30/7/14

Η Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στη Λιβύη για εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας

Image
Κόλαση επικρατεί στην Λιβύη όπου ανθρώπινες ζωές χάνονται από ανεξέλεγκτη βία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσε σε εκκένωση της πρεσβείας μας στην Λιβυυή και την επικίνδυνη αποστολή ανέλαβε το ΠΝ. Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στην οποία επιβαίνει ομάδα βατραχανθρώπων απέπελευσε από το ναυάσταθμο και αναμένεται αύριο το πρωί να φθάσει στη Λιβυή.

Τα βατράχια μας έχουν αποστολή να μεταφέρουν με ασφάλεια το προσωπικό της πρεσβείας στη φρεγάτακι όχι μόνο. Γίνονται συνεννοησεις και με άλλες χώρες ώστε αν καταστεί δυνατόν να πάρουν και δικό τους προσωπικό στη φρεγάτα. Το ΠΝ και οι βατραχάνθρωποί του έχου εμπειρία από τέτοιες αποστολές.

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα στη Λιβύη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Να σημειωθεί ότι έγινε προσπάθεια χωρίς επιτυχία από Γαλλικό πλοίο .

Τουλάχιστον 75 ανθρώπινες σοροί, οι οποίες στην πλειονότητά τους ανήκαν σε στρατιώτες, βρέθηκαν στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης έπειτα από δύο ημέρες σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε ισλαμιστές μαχητές και παραστρατιωτικές ομάδες που έχουν συμμαχήσει μαζί τους, από την μια πλευρά, και τις ένοπλες δυνάμεις απο την άλλη, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ισλαμιστές κατέλαβαν μια βάση του στρατού, όπως ανέφεραν η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης και ιατρικές πηγές νωρίτερα σήμερα. Η Ερυθρά Ημισέληνος ανακάλυψε πάνω από 50 σορούς μέσα στη βάση αυτή, την οποία εγκατέλειψαν οι ειδικές δυνάμεις του στρατού χθες. «Προσπαθούμε να τις βγάλουμε από τη βάση», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Μισράτι της λιβυκής επιτροπής της Ερυθράς Ημισελήνου. Πηγές στα νοσοκομεία της πόλης δήλωσαν εξάλλου ότι διακομίστηκαν σε αυτά άλλα τουλάχιστον 25 πτώματα.

OnAlert

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.