30/7/14

Με την μπουλντόζα σπρώχνουμε τους στρατιωτικούς στην ΧΑ

Κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν βάλει στοίχημα να διώξουν και την τελευταία ψήφο στρατιωτικού


Αδέρφια, την άποψη μου την έχω πει από παλιά: η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις θα ήταν να τις αφήσουν ήσυχες να κάνουν την δουλειά τους.

Θα προσέθετα σήμερα, να τις αφήσουν εν γένει ήσυχες, να κρατήσουν οι σοφολογιότατοι τις μεταρρυθμίσεις για τον εαυτό τους και γι’ άλλους εργασιακούς κλάδους.

Δεν μπορεί, δεν εξηγείται διαφορετικά. Κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν βάλει στοίχημα να διώξουν και την τελευταία ψήφο στρατιωτικού.

Τώρα, λέει, πήγε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, με το οποίο μπαίνει χέρι στα Ταμεία των στρατιωτικών και στο εφάπαξ τους.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.

Κάθε Όπλο έχει τον ειδικό λογαριασμό του. Οι πόροι κάθε ειδικού λογαριασμού είναι α) οι κρατήσεις που πληρώνουν τα στελέχη όλη τους τη ζωή και β) έσοδα των Ταμείων από την εκμετάλλευση της περιουσίας τους, πχ μισθώματα από ακίνητα.

Τα Ταμεία τους ΔΕΝ είναι επικουρικά. Με απλά λόγια δεν επιδοτούνται από το κράτος, δεν μπαίνουν στους ειδικούς λογαριασμούς κοινωνικοί πόροι. Ό,τι παίρνουν, εφάπαξ και μέρισμα, είναι από τα δικά τους χρήματα.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος της «μεταρρύθμισης» με ενοποιήσεις ταμείων και ειδικών λογαριασμών, όπου το εφ΄ άπαξ θα υπολογίζεται με «συντελεστή βιωσιμότητας» και θα οδηγήσει σε αξιοσημείωτες μειώσεις των εφάπαξ;

Μήπως να μπουν τα ταμεία των στρατιωτικών στον κουβά με τα μπατιρημένα άλλα ταμεία που οι διοικήσεις τους έπαιξαν τα χρήματα στην ρουλέτα των παραγώγων, των χρηματιστηρίων κλπ; Μήπως για να μπει χέρι στην αξιοσημείωτη περιουσία των Μετοχικών Ταμείων, τα οποία ξαναλέω ΔΕΝ είναι επικουρικά; Μήπως για να έχουμε μαζικές παραιτήσεις και να βουλιάξουν τα ταμεία από τον ξαφνικό όγκο των εφάπαξ που θα πρέπει να καταβληθούν;

Η πολύ μεταρρύθμιση βλάπτει.

Δεν είναι δε κακό οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι χώρια και σε αυτό, όπως ήταν πάντα. Αντίθετα, επίβάλλεται. Λόγω πειθαρχίας, ιεραρχικού ελέγχου, νοοτροπίας, είναι πιο νοικοκυρεμένο μαγαζί και στο ασφαλιστικό τους. Αν το λιμπίστηκαν λοιπόν γι’ αυτό κάποιοι, θα πρότεινα να πάνε για φρέσκα και να κοντύνουν τα ξερά τους.

Άστε τις Ένοπλες Δυνάμεις ήσυχες. Ασχοληθείτε με την παροχή σε αυτές των μέσων για την υλοποίηση της αποστολής τους. Ασχοληθείτε με το αίσχος της εννιάμηνης θητείας που υπονομεύει το αξιόμαχο και κωλώνουμε να την αυξήσουμε, μην ζοριστεί κανάς Φρούλης των κομματικών νεολαιών, κάθε χρώματος.

Το ζήτημα που ανέκυψε με την ως άνω φαεινή ιδέα, είναι πράξη υπονόμευσης του ηθικού, της πειθαρχίας των στελεχών και πράξη αυτοϋπονόμευσης της κυβέρνησης.

Θα έχει ένα απλό αποτέλεσμα. Θα σπρώξει και τους εναπομείναντες ψηφοφόρους στρατιωτικούς στην ΧΑ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν θα έχει παρά να υποσχεθεί την ακύρωση του νομοσχεδίου και θα μαζεύει κέρδη τρώγοντας πασατέμπο στον καναπέ. Άμα γίνει αυτή η νομοθετική πετυχεσιά και βρούμε στις εκλογές μισή ψήφο στρατιωτικού υπέρ της ΝΔ, θα την στείλουμε για επαργύρωση και θα την βάλουμε πάνω από το τζάκι, με σεμεδάκι που θα έχουν κεντήσει δώδεκα νεοφιλελεύθερες παρθένες. Εννοείται κάτω από τις φωτογραφίες του Στουρνάρα, του Γκίκα Χαρδούβελη και του συμπαθούς Βρούτση.

