30/7/14

ΝΑΤΟ: Αύξηση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία


REUTERS/STRINGER

Τις τελευταίες 24 ώρες τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών και των όπλων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία αυξάνεται και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 12.000, υποστήριξε σήμερα ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, ο στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ.
«Παρακολουθούμε το υλικό αυτό να μεταφέρεται από την κεντρική στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας στην περιοχή του Ροστόφ, όπου συγκεντρώνονται, εκπαιδεύονται και μετακινούνται προς τα σύνορα και τους βλέπουμε στην απέναντι πλευρά των συνόρων», είπε ο στρατηγός μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Πρίστινας, αφού νωρίτερα επιθεώρησε τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα που σταθμεύουν στο Κόσοβο.
Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία συνεχίστηκαν και σήμερα, μία ημέρα αφότου Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για το ρόλο που διαδραματίζει στην ουκρανική κρίση.
Τις τελευταίες 24 ώρες τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν στην περιοχή του Ντονέτσκ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και πολλά παιδιά, ανέφεραν αξιωματούχοι από την περιοχή που ελέγχεται από τους αυτονομιστές, οι οποίοι κατηγορούν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι βομβάρδισαν πολυκατοικίες.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζουν ότι εκδίωξαν τους αντάρτες από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Αβντιίβκα, περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια του Ντονέτσκ. Στρατιώτες και αυτονομιστές μάχονται ακόμη για τον έλεγχο της πόλης Σαχτάρσκ, στα νότια του Ντονέτσκ.
Στο μεταξύ, στο Λουχάνσκ τουλάχιστον ένας κάτοικος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από οβίδες.
Λόγω των συγκρούσεων, οι παρατηρητές και οι διεθνείς ομάδες έρευνας εγκατέλειψαν για άλλη μια φορά την προσπάθειά τους να φτάσουν στην τοποθεσία όπου συνετρίβη η πτήση MH17 της Malaysia Airlines πριν από δύο εβδομάδες.
Οι ειδικοί θέλουν να ερευνήσουν την περιοχή για να εντοπίσουν τα υπόλοιπα πτώματα των επιβατών του Μπόινγκ 777 το οποίο καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου πάνω από την ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την αστυνομία.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ασφαλή πρόσβαση των εμπειρογνωμόνων στο χώρο συνεχίζονται.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.