

    Απλώς ήθελα να μάθω το λόγο της κατακραυγής σου και των χαρακτηρισμών που αποδίδεις.
    Μου έφυγε ο νταλκάς, είσαι ένας απλός αμόρφωτος τρολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.