29/7/14

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν το σπίτι ηγετικού μέλους της Χαμάς

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν το σπίτι ηγετικού μέλους της Χαμάς
Ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη εκτόξευσαν την Τρίτη πυραύλους κατά του σπιτιού του Ισμαήλ Χανίγια (αριστερά στη φωτογραφία με τον Πρόεδρο Αμπάς), ο οποίος είναι αναπληρωτής επικεφαλής του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς στη Γάζα, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναφορές μέσων ενημέρωσης της Χαμάς και δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα, ενώ ο Χανίγια και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν εντός του σπιτιού όταν αυτό καταστράφηκε από τους πυραύλους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς, al-Aqsa.

Αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν ακόμα 50 άνθρωποι, δήλωσαν γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες.

Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε ένα σπίτι στο στρατόπεδο προσφύγων της αλ-Μπουρέιζ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ασράφ αλ-Κέντρα. Ακόμα 7 Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε στην πόλη Ράφα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά αεροσκάφη, άρματα μάχης και πολεμικά πλοία ενέτειναν τις επιδρομές τους σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, κυρίως στην πόλη της Γάζας, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί είναι προετοιμασμένοι για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, ενώ επεσήμανε ότι για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατιωτικοποίηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από ισλαμιστές της Χαμάς.

Τουλάχιστον 1.100 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι μεταξύ των οποίων και 200 παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες από τις επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

– Πέντε ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με ομάδα ενόπλων Παλαιστινίων που προσπάθησαν να εισχωρήσουν στ,ο Ισραήλ μέσω σήραγγας στο Νάχαλ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

“Οι στρατιώτες του πεζικού Ντάνιελ Κέντμι (18 ετών), Μπάρκεϊ Ισάι Σορ (21), Σάγκι Ερέζ (19) και Ντορ Ντέρι (18) σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της απόπειρας επίθεσης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού στην οποία διευκρινίζεται ότι το όνομα του πέμπτου στρατιώτη δεν είναι ανακοινώσιμο και ότι 10 συνολικά στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες κατά τις συγκρούσεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο, μέλος της ομάδας των ενόπλων που εισχώρησε στο ισραηλινό έδαφος κοντά στο κιμπούτς του Νάχαλ Οζ, κοντά στα σύνορα. Η Χαμάς από την πλευρά της ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση στο Νάχαλ Οζ και υποστήριξε ότι 10 ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκειά της .

Νετανιάχου: Δεν σταματάμε…

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε σύντομο τηλεοπτικό διάγγελμα και κάλεσε τους Ισραηλινούς να είναι προετοιμασμένοι για μια «παρατεταμένη εκστρατεία»” στη Γάζα. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μακρά επιχείρηση μέχρι να εκτελέσουμε την αποστολή μας. Δεν θα σταματήσουμε αυτήν την επιχείρηση χωρίς να εξουδετερώσουμε τις σήραγγες» τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εξαπολύει επιθέσεις στο Ισραήλ, συνέχισε, γκρεμίζοντας τις όποιες ελπίδες για τον άμεσο τερματισμό της βίας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατιωτικοποίηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από τους ισλαμιστές της Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο απολογισμός της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας έχει φτάσει στους 1.067 νεκρούς Παλαιστίνιους.

Από την έναρξη της επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή, την 8η Ιουλίου, έχουν σκοτωθεί 48 Ισραηλινοί στρατιώτες και τρεις άμαχοι, δύο Ισραηλινοί πολίτες και ένας Ταϊλανδός εργάτης.

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό για τον ισραηλινό στρατό μετά τον πόλεμο εναντίον της λιβανέζικης Χεζμπολάχ το 2006.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA, DPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.