Το ζήτημα, αδέρφια, είναι πως κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν ο Πρωθυπουργός τρέξει να το μαζέψει, έχουμε μια έστω μικρή απώλεια, αφού τα στελέχη δεν ξεχνούν εύκολα την «κρυάδα» της άχαρης συζήτησης.

Είναι γνωστό πως κομμάτι της «ελίτ» μας, ακόμη και ημέτεροι, έχουν μια ελαφρά αλλεργία στην στολή. Μην ξεχνάτε πως ο αντιπρόεδρας της κυβερνήσεως και πρόεδρος της Άφρας και του Ανδρουλάκη τους είχε αποκαλέσει και αυτιστικούς, ενώ ο σταυραετός της Άμυνας, ο πολύς Μπεγλίτης, με δυσκολία συγκρατούσε την απέχθεια του.

Αυτοί όμως είναι αυτοί που είναι. Δεν περίμενα και τίποτα άλλο.

Το ζήτημα είναι πως αυτά και κάποια άλλα δεν μπορούν να συμβαίνουν με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πρέπει και σε αυτό να επέμβει, όπως το Ιππικό στην «Ταχυδρομική Άμαξα».

Αν είναι «απαίτηση της Τρόϊκας», τότε, όπως έχουμε δικαίωμα σε ότι άπτεται της Εθνικής μας Άμυνας και Ασφάλειας, είναι μια καλή ευκαιρία να τους πούμε, όπως και σε κάτι κομπλεξικούς εγχωρίους βετεράνους της κολωνακιώτικης Γκομενοφυλακής, να πάνε να κάνουν την Κοντσίτα, if you know what I mean.

Και θα σας πω ένα μυστικό. Οι στρατιωτικοί ούτε «αυτιστικοί» είναι ούτε και δεδομένοι. Κι όπως μου είπε προχθές ένας Αστυνόμος έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και ισχύει και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «τα φιλικά χτυπήματα στον ώμο δεν αρκούν πια»….
antinews

8 σχόλια:

  1. Ακόμη δεν βαρέθηκες, ρε Μάρθα Βούρτση της ΝΔ, να παλεύεις να μαζέψεις το ασημάζευτο, της άθλιας συγκυβέρνησης του αίσχους;;;
    Αλλά έτσι ήταν μια ζωή η ψοφοδεξιά που υπηρετείτε. Ενοχική και μεμψίμοιρη. Ο παλικαράς πρωθυπουργός που κόμπαζε στα μυστικοσυμβούλια του AJC γιατί δεν κάνει τον νταή στον υπουργό του Βενιζέλου, Χαρδούβελη;;;
    Για ακόμη μια φορά.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ NOEL: Αγαπητέ ΝΟΕL συμφωνώ πλήρως μαζί σου, το ψωμάκι του βγάζει ο Φαήλος.., το μεροκάματο.., τα ως προς το ζην... Αγαπητέ NOEL, "γρανάζι" του "συστήματος" είναι και ο Φαήλος και προσπαθεί -με την ενίοτε- πατριωτική ρητορία που εκπέμπει να περισώσει ότι μπορεί από το ξεχαρβάλωμα-διάλυση του κυβερνώντος πολιτικού κόμματος. Το ψωμάκι του βγάζει ο άνθρωπος, γιαυτό παραμένει πιστά (με επαγγελματική αφοσίωση) στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογοτέχνης ο ξερόλας γλύφτης του Αντωνάκη.

    Το πήδημα το εκφράζει ποιητικά σαν "φιλικό κτύπημα στον ώμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με όλο το σεβασμό, δεν δίνω δεκάρα για τα οικονομικά των στρατιωτικών.
    Εδώ καταστρέφεται ολόκληρη κοινωνία.

    Από τη στιγμή που μπήκαμε σε μνημόνιο κανένας κλάδος δεν θα γλυτώσει.

    Γίνεται υφαρπαγή του δημοσιου και ιδιωτικού πλούτου των Ελλήνων και συστηματική δημιουργία ενοχών σε αυτόν το λαό.

    ΝΑΙ αυτός ο λαός έκανε λάθη αλλά η ηγεσία θυμάται και μιλάει για "εκπαιδευτικό ρόλο" της ηγεσίας ή εξαιρέσεις από μέτρα μόνο όταν τη συμφέρει.

    Οι ΕΔ είναι κομμάτι της κοινωνίας. Ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή κανένας. Να το καταλάβουμε όλοι αυτό.

    Όσο σημαντικός είναι ο στρατιωτικός άλλο τόσο σημαντικός για τη χώρα είναι ο γιατρός που σώζει ζωές(μεταξύ των ασθενών και στρατιωτικοί), ο γεωπόνος , ο τεχνολόγος τροφίμων και ο κτηνίατρος που ελέγχουν φορτία τροφίμων(που κάποια από αυτά πηγαίνουν στο στρατό), ο δάσκαλος που μαθαίνει τα πρώτα γράμματα στα παιδάκια(που αργότερα κάποια από αυτά θα γίνουν στρατιωτικοί) κτλ.

    Η πολιτική που εφαρμόζεται δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο σε αυτόν τον τόπο.

    Τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαλύσανε τη χώρα και κανένας δεν αντιδρά ουσιαστικά.

    Έχουμε δύο επιλογές:

    Να πάρουμε όλοι μαζί πίσω τη πατρίδα μας ή να χαθούμε μαζί της.

    Αν, αλλά, όμως δεν έχει.
    Φτάνει η ώρα της αλήθειας και ο κάθε Έλληνας πρέπει να διαλέξει.

    Ή θα συσπειρωθούμε και θα χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι όλοι μαζί πριν ακολουθήσουν χειρότερα για τον τόπο ή θα χαθούμε.

    Κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύει, η κοινωνία καταστρέφεται, η όποια αμυντική ικανότητα μειώνεται και οι απειλές για τη πατρίδα αυξάνονται.

    Στρατιωτικός σημαίνει ο τελευταίος που πέφτει και ποτέ δεν γκρινιάζει. Όρκος στη σημαία σημαίνει όρκο σε αυτούς που έπεσαν πριν από μας για μας.

    Αν αυτοί δεν σταθούν όρθιοι, άνευ γκρίνιας με πείσμα το σύμπαν να διαλύεται ποιος θα σταθεί?

    Έχουμε πόλεμο. Στον πόλεμο πολεμάς.

    Τι να πουν αυτοί που πολέμησαν με φωτιά και ατσάλι νηστικοί, διψασμένοι και με οριακά πυρομαχικά και πάλεψαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν οι γραμμές?

    Ή θα σωθούμε όλοι ή κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΠΡΙΝ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΨΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
    ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΑΝΕΤΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Γιώργο, Γεωπόνε από τη Θεσσαλονίκη, δεν τα λές άσχημα. Όμως από ότι ξέρω, οι Στρατιωτικοί κέρδισαν κάποιο δικαστήριο στο ΣτΕ, που απεφάνθη ότι αντισυνταγματικώς (δηλ. κακώς και παρανόμως) τους τα "πήρανε".
    Πρέπει να πούνε "δεν πειράζει κρατήστε τα"?

    Ξέρεις δεν είχαν δικαίωμα να προσφύγουν και για ποσά που τα τσιράκια της τρόϊκα ρουφήξανε από τους γεωπόνους.
    Αυτό πρέπει να το κάνουν οι Γεωπόνοι.

    Σέβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ EKTORAS49

    Αγαπητέ φίλε,

    1) Διαίρει και βασίλευε
    2) Ισχύς εν τη ενώσει
    3) Έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε πλοία και θάλασσα

    Οι τρεις φράσεις κλειδιά που σχετίζονται με τη πορεία του Ελληνικού Έθνους στην ιστορία του μέχρι σήμερα.

    Εδώ χάνεται η Ελλάδα, διοικούν τη χώρα απ' έξω και αυτοί τρέχουν σε δικαστήρια για τα οικονομικά τους ή ασχολούνται με την αλλαγή στολών, σημάτων, κορδέλες κτλ
    Ας κρατήσουν τις δικαστικές αποφάσεις, τις στολές και τις κορδέλες.

    Για ποιο δικαστήριο και αντισυνταγματικότητα μιλάνε οι στρατιωτικοί? Για αυτή που τους ενοχλεί μόνο αν πειράξουν τη τσέπη τους?

    Να λέμε αλήθειες. Η κοινωνία δεν είναι στρατός και μιλάμε. Αρέσει δεν αρέσει.

    Υπάρχει πιο αντισυνταγματική πράξη από τη κατάργηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας?!

    Τι να πουν αυτοί που πολέμησαν σε Βαλκανικούς, Μ. Ασία, στα βουνά της Ηπείρου το 40 ή στη Κύπρο το 74? Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά. ΠΑΝΤΑ.

    Οι στρατιωτικοί με τέτοιες κινήσεις κοιτάνε το χρήμα και δεν τους νοιάζει ουσιαστικά τι γίνεται στην υπόλοιπη κοινωνία. Κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους.

    Πολυτεχνείο έχει τελειώσει φίλος μου και δουλεύει διανομέας για 250 ευρώ.
    Φίλος ιστορικός δουλεύει σεκιούριτι(μην σου αναφέρω τον τρομερό μισθό που παίρνει.. συναγωνισμό με αυτόν που τελείωσε πολυτεχνείο)
    Θες να σου αναφέρω τους μαγικούς μισθούς του Ελληνικού δημοσίου σε νεαρούς έκτακτους επιστημονικούς συνεργάτες βοηθούς καθηγητών? Γελάμε για να μην κλαίμε.
    Φίλη μαθηματικός μετανάστευσε.
    Φίλη συνάδελφος γεωπόνος μετανάστευσε

    Η απόφαση ενός δικαστηρίου για έναν κλάδο δεν μου λέει απολύτως τίποτα στη κατάσταση που βρίσκεται η Ελληνική κοινωνία.

    Αντισυνταγματικό είναι το μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.